WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bardzo szybko, teraz będą przybierać masę :) ja wczoraj zerknęłam w kartkę z USG i szacunkowy wzrost mojego syna to 41 cm, ja coś czuję w kosciach że będzie długi i owłosiony xD

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tydzień temu 1200g, ciekawe ile przybrał :D
    ostatnio spotykam się z opiniami, że chłopacy zwykle podobni są do matek, a córki do ojców... ja bym wolała jednak żeby synek był podobny do tatusia. Taki prawdziwy facet :)

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    ostatnio spotykam się z opiniami, że chłopacy zwykle podobni są do matek, a córki do ojców... ja bym wolała jednak żeby synek był podobny do tatusia. Taki prawdziwy facet :)
    Ja wyczytałam, że dzieci intelektualnie są bardziej w matkę, a fizycznie w ojca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był mierzony 25sierpnia, potem 4wrzesnia, Ale była duża rozbieżność, a teraz dopiero 22 września. Obstawiam coś ok 1.4. Dla tatusia będzie szok, bo idzie ze mną na to usg 3trymestru.

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Mnie sie wydaje, że pierwsze dziecko podobne jest do ojca, a drugie do matki. u nas tak jest ;) ciekawe do kogo bedzie trzecie podobne? ;)

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Ja chciałam by jedno dziecko było podobne do mnie, ale oboje to wykapane tatusie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do chusty, to wiązanie jej jest bardzo proste. Wygodnie jest wyskoczyć do sklepu, albo równie blisko.
    Ja mam taką http://allegro.pl/bawelna-chusty-chusta-tkana-do-noszenia-nosidelko-i5049319340.html
    kupiłam nie znajac sie kompletnie na tym i jest ok.
    Córę urodziłam pod koniec listopada, to wiązałam chuste na polar, potem wkłądałam dziecko, a kurtkę miałam rozpiętą. Córa i tak mnie grzała, a ona miała kombinezon, wiec jej tez nie było zimno.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady masz jeszcze szanse na 3 :P

Ja właśnie po drineczku, teraz 2 godziny czekania tutaj, mogliby łóżko postawić żeby się zdrzemnac :P sam smak ok ale siedzi mi na żołądku i głodna jestem, na czczo 81 więc myślę, że będzie dobrze. Wepchnelam się bez kolejki, ktoś przychodzi i pyta kto ostatni a jakiś pan, że ja to mu mówię, że ja wchodzę pierwsza i chyba mu się głupio zrobiło ;)

I w luxmedzie wystarczyła ta kartka co ona mi dała, na tej podstawie zrobili skierowanie.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Moj syn to kopia tatusia :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lady masz jeszcze szanse na 3 :P

Ja właśnie po drineczku, teraz 2 godziny czekania tutaj, mogliby łóżko postawić żeby się zdrzemnac :P sam smak ok ale siedzi mi na żołądku i głodna jestem, na czczo 81 więc myślę, że będzie dobrze. Wepchnelam się bez kolejki, ktoś przychodzi i pyta kto ostatni a jakiś pan, że ja to mu mówię, że ja wchodzę pierwsza i chyba mu się głupio zrobiło ;)

I w luxmedzie wystarczyła ta kartka co ona mi dała, na tej podstawie zrobili skierowanie.

Wątpie :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zamówiłam tą fride i dopiero patrzę, że te gile trzeba zasysac ustami :P trochę to obrzydliwe hehe

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A w ogóle zamówiłam tą fride i dopiero patrzę, że te gile trzeba zasysac ustami :P trochę to obrzydliwe hehe
    Może jakbyś miała to robić obcemu dziecku to i tak. Ale przy swoim to nic nie jest obrzydliwe. Mój mąż nawet nie chciał spojrzeć na obrazek na pudelku bo powiedział, że to ochydne. Jak jego bratanica się slini bo ząbki jej rosną i slini wszystkich w koło to też go wzdryga. Mam nadzieję, że jak będzie miał swoje to mu przejdzie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - dla mnie np. nei było to obrzydliwe tylko bałam się czy nie za mocno ciągnę :P Ola koszmarnie nie lubiła wyciągania kataru.

Ciekawe jak będzie teraz. Jak Ola się urodziła to kropka w kropkę tatuś, taki miniaturowy odlew tatusia ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Może jakbyś miała to robić obcemu dziecku to i tak. Ale przy swoim to nic nie jest obrzydliwe. Mój mąż nawet nie chciał spojrzeć na obrazek na pudelku bo powiedział, że to ochydne. Jak jego bratanica się slini bo ząbki jej rosną i slini wszystkich w koło to też go wzdryga. Mam nadzieję, że jak będzie miał swoje to mu przejdzie.
    Moj maz to nawet brzydzi sie jak ma wylac resztki z zupy,a przy corce nic go nie brzydzi, takze na pewno swoje to swoje ;)

MalaHd, ale przecież to wszystko zostaje we fridzie ;) a co do odciagania, moja corka nie pozwolila sobie niczym odciagac, a mam tez elektroniczny aplikator, ale nie wiem czy dZiała,no wszystkp co wydaje dzwiek bylo zle do pewnego momentu ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja chciałam by jedno dziecko było podobne do mnie, ale oboje to wykapane tatusie
    A skad wiesz, ze drugie to.wykapany tatus? Po usg?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ale przecież nie wciągasz tych gili bezpośrednio :) tam masz po drodze filtr, więc spokojnie :) ja na początku swojemu siostrzeńcowi wyciągałam gile fridą, a potem kupila moja siostra katarek do odkurzacza i to było super:)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do genów to modlę sie żeby młody miała włosy po tacie - bo dla mnie przystojny facet to tylko brunet :) na tym punkcie mam chyba jakieś zboczenie / skrzywienie

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ty to lubisz dzieci... nie mam siostry, ale nie sądzę, żebym była skłonna wysysać gile jej dzieciom :)

Szczesliwa_mamusia, ara lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że tego się nie wciąga i że gile mojego dziecka nie będą dla mnie problemem ale mimo wszystko to obrzydliwe dość :P

Miałam po tej godzinie taki zjadz, że prawie tu zasnelam. Teraz już jest dobrze tylko głodna jestem niesłychanie. Daliby ciastka albo czekolady a nie tak męczą te biedne ciężarne

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    A skad wiesz, ze drugie to.wykapany tatus? Po usg?
    Po usg to moje to wykapany gnom :P

Eli, MalaHD, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ