X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Nie dziękuję :-) , w schowku na korytarzu mam to ustrojstwo czeka ono cierpliwie na kolejnego użytkownika ;-) w razie potrżeby mogę go wyciągnąć
    Sprawdź czy ma dobre baterie co by nie fałszował ;)

Iruletka lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dla mnie to zawsze był zbędny grat. Dziecko tylko obija się o ściany i meble. I zazwyczaj ma podkulone nóżki. Nie widziałam ich jakoś w sklepach od dawna. Myślałam, że wycofane.
    Niestety, są nawet w smyku :( to,ze grat to nic.Tylko niszczy naturalny proces stawania malucha i odpowiedniej formy układania stópki i bioderek. kiedyś byłam na konferencji podologicznej i między innymi był wykład o rozwoju dzieci ich kręgosłupie i postawach. I o tych nieszczesnych chodnikach mówili, o bucikach jak są ważne itd.

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Miałam dokładnie tą samą wybraną, no bo chmurki :D W końcu stwierdziłam, że kupimy samą matę i do tego drewniany pałąk
    Siostra miała Ci przecież kupić playmate :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 12:57

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie dziecko dopiero uczące się chodzić ma tak pokraczne ruchy, źe ja się naprawdę powstrzymywałam aby nie podawać Adasiowi ręki bo oczami wyobraźni widziałam jak rozbija sobie głowę i takie tam. Ale czy to samodzielne chodzenie czy pchacz to takie maluchy w razie utraty równowagi instynktownie upadają na pupę albo wyciągają rączki i w ten sposób amortyzują upadki. Mój Adaś miał takiego Hipcia do pchania i nie kojarzę aby sobie coś zrobił

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tymi bucikami dla dzieci co dopiero uczą się chodzić? Ola szczerze nienawidziła butów, ortopeda u którego byliśmy na kontroli też odradzał wszelkie buty jeśli jest taka możliwość, żeby dziecko chodziło w grubszych skarpetkach lub boso, a na początku nic co usztywnia stópki.

magdzia26 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje na boso w skarpetkach antypoślizgowych

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/

Jeszcze apropo lezaczkow, poczytajcie.

Wczoraj to wrzuciłam :D

Ja mam o tyle komfortową sytuację, że mąż będzie od stycznia do maja w domu, więc liczę, że nie będę musiała mieć małej na oku 24/7 i może leżaczek nie będzie potrzebny.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dużo słodkiego nie jem ale przechodzilam koło pączkarni i mi zapachniało :P Olka ma takie bajlando po tym pączku, że cały brzuch tańczy :)
    Kupiłam dziś poduche do karmienia i otulacze muslinowe z mothercare. Dam znać jak z jakością jak przyjdą :) I jeszcse kilka pieluch tetrowych, razem z flanelkami mam ich chyba 20 więc powinno wystarczyć

Nola lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    a jak to jest z tymi bucikami dla dzieci co dopiero uczą się chodzić? Ola szczerze nienawidziła butów, ortopeda u którego byliśmy na kontroli też odradzał wszelkie buty jeśli jest taka możliwość, żeby dziecko chodziło w grubszych skarpetkach lub boso, a na początku nic co usztywnia stópki.
    Jak się uczy chodzić, tobez bucikow. Bo dziecko "trenuje" , jak ma układać paluszki, czy pietke. I jak upadnie na tyłeczek, to nic się nie dzieje. Naturalny sposób uczenia się chodzenia. Buciki z usztywniaczem, to dopiero jak dziecko umie chodzić i zakładać na dwor. W domu ma bosaka.

Wysłany: 14 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Siostra miała Ci przecież kupić playmate :)

Tak, ale okazało się, że na Mothercare są same takie z tysiącem poduszek, a ja chcę zupełnie płaską i u nas jest lepszy wybór o dziwo. Tam mają śliczne, zwłaszcza ta mi się spodobała, ale dziecko tu nawet nie ma miejsca, żeby na brzuchu się położyć :/ Zanim się zaoferowała to miałam tą z chmurkami upatrzoną, stanęło w końcu na tym, że kupi nosidełko

http://www.mothercare.com/playmat-and-activity-gyms/my-little-garden-deluxe-playmat-and-arch/369343.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 13:17

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja za dużo słodkiego nie jem ale przechodzilam koło pączkarni i mi zapachniało :P Olka ma takie bajlando po tym pączku, że cały brzuch tańczy :)
    Kupiłam dziś poduche do karmienia i otulacze muslinowe z mothercare. Dam znać jak z jakością jak przyjdą :) I jeszcse kilka pieluch tetrowych, razem z flanelkami mam ich chyba 20 więc powinno wystarczyć
    A mi właśnie zapachniało plackami jabłkowymi i skarmelizowanym cukrem. Któryś z sąsiadów musi je smażyć. Aż mi ślinka poleciała

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tak, ale okazało się, że na Mothercare są same takie z tysiącem poduszek, a ja chcę zupełnie płaską i u nas jest lepszy wybór o dziwo. Tam mają śliczne, zwłaszcza ta mi się spodobała, ale dziecko tu nawet nie ma miejsca, żeby na brzuchu się położyć :/ Zanim się zaoferowała to miałam tą z chmurkami upatrzoną, stanęło w końcu na tym, że kupi nosidełko

http://www.mothercare.com/playmat-and-activity-gyms/my-little-garden-deluxe-playmat-and-arch/369343.html
    Faktycznie bardzo mało miejsca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Sa szczepionki na ospe. U mnie jedno szczepione, drugie przechorowalo, bo nie zdazylam zaszczepic.
    moja bratanica szczpiona a przechodziła paskudnie
    moej dziecko nie szczepione i przechodziło lajtowo :)

Wysłany: 14 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jak się uczy chodzić, tobez bucikow. Bo dziecko "trenuje" , jak ma układać paluszki, czy pietke. I jak upadnie na tyłeczek, to nic się nie dzieje. Naturalny sposób uczenia się chodzenia. Buciki z usztywniaczem, to dopiero jak dziecko umie chodzić i zakładać na dwor. W domu ma bosaka.

Ja znalazłam takie miękkie, niby piszą, że od 6. miesiąca dla dzieci uczących się chodzić i zastanawiam się kiedy je kupić. Na chłopski rozum chyba właśnie podczas nauki chodzenia, ale na zewnątrz, bo przecież w skarpetkach czy na gołe nóżki po dworze chodzić nie będzie

https://mamazen.pl/paputki-cieply-popiel-z-pieskiem.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Faktycznie bardzo mało miejsca.

To jakieś takie gniazda bardziej są niż maty

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam status paczki że smyka. Jest już u mnie w mieście i ma ja kurier. Czyli, że dziś obie paczki przyjdą :D

Szczesliwa, sprawdź status swojej paczki. Jak miałaś wysłane tak jak ja to też może dostaniesz jeszcze dziś a nie w poniedziałek. Ty masz trochę bliżej do Wawy niż ja a paczka nadana w Wawie :)

P.s. właśnie dzwonił kurier. Myślał, że jestem w pracy (zawsze tam odbierałam paczki nawet te zaadresowane na dom) i chciał mi tam porzucić. Do domu podrzuci mi w przeciągu godziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 13:39

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przeczytaniu artykułu o leżaczkach dochodzę do wniosku: w związku z tym ze mieszkam w domku i łóżeczko mam na gorze to na dole powinnam mieć:
    - kołyskę Mojżesza najlepiej na kółkach żeby moc ja przemieszczać pomiędzy salonem, kuchnia i reszta dołu
    - matę żeby dziecko mogło poleżeć na brzuszku
    - leżaczek na chwilowe położenia dziecka lub do karmienia jak będę musiała karmić butelka

Kołyska 600 zł, mata jakieś 350 zl, leżaczek tez około 300 zl = łatwo mówi sie tym wszystkim terapeutą jak nie musza za to zapłacić :) - mam mętlik w głowie :(

Nola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Sprawdziłam status paczki że smyka. Jest już u mnie w mieście i ma ja kurier. Czyli, że dziś obie paczki przyjdą :D

Szczesliwa, sprawdź status swojej paczki. Jak miałaś wysłane tak jak ja to też może dostaniesz jeszcze dziś a nie w poniedziałek. Ty masz trochę bliżej do Wawy niż ja a paczka nadana w Wawie :)

P.s. właśnie dzwonił kurier. Myślał, że jestem w pracy (zawsze tam odbierałam paczki nawet te zaadresowane na dom) i chciał mi tam porzucić. Do domu podrzuci mi w przeciągu godziny :)
    Moja nadal jest w warszawie :( więc myślę,ze przyjdzie w poniedziałek :) to,ze mieszka bliżej, Nie oznacza,ze dojdzie szybciej. Kiedyś wysyłałam list z Brwinowa do Pruszkowa, 5-10km odległości, priorytet nadany rano, a jakimś cudem szedł przez sortownie w warszawie i doszedl po 2dniach. A czasem coś wysle u siebie do Pruszkowa lub grodziska i jest następnego dnia. A nadawane na wiejskiej poczcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej firmy x gdzie glownie za firme placisz ( nie zawsze ale w wiekszosci przypadkow)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja znalazłam takie miękkie, niby piszą, że od 6. miesiąca dla dzieci uczących się chodzić i zastanawiam się kiedy je kupić. Na chłopski rozum chyba właśnie podczas nauki chodzenia, ale na zewnątrz, bo przecież w skarpetkach czy na gołe nóżki po dworze chodzić nie będzie

https://mamazen.pl/paputki-cieply-popiel-z-pieskiem.html
    Na dwor jak wychodzi, a już uczy się chodzić, siła rzeczy musi mieć buciki. Tu pisałam o sytuacji w domu. Chociaż są tacy co i w domu zakładają buciki od razu i cały czas dzieci potem biegają w bucikach albo specjalnych kapciach usztywnianych.
    U mnie dziecko w domu będzie biegało boso, ewentualnie antyposlizgowych skarpetkach :) chociaż te buciki co wrzuciłaś, wyglądają obiecująco i cena nie powala.

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ