X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Nie dziękuję :-) , w schowku na korytarzu mam to ustrojstwo czeka ono cierpliwie na kolejnego użytkownika ;-) w razie potrżeby mogę go wyciągnąć
    Sprawdź czy ma dobre baterie co by nie fałszował ;)

Iruletka lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dla mnie to zawsze był zbędny grat. Dziecko tylko obija się o ściany i meble. I zazwyczaj ma podkulone nóżki. Nie widziałam ich jakoś w sklepach od dawna. Myślałam, że wycofane.
    Niestety, są nawet w smyku :( to,ze grat to nic.Tylko niszczy naturalny proces stawania malucha i odpowiedniej formy układania stópki i bioderek. kiedyś byłam na konferencji podologicznej i między innymi był wykład o rozwoju dzieci ich kręgosłupie i postawach. I o tych nieszczesnych chodnikach mówili, o bucikach jak są ważne itd.

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Miałam dokładnie tą samą wybraną, no bo chmurki :D W końcu stwierdziłam, że kupimy samą matę i do tego drewniany pałąk
    Siostra miała Ci przecież kupić playmate :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 12:57

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie dziecko dopiero uczące się chodzić ma tak pokraczne ruchy, źe ja się naprawdę powstrzymywałam aby nie podawać Adasiowi ręki bo oczami wyobraźni widziałam jak rozbija sobie głowę i takie tam. Ale czy to samodzielne chodzenie czy pchacz to takie maluchy w razie utraty równowagi instynktownie upadają na pupę albo wyciągają rączki i w ten sposób amortyzują upadki. Mój Adaś miał takiego Hipcia do pchania i nie kojarzę aby sobie coś zrobił

dhpclr4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tymi bucikami dla dzieci co dopiero uczą się chodzić? Ola szczerze nienawidziła butów, ortopeda u którego byliśmy na kontroli też odradzał wszelkie buty jeśli jest taka możliwość, żeby dziecko chodziło w grubszych skarpetkach lub boso, a na początku nic co usztywnia stópki.

magdzia26 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje na boso w skarpetkach antypoślizgowych

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/

Jeszcze apropo lezaczkow, poczytajcie.

Wczoraj to wrzuciłam :D

Ja mam o tyle komfortową sytuację, że mąż będzie od stycznia do maja w domu, więc liczę, że nie będę musiała mieć małej na oku 24/7 i może leżaczek nie będzie potrzebny.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dużo słodkiego nie jem ale przechodzilam koło pączkarni i mi zapachniało :P Olka ma takie bajlando po tym pączku, że cały brzuch tańczy :)
    Kupiłam dziś poduche do karmienia i otulacze muslinowe z mothercare. Dam znać jak z jakością jak przyjdą :) I jeszcse kilka pieluch tetrowych, razem z flanelkami mam ich chyba 20 więc powinno wystarczyć

Nola lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    a jak to jest z tymi bucikami dla dzieci co dopiero uczą się chodzić? Ola szczerze nienawidziła butów, ortopeda u którego byliśmy na kontroli też odradzał wszelkie buty jeśli jest taka możliwość, żeby dziecko chodziło w grubszych skarpetkach lub boso, a na początku nic co usztywnia stópki.
    Jak się uczy chodzić, tobez bucikow. Bo dziecko "trenuje" , jak ma układać paluszki, czy pietke. I jak upadnie na tyłeczek, to nic się nie dzieje. Naturalny sposób uczenia się chodzenia. Buciki z usztywniaczem, to dopiero jak dziecko umie chodzić i zakładać na dwor. W domu ma bosaka.

Wysłany: 14 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Siostra miała Ci przecież kupić playmate :)

Tak, ale okazało się, że na Mothercare są same takie z tysiącem poduszek, a ja chcę zupełnie płaską i u nas jest lepszy wybór o dziwo. Tam mają śliczne, zwłaszcza ta mi się spodobała, ale dziecko tu nawet nie ma miejsca, żeby na brzuchu się położyć :/ Zanim się zaoferowała to miałam tą z chmurkami upatrzoną, stanęło w końcu na tym, że kupi nosidełko

http://www.mothercare.com/playmat-and-activity-gyms/my-little-garden-deluxe-playmat-and-arch/369343.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 13:17

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja za dużo słodkiego nie jem ale przechodzilam koło pączkarni i mi zapachniało :P Olka ma takie bajlando po tym pączku, że cały brzuch tańczy :)
    Kupiłam dziś poduche do karmienia i otulacze muslinowe z mothercare. Dam znać jak z jakością jak przyjdą :) I jeszcse kilka pieluch tetrowych, razem z flanelkami mam ich chyba 20 więc powinno wystarczyć
    A mi właśnie zapachniało plackami jabłkowymi i skarmelizowanym cukrem. Któryś z sąsiadów musi je smażyć. Aż mi ślinka poleciała

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tak, ale okazało się, że na Mothercare są same takie z tysiącem poduszek, a ja chcę zupełnie płaską i u nas jest lepszy wybór o dziwo. Tam mają śliczne, zwłaszcza ta mi się spodobała, ale dziecko tu nawet nie ma miejsca, żeby na brzuchu się położyć :/ Zanim się zaoferowała to miałam tą z chmurkami upatrzoną, stanęło w końcu na tym, że kupi nosidełko

http://www.mothercare.com/playmat-and-activity-gyms/my-little-garden-deluxe-playmat-and-arch/369343.html
    Faktycznie bardzo mało miejsca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Sa szczepionki na ospe. U mnie jedno szczepione, drugie przechorowalo, bo nie zdazylam zaszczepic.
    moja bratanica szczpiona a przechodziła paskudnie
    moej dziecko nie szczepione i przechodziło lajtowo :)

Wysłany: 14 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jak się uczy chodzić, tobez bucikow. Bo dziecko "trenuje" , jak ma układać paluszki, czy pietke. I jak upadnie na tyłeczek, to nic się nie dzieje. Naturalny sposób uczenia się chodzenia. Buciki z usztywniaczem, to dopiero jak dziecko umie chodzić i zakładać na dwor. W domu ma bosaka.

Ja znalazłam takie miękkie, niby piszą, że od 6. miesiąca dla dzieci uczących się chodzić i zastanawiam się kiedy je kupić. Na chłopski rozum chyba właśnie podczas nauki chodzenia, ale na zewnątrz, bo przecież w skarpetkach czy na gołe nóżki po dworze chodzić nie będzie

https://mamazen.pl/paputki-cieply-popiel-z-pieskiem.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Faktycznie bardzo mało miejsca.

To jakieś takie gniazda bardziej są niż maty

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam status paczki że smyka. Jest już u mnie w mieście i ma ja kurier. Czyli, że dziś obie paczki przyjdą :D

Szczesliwa, sprawdź status swojej paczki. Jak miałaś wysłane tak jak ja to też może dostaniesz jeszcze dziś a nie w poniedziałek. Ty masz trochę bliżej do Wawy niż ja a paczka nadana w Wawie :)

P.s. właśnie dzwonił kurier. Myślał, że jestem w pracy (zawsze tam odbierałam paczki nawet te zaadresowane na dom) i chciał mi tam porzucić. Do domu podrzuci mi w przeciągu godziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 13:39

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przeczytaniu artykułu o leżaczkach dochodzę do wniosku: w związku z tym ze mieszkam w domku i łóżeczko mam na gorze to na dole powinnam mieć:
    - kołyskę Mojżesza najlepiej na kółkach żeby moc ja przemieszczać pomiędzy salonem, kuchnia i reszta dołu
    - matę żeby dziecko mogło poleżeć na brzuszku
    - leżaczek na chwilowe położenia dziecka lub do karmienia jak będę musiała karmić butelka

Kołyska 600 zł, mata jakieś 350 zl, leżaczek tez około 300 zl = łatwo mówi sie tym wszystkim terapeutą jak nie musza za to zapłacić :) - mam mętlik w głowie :(

Nola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Sprawdziłam status paczki że smyka. Jest już u mnie w mieście i ma ja kurier. Czyli, że dziś obie paczki przyjdą :D

Szczesliwa, sprawdź status swojej paczki. Jak miałaś wysłane tak jak ja to też może dostaniesz jeszcze dziś a nie w poniedziałek. Ty masz trochę bliżej do Wawy niż ja a paczka nadana w Wawie :)

P.s. właśnie dzwonił kurier. Myślał, że jestem w pracy (zawsze tam odbierałam paczki nawet te zaadresowane na dom) i chciał mi tam porzucić. Do domu podrzuci mi w przeciągu godziny :)
    Moja nadal jest w warszawie :( więc myślę,ze przyjdzie w poniedziałek :) to,ze mieszka bliżej, Nie oznacza,ze dojdzie szybciej. Kiedyś wysyłałam list z Brwinowa do Pruszkowa, 5-10km odległości, priorytet nadany rano, a jakimś cudem szedł przez sortownie w warszawie i doszedl po 2dniach. A czasem coś wysle u siebie do Pruszkowa lub grodziska i jest następnego dnia. A nadawane na wiejskiej poczcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej firmy x gdzie glownie za firme placisz ( nie zawsze ale w wiekszosci przypadkow)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja znalazłam takie miękkie, niby piszą, że od 6. miesiąca dla dzieci uczących się chodzić i zastanawiam się kiedy je kupić. Na chłopski rozum chyba właśnie podczas nauki chodzenia, ale na zewnątrz, bo przecież w skarpetkach czy na gołe nóżki po dworze chodzić nie będzie

https://mamazen.pl/paputki-cieply-popiel-z-pieskiem.html
    Na dwor jak wychodzi, a już uczy się chodzić, siła rzeczy musi mieć buciki. Tu pisałam o sytuacji w domu. Chociaż są tacy co i w domu zakładają buciki od razu i cały czas dzieci potem biegają w bucikach albo specjalnych kapciach usztywnianych.
    U mnie dziecko w domu będzie biegało boso, ewentualnie antyposlizgowych skarpetkach :) chociaż te buciki co wrzuciłaś, wyglądają obiecująco i cena nie powala.

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ