Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Dla mnie to zawsze był zbędny grat. Dziecko tylko obija się o ściany i meble. I zazwyczaj ma podkulone nóżki. Nie widziałam ich jakoś w sklepach od dawna. Myślałam, że wycofane.
to,ze grat to nic.Tylko niszczy naturalny proces stawania malucha i odpowiedniej formy układania stópki i bioderek. kiedyś byłam na konferencji podologicznej i między innymi był wykład o rozwoju dzieci ich kręgosłupie i postawach. I o tych nieszczesnych chodnikach mówili, o bucikach jak są ważne itd.
-
Generalnie dziecko dopiero uczące się chodzić ma tak pokraczne ruchy, źe ja się naprawdę powstrzymywałam aby nie podawać Adasiowi ręki bo oczami wyobraźni widziałam jak rozbija sobie głowę i takie tam. Ale czy to samodzielne chodzenie czy pchacz to takie maluchy w razie utraty równowagi instynktownie upadają na pupę albo wyciągają rączki i w ten sposób amortyzują upadki. Mój Adaś miał takiego Hipcia do pchania i nie kojarzę aby sobie coś zrobił
-
a jak to jest z tymi bucikami dla dzieci co dopiero uczą się chodzić? Ola szczerze nienawidziła butów, ortopeda u którego byliśmy na kontroli też odradzał wszelkie buty jeśli jest taka możliwość, żeby dziecko chodziło w grubszych skarpetkach lub boso, a na początku nic co usztywnia stópki.
magdzia26 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MagO31 wrote:http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/
Jeszcze apropo lezaczkow, poczytajcie.
Wczoraj to wrzuciłam
Ja mam o tyle komfortową sytuację, że mąż będzie od stycznia do maja w domu, więc liczę, że nie będę musiała mieć małej na oku 24/7 i może leżaczek nie będzie potrzebny.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ja za dużo słodkiego nie jem ale przechodzilam koło pączkarni i mi zapachniało
Olka ma takie bajlando po tym pączku, że cały brzuch tańczy
Kupiłam dziś poduche do karmienia i otulacze muslinowe z mothercare. Dam znać jak z jakością jak przyjdąI jeszcse kilka pieluch tetrowych, razem z flanelkami mam ich chyba 20 więc powinno wystarczyć
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:a jak to jest z tymi bucikami dla dzieci co dopiero uczą się chodzić? Ola szczerze nienawidziła butów, ortopeda u którego byliśmy na kontroli też odradzał wszelkie buty jeśli jest taka możliwość, żeby dziecko chodziło w grubszych skarpetkach lub boso, a na początku nic co usztywnia stópki.
-
emikey wrote:Siostra miała Ci przecież kupić playmate
Tak, ale okazało się, że na Mothercare są same takie z tysiącem poduszek, a ja chcę zupełnie płaską i u nas jest lepszy wybór o dziwo. Tam mają śliczne, zwłaszcza ta mi się spodobała, ale dziecko tu nawet nie ma miejsca, żeby na brzuchu się położyćZanim się zaoferowała to miałam tą z chmurkami upatrzoną, stanęło w końcu na tym, że kupi nosidełko
http://www.mothercare.com/playmat-and-activity-gyms/my-little-garden-deluxe-playmat-and-arch/369343.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 13:17
Gaja
MalaHD wrote:Ja za dużo słodkiego nie jem ale przechodzilam koło pączkarni i mi zapachniało
Olka ma takie bajlando po tym pączku, że cały brzuch tańczy
Kupiłam dziś poduche do karmienia i otulacze muslinowe z mothercare. Dam znać jak z jakością jak przyjdąI jeszcse kilka pieluch tetrowych, razem z flanelkami mam ich chyba 20 więc powinno wystarczyć
Nola lubi tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:Tak, ale okazało się, że na Mothercare są same takie z tysiącem poduszek, a ja chcę zupełnie płaską i u nas jest lepszy wybór o dziwo. Tam mają śliczne, zwłaszcza ta mi się spodobała, ale dziecko tu nawet nie ma miejsca, żeby na brzuchu się położyć
Zanim się zaoferowała to miałam tą z chmurkami upatrzoną, stanęło w końcu na tym, że kupi nosidełko
http://www.mothercare.com/playmat-and-activity-gyms/my-little-garden-deluxe-playmat-and-arch/369343.html -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Jak się uczy chodzić, tobez bucikow. Bo dziecko "trenuje" , jak ma układać paluszki, czy pietke. I jak upadnie na tyłeczek, to nic się nie dzieje. Naturalny sposób uczenia się chodzenia. Buciki z usztywniaczem, to dopiero jak dziecko umie chodzić i zakładać na dwor. W domu ma bosaka.
Ja znalazłam takie miękkie, niby piszą, że od 6. miesiąca dla dzieci uczących się chodzić i zastanawiam się kiedy je kupić. Na chłopski rozum chyba właśnie podczas nauki chodzenia, ale na zewnątrz, bo przecież w skarpetkach czy na gołe nóżki po dworze chodzić nie będzie
https://mamazen.pl/paputki-cieply-popiel-z-pieskiem.htmlGaja
Sprawdziłam status paczki że smyka. Jest już u mnie w mieście i ma ja kurier. Czyli, że dziś obie paczki przyjdą
Szczesliwa, sprawdź status swojej paczki. Jak miałaś wysłane tak jak ja to też może dostaniesz jeszcze dziś a nie w poniedziałek. Ty masz trochę bliżej do Wawy niż ja a paczka nadana w Wawie
P.s. właśnie dzwonił kurier. Myślał, że jestem w pracy (zawsze tam odbierałam paczki nawet te zaadresowane na dom) i chciał mi tam porzucić. Do domu podrzuci mi w przeciągu godzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 13:39
-
Po przeczytaniu artykułu o leżaczkach dochodzę do wniosku: w związku z tym ze mieszkam w domku i łóżeczko mam na gorze to na dole powinnam mieć:
- kołyskę Mojżesza najlepiej na kółkach żeby moc ja przemieszczać pomiędzy salonem, kuchnia i reszta dołu
- matę żeby dziecko mogło poleżeć na brzuszku
- leżaczek na chwilowe położenia dziecka lub do karmienia jak będę musiała karmić butelka
Kołyska 600 zł, mata jakieś 350 zl, leżaczek tez około 300 zl = łatwo mówi sie tym wszystkim terapeutą jak nie musza za to zapłacić- mam mętlik w głowie
Nola lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyemikey wrote:Sprawdziłam status paczki że smyka. Jest już u mnie w mieście i ma ja kurier. Czyli, że dziś obie paczki przyjdą
Szczesliwa, sprawdź status swojej paczki. Jak miałaś wysłane tak jak ja to też może dostaniesz jeszcze dziś a nie w poniedziałek. Ty masz trochę bliżej do Wawy niż ja a paczka nadana w Wawie
P.s. właśnie dzwonił kurier. Myślał, że jestem w pracy (zawsze tam odbierałam paczki nawet te zaadresowane na dom) i chciał mi tam porzucić. Do domu podrzuci mi w przeciągu godzinywięc myślę,ze przyjdzie w poniedziałek
to,ze mieszka bliżej, Nie oznacza,ze dojdzie szybciej. Kiedyś wysyłałam list z Brwinowa do Pruszkowa, 5-10km odległości, priorytet nadany rano, a jakimś cudem szedł przez sortownie w warszawie i doszedl po 2dniach. A czasem coś wysle u siebie do Pruszkowa lub grodziska i jest następnego dnia. A nadawane na wiejskiej poczcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Ja znalazłam takie miękkie, niby piszą, że od 6. miesiąca dla dzieci uczących się chodzić i zastanawiam się kiedy je kupić. Na chłopski rozum chyba właśnie podczas nauki chodzenia, ale na zewnątrz, bo przecież w skarpetkach czy na gołe nóżki po dworze chodzić nie będzie
https://mamazen.pl/paputki-cieply-popiel-z-pieskiem.html
U mnie dziecko w domu będzie biegało boso, ewentualnie antyposlizgowych skarpetkachchociaż te buciki co wrzuciłaś, wyglądają obiecująco i cena nie powala.