WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio wspominał o gabkowym misiu do wanienki. Jak to wygląda? W Google nie wyskakuje nic pod ta nazwa. Są jakieś maty do wanienki ale czy to to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:35

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ktoś ostatnio wspominał o gabkowym misiu do wanienki. Jak to wygląda? W Google nie wyskakuje nic pod ta nazwa. Są jakieś maty do wanienki ale czy to to?

Może to? http://allegro.pl/materacyk-do-kapieli-gabka-mata-do-wanny-3-gabki-i5818267595.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nk właśnie myślałam, że to to ale nie byłam pewna. A czy gąbki sa zdrowe? Czytałam że gąbki do kąpieli to siedlisko bakterii i że powodują infekcje w pęcherzu moczowych dziecka itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:42

Coco55 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko taką gąbkę utrzymać w czystości, ja bym sobie dała spokój. Nie używałam ani gąbek, ani myjek.

dhpclr4.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nk właśnie myślałam, że to to ale nie byłam pewna. A czy gąbki da zdrowe? Czytałam że gąbki do kąpieli to siedlisko bakterii i że powodują infekcje w pęcherzu moczowych dziecka itd.

Nie wiem, bo też pierwsze widzę :) , ale jak zapytałaś, to najpierw pomyślałam o tym
    http://www.bloomingbath.pl/

Ciekawa rzecz, tylko chyba trzeba mieć dużą umywalkę.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie wiem, bo też pierwsze widzę :) , ale jak zapytałaś, to najpierw pomyślałam o tym
    http://www.bloomingbath.pl/

Ciekawa rzecz, tylko chyba trzeba mieć dużą umywalkę.
    Ciężko się ponoć wyżyma. Najlepiej odwirowywac w wirowce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:57

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ciężko taką gąbkę utrzymać w czystości, ja bym sobie dała spokój. Nie używałam ani gąbek, ani myjek.
    miałam taka gąbkę, raz użyłam do kąpieli i po użyciu też sobie wyobrazilam ile tu musi zostawać bakterii. nie użyłam drugi raz. pamiętam że po pierwszej kąpieli ta gąbka ponad tydzień była wilgotna :/

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Edith Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A otulaczy ile warto? Bo pieluszek wiem, że sporo :)

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gąbki nie kupuje. A plastikowe to dla noworodka jakoś mało bezpieczne mi się wydaje. Dla takiego 4-5mcznego to już bardziej. Ja będę podkladac sobie pieluszke tetrowa pod maluszka i na ręku go będę trzymać. Te kąpiele i tak na początku są króciutkie.
    Mi się podoba ten materacyk dmuchany do wanienki z filmiku, który wrzuciłam kiedyś na fejsie. Oczywiście nie jako rozwiązanie codzienne :)

Natalia- kokon też fajna rzecz, do przenoszenia. Ja to pewnie czasem rozłożę kanapę w salonie i zrobię mu kokon z poduszki do spania :) jest duzo możliwości :)

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my gąbke mieliśmy i kupiłam do małej można prać, wiadomo za którymś razem ją szlag trafi ale to pare złotych kosztuje

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilam się na Facebooku, chwalę się i tutaj. Patrzcie jaki nam sie wczoraj udało kupić kosz mojżesza. Jest na kółeczkach. Kupiony z drugiej ręki, doslownie za grosze. Zakochalam się w nim, taki bajkowy :)
    koszjpg_qhqrxsx.jpg

nataliamonika, Edith, emikey, Jacqueline, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, k878, Aztoria, Wachciowa, magdzia26, Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A otulaczy ile warto? Bo pieluszek wiem, że sporo :)

Ja kupiłam trzy.

Edith lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kąpieli to ostatnio położna nam powiedziala, ze wanienka to zbedny wydatek, ze mamy duzą umywalkę i żeby w niej kąpać dziecko. Któraś będzie praktykować tak?

Wysłany: 14 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    a co do kąpieli to ostatnio położna nam powiedziala, ze wanienka to zbedny wydatek, ze mamy duzą umywalkę i żeby w niej kąpać dziecko. Któraś będzie praktykować tak?

Ja psa kapalam w umywalce jak był malutki, ale przy dziecku, to miałabym powódź :D

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Wanienka kosztuje grosze. Jakoś tak nie mogła bym w zalewie kąpać. Albo myje tam naczynia albo zęby. Wyzymam szmaty do podłogi albo zmywaki. Nie nie. Wanienka musi być.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic - śliczny ten kosz :)

Sama zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego, kołyski, kosza, no nie wiem, czegoś w czym dziecko będzie mogło spać na parterze jak będę urzędować w kuchni czy coś, bo wszystkie pokoje mamy na piętrze.

Moja Ola hmmm jak miała 2 miesiące to już porządnie chlapała nóżkami w kąpaniu, w wieku 3-4 miesięcy przenieśliśmy się z kąpaniem do łazienki normalnie, bo pół pokoju było mokre ;) Także ja nie wyobrażam sobie kąpieli w umywalce ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Ja będę praktykować przy zmianie pieluszki :) . Ale nie ma kąpiel wieczorna.choc rozważałam ta opcje w pierwszych kapielach, bo mam duża umywalkę;)

Śliczny kosz, Jak nówka sztuka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:10

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy jak się Młody obsrał po pachy to go myłam całego pod bieżącą wodą w zlewie bo nie chciałam aby pływał we własnych odchodach w wanience.

k878 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni nadążam za Wami, ale przychodzę z pytaniem czy taki kokon-otulacz będzie dobrym rozwiązaniem zamiast np. łóżeczka turystycznego :

https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kokon-otulacz-dla-niemowlat-slonie-jasne-cytrynowy-8390.html

Chodzi o to,że docelowe łóżeczko będzie stało w sypialni, ale będę wolała mieć dziecko bliżej siebie, jak np. jestem w salonie i zastanawiam się czy jest sens kupowania do salonu łóżeczka turystycznego, czy ewentualnie postawić na taki kokon. Bo w sumie nie mam pojęcia co mogłabym innego kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wanienka kosztuje grosze. Jakoś tak nie mogła bym w zalewie kąpać. Albo myje tam naczynia albo zęby. Wyzymam szmaty do podłogi albo zmywaki. Nie nie. Wanienka musi być.
    Jak się dziecko obsra, to najwygodniej pod kran :) ja z grubsza zbierałam chusteczką higieniczne kupkę i na rączkę kładłam i szliśmy pod kran. Dupą czysta, dziecko szczęśliwe. Mój siostrzeniec uwielbiał takie szybkie "kapiele".

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ