Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Ktoś ostatnio wspominał o gabkowym misiu do wanienki. Jak to wygląda? W Google nie wyskakuje nic pod ta nazwa. Są jakieś maty do wanienki ale czy to to?
Może to? http://allegro.pl/materacyk-do-kapieli-gabka-mata-do-wanny-3-gabki-i5818267595.htmlGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Nk właśnie myślałam, że to to ale nie byłam pewna. A czy gąbki sa zdrowe? Czytałam że gąbki do kąpieli to siedlisko bakterii i że powodują infekcje w pęcherzu moczowych dziecka itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:42
Coco55 lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Nk właśnie myślałam, że to to ale nie byłam pewna. A czy gąbki da zdrowe? Czytałam że gąbki do kąpieli to siedlisko bakterii i że powodują infekcje w pęcherzu moczowych dziecka itd.
Nie wiem, bo też pierwsze widzę, ale jak zapytałaś, to najpierw pomyślałam o tym
http://www.bloomingbath.pl/
Ciekawa rzecz, tylko chyba trzeba mieć dużą umywalkę.Gaja
nataliamonika wrote:Nie wiem, bo też pierwsze widzę
, ale jak zapytałaś, to najpierw pomyślałam o tym
http://www.bloomingbath.pl/
Ciekawa rzecz, tylko chyba trzeba mieć dużą umywalkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:57
-
Iruletka wrote:Ciężko taką gąbkę utrzymać w czystości, ja bym sobie dała spokój. Nie używałam ani gąbek, ani myjek.Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyJa gąbki nie kupuje. A plastikowe to dla noworodka jakoś mało bezpieczne mi się wydaje. Dla takiego 4-5mcznego to już bardziej. Ja będę podkladac sobie pieluszke tetrowa pod maluszka i na ręku go będę trzymać. Te kąpiele i tak na początku są króciutkie.
Mi się podoba ten materacyk dmuchany do wanienki z filmiku, który wrzuciłam kiedyś na fejsie. Oczywiście nie jako rozwiązanie codzienne
Natalia- kokon też fajna rzecz, do przenoszenia. Ja to pewnie czasem rozłożę kanapę w salonie i zrobię mu kokon z poduszki do spaniajest duzo możliwości
emikey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pochwalilam się na Facebooku, chwalę się i tutaj. Patrzcie jaki nam sie wczoraj udało kupić kosz mojżesza. Jest na kółeczkach. Kupiony z drugiej ręki, doslownie za grosze. Zakochalam się w nim, taki bajkowy
nataliamonika, Edith, emikey, Jacqueline, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, k878, Aztoria, Wachciowa, magdzia26, Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:a co do kąpieli to ostatnio położna nam powiedziala, ze wanienka to zbedny wydatek, ze mamy duzą umywalkę i żeby w niej kąpać dziecko. Któraś będzie praktykować tak?
Ja psa kapalam w umywalce jak był malutki, ale przy dziecku, to miałabym powódźCoco55 lubi tę wiadomość
Gaja
Zołzimagic wrote:a co do kąpieli to ostatnio położna nam powiedziala, ze wanienka to zbedny wydatek, ze mamy duzą umywalkę i żeby w niej kąpać dziecko. Któraś będzie praktykować tak?
-
Zołzimagic - śliczny ten kosz
Sama zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego, kołyski, kosza, no nie wiem, czegoś w czym dziecko będzie mogło spać na parterze jak będę urzędować w kuchni czy coś, bo wszystkie pokoje mamy na piętrze.
Moja Ola hmmm jak miała 2 miesiące to już porządnie chlapała nóżkami w kąpaniu, w wieku 3-4 miesięcy przenieśliśmy się z kąpaniem do łazienki normalnie, bo pół pokoju było mokreTakże ja nie wyobrażam sobie kąpieli w umywalce
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:a co do kąpieli to ostatnio położna nam powiedziala, ze wanienka to zbedny wydatek, ze mamy duzą umywalkę i żeby w niej kąpać dziecko. Któraś będzie praktykować tak?
. Ale nie ma kąpiel wieczorna.choc rozważałam ta opcje w pierwszych kapielach, bo mam duża umywalkę
Śliczny kosz, Jak nówka sztukaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:10
-
Ni nadążam za Wami, ale przychodzę z pytaniem czy taki kokon-otulacz będzie dobrym rozwiązaniem zamiast np. łóżeczka turystycznego :
https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kokon-otulacz-dla-niemowlat-slonie-jasne-cytrynowy-8390.html
Chodzi o to,że docelowe łóżeczko będzie stało w sypialni, ale będę wolała mieć dziecko bliżej siebie, jak np. jestem w salonie i zastanawiam się czy jest sens kupowania do salonu łóżeczka turystycznego, czy ewentualnie postawić na taki kokon. Bo w sumie nie mam pojęcia co mogłabym innego kupić. -
nick nieaktualnyemikey wrote:Wanienka kosztuje grosze. Jakoś tak nie mogła bym w zalewie kąpać. Albo myje tam naczynia albo zęby. Wyzymam szmaty do podłogi albo zmywaki. Nie nie. Wanienka musi być.
ja z grubsza zbierałam chusteczką higieniczne kupkę i na rączkę kładłam i szliśmy pod kran. Dupą czysta, dziecko szczęśliwe. Mój siostrzeniec uwielbiał takie szybkie "kapiele".