X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio wspominał o gabkowym misiu do wanienki. Jak to wygląda? W Google nie wyskakuje nic pod ta nazwa. Są jakieś maty do wanienki ale czy to to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:35

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ktoś ostatnio wspominał o gabkowym misiu do wanienki. Jak to wygląda? W Google nie wyskakuje nic pod ta nazwa. Są jakieś maty do wanienki ale czy to to?

Może to? http://allegro.pl/materacyk-do-kapieli-gabka-mata-do-wanny-3-gabki-i5818267595.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nk właśnie myślałam, że to to ale nie byłam pewna. A czy gąbki sa zdrowe? Czytałam że gąbki do kąpieli to siedlisko bakterii i że powodują infekcje w pęcherzu moczowych dziecka itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:42

Coco55 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko taką gąbkę utrzymać w czystości, ja bym sobie dała spokój. Nie używałam ani gąbek, ani myjek.

dhpclr4.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nk właśnie myślałam, że to to ale nie byłam pewna. A czy gąbki da zdrowe? Czytałam że gąbki do kąpieli to siedlisko bakterii i że powodują infekcje w pęcherzu moczowych dziecka itd.

Nie wiem, bo też pierwsze widzę :) , ale jak zapytałaś, to najpierw pomyślałam o tym
    http://www.bloomingbath.pl/

Ciekawa rzecz, tylko chyba trzeba mieć dużą umywalkę.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie wiem, bo też pierwsze widzę :) , ale jak zapytałaś, to najpierw pomyślałam o tym
    http://www.bloomingbath.pl/

Ciekawa rzecz, tylko chyba trzeba mieć dużą umywalkę.
    Ciężko się ponoć wyżyma. Najlepiej odwirowywac w wirowce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:57

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ciężko taką gąbkę utrzymać w czystości, ja bym sobie dała spokój. Nie używałam ani gąbek, ani myjek.
    miałam taka gąbkę, raz użyłam do kąpieli i po użyciu też sobie wyobrazilam ile tu musi zostawać bakterii. nie użyłam drugi raz. pamiętam że po pierwszej kąpieli ta gąbka ponad tydzień była wilgotna :/

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Edith Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A otulaczy ile warto? Bo pieluszek wiem, że sporo :)

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gąbki nie kupuje. A plastikowe to dla noworodka jakoś mało bezpieczne mi się wydaje. Dla takiego 4-5mcznego to już bardziej. Ja będę podkladac sobie pieluszke tetrowa pod maluszka i na ręku go będę trzymać. Te kąpiele i tak na początku są króciutkie.
    Mi się podoba ten materacyk dmuchany do wanienki z filmiku, który wrzuciłam kiedyś na fejsie. Oczywiście nie jako rozwiązanie codzienne :)

Natalia- kokon też fajna rzecz, do przenoszenia. Ja to pewnie czasem rozłożę kanapę w salonie i zrobię mu kokon z poduszki do spania :) jest duzo możliwości :)

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my gąbke mieliśmy i kupiłam do małej można prać, wiadomo za którymś razem ją szlag trafi ale to pare złotych kosztuje

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilam się na Facebooku, chwalę się i tutaj. Patrzcie jaki nam sie wczoraj udało kupić kosz mojżesza. Jest na kółeczkach. Kupiony z drugiej ręki, doslownie za grosze. Zakochalam się w nim, taki bajkowy :)
    koszjpg_qhqrxsx.jpg

nataliamonika, Edith, emikey, Jacqueline, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, k878, Aztoria, Wachciowa, magdzia26, Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A otulaczy ile warto? Bo pieluszek wiem, że sporo :)

Ja kupiłam trzy.

Edith lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kąpieli to ostatnio położna nam powiedziala, ze wanienka to zbedny wydatek, ze mamy duzą umywalkę i żeby w niej kąpać dziecko. Któraś będzie praktykować tak?

Wysłany: 14 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    a co do kąpieli to ostatnio położna nam powiedziala, ze wanienka to zbedny wydatek, ze mamy duzą umywalkę i żeby w niej kąpać dziecko. Któraś będzie praktykować tak?

Ja psa kapalam w umywalce jak był malutki, ale przy dziecku, to miałabym powódź :D

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Wanienka kosztuje grosze. Jakoś tak nie mogła bym w zalewie kąpać. Albo myje tam naczynia albo zęby. Wyzymam szmaty do podłogi albo zmywaki. Nie nie. Wanienka musi być.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic - śliczny ten kosz :)

Sama zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego, kołyski, kosza, no nie wiem, czegoś w czym dziecko będzie mogło spać na parterze jak będę urzędować w kuchni czy coś, bo wszystkie pokoje mamy na piętrze.

Moja Ola hmmm jak miała 2 miesiące to już porządnie chlapała nóżkami w kąpaniu, w wieku 3-4 miesięcy przenieśliśmy się z kąpaniem do łazienki normalnie, bo pół pokoju było mokre ;) Także ja nie wyobrażam sobie kąpieli w umywalce ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Ja będę praktykować przy zmianie pieluszki :) . Ale nie ma kąpiel wieczorna.choc rozważałam ta opcje w pierwszych kapielach, bo mam duża umywalkę;)

Śliczny kosz, Jak nówka sztuka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 15:10

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy jak się Młody obsrał po pachy to go myłam całego pod bieżącą wodą w zlewie bo nie chciałam aby pływał we własnych odchodach w wanience.

k878 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni nadążam za Wami, ale przychodzę z pytaniem czy taki kokon-otulacz będzie dobrym rozwiązaniem zamiast np. łóżeczka turystycznego :

https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kokon-otulacz-dla-niemowlat-slonie-jasne-cytrynowy-8390.html

Chodzi o to,że docelowe łóżeczko będzie stało w sypialni, ale będę wolała mieć dziecko bliżej siebie, jak np. jestem w salonie i zastanawiam się czy jest sens kupowania do salonu łóżeczka turystycznego, czy ewentualnie postawić na taki kokon. Bo w sumie nie mam pojęcia co mogłabym innego kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wanienka kosztuje grosze. Jakoś tak nie mogła bym w zalewie kąpać. Albo myje tam naczynia albo zęby. Wyzymam szmaty do podłogi albo zmywaki. Nie nie. Wanienka musi być.
    Jak się dziecko obsra, to najwygodniej pod kran :) ja z grubsza zbierałam chusteczką higieniczne kupkę i na rączkę kładłam i szliśmy pod kran. Dupą czysta, dziecko szczęśliwe. Mój siostrzeniec uwielbiał takie szybkie "kapiele".

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ