Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moja nadal jest w warszawie :( więc myślę,ze przyjdzie w poniedziałek :) to,ze mieszka bliżej, Nie oznacza,ze dojdzie szybciej. Kiedyś wysyłałam list z Brwinowa do Pruszkowa, 5-10km odległości, priorytet nadany rano, a jakimś cudem szedł przez sortownie w warszawie i doszedl po 2dniach. A czasem coś wysle u siebie do Pruszkowa lub grodziska i jest następnego dnia. A nadawane na wiejskiej poczcie :)
    No jest jeszcze jutro ;) moja była dzisiaj nadana i dziś będzie dostarczona.

Ja kiedyś wysłałam list do Tokio. Kiedy jeszcze nie było bezpośredniego połączenia samolotowego z Chopina. Szedł niecałe dwa.dni. byłam wtedy w lekkim szoku. A raz wysłałam paczkę do koleżanki z Australii (kocyk dla jej pierworodnego) to wysłali ja do Austrii :P dopiero Wiedeń wysłał ja do Melbourne :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Po przeczytaniu artykułu o leżaczkach dochodzę do wniosku: w związku z tym ze mieszkam w domku i łóżeczko mam na gorze to na dole powinnam mieć:
    - kołyskę Mojżesza najlepiej na kółkach żeby moc ja przemieszczać pomiędzy salonem, kuchnia i reszta dołu
    - matę żeby dziecko mogło poleżeć na brzuszku
    - leżaczek na chwilowe położenia dziecka lub do karmienia jak będę musiała karmić butelka

Kołyska 600 zł, mata jakieś 350 zl, leżaczek tez około 300 zl = łatwo mówi sie tym wszystkim terapeutą jak nie musza za to zapłacić :) - mam mętlik w głowie :(

Kosze Mojżesza są faktycznie drogie. My też mamy łóżeczko osobno i zamówiłam niedrogą dostawkę do sypialni, którą można też zamienić w kołyskę. Widziałam też prawie identyczną z wersją na kółkach w podobnej cenie
    http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-bialy-i6791135409.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 14 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest też jeszcze coś takiego http://allegro.pl/kolyska-sosonowa-biala-polska-kolka-blokada-gratis-i6866619432.html?fromVariant=6866645344

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którąś też tak nawala kręgosłup jak mnie? Masakra, zastanawiam się nad tabletką przeciwbólowa, od wczoraj jakaś katastrofa, nawet się nie mogę lekko schylić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Magdzia a rozmawiałaś z ginekologiem o przedszkolu synka?
    Ja tez córkę do żłobka posłałam adaptuje sie wiec wiem co przezywasz łącze sie w bolu. Jak powiedziałam o tym ginowi to powiedział ze to kiepski pomysł. Nastraszyl jakimś rumieniem i ze jak bedzie chorować to zeby nie poszukać jej na końcówce ciąży:/

KlaraS, ginekologowi chodzilo o parwowirusa B19. Poczytaj sobie o nim, to zrozumiesz jego obawy. Martwi mnie, ze moi wszyscy bratankowie i bratanice znajduja sie w przedziale wiekowym,w ktorym to chorubsko wystepuje najczesciej. Az mam ochote na robienie sobie wymowek, zeby od jesieni unikac z dziecmi kontaktu...

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosze mojzesza wyglądają przeslodko. Ale często kosztują więcej niż łóżeczko. A starczają na 3-4 miesiące. To samo z przystawka next to u od chicco. Dla przecietnie zarabiajacego cZłowieka to się nie kalkuluje. Swoją drogą polski rynek jest specyficzny. Rzeczy dla dzieci są bardzo drogie. Teraz mam porównanie. Np w h&m ten sam sweterek 3-6m w Polsce kosZtuje 49.99 w Anglii 8£. Pomijając już fakt, że 8£ to nie 50zl, nawet nie 40, ale oni tam zarabiają średnio kilka razy więcej niż my. Producenci żerują na środkowo europejskim rynku bo wiedzą, że ludzie i tak kupią.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Kosze Mojżesza są faktycznie drogie. My też mamy łóżeczko osobno i zamówiłam niedrogą dostawkę do sypialni, którą można też zamienić w kołyskę. Widziałam też prawie identyczną z wersją na kółkach w podobnej cenie
    http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-bialy-i6791135409.html
    Ale ja nie potrzebuje do sypialni tylko do salonu cos osobnego bo na początku chciałabym aby młody w ciągu dnia spał w salonie bo nie będę biegać na piętro i co chwila sprawdzać czy żyje wiec dostawka to zupełnie inna sprawa :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kosze mojzesza wyglądają przeslodko. Ale często kosztują więcej niż łóżeczko. A starczają na 3-4 miesiące. To samo z przystawka next to u od chicco. Dla przecietnie zarabiajacego cZłowieka to się nie kalkuluje. Swoją drogą polski rynek jest specyficzny. Rzeczy dla dzieci są bardzo drogie. Teraz mam porównanie. Np w h&m ten sam sweterek 3-6m w Polsce kosZtuje 49.99 w Anglii 8£. Pomijając już fakt, że 8£ to nie 50zl, nawet nie 40, ale oni tam zarabiają średnio kilka razy więcej niż my. Producenci żerują na środkowo europejskim rynku bo wiedzą, że ludzie i tak kupią.
    500+ mamy wiec wszystko może być droższe :)

Nola lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dwor jak wychodzi, a już uczy się chodzić, siła rzeczy musi mieć buciki. Tu pisałam o sytuacji w domu. Chociaż są tacy co i w domu zakładają buciki od razu i cały czas dzieci potem biegają w bucikach albo specjalnych kapciach usztywnianych.
    U mnie dziecko w domu będzie biegało boso, ewentualnie antyposlizgowych skarpetkach :) chociaż te buciki co wrzuciłaś, wyglądają obiecująco i cena nie powala.
    Myślałam o nich właśnie na dwór. Opis jest bardzo zachecający i są przesłodkie :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    500+ mamy wiec wszystko może być droższe :)
    ;) oni mają child benefit i tam nie odbija się na cenie. Po porostu gdzieś musi być drożej, żeby gdzieś było taniej. I drożej musi być oczywiście u nas.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ale ja nie potrzebuje do sypialni tylko do salonu cos osobnego bo na początku chciałabym aby młody w ciągu dnia spał w salonie bo nie będę biegać na piętro i co chwila sprawdzać czy żyje wiec dostawka to zupełnie inna sprawa :)

Moja siostra miała w salonie rozłożone łóżeczko turystyczne, przydało sie tez na wyjazdy na wakacje. Za 100zł się kupi. Ja będę rozkładała gruby koc w salonie, z kuchni będę go widzieć

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym potrzebowała cos takiego albo zwykle łóżeczko turystyczne
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9c0f67f60c0.jpg

emikey, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Myślałam o nich właśnie na dwór. Opis jest bardzo zachecający i są przesłodkie :D
    Tylko pamiętaj, że jak zacznie uczyć się chodzić moze byc już zimno na dworzu. W końcu rodzimy w grudniu. A dzieci różnie zaczynają uczyć sie chodzić. Jedne jak mają 10mcy próbuje, a drugie dopiero jak skonczy 12mcy. Ale na chłodniejsza porę roku, to nawet w domu można by było zalozyc :) tym bardziej,ze napisali,ze efekt prawie gołej stópki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:14

emikey lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja bym potrzebowała cos takiego albo zwykle łóżeczko turystyczne
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9c0f67f60c0.jpg
    Awwww. Wygląda jak z bajki śpiąca królewna :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No jest jeszcze jutro ;) moja była dzisiaj nadana i dziś będzie dostarczona.

Ja kiedyś wysłałam list do Tokio. Kiedy jeszcze nie było bezpośredniego połączenia samolotowego z Chopina. Szedł niecałe dwa.dni. byłam wtedy w lekkim szoku. A raz wysłałam paczkę do koleżanki z Australii (kocyk dla jej pierworodnego) to wysłali ja do Austrii :P dopiero Wiedeń wysłał ja do Melbourne :P

Poczta Polska ma szczególny talent. Jedna moja przesyłka przebyła kiedyś drogę Gdańsk-Zabrze-Gdańsk-Zabrze-Częstochowa, a ostatnio miałam też podobną przygodę z łóżeczkiem. Wysyłka kurier24, a paczka 24 godziny krążyła między dwiema wioskami oddalonymi od siebie o kilkadziesiąt km w to i z powrotem i dopiero po 48h dotarła do mnie. Przesyłka kosztowała 15 zł, więc nie chciało mi się nawet reklamacji składać.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Wiem, wiem, dlatego niżej wrzuciłam Ci taką kołyskę w tej samej cenie, a tę dostawkę można używać też jako małe łóżeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:16

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko jest drogie. Moja siostra obkupila kiedyś swoją chrześnice za 200zl w ciuchy od projektantów, mieszkała wtedy w stanach i kupowała tam rzeczy za grosze. A u nas sliniak Versace 500zl (taki przykład, bo ostatnio rzucił mi to w oczy na allegro ;) )

Mój siostrzeniec, to w salonie często spał w gondoli. Jeździłam z nim do pokoju i on zasypial w wózeczku :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Poczta Polska ma szczególny talent. Jedna moja przesyłka przebyła kiedyś drogę Gdańsk-Zabrze-Gdańsk-Zabrze-Częstochowa, a ostatnio miałam też podobną przygodę z łóżeczkiem. Wysyłka kurier24, a paczka 24 godziny krążyła między dwiema wioskami oddalonymi od siebie o kilkadziesiąt km w to i z powrotem i dopiero po 48h dotarła do mnie. Przesyłka kosztowała 15 zł, więc nie chciało mi się nawet reklamacji składać.
    I tak Royal Mail nie pobije. Tamci jak nie ma cię w domu zostawiają paczkę na dole pod skrzynkami na listy. Ostatnio weszłam do klatki i patrzę leży torba. Myślę sobie, że ktoś pewnie otworzył i wywalił torbę, albo że wypadła pusta torba jak szedł ze śmieciami. Coś mnie tknęło i zajrzałam do kogo była adresowana. Do mojego męża.... paczka. Nie list. Trzy dni później sąsiedzi chodzili po budynku pytać czy ktoś widział ich paczkę bo poczta twierdzi że dostarczyła a oni jej nie mają. No jasne jak poczta dostarcza rzucając paczki na schodach, bez podpisu, bez awizo od tak. Więc nasz pocztex nie jest zły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:20

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętaj, że jak zacznie uczyć się chodzić moze byc już zimno na dworzu. W końcu rodzimy w grudniu. A dzieci różnie zaczynają uczyć sie chodzić. Jedne jak mają 10mcy próbuje, a drugie dopiero jak skonczy 12mcy. Ale na chłodniejsza porę roku, to nawet w domu można by było zalozyc :) tym bardziej,ze napisali,ze efekt prawie gołej stópki :)
    Jak coś to butki są w rozmiarówce nawet do 5 lat :D Pewnie nie wytrzymam i jedna parę i tak kupię jak pół roku skończy :P :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko jest drogie. Moja siostra obkupila kiedyś swoją chrześnice za 200zl w ciuchy od projektantów, mieszkała wtedy w stanach i kupowała tam rzeczy za grosze. A u nas sliniak Versace 500zl (taki przykład, bo ostatnio rzucił mi to w oczy na allegro ;) )

Mój siostrzeniec, to w salonie często spał w gondoli. Jeździłam z nim do pokoju i on zasypial w wózeczku :)

Ja mam ten materacyk kokon i będę mogła małą przenosić między pokojami, bo nawet na fotelu czy kanapie może w nim spać, tyle, że tylko przez pierwsze miesiące, ale zawsze coś

http://online.redpoint-bulgaria.com/image/cache/data/RED%20CASTLE%20FRANCE/Cocoonababy-500x500.jpg

http://i.ebayimg.com/00/s/MTE4MFgxNjAw/z/6qgAAOSwLpdW-5GZ/$_3.JPG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:30

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ