Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moja nadal jest w warszawie
więc myślę,ze przyjdzie w poniedziałek
to,ze mieszka bliżej, Nie oznacza,ze dojdzie szybciej. Kiedyś wysyłałam list z Brwinowa do Pruszkowa, 5-10km odległości, priorytet nadany rano, a jakimś cudem szedł przez sortownie w warszawie i doszedl po 2dniach. A czasem coś wysle u siebie do Pruszkowa lub grodziska i jest następnego dnia. A nadawane na wiejskiej poczcie
moja była dzisiaj nadana i dziś będzie dostarczona.
Ja kiedyś wysłałam list do Tokio. Kiedy jeszcze nie było bezpośredniego połączenia samolotowego z Chopina. Szedł niecałe dwa.dni. byłam wtedy w lekkim szoku. A raz wysłałam paczkę do koleżanki z Australii (kocyk dla jej pierworodnego) to wysłali ja do Austriidopiero Wiedeń wysłał ja do Melbourne
-
78beti wrote:Po przeczytaniu artykułu o leżaczkach dochodzę do wniosku: w związku z tym ze mieszkam w domku i łóżeczko mam na gorze to na dole powinnam mieć:
- kołyskę Mojżesza najlepiej na kółkach żeby moc ja przemieszczać pomiędzy salonem, kuchnia i reszta dołu
- matę żeby dziecko mogło poleżeć na brzuszku
- leżaczek na chwilowe położenia dziecka lub do karmienia jak będę musiała karmić butelka
Kołyska 600 zł, mata jakieś 350 zl, leżaczek tez około 300 zl = łatwo mówi sie tym wszystkim terapeutą jak nie musza za to zapłacić- mam mętlik w głowie
Kosze Mojżesza są faktycznie drogie. My też mamy łóżeczko osobno i zamówiłam niedrogą dostawkę do sypialni, którą można też zamienić w kołyskę. Widziałam też prawie identyczną z wersją na kółkach w podobnej cenie
http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-bialy-i6791135409.htmlGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Jest też jeszcze coś takiego http://allegro.pl/kolyska-sosonowa-biala-polska-kolka-blokada-gratis-i6866619432.html?fromVariant=6866645344Gaja
KlaraS wrote:Magdzia a rozmawiałaś z ginekologiem o przedszkolu synka?
Ja tez córkę do żłobka posłałam adaptuje sie wiec wiem co przezywasz łącze sie w bolu. Jak powiedziałam o tym ginowi to powiedział ze to kiepski pomysł. Nastraszyl jakimś rumieniem i ze jak bedzie chorować to zeby nie poszukać jej na końcówce ciąży:/
KlaraS, ginekologowi chodzilo o parwowirusa B19. Poczytaj sobie o nim, to zrozumiesz jego obawy. Martwi mnie, ze moi wszyscy bratankowie i bratanice znajduja sie w przedziale wiekowym,w ktorym to chorubsko wystepuje najczesciej. Az mam ochote na robienie sobie wymowek, zeby od jesieni unikac z dziecmi kontaktu...11.12.2017 syn Adaś -
Kosze mojzesza wyglądają przeslodko. Ale często kosztują więcej niż łóżeczko. A starczają na 3-4 miesiące. To samo z przystawka next to u od chicco. Dla przecietnie zarabiajacego cZłowieka to się nie kalkuluje. Swoją drogą polski rynek jest specyficzny. Rzeczy dla dzieci są bardzo drogie. Teraz mam porównanie. Np w h&m ten sam sweterek 3-6m w Polsce kosZtuje 49.99 w Anglii 8£. Pomijając już fakt, że 8£ to nie 50zl, nawet nie 40, ale oni tam zarabiają średnio kilka razy więcej niż my. Producenci żerują na środkowo europejskim rynku bo wiedzą, że ludzie i tak kupią.
-
nataliamonika wrote:Kosze Mojżesza są faktycznie drogie. My też mamy łóżeczko osobno i zamówiłam niedrogą dostawkę do sypialni, którą można też zamienić w kołyskę. Widziałam też prawie identyczną z wersją na kółkach w podobnej cenie
http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-bialy-i6791135409.htmlhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
emikey wrote:Kosze mojzesza wyglądają przeslodko. Ale często kosztują więcej niż łóżeczko. A starczają na 3-4 miesiące. To samo z przystawka next to u od chicco. Dla przecietnie zarabiajacego cZłowieka to się nie kalkuluje. Swoją drogą polski rynek jest specyficzny. Rzeczy dla dzieci są bardzo drogie. Teraz mam porównanie. Np w h&m ten sam sweterek 3-6m w Polsce kosZtuje 49.99 w Anglii 8£. Pomijając już fakt, że 8£ to nie 50zl, nawet nie 40, ale oni tam zarabiają średnio kilka razy więcej niż my. Producenci żerują na środkowo europejskim rynku bo wiedzą, że ludzie i tak kupią.
Nola lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Szczesliwa_mamusia wrote:Na dwor jak wychodzi, a już uczy się chodzić, siła rzeczy musi mieć buciki. Tu pisałam o sytuacji w domu. Chociaż są tacy co i w domu zakładają buciki od razu i cały czas dzieci potem biegają w bucikach albo specjalnych kapciach usztywnianych.
U mnie dziecko w domu będzie biegało boso, ewentualnie antyposlizgowych skarpetkachchociaż te buciki co wrzuciłaś, wyglądają obiecująco i cena nie powala.
Gaja
78beti wrote:Ale ja nie potrzebuje do sypialni tylko do salonu cos osobnego bo na początku chciałabym aby młody w ciągu dnia spał w salonie bo nie będę biegać na piętro i co chwila sprawdzać czy żyje wiec dostawka to zupełnie inna sprawa
Moja siostra miała w salonie rozłożone łóżeczko turystyczne, przydało sie tez na wyjazdy na wakacje. Za 100zł się kupi. Ja będę rozkładała gruby koc w salonie, z kuchni będę go widziećKarol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Myślałam o nich właśnie na dwór. Opis jest bardzo zachecający i są przesłodkie
tym bardziej,ze napisali,ze efekt prawie gołej stópki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:14
emikey lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:No jest jeszcze jutro
moja była dzisiaj nadana i dziś będzie dostarczona.
Ja kiedyś wysłałam list do Tokio. Kiedy jeszcze nie było bezpośredniego połączenia samolotowego z Chopina. Szedł niecałe dwa.dni. byłam wtedy w lekkim szoku. A raz wysłałam paczkę do koleżanki z Australii (kocyk dla jej pierworodnego) to wysłali ja do Austriidopiero Wiedeń wysłał ja do Melbourne
Poczta Polska ma szczególny talent. Jedna moja przesyłka przebyła kiedyś drogę Gdańsk-Zabrze-Gdańsk-Zabrze-Częstochowa, a ostatnio miałam też podobną przygodę z łóżeczkiem. Wysyłka kurier24, a paczka 24 godziny krążyła między dwiema wioskami oddalonymi od siebie o kilkadziesiąt km w to i z powrotem i dopiero po 48h dotarła do mnie. Przesyłka kosztowała 15 zł, więc nie chciało mi się nawet reklamacji składać.Gaja
78beti wrote:Ale ja nie potrzebuje do sypialni tylko do salonu cos osobnego bo na początku chciałabym aby młody w ciągu dnia spał w salonie bo nie będę biegać na piętro i co chwila sprawdzać czy żyje wiec dostawka to zupełnie inna sprawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:16
Gaja
nick nieaktualnyU nas wszystko jest drogie. Moja siostra obkupila kiedyś swoją chrześnice za 200zl w ciuchy od projektantów, mieszkała wtedy w stanach i kupowała tam rzeczy za grosze. A u nas sliniak Versace 500zl (taki przykład, bo ostatnio rzucił mi to w oczy na allegro
)
Mój siostrzeniec, to w salonie często spał w gondoli. Jeździłam z nim do pokoju i on zasypial w wózeczku
-
nataliamonika wrote:Poczta Polska ma szczególny talent. Jedna moja przesyłka przebyła kiedyś drogę Gdańsk-Zabrze-Gdańsk-Zabrze-Częstochowa, a ostatnio miałam też podobną przygodę z łóżeczkiem. Wysyłka kurier24, a paczka 24 godziny krążyła między dwiema wioskami oddalonymi od siebie o kilkadziesiąt km w to i z powrotem i dopiero po 48h dotarła do mnie. Przesyłka kosztowała 15 zł, więc nie chciało mi się nawet reklamacji składać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:20
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Tylko pamiętaj, że jak zacznie uczyć się chodzić moze byc już zimno na dworzu. W końcu rodzimy w grudniu. A dzieci różnie zaczynają uczyć sie chodzić. Jedne jak mają 10mcy próbuje, a drugie dopiero jak skonczy 12mcy. Ale na chłodniejsza porę roku, to nawet w domu można by było zalozyc
tym bardziej,ze napisali,ze efekt prawie gołej stópki
Pewnie nie wytrzymam i jedna parę i tak kupię jak pół roku skończy
Gaja
Szczesliwa_mamusia wrote:U nas wszystko jest drogie. Moja siostra obkupila kiedyś swoją chrześnice za 200zl w ciuchy od projektantów, mieszkała wtedy w stanach i kupowała tam rzeczy za grosze. A u nas sliniak Versace 500zl (taki przykład, bo ostatnio rzucił mi to w oczy na allegro
)
Mój siostrzeniec, to w salonie często spał w gondoli. Jeździłam z nim do pokoju i on zasypial w wózeczku
Ja mam ten materacyk kokon i będę mogła małą przenosić między pokojami, bo nawet na fotelu czy kanapie może w nim spać, tyle, że tylko przez pierwsze miesiące, ale zawsze coś
http://online.redpoint-bulgaria.com/image/cache/data/RED%20CASTLE%20FRANCE/Cocoonababy-500x500.jpg
http://i.ebayimg.com/00/s/MTE4MFgxNjAw/z/6qgAAOSwLpdW-5GZ/$_3.JPGWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:30
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc