X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moja nadal jest w warszawie :( więc myślę,ze przyjdzie w poniedziałek :) to,ze mieszka bliżej, Nie oznacza,ze dojdzie szybciej. Kiedyś wysyłałam list z Brwinowa do Pruszkowa, 5-10km odległości, priorytet nadany rano, a jakimś cudem szedł przez sortownie w warszawie i doszedl po 2dniach. A czasem coś wysle u siebie do Pruszkowa lub grodziska i jest następnego dnia. A nadawane na wiejskiej poczcie :)
    No jest jeszcze jutro ;) moja była dzisiaj nadana i dziś będzie dostarczona.

Ja kiedyś wysłałam list do Tokio. Kiedy jeszcze nie było bezpośredniego połączenia samolotowego z Chopina. Szedł niecałe dwa.dni. byłam wtedy w lekkim szoku. A raz wysłałam paczkę do koleżanki z Australii (kocyk dla jej pierworodnego) to wysłali ja do Austrii :P dopiero Wiedeń wysłał ja do Melbourne :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Po przeczytaniu artykułu o leżaczkach dochodzę do wniosku: w związku z tym ze mieszkam w domku i łóżeczko mam na gorze to na dole powinnam mieć:
    - kołyskę Mojżesza najlepiej na kółkach żeby moc ja przemieszczać pomiędzy salonem, kuchnia i reszta dołu
    - matę żeby dziecko mogło poleżeć na brzuszku
    - leżaczek na chwilowe położenia dziecka lub do karmienia jak będę musiała karmić butelka

Kołyska 600 zł, mata jakieś 350 zl, leżaczek tez około 300 zl = łatwo mówi sie tym wszystkim terapeutą jak nie musza za to zapłacić :) - mam mętlik w głowie :(

Kosze Mojżesza są faktycznie drogie. My też mamy łóżeczko osobno i zamówiłam niedrogą dostawkę do sypialni, którą można też zamienić w kołyskę. Widziałam też prawie identyczną z wersją na kółkach w podobnej cenie
    http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-bialy-i6791135409.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 14 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest też jeszcze coś takiego http://allegro.pl/kolyska-sosonowa-biala-polska-kolka-blokada-gratis-i6866619432.html?fromVariant=6866645344

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którąś też tak nawala kręgosłup jak mnie? Masakra, zastanawiam się nad tabletką przeciwbólowa, od wczoraj jakaś katastrofa, nawet się nie mogę lekko schylić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Magdzia a rozmawiałaś z ginekologiem o przedszkolu synka?
    Ja tez córkę do żłobka posłałam adaptuje sie wiec wiem co przezywasz łącze sie w bolu. Jak powiedziałam o tym ginowi to powiedział ze to kiepski pomysł. Nastraszyl jakimś rumieniem i ze jak bedzie chorować to zeby nie poszukać jej na końcówce ciąży:/

KlaraS, ginekologowi chodzilo o parwowirusa B19. Poczytaj sobie o nim, to zrozumiesz jego obawy. Martwi mnie, ze moi wszyscy bratankowie i bratanice znajduja sie w przedziale wiekowym,w ktorym to chorubsko wystepuje najczesciej. Az mam ochote na robienie sobie wymowek, zeby od jesieni unikac z dziecmi kontaktu...

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosze mojzesza wyglądają przeslodko. Ale często kosztują więcej niż łóżeczko. A starczają na 3-4 miesiące. To samo z przystawka next to u od chicco. Dla przecietnie zarabiajacego cZłowieka to się nie kalkuluje. Swoją drogą polski rynek jest specyficzny. Rzeczy dla dzieci są bardzo drogie. Teraz mam porównanie. Np w h&m ten sam sweterek 3-6m w Polsce kosZtuje 49.99 w Anglii 8£. Pomijając już fakt, że 8£ to nie 50zl, nawet nie 40, ale oni tam zarabiają średnio kilka razy więcej niż my. Producenci żerują na środkowo europejskim rynku bo wiedzą, że ludzie i tak kupią.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Kosze Mojżesza są faktycznie drogie. My też mamy łóżeczko osobno i zamówiłam niedrogą dostawkę do sypialni, którą można też zamienić w kołyskę. Widziałam też prawie identyczną z wersją na kółkach w podobnej cenie
    http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-bialy-i6791135409.html
    Ale ja nie potrzebuje do sypialni tylko do salonu cos osobnego bo na początku chciałabym aby młody w ciągu dnia spał w salonie bo nie będę biegać na piętro i co chwila sprawdzać czy żyje wiec dostawka to zupełnie inna sprawa :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kosze mojzesza wyglądają przeslodko. Ale często kosztują więcej niż łóżeczko. A starczają na 3-4 miesiące. To samo z przystawka next to u od chicco. Dla przecietnie zarabiajacego cZłowieka to się nie kalkuluje. Swoją drogą polski rynek jest specyficzny. Rzeczy dla dzieci są bardzo drogie. Teraz mam porównanie. Np w h&m ten sam sweterek 3-6m w Polsce kosZtuje 49.99 w Anglii 8£. Pomijając już fakt, że 8£ to nie 50zl, nawet nie 40, ale oni tam zarabiają średnio kilka razy więcej niż my. Producenci żerują na środkowo europejskim rynku bo wiedzą, że ludzie i tak kupią.
    500+ mamy wiec wszystko może być droższe :)

Nola lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dwor jak wychodzi, a już uczy się chodzić, siła rzeczy musi mieć buciki. Tu pisałam o sytuacji w domu. Chociaż są tacy co i w domu zakładają buciki od razu i cały czas dzieci potem biegają w bucikach albo specjalnych kapciach usztywnianych.
    U mnie dziecko w domu będzie biegało boso, ewentualnie antyposlizgowych skarpetkach :) chociaż te buciki co wrzuciłaś, wyglądają obiecująco i cena nie powala.
    Myślałam o nich właśnie na dwór. Opis jest bardzo zachecający i są przesłodkie :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    500+ mamy wiec wszystko może być droższe :)
    ;) oni mają child benefit i tam nie odbija się na cenie. Po porostu gdzieś musi być drożej, żeby gdzieś było taniej. I drożej musi być oczywiście u nas.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ale ja nie potrzebuje do sypialni tylko do salonu cos osobnego bo na początku chciałabym aby młody w ciągu dnia spał w salonie bo nie będę biegać na piętro i co chwila sprawdzać czy żyje wiec dostawka to zupełnie inna sprawa :)

Moja siostra miała w salonie rozłożone łóżeczko turystyczne, przydało sie tez na wyjazdy na wakacje. Za 100zł się kupi. Ja będę rozkładała gruby koc w salonie, z kuchni będę go widzieć

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym potrzebowała cos takiego albo zwykle łóżeczko turystyczne
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9c0f67f60c0.jpg

emikey, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Myślałam o nich właśnie na dwór. Opis jest bardzo zachecający i są przesłodkie :D
    Tylko pamiętaj, że jak zacznie uczyć się chodzić moze byc już zimno na dworzu. W końcu rodzimy w grudniu. A dzieci różnie zaczynają uczyć sie chodzić. Jedne jak mają 10mcy próbuje, a drugie dopiero jak skonczy 12mcy. Ale na chłodniejsza porę roku, to nawet w domu można by było zalozyc :) tym bardziej,ze napisali,ze efekt prawie gołej stópki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:14

emikey lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja bym potrzebowała cos takiego albo zwykle łóżeczko turystyczne
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9c0f67f60c0.jpg
    Awwww. Wygląda jak z bajki śpiąca królewna :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No jest jeszcze jutro ;) moja była dzisiaj nadana i dziś będzie dostarczona.

Ja kiedyś wysłałam list do Tokio. Kiedy jeszcze nie było bezpośredniego połączenia samolotowego z Chopina. Szedł niecałe dwa.dni. byłam wtedy w lekkim szoku. A raz wysłałam paczkę do koleżanki z Australii (kocyk dla jej pierworodnego) to wysłali ja do Austrii :P dopiero Wiedeń wysłał ja do Melbourne :P

Poczta Polska ma szczególny talent. Jedna moja przesyłka przebyła kiedyś drogę Gdańsk-Zabrze-Gdańsk-Zabrze-Częstochowa, a ostatnio miałam też podobną przygodę z łóżeczkiem. Wysyłka kurier24, a paczka 24 godziny krążyła między dwiema wioskami oddalonymi od siebie o kilkadziesiąt km w to i z powrotem i dopiero po 48h dotarła do mnie. Przesyłka kosztowała 15 zł, więc nie chciało mi się nawet reklamacji składać.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Wiem, wiem, dlatego niżej wrzuciłam Ci taką kołyskę w tej samej cenie, a tę dostawkę można używać też jako małe łóżeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:16

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko jest drogie. Moja siostra obkupila kiedyś swoją chrześnice za 200zl w ciuchy od projektantów, mieszkała wtedy w stanach i kupowała tam rzeczy za grosze. A u nas sliniak Versace 500zl (taki przykład, bo ostatnio rzucił mi to w oczy na allegro ;) )

Mój siostrzeniec, to w salonie często spał w gondoli. Jeździłam z nim do pokoju i on zasypial w wózeczku :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Poczta Polska ma szczególny talent. Jedna moja przesyłka przebyła kiedyś drogę Gdańsk-Zabrze-Gdańsk-Zabrze-Częstochowa, a ostatnio miałam też podobną przygodę z łóżeczkiem. Wysyłka kurier24, a paczka 24 godziny krążyła między dwiema wioskami oddalonymi od siebie o kilkadziesiąt km w to i z powrotem i dopiero po 48h dotarła do mnie. Przesyłka kosztowała 15 zł, więc nie chciało mi się nawet reklamacji składać.
    I tak Royal Mail nie pobije. Tamci jak nie ma cię w domu zostawiają paczkę na dole pod skrzynkami na listy. Ostatnio weszłam do klatki i patrzę leży torba. Myślę sobie, że ktoś pewnie otworzył i wywalił torbę, albo że wypadła pusta torba jak szedł ze śmieciami. Coś mnie tknęło i zajrzałam do kogo była adresowana. Do mojego męża.... paczka. Nie list. Trzy dni później sąsiedzi chodzili po budynku pytać czy ktoś widział ich paczkę bo poczta twierdzi że dostarczyła a oni jej nie mają. No jasne jak poczta dostarcza rzucając paczki na schodach, bez podpisu, bez awizo od tak. Więc nasz pocztex nie jest zły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:20

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pamiętaj, że jak zacznie uczyć się chodzić moze byc już zimno na dworzu. W końcu rodzimy w grudniu. A dzieci różnie zaczynają uczyć sie chodzić. Jedne jak mają 10mcy próbuje, a drugie dopiero jak skonczy 12mcy. Ale na chłodniejsza porę roku, to nawet w domu można by było zalozyc :) tym bardziej,ze napisali,ze efekt prawie gołej stópki :)
    Jak coś to butki są w rozmiarówce nawet do 5 lat :D Pewnie nie wytrzymam i jedna parę i tak kupię jak pół roku skończy :P :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko jest drogie. Moja siostra obkupila kiedyś swoją chrześnice za 200zl w ciuchy od projektantów, mieszkała wtedy w stanach i kupowała tam rzeczy za grosze. A u nas sliniak Versace 500zl (taki przykład, bo ostatnio rzucił mi to w oczy na allegro ;) )

Mój siostrzeniec, to w salonie często spał w gondoli. Jeździłam z nim do pokoju i on zasypial w wózeczku :)

Ja mam ten materacyk kokon i będę mogła małą przenosić między pokojami, bo nawet na fotelu czy kanapie może w nim spać, tyle, że tylko przez pierwsze miesiące, ale zawsze coś

http://online.redpoint-bulgaria.com/image/cache/data/RED%20CASTLE%20FRANCE/Cocoonababy-500x500.jpg

http://i.ebayimg.com/00/s/MTE4MFgxNjAw/z/6qgAAOSwLpdW-5GZ/$_3.JPG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:30

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ