Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Emikey-zrob sobie zdrowe kołysanki z kaszy jaglanej. Ja właśnie takie planuje zrobić w tym tygodniu plus babeczki z płatków owsianych. Taka zdrowa alternatywne, żeby dupę zapchac
A będą smakować identycznie? Bo ja właśnie na te słodkie, wilgotne kokosanki mam ochotę. Inne nie wchodzą w grę
-
nick nieaktualnyemikey wrote:A będą smakować identycznie? Bo ja właśnie na te słodkie, wilgotne kokosanki mam ochotę. Inne nie wchodzą w grę
emikey, nataliamonika, ara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA przepis na 6 babeczek z płatków owsianych (bez maki)
Szklanka płatków owsianych, które blendujemy na drobna make (może być szklanka mąki owsiane, Ale płatki tańsze)
1jajko
3-4lyzeczki ksylitolu lub cukru
1.4szklanki kakao
Płaska łyżeczką proszku do pieczenia
Mieszamy składniki, rozlewamy do foremek na Mufinki i wstawiamy na 15min do piekarnika rozgrzanego do 190st. I gotowe
Są syte i pyszne. No i zdroweara lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Są wilgotne i pyszne. Gotujesz torebkę kaszy jaglanej, potem ja studzisz, blendujesz na drobna masę, dodajesz trochę mleka kokosowego plus całą torebkę wiórków kokosowych plus cukier do smaku, ja dodaje ksylitol lub eurytrytol, żeby było zdrowiej. Mleko kokosowe dodajesz, żeby były mokre kokosanki. Formujesz kulki i możesz dodatkowo obtoczyć w wiorkach kokosowych. Wkładasz do lodówki na 2godziny, a potem sie rozkoszujesz zdrowa wersja rafaello
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Są wilgotne i pyszne. Gotujesz torebkę kaszy jaglanej, potem ja studzisz, blendujesz na drobna masę, dodajesz trochę mleka kokosowego plus całą torebkę wiórków kokosowych plus cukier do smaku, ja dodaje ksylitol lub eurytrytol, żeby było zdrowiej. Mleko kokosowe dodajesz, żeby były mokre kokosanki. Formujesz kulki i możesz dodatkowo obtoczyć w wiorkach kokosowych. Wkładasz do lodówki na 2godziny, a potem sie rozkoszujesz zdrowa wersja rafaello
Też je robię tylko z ksylitolem i wkładam dodatkowo do środka migdały bez skórki jak w RaffaelloPychota
Szczesliwa_mamusia, ara lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Można
ja robię taka szybka wersję
A do babeczek używam płatków owsianych bezglutenowych, jakbyś miała ochotę spróbować
Nie zwróciłam uwagi na ten przepis, a podobno płatki owsiane są polecane podczas karmienia. Muszę wypróbować, ciekawa jestem czy można dać do środka owoce, bo robię często taka owsiankę zapiekana w piekarniku, tylko płatki w całości, miesza się z bananem, słodzidłem i jajkiem, a na wierzch owoce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 08:01
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Gaja
Ojciec mi podobno kupił w Lidlu wszystko z listy i chyba nie było jakiegoś pola bitwy. Iruletka, jest wiec szansa, że jak pojedziesz później, to nie będzie pustych koszy. Jak mi przywiezie, to wrzucę potem fotę, jestem ciekawa jak z jakością.
Szczesliwa_mamusia, Coco55, Iruletka, magdzia26, ara lubią tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Nie zwróciłam uwagi na ten przepis, a podobno płatki owsiane są polecane podczas karmienia. Muszę wypróbować, ciekawa jestem czy można dać do środka owoce, bo robię często taka owsiankę zapiekana w piekarniku, tylko płatki w całości, miesza się z bananem, słodzidłem i jajkiem, a na wierzch owoce.
A to z bananem, to ja robię ciasteczka z kokosem. Wiórki mieszam z blendowanym bananem i ksylitolem i do piekarnika na 15min. Też pyszniie. Twój przepis też wypróbuję
A co do ubranek z Lidla, mam trochę w domu i bardzo dobra jakość tych ubranek -
nick nieaktualny
-
Myślę, że nie ma co porównywać z Pepco, a ta seria teraz była dodatkowo z ekobawełny i to z Gotsem. Ta bawełna sama z siebie jest zawsze mocniejsza i grubsza. Najbardziej mnie ręczniki ciekawią, bo ubranka są w podobnej cenie jak w c&a, ale już taki sam ręcznik z kapturem np. w Tchibo 60 zł, wiec spora różnica.Gaja
Szczesliwa_mamusia wrote:Dodałam kiedyś dżemu z czarnej porzeczki, Ale opadły na dno i kiepsko urosły. Nie wiem, jakby było z owocami całymi, typu np maliny
A to z bananem, to ja robię ciasteczka z kokosem. Wiórki mieszam z blendowanym bananem i ksylitolem i do piekarnika na 15min. Też pyszniie. Twój przepis też wypróbuję
A co do ubranek z Lidla, mam trochę w domu i bardzo dobra jakość tych ubranek
Też te ciastka robię, bo są mega szybkie hihi Do tej owsianki daję często mrożone owoce, wiec mogłaby być klapa, ale z drugiej strony jak zrobię takie muffiny z mąki kokosowej, to nic się strasznego nie dzieje, tylko są trochę mokreZaryzykuję i dam znać jak zrobię
Gaja
nick nieaktualnyUfff. Ogarnęłam położna. Zapisałam się do razu do przychodni. Dostałam też deklaracje dla małego,zeby zapisać go po porodzie do przychodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 08:56
Lady Savage, Petitka, Aztoria, ara lubią tę wiadomość
-
Ja wysłałam mamę do Lidla na łowy
zobaczymy, czy coś upoluje. Wczoraj przeglądałam ubranka - bodziaków mam całą masę. Mało mam ubranek na nogi (półśpiochy, spodenki, rajstopki) i kilka par skarpetek też muszę dokupić.
Dzwoniłam do laboratorium i wygląda na to, że bakterii w moczu już nie mamchociaż tyle dobrego.
Szczesliwa_mamusia, magdzia26, ara lubią tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:Ojciec mi podobno kupił w Lidlu wszystko z listy i chyba nie było jakiegoś pola bitwy. Iruletka, jest wiec szansa, że jak pojedziesz później, to nie będzie pustych koszy. Jak mi przywiezie, to wrzucę potem fotę, jestem ciekawa jak z jakością.
A na dokładkę dostałam legginsy ciążowe. Są super i za 25 zł? To prawie jak za darmo.
magdzia26, ara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny