X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey-zrob sobie zdrowe kołysanki z kaszy jaglanej. Ja właśnie takie planuje zrobić w tym tygodniu plus babeczki z płatków owsianych. Taka zdrowa alternatywne, żeby dupę zapchac :)

A będą smakować identycznie? Bo ja właśnie na te słodkie, wilgotne kokosanki mam ochotę. Inne nie wchodzą w grę :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię kokosanki i ciastka czekoladowe właśnie z płatkami owsianymi żeby chociaż trochę zdrowiej było i daje bardzo mało maki do nich, niestety musza być słodkie wiec zamiast cukru trochę miodu:) wychodzą pyszne

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A będą smakować identycznie? Bo ja właśnie na te słodkie, wilgotne kokosanki mam ochotę. Inne nie wchodzą w grę :P
    Są wilgotne i pyszne. Gotujesz torebkę kaszy jaglanej, potem ja studzisz, blendujesz na drobna masę, dodajesz trochę mleka kokosowego plus całą torebkę wiórków kokosowych plus cukier do smaku, ja dodaje ksylitol lub eurytrytol, żeby było zdrowiej. Mleko kokosowe dodajesz, żeby były mokre kokosanki. Formujesz kulki i możesz dodatkowo obtoczyć w wiorkach kokosowych. Wkładasz do lodówki na 2godziny, a potem sie rozkoszujesz zdrowa wersja rafaello :)

emikey, nataliamonika, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepis na 6 babeczek z płatków owsianych (bez maki)
    Szklanka płatków owsianych, które blendujemy na drobna make (może być szklanka mąki owsiane, Ale płatki tańsze)
    1jajko
    3-4lyzeczki ksylitolu lub cukru
    1.4szklanki kakao
    Płaska łyżeczką proszku do pieczenia
    Mieszamy składniki, rozlewamy do foremek na Mufinki i wstawiamy na 15min do piekarnika rozgrzanego do 190st. I gotowe :)
    Są syte i pyszne. No i zdrowe

ara lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wilgotne i pyszne. Gotujesz torebkę kaszy jaglanej, potem ja studzisz, blendujesz na drobna masę, dodajesz trochę mleka kokosowego plus całą torebkę wiórków kokosowych plus cukier do smaku, ja dodaje ksylitol lub eurytrytol, żeby było zdrowiej. Mleko kokosowe dodajesz, żeby były mokre kokosanki. Formujesz kulki i możesz dodatkowo obtoczyć w wiorkach kokosowych. Wkładasz do lodówki na 2godziny, a potem sie rozkoszujesz zdrowa wersja rafaello :)
    Przemyślę to :P

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też je robię tylko z ksylitolem i wkładam dodatkowo do środka migdały bez skórki jak w Raffaello :D Pychota

Szczesliwa_mamusia, ara lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Też je robię tylko z ksylitolem i wkładam dodatkowo do środka migdały bez skórki jak w Raffaello :D Pychota
    Można :) ja robię taka szybka wersję :)
    A do babeczek używam płatków owsianych bezglutenowych, jakbyś miała ochotę spróbować

• Nola Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski Witam sie w 31 tc 8MIESIACU i rownej 70 dni do porodu :)

Szczesliwa_mamusia, nesairah, nataliamonika, Coco55, Wachciowa, [m]alina, Iruletka, k878, Lady Savage, Petitka, Aztoria, magdzia26, ara lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png

Wysłany: 25 września 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można :) ja robię taka szybka wersję :)
    A do babeczek używam płatków owsianych bezglutenowych, jakbyś miała ochotę spróbować

Nie zwróciłam uwagi na ten przepis, a podobno płatki owsiane są polecane podczas karmienia. Muszę wypróbować, ciekawa jestem czy można dać do środka owoce, bo robię często taka owsiankę zapiekana w piekarniku, tylko płatki w całości, miesza się z bananem, słodzidłem i jajkiem, a na wierzch owoce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 08:01

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 25 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojciec mi podobno kupił w Lidlu wszystko z listy i chyba nie było jakiegoś pola bitwy. Iruletka, jest wiec szansa, że jak pojedziesz później, to nie będzie pustych koszy. Jak mi przywiezie, to wrzucę potem fotę, jestem ciekawa jak z jakością.

Szczesliwa_mamusia, Coco55, Iruletka, magdzia26, ara lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Nie zwróciłam uwagi na ten przepis, a podobno płatki owsiane są polecane podczas karmienia. Muszę wypróbować, ciekawa jestem czy można dać do środka owoce, bo robię często taka owsiankę zapiekana w piekarniku, tylko płatki w całości, miesza się z bananem, słodzidłem i jajkiem, a na wierzch owoce.
    Dodałam kiedyś dżemu z czarnej porzeczki, Ale opadły na dno i kiepsko urosły. Nie wiem, jakby było z owocami całymi, typu np maliny :)

A to z bananem, to ja robię ciasteczka z kokosem. Wiórki mieszam z blendowanym bananem i ksylitolem i do piekarnika na 15min. Też pyszniie. Twój przepis też wypróbuję :)

A co do ubranek z Lidla, mam trochę w domu i bardzo dobra jakość tych ubranek

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia brawo dla taty ;)
    Ja mam okropnego lenia - ogarniam się do pracy a wieczorem szkoła rodzenia. Ciekawa jestem jak tam będzie :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lidla dużo lepsze niż z pepco bo tam moim zdaniem fatalna jakoś
    witam poniedziałkowo
    jakos bez humoru wstałam

Wysłany: 25 września 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie ma co porównywać z Pepco, a ta seria teraz była dodatkowo z ekobawełny i to z Gotsem. Ta bawełna sama z siebie jest zawsze mocniejsza i grubsza. Najbardziej mnie ręczniki ciekawią, bo ubranka są w podobnej cenie jak w c&a, ale już taki sam ręcznik z kapturem np. w Tchibo 60 zł, wiec spora różnica.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 25 września 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałam kiedyś dżemu z czarnej porzeczki, Ale opadły na dno i kiepsko urosły. Nie wiem, jakby było z owocami całymi, typu np maliny :)

A to z bananem, to ja robię ciasteczka z kokosem. Wiórki mieszam z blendowanym bananem i ksylitolem i do piekarnika na 15min. Też pyszniie. Twój przepis też wypróbuję :)

A co do ubranek z Lidla, mam trochę w domu i bardzo dobra jakość tych ubranek

Też te ciastka robię, bo są mega szybkie hihi Do tej owsianki daję często mrożone owoce, wiec mogłaby być klapa, ale z drugiej strony jak zrobię takie muffiny z mąki kokosowej, to nic się strasznego nie dzieje, tylko są trochę mokre :) Zaryzykuję i dam znać jak zrobię :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Ogarnęłam położna. Zapisałam się do razu do przychodni. Dostałam też deklaracje dla małego,zeby zapisać go po porodzie do przychodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 08:56

Lady Savage, Petitka, Aztoria, ara lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysłałam mamę do Lidla na łowy :D zobaczymy, czy coś upoluje. Wczoraj przeglądałam ubranka - bodziaków mam całą masę. Mało mam ubranek na nogi (półśpiochy, spodenki, rajstopki) i kilka par skarpetek też muszę dokupić.

Dzwoniłam do laboratorium i wygląda na to, że bakterii w moczu już nie mam :) chociaż tyle dobrego.

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, ara lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ojciec mi podobno kupił w Lidlu wszystko z listy i chyba nie było jakiegoś pola bitwy. Iruletka, jest wiec szansa, że jak pojedziesz później, to nie będzie pustych koszy. Jak mi przywiezie, to wrzucę potem fotę, jestem ciekawa jak z jakością.
    Wczoraj przed zaśnięciem mąż stwierdził, że podjedzie do Lidla po odwiezieniu starszego do szkoły. Dałam mu listę i mam wszystko w tych kolorach i rozmiarówce co chciałam :-) A na dokładkę dostałam legginsy ciążowe. Są super i za 25 zł? To prawie jak za darmo.

magdzia26, ara lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też ma iść do Lidla. Z gazetki podoba mi się tylko ten sweterek w chmurki. Ciekawe czy będzie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, te sweterki są boskie. Nie ma u nas Lidla niestety. A nie chce mi sie 30km jechać,zeby się przekonać,ze nic nie zostało ;)

‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ