Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To u was jak piździ, że ty w golfie
Ja już jestem po kursie a nadal nie pamietam co do torby. będę pakować z jakaś listą z neta. Bo np w moim szpitalu nie potrzeba ubranek, pieluch, podpasek a w innym mogą chcieć. Chcę rodzić w szpitalu gdzie jest największy oddział porodowy ale czy na 100% będzie miejsce tego nikt mi nie zagwarantuje. Ostatnio na 4 szpitale 2 były przepełnione i nie przyjmowali rodzacych. -
nick nieaktualnyMalaHD wrote:To u was jak piździ, że ty w golfie
Ja już jestem po kursie a nadal nie pamietam co do torby. będę pakować z jakaś listą z neta. Bo np w moim szpitalu nie potrzeba ubranek, pieluch, podpasek a w innym mogą chcieć. Chcę rodzić w szpitalu gdzie jest największy oddział porodowy ale czy na 100% będzie miejsce tego nikt mi nie zagwarantuje. Ostatnio na 4 szpitale 2 były przepełnione i nie przyjmowali rodzacych.
Z tego, co kojarzę to masz w planach rodzić na Polnej? W razie co wiem na 100%, że w raszei też wszystko dla mamy i dziecka zapewniają. Nie wiem tylko jak święta rodzina i lutycka. -
nick nieaktualny
-
Nola wrote:Laski jak myslicie czy bole jajnika w ciazy sa normalne czy raczej nie? Czy moga byc zwiazane z fizjologia i nie zagrazac dziecku czy raczej oznaczaja najgorsze jak torbiel? Martwie sie bo boli mnie mega lewy jajnik od piatku a mam go po operacji i mega tendencje do torbieli. Zawsze myslalam ze w ciazy jajniki i torbiele sa wylaczone z pracy ale slyszalam o przypadku mojej kolezance ostatnio podczas cesarki odkryli wielkie torbiele
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Wow... Jacqueline, bardzo pokaźny brzuszek. Twoja córunia lubi mieszkać wygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 18:50
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Jeśli rodzisz, nie mogą Ci odmówić przyjęcia do szpitala, nawet jak będzie full łóżek zapełnionych, zawsze można ich postraszyć odpowiedzialnością gdyby dziecko urodziło się w innym miejscu, niż szpital.
Dziewczyny zawsze, zawsze, jeśli szpital Wam odmówi, zarządajcie dokumentu, że Was nie przyjeli, bez tego nawet ze szpitala się nie ruszajcie. Mówicie: albo dajecie miejsce, albo poproszę dokument że szpital nie udzielił pomocy.
Oni wtedy miękną i jakoś zawsze miejsce się znajduje.
Tyle rzeczy sie może stać, że nie warto, walczcie o swoje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 19:05
-
Mala - piec tzw. śmieciuch i na raz zasypany węglem trzeba wygasić i dopiero rozpalić ponownie, inaczej popiołu sie nie wybierze, instalacja co stara i strach ruszać jakby generalny remont miał być. Ale spoko, w październiku jak sie uda to jeszcze się przeprowadzimy, tam "normalny" piec z podajnikiem
Zimno może na tyle nie jest co ten golf po prostu tak w miare zakrywa mi brzuch choć i tak pas od spodni wystaje, mam bardzo mało bluzek/sweterków co by teraz nie kończyły sie przy pępku12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Iruletka wrote:Mogę Ci podesłać listę ?
ja raczej nie odważę się aby tam pojechać
Niech się chociaż raz wykaże. Teściowa się jeszcze zaoferowała, że jak czegoś nie kupi z mojej listy, to ona też się wybierze. W sumie to zależy mi najbardziej na tych ręczniczkach z kapturem. Czytałam wypowiedzi kilku dziewczyn, że na tych promocjach nawet ciężarne tratują.
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
salenne wrote:Ja ostatnio jak były ubranka w Lidlu to poszłam i po tym, co tam się działo podziękuję za pchanie się tam. Ludzie nie są do końca normalni
Miałam nadzieję, że jak są ubranka to nie ma takiej dziczy, bo sądziłam, że na tych promocjach głównie babcie i dziadki atakują, a ubranka niemowlęce raczej im średnio się przydadzą...Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Iruletka wrote:Kurcze, ale tak późno by się pojawiła? Ja miałam w poprzedniej ciąźy torbiel wielkości pomarańczy, ale ona powstała wraz z ciążą i na szczęście się wchłonęła około 5 miesiąca ciąży.
lekarz nie najezdza na usg na jajniki w ciazy. Jestem przerazona bo ja mam mega tendencje od 15 lat ale zalozylam ze w ciazy nie ma torbieli blednie
A powiedz jak odkryli twoja? czy teka torbiel wielkosci pomaranczy glupio az
Mi pisac moze „przygniesc” lub przeszkadzac dziecku? Bo to ze sie wylac to wiem. A ciebie bolala?
-
babcie mają wnuczkow i prawnuczkow
Ja 2 razy pojechałam rano do lidla jak były softshelle i ciuchy sportowe i było mnóstwo ludzi. Bynajmniej nie babcie. Nie wspominając już o "bitwie o karpie"
Tak ja planuje rodzić na Polnej i mam nadzieję, że mnie nie odeśla. Ostatnio położna mówiła, że Raszei i Sw. rodziny przepełnione i nie przyjmowali dziewczyn, więc nie sądzę by to była bujda. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Nola-a jesteś pewna, że czujesz jajnik. Może to więzadło Cię tak boli
Dyzurny nie najechal usg na jajniki nawet Wlasnie jak bede na mojej wiYcie u mojego to oczywiscie ze go poprosze zeby ocenil ale boje sie ze to za duzo czasu do 10pazdziernika.jak mojego zapytalam ostatanio o to to mowo ze i tak sie z tym nic nie zrobi nDury nawet laparoskopie w ciazy kobiety maja bo grozba skretu jjnika i wylewu do otrzewnej jest gorsza
wiem bo przechodzilam taki wylew w maju 2016 i dlatego tak shizuje
-
nick nieaktualnyU mnie lekarz nie da rady ocenić jajników, bo sa zakryte przez jelita.
Na forum pojawiły się już czerwcowe mamusie. Poczułam sie mocno w zaawansowanej ciąży. Aż mi miło, że to już. A tak nie dawno byłyśmy na początkuLady Savage, Nola, k878 lubią tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:Miałam nadzieję, że jak są ubranka to nie ma takiej dziczy, bo sądziłam, że na tych promocjach głównie babcie i dziadki atakują, a ubranka niemowlęce raczej im średnio się przydadzą...
A ja wróciłam z Zakopanego najedzona i mega zmęczonahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Miałam nadzieję, że jak są ubranka to nie ma takiej dziczy, bo sądziłam, że na tych promocjach głównie babcie i dziadki atakują, a ubranka niemowlęce raczej im średnio się przydadzą...
Najśmieszniejsze jest to, że jak ostatnio były te ubranka i poszłam z mężem to największa dzicz to byli młodzi ludzie! Pakując bez opamiętania do koszyków wszystko co znalazło się w pobliżu. No cyrk na kółkach! -
nick nieaktualnyMalaHD wrote:babcie mają wnuczkow i prawnuczkow
Ja 2 razy pojechałam rano do lidla jak były softshelle i ciuchy sportowe i było mnóstwo ludzi. Bynajmniej nie babcie. Nie wspominając już o "bitwie o karpie"
Tak ja planuje rodzić na Polnej i mam nadzieję, że mnie nie odeśla. Ostatnio położna mówiła, że Raszei i Sw. rodziny przepełnione i nie przyjmowali dziewczyn, więc nie sądzę by to była bujda.
U mnie w szkole rodzenia położna też mówiła, że szpitale były przepełnione więc na pewno bujda to nie była. Ale podobno jak przyjedziesz w daleko posuniętej fazie porodu to nie mogą odesłać, albo muszą zapewnić transport do innego szpitala karetką. -
Lady Savage wrote:Jeśli rodzisz, nie mogą Ci odmówić przyjęcia do szpitala, nawet jak będzie full łóżek zapełnionych, zawsze można ich postraszyć odpowiedzialnością gdyby dziecko urodziło się w innym miejscu, niż szpital.
Dziewczyny zawsze, zawsze, jeśli szpital Wam odmówi, zarządajcie dokumentu, że Was nie przyjeli, bez tego nawet ze szpitala się nie ruszajcie. Mówicie: albo dajecie miejsce, albo poproszę dokument że szpital nie udzielił pomocy.
Oni wtedy miękną i jakoś zawsze miejsce się znajduje.
Tyle rzeczy sie może stać, że nie warto, walczcie o swoje!
tylko na Polnej nie mogą odmówić bo to szpital kliniczny, w pozostałych jeśli nie mają warunków to Cię odeślą ale uzgadniając wcześniej z innym szpitalem czy mają miejsce, żebyś się nie obiła o kolejne drzwijeśli jesteś w stanie dotrzeć to jedziesz na własną rękę, jeśli nie to szpital załatwia transport