X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Zastanawiam się właśnie czy ma sens kupowanie rozmiaru większego niż 62.
    No wlasnie nad tym samym mysle, chyba kupie kilka zestawow 56, troche wiecej 62 i sie wstrzymam z wiekszymi bo chce zobaczyc co dla mnie i synka bedzie wygodniejsze.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pajace 56, 62 i parę na 68. Najwięcej mam bodziakow i spodenek

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    No wlasnie nad tym samym mysle, chyba kupie kilka zestawow 56, troche wiecej 62 i sie wstrzymam z wiekszymi bo chce zobaczyc co dla mnie i synka bedzie wygodniejsze.

Tez stwierdziłam, że zawsze można później dokupić, ale nie mam pojęcia na jak długo 62 wystarczy.
    Ciekawa jestem jeszcze jak wygląda kwestia śpiochów, czy któraś ma, bo niektóre mamy wypowiadały się, że są mało praktyczne.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka :) Specjalnie dla Ciebie wysyłam mój brzuch- może Ciebie to uspokoi- ja się nim wcale nie martwię :) po prostu taka budowa i tyle :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eba3d856f295.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88606f098614.jpg

emikey, Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, Lady Savage, Petitka, Coco55, Edith, Jooozefka, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam spioszki na 56 i 62. U mojego brata się sprawdziły a ja oceniam po tej naszej trojce dzieci. Sama je w nie ubierałam i mi tam pasowały :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się zachciało kompotu :P wrzuciłam co miałam: truskawki, maliny, czarna porzeczkę, jeżyny, wiśnie, jabłuszka i śliwkę :) mój mąż nie zwyczajny pić kompot bo u nich się nie "gotuje owoców" :) ale mu smakuje :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioszki czasem też się przydają. Zakładasz bodziaki i na to śpiochy. Ale tych faktycznie malutko używałam przy siostrzeńcu i dla swojego też mam bardzo mało. Najwygodniejszy zestaw, to właśnie pajace lub bodziak ze spodenkami.

Co do rozmiarów, to wszystko do tego jak długie się urodzi dzidziuś i jak szybko będzie rosl. Mój siostrzeniec już po mcu, półtora nosił rozmiar 62, mimo że urodził się 52cm :)

emilydread lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moja mama też mnie tak pociesza, że z moją siostrą nie miała brzucha praktycznie wcale, dziecko miało ułożenie krzyżowe podobno. Jakby bardziej przyklejone do kręgosłupa. Oczywiście stwierdzili to tylko po zmacaniu brzucha. Na porodówce myśleli, że przyszła na podtrzymanie, a nie rodzić. Za to ze mną miała wielki bebzoch, bo to już druga ciąża była. JA CHCĘ GRUDZIEŃ !!!!!! Nigdy tak o zimie nie marzyłam :P

Ja z Zuzią też nie miałam brzucha, wyskoczył mi kilka tygodni przed porodem dopiero

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Spioszki czasem też się przydają. Zakładasz bodziaki i na to śpiochy. Ale tych faktycznie malutko używałam przy siostrzeńcu i dla swojego też mam bardzo mało. Najwygodniejszy zestaw, to właśnie pajace lub bodziak ze spodenkami.

Co do rozmiarów, to wszystko do tego jak długie się urodzi dzidziuś i jak szybko będzie rosl. Mój siostrzeniec już po mcu, półtora nosił rozmiar 62, mimo że urodził się 52cm :)
    Albo bodziak z polspioszkami :) spodenki mają bardziej cisnąca gumkę niż polspioszki. Ja spodenki kupowałam dopiero od 68. Tak to polspioszki

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mam spioszki na 56 i 62. U mojego brata się sprawdziły a ja oceniam po tej naszej trojce dzieci. Sama je w nie ubierałam i mi tam pasowały :)

To mnie pocieszyłaś, bo upatrzyłam dwa śliczne z Pinokio znowu, ale bałam się, że będą leżeć nieużywane.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Dziewczyny, w jakim rozmiarze kupujecie pajacyki?

ja mam 5 szt 56 i z 8 szt 62

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka małych spodenek, nie mają ciasnych gumek. Nie cisnela mu brzuszka. Ale polspiochow też mam mnóstwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To mnie pocieszyłaś, bo upatrzyłam dwa śliczne z Pinokio znowu, ale bałam się, że będą leżeć nieużywane.
    Zawsze możesz trochę kupić. W końcu to co u innego się nie sprawdza, nie znaczy,ze nam sie nie sprawdzi i odwrotnie. :) trzeba samemu wypróbować co nam pasuje

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Spioszki mają ten plus, że maluchowi nie drażnią kikuta od pepowiny. Spodenki i polspioszki kończą się jednak na brzuszku. Kup sobie te spioszki :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 24 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Spioszki mają ten plus, że maluchowi nie drażnią kikuta od pepowiny. Spodenki i polspioszki kończą się jednak na brzuszku. Kup sobie te spioszki :)

Chyba w pierwszej kolejności na tych ubrankach zbankrutuję, a jeszcze jutro do Lidla się wybieram... :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Opolanka :) Specjalnie dla Ciebie wysyłam mój brzuch- może Ciebie to uspokoi- ja się nim wcale nie martwię :) po prostu taka budowa i tyle :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eba3d856f295.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88606f098614.jpg
    Oj, kochana, dzięki! No to ja mam praktycznie taki sam,tyle, że odpowiednio do moich proporcji, bo nie jestem taka szczupła jak Ty. Ale na leżąco to niemal identycznie wygląda. Do pępka piłka, od pępka prawie płasko. <3 <3

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Oj, kochana, dzięki! No to ja mam praktycznie taki sam,tyle, że odpowiednio do moich proporcji, bo nie jestem taka szczupła jak Ty. Ale na leżąco to niemal identycznie wygląda. Do pępka piłka, od pępka prawie płasko. <3 <3
    To się cieszę, ze Ciebie uspokoiłam :)
    Wydaje mi się, że to zależy od długości tułowia- nawet nie od samego wzrostu :) Wszyscy się śmieją ze mam gruszkowy brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 12:53

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ja mam dziecko tak nisko, ze co chwile biegam do wc siku. Nie wiem jak moj pecherz da rade jeszcze ponad 2 mies ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

no nie wszystkie dzieci, mi tak mówili na wrześniówkach i sierpniówkach, a co, a Zuza do 5 miesiaca nosiła pieluchy 1 i ciuszki 56.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam, że to zależy jak szybko będzie rosl i jak długi sie urodzi :) jedno dziecko długo będzie nosić ubranko 56, a drugie nie. Każda sie na swoim dzidziusiu przekona. Sama jestem ciekawa swojego

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ