Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nataliamonika wrote:Zastanawiam się właśnie czy ma sens kupowanie rozmiaru większego niż 62.Synuś
-
nick nieaktualny
-
Aztoria wrote:No wlasnie nad tym samym mysle, chyba kupie kilka zestawow 56, troche wiecej 62 i sie wstrzymam z wiekszymi bo chce zobaczyc co dla mnie i synka bedzie wygodniejsze.
Tez stwierdziłam, że zawsze można później dokupić, ale nie mam pojęcia na jak długo 62 wystarczy.
Ciekawa jestem jeszcze jak wygląda kwestia śpiochów, czy któraś ma, bo niektóre mamy wypowiadały się, że są mało praktyczne.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Opolanka
Specjalnie dla Ciebie wysyłam mój brzuch- może Ciebie to uspokoi- ja się nim wcale nie martwię
po prostu taka budowa i tyle
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eba3d856f295.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88606f098614.jpgemikey, Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, Lady Savage, Petitka, Coco55, Edith, Jooozefka, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpioszki czasem też się przydają. Zakładasz bodziaki i na to śpiochy. Ale tych faktycznie malutko używałam przy siostrzeńcu i dla swojego też mam bardzo mało. Najwygodniejszy zestaw, to właśnie pajace lub bodziak ze spodenkami.
Co do rozmiarów, to wszystko do tego jak długie się urodzi dzidziuś i jak szybko będzie rosl. Mój siostrzeniec już po mcu, półtora nosił rozmiar 62, mimo że urodził się 52cmemilydread lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Moja mama też mnie tak pociesza, że z moją siostrą nie miała brzucha praktycznie wcale, dziecko miało ułożenie krzyżowe podobno. Jakby bardziej przyklejone do kręgosłupa. Oczywiście stwierdzili to tylko po zmacaniu brzucha. Na porodówce myśleli, że przyszła na podtrzymanie, a nie rodzić. Za to ze mną miała wielki bebzoch, bo to już druga ciąża była. JA CHCĘ GRUDZIEŃ !!!!!! Nigdy tak o zimie nie marzyłam
Ja z Zuzią też nie miałam brzucha, wyskoczył mi kilka tygodni przed porodem dopiero -
Szczesliwa_mamusia wrote:Spioszki czasem też się przydają. Zakładasz bodziaki i na to śpiochy. Ale tych faktycznie malutko używałam przy siostrzeńcu i dla swojego też mam bardzo mało. Najwygodniejszy zestaw, to właśnie pajace lub bodziak ze spodenkami.
Co do rozmiarów, to wszystko do tego jak długie się urodzi dzidziuś i jak szybko będzie rosl. Mój siostrzeniec już po mcu, półtora nosił rozmiar 62, mimo że urodził się 52cmspodenki mają bardziej cisnąca gumkę niż polspioszki. Ja spodenki kupowałam dopiero od 68. Tak to polspioszki
-
emikey wrote:Mam spioszki na 56 i 62. U mojego brata się sprawdziły a ja oceniam po tej naszej trojce dzieci. Sama je w nie ubierałam i mi tam pasowały
To mnie pocieszyłaś, bo upatrzyłam dwa śliczne z Pinokio znowu, ale bałam się, że będą leżeć nieużywane.Gaja
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:To mnie pocieszyłaś, bo upatrzyłam dwa śliczne z Pinokio znowu, ale bałam się, że będą leżeć nieużywane.
trzeba samemu wypróbować co nam pasuje
-
nataliamonika wrote:To mnie pocieszyłaś, bo upatrzyłam dwa śliczne z Pinokio znowu, ale bałam się, że będą leżeć nieużywane.
-
emikey wrote:Spioszki mają ten plus, że maluchowi nie drażnią kikuta od pepowiny. Spodenki i polspioszki kończą się jednak na brzuszku. Kup sobie te spioszki
Chyba w pierwszej kolejności na tych ubrankach zbankrutuję, a jeszcze jutro do Lidla się wybieram...Gaja
Kamcia1988 wrote:Opolanka
Specjalnie dla Ciebie wysyłam mój brzuch- może Ciebie to uspokoi- ja się nim wcale nie martwię
po prostu taka budowa i tyle
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eba3d856f295.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88606f098614.jpg31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Oj, kochana, dzięki! No to ja mam praktycznie taki sam,tyle, że odpowiednio do moich proporcji, bo nie jestem taka szczupła jak Ty. Ale na leżąco to niemal identycznie wygląda. Do pępka piłka, od pępka prawie płasko.
Wydaje mi się, że to zależy od długości tułowia- nawet nie od samego wzrostuWszyscy się śmieją ze mam gruszkowy brzuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 12:53
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Spioszki czasem też się przydają. Zakładasz bodziaki i na to śpiochy. Ale tych faktycznie malutko używałam przy siostrzeńcu i dla swojego też mam bardzo mało. Najwygodniejszy zestaw, to właśnie pajace lub bodziak ze spodenkami.
Co do rozmiarów, to wszystko do tego jak długie się urodzi dzidziuś i jak szybko będzie rosl. Mój siostrzeniec już po mcu, półtora nosił rozmiar 62, mimo że urodził się 52cm
no nie wszystkie dzieci, mi tak mówili na wrześniówkach i sierpniówkach, a co, a Zuza do 5 miesiaca nosiła pieluchy 1 i ciuszki 56. -
nick nieaktualny