X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a my dzisiaj pomalowalismy pokoik. Jak wyschnie to kolej na naklejki. Jutro mężu zacznie skręcać mebelki. Powoli ogarniemy temat, bo czas ucieka a my organizacyjnie jesteśmy w lesie ;) mam kupione łóżeczko, komode, ciuszki, wozek i pampersy. Wszystko jeszcze w kartonach. Muszę wybrać dodatki i tekstylia do pokoju. O torbie do szpitala nie wspomnę bo mam tylko koszule do karmienia. Także tego... Potrzebuję kopa na rozpęd.

Nola, Lady Savage, Edith lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dołączam do "skurczowych ciezarowek" :/ od paru dni mam takie dziwne uczucie jakby dzidzia się wypinala tak jakby miał mi brzuch peknac za chwile i taka gula się w tym miejscu robi... rozmawiałam dzisiaj z siostrą i powiedziała że to nie dziecko a skurcze :( mówi że ona też tak miala w każdej ciąży. A ból przy tym taki ze ciężko ustac na nogach do tego dzisiaj cały dzień czuje ból w szyjce :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję i znam Twój ból. Ja na wieczór musiałam wziąć scopolan, a już dobry tydzień nie musiałam brać. Teraz czekam na działanie.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko mój sen nie okazał się proroczy w którym urodziłam synka z waga 1700 g przed terminem...(a taka wagę to on gdzieś za tydzień będzie już miał :/)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Albo pokaże lol ... potem jak ubiorę pościel i przykleimy naklejki na ścianę to wstawię całość. Kacik Gabiego. Jego pokój jest za ściana ale przynajmniej do roku chce zeby spal z nami.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de69e44000bd.jpg

Chciałam to samo łóżeczko :) + komoda właśnie z gwiazdkami

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Oby tylko mój sen nie okazał się proroczy w którym urodziłam synka z waga 1700 g przed terminem...(a taka wagę to on gdzieś za tydzień będzie już miał :/)
    Spokojnie. Nie urodzi się tak szybko
    Mi się ciągle sni, że moje dziecko oplatalo się pepowina, a na usg u lekarza jest dobrze. Za dużo o tym myślimy. Mow do synka, że ma przyjść na świat wtedy, kiedy lekarz powie, że już jest gotowy

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu pospałam. Nie powiem, że jestem wyspana, bo w nocy dużo wstawałam siku, ale nie miałam problemu z zaśnięciem. Mydle, ze dużo dał scopolan na noc.

No i dziś rozpoczynamy 30tydzien :)

Lady Savage, k878, [m]alina, salenne, Aztoria, Iruletka, ara, Petitka lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 31 tc i "3" z przodu ...no to ostatnia prosta...

nesairah, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, k878, Coco55, [m]alina, salenne, Aztoria, Iruletka, ara, Petitka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A noc miałam masakryczna jedna z gorszych mały tak szalał że myślałam że przez brzuch wyjdzie do tego ból okresowy i skurcze...mało brakowało a byśmy na IP pojechali :( bo juz się martwilam że Teosc taki aktywny że może coś mu się dzieje...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w nocy był epizod z okropnym okresowym bólem do tego było mi taaaak niedobrze i odbiło mi się kilka razy sokami żołądkowymi. Mały się ruszał, ale ciągle bardzo nisko. Też już miałam myśli żeby jechać na IP, ale jakoś zasnęłam. Zazdroszczę 3 z przodu! Nie mogę doczekać się aż u mnie przeskoczy suwaczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 08:37

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chialabym juz 36 tc :)

Witam z lozka
    Dzisiaj mnie dopadly bole biodra masakrs
    Mama mnie wczoraj pocieszyla ze juz mi sie buzia zmienia nos mam szeroki itp. W 1 ciazy wygladalam jak murzynka.moja sasiadka w 8/9 msc jest i ma strasznie szeroki nos. Wyglada dziwnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A noc miałam masakryczna jedna z gorszych mały tak szalał że myślałam że przez brzuch wyjdzie do tego ból okresowy i skurcze...mało brakowało a byśmy na IP pojechali :( bo juz się martwilam że Teosc taki aktywny że może coś mu się dzieje...
    Miałam tak ostatnio, Tylko mały w dzień szalał. W końcu puściłam mu kołysanki Mozarta do brzucha i biodrami kręciłam,zeby go ukolysac. I pomogło. Mój lekarz mówił mi,jak mu to opowiadałam,to żebym puściła mu poloneza Chopina, podobno działa usypiajaco. Sprawdzę następnym razem

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale miałam durnowaty sen, nie wiem skąd się wziął :) Śniło mi się, że spotkałam Michała Wiśniewskiego, zrobiłam sobie z nim zdjęcie i on dał mi 70 zł, żebym kupiła coś dla mojego dziecka, powiedział, że może jakiegoś pajaca albo bodziaka. No tak się śmiałam w nocy po przebudzeniu. To chyba znak, że chyba trzeba coś kupić, jakiś ciuszek. Tylko dlaczego to Wiśniewski daje mi wskazówki :)

Ciągle martwię się tą moją macicą. Nic się nie podnosi. Po twardnieniu brzucha idealnie widać jak nisko mam jej dno. Miałam w ostatnich dwóch latach 2 razy hsg i nie wyszły żadne wady, dwurożność, przegroda, itd. No to dlaczego ona nie rośnie normalnie. Ruchy czuję najwyżej na poziomie pępka. Mam taką schizę, że dzidziuś nie urośnie z powodu braku miejsca. Nie wiem czy nie pójść jeszcze do jakiegoś innego ginekologa.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny, ale miałam durnowaty sen, nie wiem skąd się wziął :) Śniło mi się, że spotkałam Michała Wiśniewskiego, zrobiłam sobie z nim zdjęcie i on dał mi 70 zł, żebym kupiła coś dla mojego dziecka, powiedział, że może jakiegoś pajaca albo bodziaka. No tak się śmiałam w nocy po przebudzeniu. To chyba znak, że chyba trzeba coś kupić, jakiś ciuszek. Tylko dlaczego to Wiśniewski daje mi wskazówki :)

Hahaha :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przespałam całą noc! Ręce dały ni spokój. Mąż wyczytał, że wapń pomaga. Wychlalam poł litra mleka przed snem. Nie wiem, czy to to czy pi porostu taki przypadek.

Mąż mi trochę przychorowal. Jakaś infekcje jelit ma. Wczoraj pokladal się cały wieczór więc, żeby mu nie przeszkadzać wyszorowalam całą kuchnie. Może lękiem na,ręce jest zapieprz :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanla-ja myślę,ze jest wszystko w porządku. Na pewno lekarz by coś zauważył.Widocznie taka masz budowe macicy. Ale jak masz sie denerwować, to może uda do innego na konsultacje. Niech Cię uspokoi.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Opolanla-ja myślę,ze jest wszystko w porządku. Na pewno lekarz by coś zauważył.Widocznie taka masz budowe macicy. Ale jak masz sie denerwować, to może uda do innego na konsultacje. Niech Cię uspokoi.
    Właśnie szukam jakiegoś lekarza, ale u tych najlepszych terminy są na koniec października/początek listopada! W internetach o dnie macicy to nikt nic nie pisze, co najwyżej, że ktoś ma za wysoko, a nie za nisko. Tak sobie to wkręciłam, że nie mam spokoju. Wody płodowe na każdym badaniu są w porządku, więc to na pewno nie małowodzie, dzidziuś do tej pory 4 dni młodszy, ale to też norma. Tylko ten cholerny brzuch nie rośnie, do pępka mam piłkę, a nad pępkiem płasko jak wciągnę. Ta pieprzona moja wyobraźnia mnie kiedyś zabije!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży co rusz miałam sny że urodziłam Downa, albo córkę z 3 nogami, rogami itd xD teraz się z tego śmieje, ale wtedy się tak martwiłam.
    Teraz ze zmeczenia (chyba) nic mi się nie śni.

Ciężą noc miałam dzisiaj, i sąsiedzi z góry również, non stop się nasze dzieci budziły, jak Zuza przestała beczeć, to po kilku minutach Gabrysia z góry, Gabrysia przestała, to moja wstała i chciała się bawić, i tak na okrągło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:05

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze wszystko okej :) ale jak ma cie to uspokoic to skocz do innego dr :) jak leze czje rivhy albo na dole albo po bokavh jak siedze czuje 5 cm pod piersiami. Wczoraj w kinie Tosia mnie bombardowala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:06

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mamie się dzisiaj śniło, że urodziłam dużego chłopczyka, którego odrazu postawili na nogi. Ja byłam niezadowolona bo chciałam malutkiego....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ