X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja dziś dzień zaczęłam od ryku. Ręce mnie już tak nawalaja w nocy, że nie mogę spać. Dzis nie byłam w stanie nakryć się kołdrą bo ból sparalizowal mi kciuk. Wyczytałam, że to może dojść aż do łokcia i ustępuje po porodzie. Ale to jeszcze 3 miesiące!

Mąż wyczytał, że w Anglii przysługują mi usztywniacze w których mogłabym przynajmniej spać. W poniedZiałek mam zapytać się o nie położonej.

Mąż chcąc mnie pocieszyć zasugerował, żebyśmy pocwiczyli polski i wracali do Polski. Kiedyś mówił płynnie po polsku ale od jakiś 15 lat go nie używa. Ale nie taki był plan. WytrZymam te 2-3 lata.

Jeśli się chce uczyć :) to go ucz, nie musicie koniecznie od razu wracać przecież ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dzięki Dziewczyny:)
    Tez obstawiam więzadła Mam to samo az dziisaj na IP wyladowalam wystraszylam sie strasznie bo po stosunku z mezem mega mnie rwalo i cala noc ale to chyba wiezadla. Do tego dolączam do tych ze zgaga i niespaniem od nadranem juz :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Cześć mamuśki! Spałam dziś 12h! Ostatnio mogę spać non stop, ale za to miewam okropne mdłości i bóle głowy. Dosłownie jak w I trymestrze. Zjadłam śniadanie i odrazu drugie :D chciałam przed komputerem posiedzieć trochę, ale mały zaczął okropnie napierać na krocze. Uczucie jakby chciał już wyjść :( martwię się okropnie. Kłuje mnie w szyjce i to uczucie napierania. Leżę teraz i zastanawiam się co robić.

Niestety nic z tym nie zrobisz, teraz każda będzie się tak czuła, uroki 3 trymestru, non stop masz uczucie że główka jest między nogami, dlatego się mówi że mamy kaczy chód xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    -Piękne masz nogi. Jak sarenka
    -A co takie zgrabne?
    -Nie, takie owłosione :D

padłam xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Przyszedł nasz śpiworek do wózka i fotelika, cały z bambusa. Taki milutki, że siedzę i go miętolę :D Zazdroszczę małej, że będzie w tym leżeć :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e978db66f7c.jpg
    no bambusowe rzeczy są kapitalne, ja właśnie wczoraj kupiłam kilka pieluszek bambusowych :3

nataliamonika lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie specjalny kocyk do wózka? Taki mały 50x70? zastanawiam się czy nie wziąć 75x100 bo to dłużej posłuży po myślicie? I jak z podusia? na początku w ogóle bez poduszki w wózku? od kiedy można tą płaska?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyniósł mi ciasteczka kokosanki z dżemem truskawkowym. Dzien stał się od razu o niebo lepszy :D

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam większe kocyki. Najmniejszy mam 75/75 i ten będzie do wózeczka, bo jest najcieplejszy. Przez pierwsze 2-3 mce na pewno nie będę kładła żadnej podusi, nawet tej płaskiej. Tylko pieluszke

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż przyniósł mi ciasteczka kokosanki z dżemem truskawkowym. Dzien stał się od razu o niebo lepszy :D
    Hahaha. Mi się właśnie za chciało słodkiego i wróciliśmy 3min temu ze sklepu z ciastkami kokosowymi w środku z dżemem. Tylko nie truskawkowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 16:07

emikey lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A macie specjalny kocyk do wózka? Taki mały 50x70? zastanawiam się czy nie wziąć 75x100 bo to dłużej posłuży po myślicie? I jak z podusia? na początku w ogóle bez poduszki w wózku? od kiedy można tą płaska?
    ja mam 2, jeden mały i drugi większy, ten większy zaczęłam używać dopiero jak mała do spacerówki przeszła, wcześnej mi nie był potrzebny

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Tez obstawiam więzadła Mam to samo az dziisaj na IP wyladowalam wystraszylam sie strasznie bo po stosunku z mezem mega mnie rwalo i cala noc ale to chyba wiezadla. Do tego dolączam do tych ze zgaga i niespaniem od nadranem juz :)
    Nola-a co na izbie Ci powiedzieli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=9nmhYy1WGiY
    cwiczenia odciązające miednice. Z resztą polecam całą serię tych programów. Mnie bardzo zaciekawiło

• Nola Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nola-a co na izbie Ci powiedzieli?
    Standard luteina nospa magnez odpoczywac zaprzestac wspolzycia...wszystko niby ok ale wiecie jak to jest trafia sie na lekarza z dyzuru ktory cie nie zna i hurtowo traktuje. Rana po operacji minkrwia podeszla to mowi ze bardzoej ukrwione, ja mowie ze bole jak na miesiaczke i skorcze a on na to ze moze jelita :/ tyle co mala mi pokazal ale sprzet jak z PRL nic nie bylo widac mimo ze prywatny szpital to jest. Wziernik metalowy wlozyl i badal niedelikatnie ale nic sie dla mnie bardziej nie liczy niz to zeby mała sie ruszala i bylo ok.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, na tym etapie, jak nic się nie dzieję z szyjką, to więcej nie zrobią. Ale sytuacji takich awaryjnych jeszcze będziemy miec. Zawsze to lepiej dmuchać na zimne

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz kiedys pisalam ze obserwuje fb dziewczyny w ciazy z trojaczkami za pare dni ma miec cesrke w 33/34 tc bo ona ma cos z serduchem i od paru dni sciaga pokarm, jestem w szoku bo ja 2 strzykawek nawet pp porodzie nie mialam :o a ona w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos ma ochote to wpiszcie w fb : ja,On i nasze Minionki

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mi Olka czasem tak szaleje, że też rączkami grzebie, girkami kopie i jeszcze dupkę wypina. Nie wyobrażam sobie jakby tak mnie 3 bobardowały :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, poważnie chciałabyś wrócić? Moja siostra mieszka w Londynie ponad 10 lat, szwagier od ponad 20 i w życiu by do Polski nie wrócili.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieramy sie do kina na to ninjago :) jutro bedziemy sie lenic :o

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola
    To już chyba standard te leki i zalecenia spokoju. Nie martw się musimy się trzymać.

Nola lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ