X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja dziś dzień zaczęłam od ryku. Ręce mnie już tak nawalaja w nocy, że nie mogę spać. Dzis nie byłam w stanie nakryć się kołdrą bo ból sparalizowal mi kciuk. Wyczytałam, że to może dojść aż do łokcia i ustępuje po porodzie. Ale to jeszcze 3 miesiące!

Mąż wyczytał, że w Anglii przysługują mi usztywniacze w których mogłabym przynajmniej spać. W poniedZiałek mam zapytać się o nie położonej.

Mąż chcąc mnie pocieszyć zasugerował, żebyśmy pocwiczyli polski i wracali do Polski. Kiedyś mówił płynnie po polsku ale od jakiś 15 lat go nie używa. Ale nie taki był plan. WytrZymam te 2-3 lata.

Jeśli się chce uczyć :) to go ucz, nie musicie koniecznie od razu wracać przecież ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dzięki Dziewczyny:)
    Tez obstawiam więzadła Mam to samo az dziisaj na IP wyladowalam wystraszylam sie strasznie bo po stosunku z mezem mega mnie rwalo i cala noc ale to chyba wiezadla. Do tego dolączam do tych ze zgaga i niespaniem od nadranem juz :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Cześć mamuśki! Spałam dziś 12h! Ostatnio mogę spać non stop, ale za to miewam okropne mdłości i bóle głowy. Dosłownie jak w I trymestrze. Zjadłam śniadanie i odrazu drugie :D chciałam przed komputerem posiedzieć trochę, ale mały zaczął okropnie napierać na krocze. Uczucie jakby chciał już wyjść :( martwię się okropnie. Kłuje mnie w szyjce i to uczucie napierania. Leżę teraz i zastanawiam się co robić.

Niestety nic z tym nie zrobisz, teraz każda będzie się tak czuła, uroki 3 trymestru, non stop masz uczucie że główka jest między nogami, dlatego się mówi że mamy kaczy chód xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    -Piękne masz nogi. Jak sarenka
    -A co takie zgrabne?
    -Nie, takie owłosione :D

padłam xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Przyszedł nasz śpiworek do wózka i fotelika, cały z bambusa. Taki milutki, że siedzę i go miętolę :D Zazdroszczę małej, że będzie w tym leżeć :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e978db66f7c.jpg
    no bambusowe rzeczy są kapitalne, ja właśnie wczoraj kupiłam kilka pieluszek bambusowych :3

nataliamonika lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie specjalny kocyk do wózka? Taki mały 50x70? zastanawiam się czy nie wziąć 75x100 bo to dłużej posłuży po myślicie? I jak z podusia? na początku w ogóle bez poduszki w wózku? od kiedy można tą płaska?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyniósł mi ciasteczka kokosanki z dżemem truskawkowym. Dzien stał się od razu o niebo lepszy :D

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam większe kocyki. Najmniejszy mam 75/75 i ten będzie do wózeczka, bo jest najcieplejszy. Przez pierwsze 2-3 mce na pewno nie będę kładła żadnej podusi, nawet tej płaskiej. Tylko pieluszke

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż przyniósł mi ciasteczka kokosanki z dżemem truskawkowym. Dzien stał się od razu o niebo lepszy :D
    Hahaha. Mi się właśnie za chciało słodkiego i wróciliśmy 3min temu ze sklepu z ciastkami kokosowymi w środku z dżemem. Tylko nie truskawkowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 16:07

emikey lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A macie specjalny kocyk do wózka? Taki mały 50x70? zastanawiam się czy nie wziąć 75x100 bo to dłużej posłuży po myślicie? I jak z podusia? na początku w ogóle bez poduszki w wózku? od kiedy można tą płaska?
    ja mam 2, jeden mały i drugi większy, ten większy zaczęłam używać dopiero jak mała do spacerówki przeszła, wcześnej mi nie był potrzebny

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Tez obstawiam więzadła Mam to samo az dziisaj na IP wyladowalam wystraszylam sie strasznie bo po stosunku z mezem mega mnie rwalo i cala noc ale to chyba wiezadla. Do tego dolączam do tych ze zgaga i niespaniem od nadranem juz :)
    Nola-a co na izbie Ci powiedzieli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=9nmhYy1WGiY
    cwiczenia odciązające miednice. Z resztą polecam całą serię tych programów. Mnie bardzo zaciekawiło

• Nola Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nola-a co na izbie Ci powiedzieli?
    Standard luteina nospa magnez odpoczywac zaprzestac wspolzycia...wszystko niby ok ale wiecie jak to jest trafia sie na lekarza z dyzuru ktory cie nie zna i hurtowo traktuje. Rana po operacji minkrwia podeszla to mowi ze bardzoej ukrwione, ja mowie ze bole jak na miesiaczke i skorcze a on na to ze moze jelita :/ tyle co mala mi pokazal ale sprzet jak z PRL nic nie bylo widac mimo ze prywatny szpital to jest. Wziernik metalowy wlozyl i badal niedelikatnie ale nic sie dla mnie bardziej nie liczy niz to zeby mała sie ruszala i bylo ok.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, na tym etapie, jak nic się nie dzieję z szyjką, to więcej nie zrobią. Ale sytuacji takich awaryjnych jeszcze będziemy miec. Zawsze to lepiej dmuchać na zimne

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz kiedys pisalam ze obserwuje fb dziewczyny w ciazy z trojaczkami za pare dni ma miec cesrke w 33/34 tc bo ona ma cos z serduchem i od paru dni sciaga pokarm, jestem w szoku bo ja 2 strzykawek nawet pp porodzie nie mialam :o a ona w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos ma ochote to wpiszcie w fb : ja,On i nasze Minionki

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mi Olka czasem tak szaleje, że też rączkami grzebie, girkami kopie i jeszcze dupkę wypina. Nie wyobrażam sobie jakby tak mnie 3 bobardowały :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, poważnie chciałabyś wrócić? Moja siostra mieszka w Londynie ponad 10 lat, szwagier od ponad 20 i w życiu by do Polski nie wrócili.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieramy sie do kina na to ninjago :) jutro bedziemy sie lenic :o

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola
    To już chyba standard te leki i zalecenia spokoju. Nie martw się musimy się trzymać.

Nola lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ