X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wstałam jakiś czas temu. Coraz trudniej nawet się wylegiwac w wyrku :)
    Macie jakas fajna stronke z koszulani nocnymi do karmienia ? Chciałabym żeby nie były jakieś takie szpitalne czy jak wory po kartoflach :P
    Widziałam bardzo ladna w happy mum, ale 200zl to trochę przesada

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj mam jakieś uczucie mokrości. Oczywiście nic nie widać, wkładka ledwo wilgotna ale już mam atak paniki, ze wody. Polałam tą wkładkę płynem akwarystycznym - czerwona no ewidentnie nie są to wody. Przecież ja na łeb dostanę do grudnia jak będę tak schizować :P
    Nawet zaczęłam się zastanawiać co jak to faktycznie wody (nim polałam tą wkładkę :P) to by mogli mnie trzymać w szpitalu d porodu a wyprawka nie gotowa do końca. Chyba zamówię resztę rzeczy do szpitala i w październiku spakuję torbę :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, placki ziemniaczane też bym zjadła. Ale staram się jeść w miarę lekkie dania.Juz tak nie szaleje jak w pierwszych miesiącach.
    Gołąbki mam z mięska z indyka i brązowego ryżu. Zdrowsza wersja. Przez ostatni miesiąc przybyło mi 20dag, wolałbym,zeby tak zostało;) jeszcze galaretkę z indyka robie, tak mnie naleciało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocco-zobacz sobie na tej stronie naszsmyk.pl mają naprawdę fajne koszule i w rozsądnej cenie

Mala-wody plodowe, to moja druga schiza zaraz po tej pepowinowej. Wczoraj lekarz zee mnie sie śmiał,jak sie cały czas dopytywalam o te wody,czy na pewno jest ich odpowiednia ilosc

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja od wczoraj mam jakieś uczucie mokrości. Oczywiście nic nie widać, wkładka ledwo wilgotna ale już mam atak paniki, ze wody. Polałam tą wkładkę płynem akwarystycznym - czerwona no ewidentnie nie są to wody. Przecież ja na łeb dostanę do grudnia jak będę tak schizować :P
    Nawet zaczęłam się zastanawiać co jak to faktycznie wody (nim polałam tą wkładkę :P) to by mogli mnie trzymać w szpitalu d porodu a wyprawka nie gotowa do końca. Chyba zamówię resztę rzeczy do szpitala i w październiku spakuję torbę :P

Ja też miałam akcje czy mi się wody nie sączą. Powiedziałam o tym lekarce na ostatniej wizycie, sprawdziła i teraz jestem spokojna, ale wkładek zużywam masę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nadal susze mam:/ i tak cala ciaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, to Ciesz się, że chociaż nie wariujesz, że wody płodowe wyciekają :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no mam inne schizy to by bylo za duzo jak dla jednej osoby :p

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    I ja wstałam jakiś czas temu. Coraz trudniej nawet się wylegiwac w wyrku :)
    Macie jakas fajna stronke z koszulani nocnymi do karmienia ? Chciałabym żeby nie były jakieś takie szpitalne czy jak wory po kartoflach :P
    Widziałam bardzo ladna w happy mum, ale 200zl to trochę przesada

Ja zamówiłam taką koszulę i piżamę do karmienia z Dobranocka, na Allegro koszula 45, pizama 90 zł. Duzo ładnych wzorów jest z tej firmy.

http://idladziecka.pl/pol_pl_9326-Rozpinana-Pizama-Damska-Dobranocka-blue-23514_7.jpg
    https://szykownamama.pl/pol_pl_1055-Koszula-Nocna-Dobranocka-royal-blue-19235_17.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu nie pozwalaja na pidzamy tylko koszula. Tez musze zakupic bo mam ale nie do karmienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja bym musiala miec xxxxxl:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-juz nie przesadzaj ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzień zaczęłam od ryku. Ręce mnie już tak nawalaja w nocy, że nie mogę spać. Dzis nie byłam w stanie nakryć się kołdrą bo ból sparalizowal mi kciuk. Wyczytałam, że to może dojść aż do łokcia i ustępuje po porodzie. Ale to jeszcze 3 miesiące!

Mąż wyczytał, że w Anglii przysługują mi usztywniacze w których mogłabym przynajmniej spać. W poniedZiałek mam zapytać się o nie położonej.

Mąż chcąc mnie pocieszyć zasugerował, żebyśmy pocwiczyli polski i wracali do Polski. Kiedyś mówił płynnie po polsku ale od jakiś 15 lat go nie używa. Ale nie taki był plan. WytrZymam te 2-3 lata.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-ja próbowałam spać w tych usztywniaczach na nadgarstku, bo mnie ręce dretwieja okrutnie, Ale było jeszcze gorzej. Może Tobie pomogą.
    A co Twojego męża tak ciągnie do Polski już teraz? Język możecie zawsze poćwiczyć.-to akurat nie zaszkodzi

• emikey Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey-ja próbowałam spać w tych usztywniaczach na nadgarstku, bo mnie ręce dretwieja okrutnie, Ale było jeszcze gorzej. Może Tobie pomogą.
    A co Twojego męża tak ciągnie do Polski już teraz? Język możecie zawsze poćwiczyć.-to akurat nie zaszkodzi
    Jeśli wrocilby do Polski to tylko dla mnie. Nie bedzie miał tam takich perspektyw jak tutaj. Ja nie wiem czy będzie w PL szczęśliwy. Lubi Warszawę, wychował się w Wilanowie. Ale jednak poświęcił kawał czasu żeby zaaklimatyzowac się tu w Anglii. Będzie musiał zacząć od początku. Dochodzi też jeden wątek polityczny, o którym lepiej nie mówić. Uciekl z Węgier przez to co rząd zaczął robić. A u nas niestety widzi, że zaczyna się robić to samo...

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 23 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U nas w szpitalu nie pozwalaja na pidzamy tylko koszula. Tez musze zakupic bo mam ale nie do karmienia

Chyba nigdzie nie pozwalają, piżamę kupiłam do domu :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 23 września 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja dziś dzień zaczęłam od ryku. Ręce mnie już tak nawalaja w nocy, że nie mogę spać. Dzis nie byłam w stanie nakryć się kołdrą bo ból sparalizowal mi kciuk. Wyczytałam, że to może dojść aż do łokcia i ustępuje po porodzie. Ale to jeszcze 3 miesiące!

Mąż wyczytał, że w Anglii przysługują mi usztywniacze w których mogłabym przynajmniej spać. W poniedZiałek mam zapytać się o nie położonej.

Mąż chcąc mnie pocieszyć zasugerował, żebyśmy pocwiczyli polski i wracali do Polski. Kiedyś mówił płynnie po polsku ale od jakiś 15 lat go nie używa. Ale nie taki był plan. WytrZymam te 2-3 lata.

Na wszelkiego rodzaju bóle tego typu bardzo dobry jest Perskindol, to chyba nawet angielska firma. Nie wiem tylko czy można go stosować w ciąży.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey no w polsce niebawem bedzie druga korea nie dziwie mu sie ze nie chce wracac:/

Ale leje ani wtjsc z domu ani nic

• ara Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus gdzie Ty mieszkasz, że taka pogoda? w Poz ostatnio ładniej niż latem, dziś chyba pierwszy dzień co pada trochę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-mysle,ze warto męża przekonać do pozostania jeszcze 2-3lata w anglii.

U nas od rana też brzydko. Mglisto i pada mzawka.

‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ