WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Natalia właśnie o Tobie myślałam ze tak się mało ostatnio odzywasz :)

Miałam dzisiaj przetrudny dzień. Coraz szczęściem się męczę. Wieczorem to już jest Armagedon dosłownie :)

Miałam tyle pracy w tym tygodniu, że nawet nie miałam czasu pisać, ale miło, że o mnie pamiętasz :D Jeszcze dość intensywnie zaczęłam wyprawkę kompletować, do szpitala już nawet prawie wszystko zamówiłam. Myślałam, że w końcu odpocznę w weekend, to spać nie mogę... Co do samopoczucia, u mnie identycznie. Czuję się ostatnio jak kaleko-astmatyk :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie śpię od 5.30. Nie mogę znaleźć sobie dobrej pozycji. Wstałam siku i już nie mogłam zasnąć. Kręgosłup mnie nawala. Mój organizm przestawia się na tryb-nie wyśpisz się jeszcze długo mamo :)

Nola lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - łącze się w bólu... Może nie z powodu kręgosłupa bo ten boli mnie jak więcej postoję czy pochodzę, ale biodra... Myślałam, że może niewygodną pozycję przyjmuje jakoś do spania, że tylko na lewym prawie w nocy, budząc się w nocy pobolewało lewe biodro. Ale po 1 takiej nocy zdałam sobie sprawę, że prawe też mnie boli :/ Kufffa, a już myślałam, że będzie lepiej niż w ciąży z Olą, serio ;) Tak mnie wtedy bolały biodra od 8 miesiąca w nocy, że masakra. Szykuje się powtórka z rozrywki ;)

Dziś córcia jedzie na urodziny do kolegi, a ja przez ten czas poszwendam się po mieście w celach hmmm poszukiwawczych, lamp/żyrandoli do domku ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 28 tydzień i tym samym 3 trymestr! Ostatnia prosta! :D

Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, k878, ara, Lady Savage, Coco55, Aztoria, Nola, Iruletka, magdzia26, Edith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline- mnie na szczęście biodra nie bolą, ale za to lewą noga dretwieje. No coz-jeszcze trochę. Dużo nam nie zostało :)

Mój syn rano tak wypiął tyłek, że się fajna, aczkolwiek lekko bolesna górka zrobiła. Mój mąż na śpiąco, ale położył rękę i syn puścił. Mamy się tak nie słucha. Mam wrażenie, że do mojej jeszcze bardziej chce przylgnac.

Petitka-czas nabiera jeszcze większego przyspieszenia.

Idę na śniadanko :)

Nola lubi tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja się cieszę niezmiernie, a wewnątrz krzyk "Aaaaaa to już za chwilę!!!!!". I jak tu dogodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 07:18

Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja młoda ma takiego leniwca już drugi dzień, chyba od tej pogody. Troszkę się rusza jak przyłożę rękę, ale są to tsk lekkie pojedyncze kopniaczki i delikatne przeciągania, pp ktorych następuje cisza, jakby mi wprost chciała ppwiedzieć - matka daj mi spokoj, ja tu chce spać :) może się ożywi niedługo, bo ja lubię te jej kopniaczki

Petitka lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu leje :( i tak od tygodnia nooooon stop. Chyba do kina skoczymy na lego ninjago :D ale wszyscy bo maz tez chce :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 07:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Szczęśliwa ja się cieszę niezmiernie, a wewnątrz krzyk "Aaaaaa to już za chwilę!!!!!". I jak tu dogodzić :)
    Myślę,ze jak już przyjdzie ten dzień, to będziemy myślały tylko o tym,zeby jak najszybciej urodzić. Byle wyszlo.

Wczoraj oglądaliśmy z P poród sn na fantomie. Powiem Wam,ze to wygląda przerażająco. Im więcej czytam, im więcej oglądam, to i poród sn i cc mnie przeraża.
    Rozmawiałam wczoraj z lekarzem, że najbardziej się boję też tego,ze będę rodzic np 20godzina w bólach, a potem mnie pójdę i potną. Nie pocieszył mnie, powiedzial że i tak się zdarza, Ale żebym o tym teraz nie myślała.

Mój P zdecydowany na 100% na rodzinie ze mną i przecięcie pepowiny. Powiedzial,ze chętnie ze mną poćwiczy oddychanie. Mam nadzieję,ze na porodowce tak mnie wku...i,ze szybko z tego nerwa urodzę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +/- 79 dni do cesarki:o niech juz jest grudzien :D

Szczesliwa nie mysl o tym, wiem ze tak nie idzie no ale co to da. Ja tez wczotaj trulam ginowi ze boje sie tego co bedzie po porodzie, sepsy, depresji itp u mnie o tyle gorzej ze wiem jakiego bolu sie mozna spodziewac i jakie komplikacje bo to przeszlam :( ale staram sie odpychac takie mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 08:57

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie belly pokazuje 78dni do daty porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dalej mam wrazenie ze Tosia mnie non stop bombarduje rekami i glowa a nozkami wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 08:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie belly pokazuje 78dni do daty porodu.
    Ja mam termin na 20 ale kolo 10 cesarka

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Wojtuś cały czas dokazuje nóżkami i dupkę wypina :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ale miałam koszmarną zgagę w nocy...

31 tydzień czas start. No i 3 na suwaczku, ekstra :)

k878, Szczesliwa_mamusia, Petitka, ara, Lady Savage, Coco55, Aztoria, Nola, [m]alina, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, u mnie też trójka z przodu juppi :D

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, salenne, Amus87, k878, Aztoria, Nola, [m]alina, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A też macie tak, że cały dzień jest ok a pod wieczór to ani siedzieć ani leżeć ani chodzić bo jest niewygodnie, brzuch ciąży, oddycha się ciężko i ogólnie do dupy?
    Tak dokładnie, myślałam że to spowodowane jest tym że zajmuje się Zuzanką cały dzien i nie mam czasu skupiać się na innych rzeczach, ale jak widzę dalsze komentarze, to to normalne jest =, bo większość tak ma :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzień i też ujrzę trójkę :)

Robię dziś w końcu gołąbki. Pachnie kapustą i grzybkiem w całym domu. Od razu zatęskniło mi sie za Bożym Narodzeniem.

Jeszcze mi się przypomniało. Wczoraj na wizycie lekarz patrzy i mowi-przytyla pani 9.5k (na wadze u lekarze więcej niż w domu-no cóż, jedzonko,woda) i..... I nie skończył, bo ja wkroczyłam do akcji i mowie- czy moglibysmy nie mówić o wadze? Porozmawiamy o tym po porodzie. Lekarz puścił oczko w geście zrozumienia. Uwielbiam tego człowieka :D

ara, salenne, Amus87, Nola, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa dobrze mu powiedzialas hehehe

Moj to wczoraj odwrotnie gadam mu z mina kota ze shreka ze juz tyje a on" Pani jest w 7 msc myslala Pani ze nadal bedzie waga spadac ?" I sie smieje :p co nie zmienia faktu ze w 4 tygodnie mam +3 kg w sumie mam +5 a na plusie jestem 700 gramow. Jak bedzie znowu 3 na miesiac to bedzie kiepsko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mmmm golabki :D uwielbiam, zazdroszcze :D ja bym jeszcze zjadla placki ziemniaczane ale cukier mi po nich wywala no i na watrobe nie sa dobre wiec moze kiedys kiedys ;)

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ