X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Natalia właśnie o Tobie myślałam ze tak się mało ostatnio odzywasz :)

Miałam dzisiaj przetrudny dzień. Coraz szczęściem się męczę. Wieczorem to już jest Armagedon dosłownie :)

Miałam tyle pracy w tym tygodniu, że nawet nie miałam czasu pisać, ale miło, że o mnie pamiętasz :D Jeszcze dość intensywnie zaczęłam wyprawkę kompletować, do szpitala już nawet prawie wszystko zamówiłam. Myślałam, że w końcu odpocznę w weekend, to spać nie mogę... Co do samopoczucia, u mnie identycznie. Czuję się ostatnio jak kaleko-astmatyk :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie śpię od 5.30. Nie mogę znaleźć sobie dobrej pozycji. Wstałam siku i już nie mogłam zasnąć. Kręgosłup mnie nawala. Mój organizm przestawia się na tryb-nie wyśpisz się jeszcze długo mamo :)

Nola lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - łącze się w bólu... Może nie z powodu kręgosłupa bo ten boli mnie jak więcej postoję czy pochodzę, ale biodra... Myślałam, że może niewygodną pozycję przyjmuje jakoś do spania, że tylko na lewym prawie w nocy, budząc się w nocy pobolewało lewe biodro. Ale po 1 takiej nocy zdałam sobie sprawę, że prawe też mnie boli :/ Kufffa, a już myślałam, że będzie lepiej niż w ciąży z Olą, serio ;) Tak mnie wtedy bolały biodra od 8 miesiąca w nocy, że masakra. Szykuje się powtórka z rozrywki ;)

Dziś córcia jedzie na urodziny do kolegi, a ja przez ten czas poszwendam się po mieście w celach hmmm poszukiwawczych, lamp/żyrandoli do domku ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 28 tydzień i tym samym 3 trymestr! Ostatnia prosta! :D

Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, k878, ara, Lady Savage, Coco55, Aztoria, Nola, Iruletka, magdzia26, Edith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline- mnie na szczęście biodra nie bolą, ale za to lewą noga dretwieje. No coz-jeszcze trochę. Dużo nam nie zostało :)

Mój syn rano tak wypiął tyłek, że się fajna, aczkolwiek lekko bolesna górka zrobiła. Mój mąż na śpiąco, ale położył rękę i syn puścił. Mamy się tak nie słucha. Mam wrażenie, że do mojej jeszcze bardziej chce przylgnac.

Petitka-czas nabiera jeszcze większego przyspieszenia.

Idę na śniadanko :)

Nola lubi tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ja się cieszę niezmiernie, a wewnątrz krzyk "Aaaaaa to już za chwilę!!!!!". I jak tu dogodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 07:18

Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja młoda ma takiego leniwca już drugi dzień, chyba od tej pogody. Troszkę się rusza jak przyłożę rękę, ale są to tsk lekkie pojedyncze kopniaczki i delikatne przeciągania, pp ktorych następuje cisza, jakby mi wprost chciała ppwiedzieć - matka daj mi spokoj, ja tu chce spać :) może się ożywi niedługo, bo ja lubię te jej kopniaczki

Petitka lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu leje :( i tak od tygodnia nooooon stop. Chyba do kina skoczymy na lego ninjago :D ale wszyscy bo maz tez chce :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 07:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Szczęśliwa ja się cieszę niezmiernie, a wewnątrz krzyk "Aaaaaa to już za chwilę!!!!!". I jak tu dogodzić :)
    Myślę,ze jak już przyjdzie ten dzień, to będziemy myślały tylko o tym,zeby jak najszybciej urodzić. Byle wyszlo.

Wczoraj oglądaliśmy z P poród sn na fantomie. Powiem Wam,ze to wygląda przerażająco. Im więcej czytam, im więcej oglądam, to i poród sn i cc mnie przeraża.
    Rozmawiałam wczoraj z lekarzem, że najbardziej się boję też tego,ze będę rodzic np 20godzina w bólach, a potem mnie pójdę i potną. Nie pocieszył mnie, powiedzial że i tak się zdarza, Ale żebym o tym teraz nie myślała.

Mój P zdecydowany na 100% na rodzinie ze mną i przecięcie pepowiny. Powiedzial,ze chętnie ze mną poćwiczy oddychanie. Mam nadzieję,ze na porodowce tak mnie wku...i,ze szybko z tego nerwa urodzę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +/- 79 dni do cesarki:o niech juz jest grudzien :D

Szczesliwa nie mysl o tym, wiem ze tak nie idzie no ale co to da. Ja tez wczotaj trulam ginowi ze boje sie tego co bedzie po porodzie, sepsy, depresji itp u mnie o tyle gorzej ze wiem jakiego bolu sie mozna spodziewac i jakie komplikacje bo to przeszlam :( ale staram sie odpychac takie mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 08:57

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie belly pokazuje 78dni do daty porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dalej mam wrazenie ze Tosia mnie non stop bombarduje rekami i glowa a nozkami wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 08:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie belly pokazuje 78dni do daty porodu.
    Ja mam termin na 20 ale kolo 10 cesarka

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Wojtuś cały czas dokazuje nóżkami i dupkę wypina :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ale miałam koszmarną zgagę w nocy...

31 tydzień czas start. No i 3 na suwaczku, ekstra :)

k878, Szczesliwa_mamusia, Petitka, ara, Lady Savage, Coco55, Aztoria, Nola, [m]alina, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, u mnie też trójka z przodu juppi :D

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, salenne, Amus87, k878, Aztoria, Nola, [m]alina, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A też macie tak, że cały dzień jest ok a pod wieczór to ani siedzieć ani leżeć ani chodzić bo jest niewygodnie, brzuch ciąży, oddycha się ciężko i ogólnie do dupy?
    Tak dokładnie, myślałam że to spowodowane jest tym że zajmuje się Zuzanką cały dzien i nie mam czasu skupiać się na innych rzeczach, ale jak widzę dalsze komentarze, to to normalne jest =, bo większość tak ma :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzień i też ujrzę trójkę :)

Robię dziś w końcu gołąbki. Pachnie kapustą i grzybkiem w całym domu. Od razu zatęskniło mi sie za Bożym Narodzeniem.

Jeszcze mi się przypomniało. Wczoraj na wizycie lekarz patrzy i mowi-przytyla pani 9.5k (na wadze u lekarze więcej niż w domu-no cóż, jedzonko,woda) i..... I nie skończył, bo ja wkroczyłam do akcji i mowie- czy moglibysmy nie mówić o wadze? Porozmawiamy o tym po porodzie. Lekarz puścił oczko w geście zrozumienia. Uwielbiam tego człowieka :D

ara, salenne, Amus87, Nola, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa dobrze mu powiedzialas hehehe

Moj to wczoraj odwrotnie gadam mu z mina kota ze shreka ze juz tyje a on" Pani jest w 7 msc myslala Pani ze nadal bedzie waga spadac ?" I sie smieje :p co nie zmienia faktu ze w 4 tygodnie mam +3 kg w sumie mam +5 a na plusie jestem 700 gramow. Jak bedzie znowu 3 na miesiac to bedzie kiepsko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mmmm golabki :D uwielbiam, zazdroszcze :D ja bym jeszcze zjadla placki ziemniaczane ale cukier mi po nich wywala no i na watrobe nie sa dobre wiec moze kiedys kiedys ;)

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ