Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kumrara - owszem, zdarzają się takie przypadki, jednak nie wpadajmy w skrajności. Średniej wielkości noworodek przy prawidłowo założonej pieluszce nie powinien zmoczyć łóżka.
MalaHD - obecnie u mnie tego nie widać, ale przed obecną ciążą i do 16 tygodnia gdzieś jak podnosiłam się w pozycji z pleców tak jak do brzuszków to poniżej żołądka i gdzieś do połowy wysokości między pępkiem a spojeniem łonowym robił mi się stożek lub rowek w zależności od tego jak napiął się brzuch. Patrzyłam przed ciążą co i jak i u mnie to właśnie rozstęp mięśni, mam też małą przepuklinę tuż nad pępkiem, gdzieś do 20 tygodnia było jeszcze widać wybrzuszenie troche, wielkości połowy kciuka powierzchniowo, ale nie jakoś mocno wystająca, teraz tego nie widać.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś na trzecich prenatalnych. Jakoś tak szybko bardzo poszło, chyba z 15 góra 20 minut. Wszystko w jak najlepszym porządku
Mała waży 1486 g. Ułożona główka do dołu. Niestety buźki nie zobaczyliśmy bo odwrócona plecami.
Amus87, salenne, Lady Savage, Jacqueline, Aztoria, k878, Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
Bylam dziś na wizycie. Z dobrych wiesci mala wazy 1365g. I tyle dobrych.
Szyjka mi sie skraca i zaczyna otwierać. Dostałam skierowanie do szpitala, po weekendzie. Chyba będę mieć podawane sterydy na rozwój płuc. Tak sie boję o malutką.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualnyLura82 wrote:Bylam dziś na wizycie. Z dobrych wiesci mala wazy 1365g. I tyle dobrych.
Szyjka mi sie skraca i zaczyna otwierać. Dostałam skierowanie do szpitala, po weekendzie. Chyba będę mieć podawane sterydy na rozwój płuc. Tak sie boję o malutką.
Kochana, spokojnie. Lepiej jak podadzą te sterydy, w razie co malutka będzie bezpieczna. Jesteś już dalej niż bliżej, nadal masz duże szanse na donoszenie ciąży. Nade mną też wisi widmo podania tych sterydów, ale o dziwo na moją szyjkę ostatnio dobrze wpływa leżenie więc na razie jestem w domu.
Musisz myśleć pozytywnie! Trzymam kciuki!Lura82 lubi tę wiadomość
-
Lura trzymam kciuki mocno! Jak juz bedziesz w szpitalu to tam maj sporo lekow ktore dzialaja. Poza tym znam laske ktora juz wgl szyjki nie miala i rozwarcie na 2cm i dolezala ciaze do terminu a dzidzius zdrowy. I jak sobie poczytasz to jest masa taka histori. Grunt ze bedziesz pod dobra opieka. Musi byc dobrze!
Lura82 lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Lura82 wrote:Bylam dziś na wizycie. Z dobrych wiesci mala wazy 1365g. I tyle dobrych.
Szyjka mi sie skraca i zaczyna otwierać. Dostałam skierowanie do szpitala, po weekendzie. Chyba będę mieć podawane sterydy na rozwój płuc. Tak sie boję o malutką.. Bądz dobrej myśli, trzymam kciuki za pessar i domek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 18:03
Lura82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySie kompletnie na tym nie znam :p w 1 ciazy nikt nie badal tylko palcem
dokladniw 5.14 na zdjeciu jest
mowil ze bardzo dobrze. Pytam siw czy na bank bede miala cc bo sie boje ze potem bede musiala "probowac" naturalnie mowil ze na bank cesarka i moze mi juz dac skieroeanie a dokladna date wpisze potem ale powiedzialam ze nie trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:01
-
Dziewczyny nie wiem czy już powoli kupujecie pieluszki, ale jak coś to w Rossmanie pampersy po 19zł. I mokre chusteczki hipp 2 paczki za 10zł. Z tą kartą Rossnę. Poza tym w końcu kupiliśmy farbę do pokoju Tymka i jutro malowanie. Potem zostaną naklejki i skrecanie mebli. A czas goni
co do brzucha -ja 3 razy dziennie biorę nospe i brzuch nadal się stawia. Dużo odpoczywam i mam nadzieję że dotrwam do tego magicznego 37 tygodnia. Trzymam też kciuki za Was i Wasze maluszki. Wszystko będzie dobrze
magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy już w domu po wizycie. Wojtuś jest dalej chłopcem. Widzieliśmy jajeczka i siusiaka. Waży 1200gr i troszkę zwolnił, Ale jest wszystko prawidłowo. Wody, łożysko ok. Szyjka twarda, mierzy 3.10. Skróciła się przez ostatnie 4tyg z 3.60. Ale lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze. Mały ułożony cały czas główka do dolu. Ja to wiem,bo czułam po kopniakach. No i raczej poród siłami natury, chyba że kardiolog powie inaczej. Z punktu ginekologicznego nie ma żadnych przeciwwskazań. Niestety zdjęć buziaka nie posiadam. No nie chciał pozować. Najpierw się zasłonił rączkami. Słodko wyglądał, Jak mam zrobił w4d, a potem odwrócił się całkowicie plecami. Widziałam za to jego włosy. Powiem Wam,ze łysy nie będzie;) Następna wizyta za 3tyg. Gin chciał za 4. Ale jak zapytałam się,czy może być za 3, to zaśmiał i powoedzial,ze owszem, Ale mam być spokojna i nie świrować.bo ciąża przebiega super. Jestem szczęśliwa
salenne, Lady Savage, Jacqueline, emikey, k878, magdzia26, Aztoria, nataliamonika, Petitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny