WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Należy się zastanowić ile dziecko musiałoby napompować w pieluchę żeby ją przesikać i żeby materac zmoczyć? Zasikanie czy zabrudzenie materaca przez noworodka/niemowlaka jest praktycznie niemożliwe. A dla starszaków jak uczy się spać bez pieluchy to raczej większość rodziców kładzie też podkłady nieprzemakalne bądź prześcieradła takie od razu.

Nesairah - ja w pierwszej ciąży którą poroniłam od początku właśnie załatwiałam się na dość luźno. Raz dziennie raczej, ale luźno. W obecnej od owulacji to samo, raz, max dwa razy dziennie, na luźno, czasem to tak dosłownie, jak przy biegunce, ale pójdę raz i spokój, żadnego bólu przed czy po nie czuję czy dyskomfortu w brzuchu/jelitach, ostatni miesiąc widzę, że właśnie gorzej mam z tym, że luźniej :/ I to niezależnie od tego co zjadam.
    Tylko "zamoczenie materaca" to nie tylko przesikana pielucha ale też ulane mleko a to już dzieci potrafią konkretnie...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie wiem o jakich skurczach piszecie, ale może to dobrze, zakładam,że ich nie odczuwam. Jedyne uczucie ciężkości i takiego napięcia mam czasami wieczorem. Wtedy czuję,jakby ten brzuch był wielki i ciężki.Z żadnymi bólami się to nie wiąże.A szyjka wg lekarza długa i zamknięta. Poproszę na usg w poniedziałek czy może mi zmierzyć dla pewności.

Moja noc tez dzisiaj nie była długa, spałam 3h. Zasnęłam po czwartej, już nawet zaczynam się uczyć rozkładu autobusów na pamięć, bo pod blokiem mamy przystanek i przez ta bezsenność od jakiegoś czasu wiem kiedy jeżdżą nocne;p
    Nie rozumiem tego do końca, bo jak się np. położę w dzień, to śpię twardo i zasypiam od razu, a w nocy kręcę się, wiercę. I staram się spać na lewym boku, ale po jakimś czasie zaczyna mnie to męczyć, przekręcam się na prawy, zaczyna być wygodnie i... seria mocnych kopniaków i tyle z prawego boku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle czy przez moja otylosc nie czuje skurczy? Bo mam otylosc brzuszna glownie i moze nie czuje tych napiec?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Nie wiadomo co by było gdyby ja nacieli... wiec można tylko gdybac
    Tez racja. Nadal ma problem niestety z wyproznianiem :/

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tez racja. Nadal ma problem niestety z wyproznianiem :/
    Mam koleżankę która nacieli i źle zaszyli i miała problem ze zblizeniami z mężem lekarz jej powiedział że jedyną rada to druga ciąża i poród i ponowne ale już właściwe z zszycie więc może problem u niej jest ze zszyciem a nie ze pekla

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu zaczynam się martwić bo niby dziecko rośnie ja staram się jeść normalnie ale nie mam wcale apetytu więc to moje jedzenie jest tak raczej na sile i jak już było 90,5 kg tak dzisiaj znowy 88,5... wiec znowu spada waga a jednak trochę powinna rosnąć... niby z jednej strony się ciesze ale z drugiej strony nie wiem czy to tak do końca dobrze...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - zdaje sobie sprawę doskonale, moja Ola potwornie ulewała, dosłownie. :-/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze dziecko rosnie :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - z pierwszą córką nie czułam żadnych skurczy aż do czasu porodu, a jestem szczupła. Więc w tej denerwują mnie niemiłosiernie :-/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w drodze do Zakopanego :)

3 prenatalne trwało ponad godzinę

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ale wsi ok??

Jacqueline no ja z Kuba chyba tez nic nie czulam, nie przypominam sobie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja liczę na cud że jednak mąż w końcu pewne rzeczy zrozumie i zacznie doceniać to co mamy a nie w kółko będzie narzekał...
    też ciągle czekam na cud, że mój zacznie więcej się interesować rodziną a nie pogonią za pieniedzmi, których ciągle będzie mało, nawet jakbyśmy mieli miliony na koncie, to ciągle będzie mało, to jest tak jak z czasem też wiecznie go mało.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dziwny lek Malysmoku. Dostałaś to ma skurcze? Ja już bym go nie mogła, może powodować tachykardie. Mam już ją bez leków;)

zgadzam się z Kamilą, uważałabym na ten lek bardzo, chociaż nie jestem lekarzem, ale słyszałam co nieco o nim od mojej mamy pielęgniarki, jakaś jej pacjetna na ginekologi to łykała w ciąży, i pamiętam jak mama mówiła no co za duren jej to przepisał. No ale nie jestm lekarzem, no ale moja mama też nie xD, pewnie usłyszała to od lekarza, no ale na pewno bym to skonsultowałą z innym jeszcze ginekologiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 12:35

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Magdzia o jaaa. Cieżko z takim pesymistą.

Miałam takiego klienta który zawsze marudził, ciepło źle, zimno źle, pada źle, nie pada źle. W pracy do dupy, żona beznadziejna, tamten jest głupi i nic innego nie mówił tylko marudził. Wampir energetyczny

Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace?

ja mam kokosowy, i Zuza na nim śpi od urodzenia bardzo dobrze, na pewno nie kuuj z gryką, była już tu mowa o robalach które się w nich lęgną, ja tylko słyszałam o tym, ale koleżanka z klatki obok kupiła i miała problem potem ;/ bo się pluskwy zaległy i mały był koszmarnie pogryziony, więc moim zdaniem grykę odradzam, nic natomiast nie słyszałam o lateksowych.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bombarduje tylko w lewy bok, wszystko jedno na którym leżę ale na lewym mi jest mega niewygodnie. Chwilę się staram bo niby na tym się powinno ale zdecydowane wolę prawy. Ja się martwiłam, że mało ważę a znów przybrałam ponad kilogram w tydzień. U mnie to chyba tak skokami idzie. Mam nadzieję, że tak nie będzie do końca :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lateksowe są stosunkowo najdroższe ale czytam od rana i myślę też nad tym z pianki wysokoelastycznej. Jeden nawet sobie upatrzyłam z hildinga ale ponad 300 zł i tak myślę nadal czy jak już i tak jest drogi to może wezmę ten lateks :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje zwykly piankowy.
    Dola jakiegos dzisiaj mam.
    Wizta dzisiaj u gina a mnie sie nie chce isc. Musze sie ogolic itp. Nic nowego mi nie powie ( w sensie nic nowego-dobrego) corcie widzialam we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:02

• emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wchłonęłam kostkę białego sera z całym słoikiem dżemu agrestowego :P hurtowo zaczynam jeść!

Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lateksowe są stosunkowo najdroższe ale czytam od rana i myślę też nad tym z pianki wysokoelastycznej. Jeden nawet sobie upatrzyłam z hildinga ale ponad 300 zł i tak myślę nadal czy jak już i tak jest drogi to może wezmę ten lateks :P
    Mała, materace memory foam nie są polecane dla małych dzieci. Ponoć powodują przegrzania.

My kupiliśmy pianka-kokos.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianki termoplastyczne nie są polecane te wysokoelastyczne już tak. Ale każdy gada co innego i już nie wiem nic

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ