WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Pianki termoplastyczne nie są polecane te wysokoelastyczne już tak. Ale każdy gada co innego i już nie wiem nic
    Jak wpisałam w Google materac memory foam to mi wyświetliło te wysokoelastyczne. A wiem, że memory foam odradzany. Ach ten polski internet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:19

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga 66,5 czyli jestem 4,5 na plusie :)
    od ostatniej wizyty 2 tyg temu wpadło 1 kg; gin nic mi nie powiedziała, a zakazała mi tyć z uwagi na cukrzyce :P

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zasnęłam. Jak mi się dobrze spało. Czas teraz doprowadzic się do kultury i się wyszykować do lekarza. Dobrze,ze chociaż raz w mcu do niego jeżdżę, to mnie jakoś mobilizuje,zeby jako tako wyglądać :)

• Nola Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja jak kładę rękę na żołądku, który mam wypchniety jak cholerne to czuję, że mały tam kopie. Ale to nie możliwe bo macicy tam nie mam. Też mam schizy dotyczące pepowiny :/ i jeszcze tego, że mały się zakleszczy podczas porodu i nie da rady ani się cofnąć ani iść na przód! To obecnie moje dwie schizy. Tydzień temu miałam.schizy na temat hemoroidow po porodZie. Dziś w sumie doszedł ten pomarańczowy śluz. Zawsze coś. No zawsze coś!
    Moje schizy podobne...z pempowina, jego oddychaniem i biciem serduszka i zakleszczeniem przy porodzie...:/ Jeszcze dodatkowo po orgazmie moim najpierw bardzo sie ruszala a pozniej przestala a mnie chwycilo napiecie macicy i 3ma dlugo

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    My już w drodze do Zakopanego :)

3 prenatalne trwało ponad godzinę
    Zeżarło mi kawałek posta :(

Wszystko OK, młody wazy 1530g

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Aztoria, Petitka, Wachciowa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78Beti jaki juz duzy chłopak. Ja czekam w kolejce na wizytę, zobaczę ile moja księżniczka urosła.

To juz moj 3 post tego dnia. Żaden sie nie zapisal

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nawet wychodząc do biedry się szykuje jak na wielkie wyjście i przebieram 8 razy dziennie :P a jak nie wychodzę to pół dnia chodzę w dresie a przrd przyjściem męża się przebieram, też sto razy bo we wszystkim jestem gruba wiadomo :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ty tak nie schizuj z tą wagą; nie jesteś gruba, jesteś CIĘŻARNA

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczycie jak po porodzie będziecie się szykowaly "po mleko" do spozywczaka na dół zostawiając dziecko z mezem...pierwsze takie wyjścia niezapomniane :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wyjscie do lekarza czy do sklepu, to prawie swieto :) Tez mam w koncu okazje sie umalowac i ubrac jak czlowiek. Swira mozna dostac od tego siedzenia w domu w dresie..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    To ja nawet wychodząc do biedry się szykuje jak na wielkie wyjście i przebieram 8 razy dziennie :P a jak nie wychodzę to pół dnia chodzę w dresie a przrd przyjściem męża się przebieram, też sto razy bo we wszystkim jestem gruba wiadomo :P
    Masakra :p przy mezu yo i nago latam jak syna nie ma :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    To zobaczycie jak po porodzie będziecie się szykowaly "po mleko" do spozywczaka na dół zostawiając dziecko z mezem...pierwsze takie wyjścia niezapomniane :D
    To prawda :D ja czasami sobie wychodzilam autem pojezdzic bo swira w domu dostawalam :p do ludzi mnie ciagnelo !)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie wyście z domu to też wielka rzecz. Też się przebieram nawet kilka razy ale to dlatego, że w wielu ciuchach wyglądam jak parówka w owijce :P

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie się nie dopinaja a 3/4 bluzek jest mi za krótkich i widać mi gacie. Brakuje zdecydowanie tunik u sukienek. Ja lubiłam takie odcinane w pasie i rozkloszowane dalej a teraz w nich wyglądam strasznie a obcislych mam niewiele, tych odcinanych pod biustem wcale. Więc muszę kombinować w co się tu ubrać :P

A czy mięśnie w ciąży zawsze się przesuwają? Ja jak leżę i podniose łopatki jak do "brzuszka" to mięśnie się napinaja a po środku mam mięciutkio, że wsadze tam paluchy. Czy to rozejscie mięśni czy niekoniecznie i po porodzie one mogą wrócić na swoje miejsce?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do sklepu też się maluje. Jakoś lepiej się czuję. Ale do lekarza, to się szykuje jakbym szła na wielką randkę :) Mój mąż czasem żartuje, czy aby na pewno idę do lekarza i jemu wszystko jedno, czy będę ogolona, czy nie. Ale ja się osobiście lepiej czuje.

Czekam na męża pod praca i jedziemy na wizytę.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie iść do lekarza nieogolona. Ja się gole raz w tygodniu ale ostatnio mi było już ciężko a teraz nie widzę NIC. I rozkminiam jak to zrobić? z lusterkiem?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przed ostatnią wizytą goliłam się na oślep i potem sprawdzałam z lusterkiem i poprawiałam, ale byłam tak umęczona, że następny raz już poproszę męża.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja mysle czy przez moja otylosc nie czuje skurczy? Bo mam otylosc brzuszna glownie i moze nie czuje tych napiec?
    nie sadze, ja mam 116 kg i czuje skurcze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, to widzę, że jestem tu wyjątkiem; od początku w jednych ciążowych jeansach, dwa swetry, dwie koszule ciążowe; pod spód ubieram dawne przylegające topy, zawsze się zbieram na ostatnią chwilę bo jakoś nie mogę nadążyć za wszystkim;
    no ale ja to się nachodzę po tych lekarzach, u siebie na pobraniu krwi już dwa razy się nasłuchałam, że co ja tak często chodzę - a chodzę w dwa miejsca bo mi tak wygodnie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Należy się zastanowić ile dziecko musiałoby napompować w pieluchę żeby ją przesikać i żeby materac zmoczyć? Zasikanie czy zabrudzenie materaca przez noworodka/niemowlaka jest praktycznie niemożliwe. A dla starszaków jak uczy się spać bez pieluchy to raczej większość rodziców kładzie też podkłady nieprzemakalne bądź prześcieradła takie od razu.

Nesairah - ja w pierwszej ciąży którą poroniłam od początku właśnie załatwiałam się na dość luźno. Raz dziennie raczej, ale luźno. W obecnej od owulacji to samo, raz, max dwa razy dziennie, na luźno, czasem to tak dosłownie, jak przy biegunce, ale pójdę raz i spokój, żadnego bólu przed czy po nie czuję czy dyskomfortu w brzuchu/jelitach, ostatni miesiąc widzę, że właśnie gorzej mam z tym, że luźniej :/ I to niezależnie od tego co zjadam.

Nie zgodzę się z tym. Mój starszy synek był taki chudy że nawet najmniejsze pieluszki nie przylegaly jak należy. Często po prostu mu wyciekalo i gdyby nie podklady ochronne na materac to by nam ten kokos chyba splesnial

ckaivfxmagzbj3ny.png
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ