X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Pianki termoplastyczne nie są polecane te wysokoelastyczne już tak. Ale każdy gada co innego i już nie wiem nic
    Jak wpisałam w Google materac memory foam to mi wyświetliło te wysokoelastyczne. A wiem, że memory foam odradzany. Ach ten polski internet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:19

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga 66,5 czyli jestem 4,5 na plusie :)
    od ostatniej wizyty 2 tyg temu wpadło 1 kg; gin nic mi nie powiedziała, a zakazała mi tyć z uwagi na cukrzyce :P

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zasnęłam. Jak mi się dobrze spało. Czas teraz doprowadzic się do kultury i się wyszykować do lekarza. Dobrze,ze chociaż raz w mcu do niego jeżdżę, to mnie jakoś mobilizuje,zeby jako tako wyglądać :)

• Nola Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja jak kładę rękę na żołądku, który mam wypchniety jak cholerne to czuję, że mały tam kopie. Ale to nie możliwe bo macicy tam nie mam. Też mam schizy dotyczące pepowiny :/ i jeszcze tego, że mały się zakleszczy podczas porodu i nie da rady ani się cofnąć ani iść na przód! To obecnie moje dwie schizy. Tydzień temu miałam.schizy na temat hemoroidow po porodZie. Dziś w sumie doszedł ten pomarańczowy śluz. Zawsze coś. No zawsze coś!
    Moje schizy podobne...z pempowina, jego oddychaniem i biciem serduszka i zakleszczeniem przy porodzie...:/ Jeszcze dodatkowo po orgazmie moim najpierw bardzo sie ruszala a pozniej przestala a mnie chwycilo napiecie macicy i 3ma dlugo

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    My już w drodze do Zakopanego :)

3 prenatalne trwało ponad godzinę
    Zeżarło mi kawałek posta :(

Wszystko OK, młody wazy 1530g

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Aztoria, Petitka, Wachciowa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78Beti jaki juz duzy chłopak. Ja czekam w kolejce na wizytę, zobaczę ile moja księżniczka urosła.

To juz moj 3 post tego dnia. Żaden sie nie zapisal

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nawet wychodząc do biedry się szykuje jak na wielkie wyjście i przebieram 8 razy dziennie :P a jak nie wychodzę to pół dnia chodzę w dresie a przrd przyjściem męża się przebieram, też sto razy bo we wszystkim jestem gruba wiadomo :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ty tak nie schizuj z tą wagą; nie jesteś gruba, jesteś CIĘŻARNA

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczycie jak po porodzie będziecie się szykowaly "po mleko" do spozywczaka na dół zostawiając dziecko z mezem...pierwsze takie wyjścia niezapomniane :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wyjscie do lekarza czy do sklepu, to prawie swieto :) Tez mam w koncu okazje sie umalowac i ubrac jak czlowiek. Swira mozna dostac od tego siedzenia w domu w dresie..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    To ja nawet wychodząc do biedry się szykuje jak na wielkie wyjście i przebieram 8 razy dziennie :P a jak nie wychodzę to pół dnia chodzę w dresie a przrd przyjściem męża się przebieram, też sto razy bo we wszystkim jestem gruba wiadomo :P
    Masakra :p przy mezu yo i nago latam jak syna nie ma :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    To zobaczycie jak po porodzie będziecie się szykowaly "po mleko" do spozywczaka na dół zostawiając dziecko z mezem...pierwsze takie wyjścia niezapomniane :D
    To prawda :D ja czasami sobie wychodzilam autem pojezdzic bo swira w domu dostawalam :p do ludzi mnie ciagnelo !)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie wyście z domu to też wielka rzecz. Też się przebieram nawet kilka razy ale to dlatego, że w wielu ciuchach wyglądam jak parówka w owijce :P

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie się nie dopinaja a 3/4 bluzek jest mi za krótkich i widać mi gacie. Brakuje zdecydowanie tunik u sukienek. Ja lubiłam takie odcinane w pasie i rozkloszowane dalej a teraz w nich wyglądam strasznie a obcislych mam niewiele, tych odcinanych pod biustem wcale. Więc muszę kombinować w co się tu ubrać :P

A czy mięśnie w ciąży zawsze się przesuwają? Ja jak leżę i podniose łopatki jak do "brzuszka" to mięśnie się napinaja a po środku mam mięciutkio, że wsadze tam paluchy. Czy to rozejscie mięśni czy niekoniecznie i po porodzie one mogą wrócić na swoje miejsce?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do sklepu też się maluje. Jakoś lepiej się czuję. Ale do lekarza, to się szykuje jakbym szła na wielką randkę :) Mój mąż czasem żartuje, czy aby na pewno idę do lekarza i jemu wszystko jedno, czy będę ogolona, czy nie. Ale ja się osobiście lepiej czuje.

Czekam na męża pod praca i jedziemy na wizytę.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie iść do lekarza nieogolona. Ja się gole raz w tygodniu ale ostatnio mi było już ciężko a teraz nie widzę NIC. I rozkminiam jak to zrobić? z lusterkiem?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przed ostatnią wizytą goliłam się na oślep i potem sprawdzałam z lusterkiem i poprawiałam, ale byłam tak umęczona, że następny raz już poproszę męża.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja mysle czy przez moja otylosc nie czuje skurczy? Bo mam otylosc brzuszna glownie i moze nie czuje tych napiec?
    nie sadze, ja mam 116 kg i czuje skurcze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, to widzę, że jestem tu wyjątkiem; od początku w jednych ciążowych jeansach, dwa swetry, dwie koszule ciążowe; pod spód ubieram dawne przylegające topy, zawsze się zbieram na ostatnią chwilę bo jakoś nie mogę nadążyć za wszystkim;
    no ale ja to się nachodzę po tych lekarzach, u siebie na pobraniu krwi już dwa razy się nasłuchałam, że co ja tak często chodzę - a chodzę w dwa miejsca bo mi tak wygodnie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Należy się zastanowić ile dziecko musiałoby napompować w pieluchę żeby ją przesikać i żeby materac zmoczyć? Zasikanie czy zabrudzenie materaca przez noworodka/niemowlaka jest praktycznie niemożliwe. A dla starszaków jak uczy się spać bez pieluchy to raczej większość rodziców kładzie też podkłady nieprzemakalne bądź prześcieradła takie od razu.

Nesairah - ja w pierwszej ciąży którą poroniłam od początku właśnie załatwiałam się na dość luźno. Raz dziennie raczej, ale luźno. W obecnej od owulacji to samo, raz, max dwa razy dziennie, na luźno, czasem to tak dosłownie, jak przy biegunce, ale pójdę raz i spokój, żadnego bólu przed czy po nie czuję czy dyskomfortu w brzuchu/jelitach, ostatni miesiąc widzę, że właśnie gorzej mam z tym, że luźniej :/ I to niezależnie od tego co zjadam.

Nie zgodzę się z tym. Mój starszy synek był taki chudy że nawet najmniejsze pieluszki nie przylegaly jak należy. Często po prostu mu wyciekalo i gdyby nie podklady ochronne na materac to by nam ten kokos chyba splesnial

ckaivfxmagzbj3ny.png
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ