Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
k878 wrote:A ja słyszałam od lekarzy i jednego sportowca ze kinezjotaping to ściema, pomaga co najwyżej jak masz jakieś więzadła poniszczone a nie da się uniknąć ruchu - np jak kończysz unieruchomienie stawu i zaczynasz rehabilitacje
Nie do końca się zgadzam. Mam właśnie promieniście oklejoną szyję i plecy, czuję dzięki temu ulgę przy moich migrenach, jakby cały czas ktoś lekki masaż robił, poza tym głowa delikatnie wraca do osi, więc prostuję się. Super. I wszystko dzięki tym paskom. Dużo zależy od tego, czy dobrze naklei je fizjoterapeuta. -
nick nieaktualnyMoja siostra ma materac gryka-kokos nic się jej nie dzieje. Też się na początku bała, Ale jest bardzo zadowolona.
Ja kupiłam kokos-pianka. Zobaczymy jak się spisze u maleństwa. My mamy kokos-pianke 3rok już i spi się super. Z materacem nic się nie dzieje -
Ja tez chce chronić krocze, ale mój mąż widział w kompie otwarta zakładkę z balonikiem epino, poczytał ze potem często zostaje rozciągnięte i zagaił na ten temat z takimi smutnymi oczami ze nie wiem co zrobię
Co do nacinania i pękania to czytałam ze kluczowe jest jak zszyją, jak ładnie to nic nie boli a jak na odwal to masakraCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Kurcze, ja to mam przeboje. Zwykle dziewczyny po żelazie skarżą się na zaparcia, a ja mam wręcz odwrotnie
Na dwójkę biegam ze 2-3 razy dziennie (wcześniej tak miałam). Często mam taki dyskomfort w dole brzucha, wydaje mi się, że zaraz będzie skurcz, ale nie- muszę do toalety i łapie mnie taka jakby biegunka, ale nie do końca luźnej konsystencji. Przepraszam za szczegółowy opis, ale może któraś też tak miała? Już się nasłuchałam, że biegunka często zwiastuje poród, a ja mam tak od dwóch tygodni prawie.
-
MalaHD wrote:Magdzia o jaaa. Cieżko z takim pesymistą.
Miałam takiego klienta który zawsze marudził, ciepło źle, zimno źle, pada źle, nie pada źle. W pracy do dupy, żona beznadziejna, tamten jest głupi i nic innego nie mówił tylko marudził. Wampir energetyczny
Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace? -
aga1402 wrote:jak ktoras z was moze napisac co sie je po porodzie od razu i podczas karmienia tzn..ptodukty alo gotowe dania i czego nie wolno to bylabym wdzieczna.
Moja koleżanka stosowała białą dietę, a z kolei mamaginekolog pisała, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej i należy jeść wszystko, unikać alkoholu i papierosów oczywiście. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Dziwny lek Malysmoku. Dostałaś to ma skurcze? Ja już bym go nie mogła, może powodować tachykardie. Mam już ją bez leków;)
Dziwny,.ale 5 razy pytalam czy to dobry pomysl i lekarz powiedzial ze warto aprobowac bo on cos tam blokuje jakies receptory i zmniejsza skurcze. Ja tez mam.niskie cisnienie 90/50 i chore serce i on o tym wie...zakladam wiec ze podjal decyzje z sensem, w sumie mu ufamLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyNiby nie ma diety matki karmiacej, ale coś jest na rzeczy, bo moja siostra cioteczna karmiła swoją córkę i na większość rzeczy mała po karmieniu źle reagowała. I ona prowadziła restrykcyjna dietę i dziecku było dobrze. Oczywiście, że mleko bierze się z krwi. Ale różne substancje alergizujace mogą przechodzić i źle wpływać na pokarm. Trzeba obserwować dziecko. Wykluczyć najwyżej na jakiś czas dany produkt, a po jakimś czasie znów do niego wrociv
-
Należy się zastanowić ile dziecko musiałoby napompować w pieluchę żeby ją przesikać i żeby materac zmoczyć? Zasikanie czy zabrudzenie materaca przez noworodka/niemowlaka jest praktycznie niemożliwe. A dla starszaków jak uczy się spać bez pieluchy to raczej większość rodziców kładzie też podkłady nieprzemakalne bądź prześcieradła takie od razu.
Nesairah - ja w pierwszej ciąży którą poroniłam od początku właśnie załatwiałam się na dość luźno. Raz dziennie raczej, ale luźno. W obecnej od owulacji to samo, raz, max dwa razy dziennie, na luźno, czasem to tak dosłownie, jak przy biegunce, ale pójdę raz i spokój, żadnego bólu przed czy po nie czuję czy dyskomfortu w brzuchu/jelitach, ostatni miesiąc widzę, że właśnie gorzej mam z tym, że luźniejI to niezależnie od tego co zjadam.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MalaHD wrote:Magdzia o jaaa. Cieżko z takim pesymistą.
Miałam takiego klienta który zawsze marudził, ciepło źle, zimno źle, pada źle, nie pada źle. W pracy do dupy, żona beznadziejna, tamten jest głupi i nic innego nie mówił tylko marudził. Wampir energetyczny
Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace?
Ja mam piankę kokos, bo z tego co czytałam mata kokosowa jest dobra dla noworodków i ich kręgosłupka a później się przekręca na piankę.
Robaki chyba w gryce się pojawiają jak jest źle wysuszona czy coś ale to zalezy od materaca jak był przechowywany, a nigdy nie wiadomo co się z nim działo na magazynie itp, dlatego wolałam nie ryzykować.
Ten co zamówiliśmy wydaje się być fajny, zobaczymy.Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:Dziwny,.ale 5 razy pytalam czy to dobry pomysl i lekarz powiedzial ze warto aprobowac bo on cos tam blokuje jakies receptory i zmniejsza skurcze. Ja tez mam.niskie cisnienie 90/50 i chore serce i on o tym wie...zakladam wiec ze podjal decyzje z sensem, w sumie mu ufam
-
nick nieaktualnyA mój organizm już się przyzwyczail do ilości żelaza, bo zaparc już nie mam jakiś czas. Teraz normalnie mogę się załatwić i to codziennie.
Nesairah-sprobuj jeść więcej bananów. To hamuje trochę biegunkę. I nie wpadaj tylko w schizy, że zaraz urodziszWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 11:45
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:A i podobno w Angli mają zasadę że nie nacinaja moja siostra ostatnio rodziła tam i podobno pekniete krocze dużo lepiej się goi niż naciete
-
aga1402 wrote:jak ktoras z was moze napisac co sie je po porodzie od razu i podczas karmienia tzn..ptodukty alo gotowe dania i czego nie wolno to bylabym wdzieczna.
-
nick nieaktualny