WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie gadaj ztymi materacami.. ja taki zamowilam.

• Edith Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    A ja słyszałam od lekarzy i jednego sportowca ze kinezjotaping to ściema, pomaga co najwyżej jak masz jakieś więzadła poniszczone a nie da się uniknąć ruchu - np jak kończysz unieruchomienie stawu i zaczynasz rehabilitacje

Nie do końca się zgadzam. Mam właśnie promieniście oklejoną szyję i plecy, czuję dzięki temu ulgę przy moich migrenach, jakby cały czas ktoś lekki masaż robił, poza tym głowa delikatnie wraca do osi, więc prostuję się. Super. I wszystko dzięki tym paskom. Dużo zależy od tego, czy dobrze naklei je fizjoterapeuta.

aZzmp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Każda kobieta jest inna jedna lepiej zniesie sn druga cc jednej będzie się super wszystko goilo drugiej dluzej...nie ma co gdybac ani się negatywnie nastawiac ;)
    dokładnie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma materac gryka-kokos nic się jej nie dzieje. Też się na początku bała, Ale jest bardzo zadowolona.
    Ja kupiłam kokos-pianka. Zobaczymy jak się spisze u maleństwa. My mamy kokos-pianke 3rok już i spi się super. Z materacem nic się nie dzieje

• k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce chronić krocze, ale mój mąż widział w kompie otwarta zakładkę z balonikiem epino, poczytał ze potem często zostaje rozciągnięte i zagaił na ten temat z takimi smutnymi oczami ze nie wiem co zrobię ;)

Co do nacinania i pękania to czytałam ze kluczowe jest jak zszyją, jak ładnie to nic nie boli a jak na odwal to masakra

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ktoras z was moze napisac co sie je po porodzie od razu i podczas karmienia tzn..ptodukty alo gotowe dania i czego nie wolno to bylabym wdzieczna.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to mam przeboje. Zwykle dziewczyny po żelazie skarżą się na zaparcia, a ja mam wręcz odwrotnie :( Na dwójkę biegam ze 2-3 razy dziennie (wcześniej tak miałam). Często mam taki dyskomfort w dole brzucha, wydaje mi się, że zaraz będzie skurcz, ale nie- muszę do toalety i łapie mnie taka jakby biegunka, ale nie do końca luźnej konsystencji. Przepraszam za szczegółowy opis, ale może któraś też tak miała? Już się nasłuchałam, że biegunka często zwiastuje poród, a ja mam tak od dwóch tygodni prawie.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Magdzia o jaaa. Cieżko z takim pesymistą.

Miałam takiego klienta który zawsze marudził, ciepło źle, zimno źle, pada źle, nie pada źle. W pracy do dupy, żona beznadziejna, tamten jest głupi i nic innego nie mówił tylko marudził. Wampir energetyczny

Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace?
    Co do maty kokosowej są różne opinie np o tym ze robale tam się zagniezdzaja. A co do materacy hevea są podobno bardzo dobre ja chcę z tej firmy kupić ( wszystkie moje koleżanki zachwalaja te materace)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    jak ktoras z was moze napisac co sie je po porodzie od razu i podczas karmienia tzn..ptodukty alo gotowe dania i czego nie wolno to bylabym wdzieczna.

Moja koleżanka stosowała białą dietę, a z kolei mamaginekolog pisała, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej i należy jeść wszystko, unikać alkoholu i papierosów oczywiście.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • malysmok84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dziwny lek Malysmoku. Dostałaś to ma skurcze? Ja już bym go nie mogła, może powodować tachykardie. Mam już ją bez leków;)

Dziwny,.ale 5 razy pytalam czy to dobry pomysl i lekarz powiedzial ze warto aprobowac bo on cos tam blokuje jakies receptory i zmniejsza skurcze. Ja tez mam.niskie cisnienie 90/50 i chore serce i on o tym wie...zakladam wiec ze podjal decyzje z sensem, w sumie mu ufam

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dzieki :) a jaka to nie wiem mam miec na noc i do posilku w pon sie dowiem wiecej :)
    to jeszcze nie brałaś? myślałam że juz sobie od wczoraj wbijasz

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie ma diety matki karmiacej, ale coś jest na rzeczy, bo moja siostra cioteczna karmiła swoją córkę i na większość rzeczy mała po karmieniu źle reagowała. I ona prowadziła restrykcyjna dietę i dziecku było dobrze. Oczywiście, że mleko bierze się z krwi. Ale różne substancje alergizujace mogą przechodzić i źle wpływać na pokarm. Trzeba obserwować dziecko. Wykluczyć najwyżej na jakiś czas dany produkt, a po jakimś czasie znów do niego wrociv

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Należy się zastanowić ile dziecko musiałoby napompować w pieluchę żeby ją przesikać i żeby materac zmoczyć? Zasikanie czy zabrudzenie materaca przez noworodka/niemowlaka jest praktycznie niemożliwe. A dla starszaków jak uczy się spać bez pieluchy to raczej większość rodziców kładzie też podkłady nieprzemakalne bądź prześcieradła takie od razu.

Nesairah - ja w pierwszej ciąży którą poroniłam od początku właśnie załatwiałam się na dość luźno. Raz dziennie raczej, ale luźno. W obecnej od owulacji to samo, raz, max dwa razy dziennie, na luźno, czasem to tak dosłownie, jak przy biegunce, ale pójdę raz i spokój, żadnego bólu przed czy po nie czuję czy dyskomfortu w brzuchu/jelitach, ostatni miesiąc widzę, że właśnie gorzej mam z tym, że luźniej :/ I to niezależnie od tego co zjadam.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • omii Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Magdzia o jaaa. Cieżko z takim pesymistą.

Miałam takiego klienta który zawsze marudził, ciepło źle, zimno źle, pada źle, nie pada źle. W pracy do dupy, żona beznadziejna, tamten jest głupi i nic innego nie mówił tylko marudził. Wampir energetyczny

Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace?

Ja mam piankę kokos, bo z tego co czytałam mata kokosowa jest dobra dla noworodków i ich kręgosłupka a później się przekręca na piankę.
    Robaki chyba w gryce się pojawiają jak jest źle wysuszona czy coś ale to zalezy od materaca jak był przechowywany, a nigdy nie wiadomo co się z nim działo na magazynie itp, dlatego wolałam nie ryzykować.
    Ten co zamówiliśmy wydaje się być fajny, zobaczymy.

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziwny,.ale 5 razy pytalam czy to dobry pomysl i lekarz powiedzial ze warto aprobowac bo on cos tam blokuje jakies receptory i zmniejsza skurcze. Ja tez mam.niskie cisnienie 90/50 i chore serce i on o tym wie...zakladam wiec ze podjal decyzje z sensem, w sumie mu ufam
    Obserwuj jak się będziesz po nim czula

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój organizm już się przyzwyczail do ilości żelaza, bo zaparc już nie mam jakiś czas. Teraz normalnie mogę się załatwić i to codziennie.

Nesairah-sprobuj jeść więcej bananów. To hamuje trochę biegunkę. I nie wpadaj tylko w schizy, że zaraz urodzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A i podobno w Angli mają zasadę że nie nacinaja moja siostra ostatnio rodziła tam i podobno pekniete krocze dużo lepiej się goi niż naciete
    To chyba zalezy. Znajoma ma 8 letnie dziexoo nie zgodzila sie na naciecie pekla az do odbytu i do teraz nie chce miec drugiego dziecka

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Ogólnie od razu po porodzie najlepiej jeść rzeczy lekko strawne ale to ze względu na "2" żeby było łatwiej jak ma się blizne...tak samo hemoroidy często się robią w czasie porodu i później nie wyobrażam sobie jak się zaparcia zrobią to masakra... a co do "diety matki karmiacej" podobno nie ma czegoś takiego noi na zdrowy rozsądek mleko produkuje się z krwi a nie z żołądka więc nie ma możliwości aby produkty wzdymajace do niego przeszły jedyne z czym trzeba być odtroznym to alergeny bo one przenikają do mleka i najepiej próbować z nimi pojedynczo żeby nie najeść się od razu wszystkiego na raz (mleko, jajka, miód itp) bo później jakby dziecko coś uczulilo to nie wiadomo będzie po czym... a kołki i bóle brzucha u maluszka są zwyczajnie spowodowane niedojrzalym układem pokarmowym(tzw brakujący IV trymestr) a nie tym co je mama przy kp...i z moich doświadczeń wiem ze bardzo pomaga regularne podawanie probiotyku który wspomaga niedojrzaly układ pokarmowy maluszka (u nas najlepiej sprawdził się dicoflor w kropelkach)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lady jeszcze nie ;) mam w pon wizyte poki co smsowo sie kontaktowalam. Poslalam jej ostatnie wyniki i uznala ze w pon pogadamy o insulinie.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    To chyba zalezy. Znajoma ma 8 letnie dziexoo nie zgodzila sie na naciecie pekla az do odbytu i do teraz nie chce miec drugiego dziecka
    Nie wiadomo co by było gdyby ja nacieli... wiec można tylko gdybac

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ