Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Nesairah-moze Ci się trafi szybki, bezbolesny poród sn. Grunt, to dobrze się nastawić.
Chociaż ja czasami wolę nastawić sie na coś negatywnie, a potem miło się rozczarować. Jak szłam na biopsje endometrium, nastawiłam się pozytywnie i kurna- bolało, że prawie lewitowalam na tym fotelu. Jak kurna siła ci szyjke otwierają do 2cm, to boli dziadostwo, a potem ucinaja kawałek endometrium. Lekarz stwierdził,ze mam ból podobny do porodowego. Tylko ja stwierdziłam,ze po porodzie będę mieć nagrodę w postaci dziecka, a tutaj figa z makiem.
Wiem,wiem- nie pocieszyłam. Słabo mi to zawsze idzieNola lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Nie mam zielonego pojęcia jak jest w Anglii. Wiem tylko, że szpital wvktorym rodzę, jest w czołówce szpitali w UK. Wczoraj pielęgniarka w klinice powiedziała, że personel jest znakomity. Mam nadzieję, że krzywdy mi nie zrobią
Co do rozerwan i cięć. Ja słyszałam, że niektórzy przy cc część ciała szarpia po to by się lepiej goilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 10:18
-
emikey - nie tyle szarpią żeby lepiej się goiło, tylko szarpią, bo nie powinno się nacinać niektórych warstw12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Polozna w szkole rodzenia mówiła, że najlepszą pozycją żeby uniknąć nacięcia jest 'w kucki'. Po pierwsze grawitacja pomaga dziecku się wydostać, a po drugie nikt nie będzie się gimnastykował i na leżąco nacinał krocza ciężarnej
rozważam poważnie tą pozycję. Mówiła też, że najgorzej i najdłużej rodzi się na leżąco.
k878 lubi tę wiadomość
-
Magdzia o jaaa. Cieżko z takim pesymistą.
Miałam takiego klienta który zawsze marudził, ciepło źle, zimno źle, pada źle, nie pada źle. W pracy do dupy, żona beznadziejna, tamten jest głupi i nic innego nie mówił tylko marudził. Wampir energetyczny
Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace? -
nesairah wrote:Polozna w szkole rodzenia mówiła, że najlepszą pozycją żeby uniknąć nacięcia jest 'w kucki'. Po pierwsze grawitacja pomaga dziecku się wydostać, a po drugie nikt nie będzie się gimnastykował i na leżąco nacinał krocza ciężarnej
rozważam poważnie tą pozycję. Mówiła też, że najgorzej i najdłużej rodzi się na leżąco.
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Szczęśliwa mamusiu no to Twoja mama nie ma racji ja dzięki kp schudłam 10 kg a jadłam dużo bo non stop byłam głodna oczywiście nie objadalam się "smieciowym jedzeniem" ale jadłam naprawdę dużo a waga spadała
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
No ja z3 skurczami walcze juz dlugo, wczoraj mialam co 20 min. Dzisiaj na wizycie zlapal.mnie na fotelu i lekarz w koncu mogl pomacac. Skurcz jak nic. Na razie odpukac nie wplywa to na szyjke. Dostalam jakis nowy lek na recepte Nitrendypina, mam brac 3x dziennie i zobaczymy czy pomoze.Ktoa cos slyszal o tym specyfiku?Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:A i podobno w Angli mają zasadę że nie nacinaja moja siostra ostatnio rodziła tam i podobno pekniete krocze dużo lepiej się goi niż naciete
Chciałam zacytować a polubiłam...ech Czy lepiej się goi pęknięcie to nie wiem, ale w momencie kiedy pękasz to nie jest to zupełnie kontrolowane, czasem kobiety pękają do samego odbytu. Nie sądzę żeby to się tak dobrze goiło. Jednak jak nacinają to tylko w określonym miejscu.
A któraś z Was będzie robić masaż krocza żeby się przygotować do porodu? Położna w szkole rodzenia to polecała. -
magdzia26 wrote:A i podobno w Angli mają zasadę że nie nacinaja moja siostra ostatnio rodziła tam i podobno pekniete krocze dużo lepiej się goi niż naciete
-
salenne wrote:Chciałam zacytować a polubiłam...ech Czy lepiej się goi pęknięcie to nie wiem, ale w momencie kiedy pękasz to nie jest to zupełnie kontrolowane, czasem kobiety pękają do samego odbytu. Nie sądzę żeby to się tak dobrze goiło. Jednak jak nacinają to tylko w określonym miejscu.
A któraś z Was będzie robić masaż krocza żeby się przygotować do porodu? Położna w szkole rodzenia to polecała. -
nick nieaktualnyemikey wrote:Mojej bratowej nacieli i jej dalej rozerwało sie już samo. Więc niby nacięcie jest kontrolowane, ale nie do końca.
No to wygląda na to, że nie ma złotego środka. Pozostaje mieć nadzieję, że krocze sobie poradziLady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace?
My zamierzamy kupić materac Hildinga Kołysanka, pianka + kokos. Na początku będę kłaść dzieciaczka na stronie twardej z kokosem.
Witam się w trzecim trymestrze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjuz mniej jak 3 miesiace zostao.az sie wierzyc nie chce jak ten czas leci. ja narazie zajeta praca ale jeszcze 8 tyg i tez juz na macierzynski pojde. narazie jeszcze nie chce myslec o porodzie co mnie czeka jak to bedzie wygladac.troche sie boje.
-
Co do materacy, to ja słyszałam ze kokos i gryka i inne wynalazki jak są posikane ile to przyciągają robale. Podobno jest tez teraz modna pościel z drewna - bardzo drobno zmielonego, ze wypełnia kołdrę jak puch - ale jw mnie takie wynalazki nie przekonują.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019