X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i podobno w Angli mają zasadę że nie nacinaja moja siostra ostatnio rodziła tam i podobno pekniete krocze dużo lepiej się goi niż naciete

salenne lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nesairah-moze Ci się trafi szybki, bezbolesny poród sn. Grunt, to dobrze się nastawić.

Chociaż ja czasami wolę nastawić sie na coś negatywnie, a potem miło się rozczarować. Jak szłam na biopsje endometrium, nastawiłam się pozytywnie i kurna- bolało, że prawie lewitowalam na tym fotelu. Jak kurna siła ci szyjke otwierają do 2cm, to boli dziadostwo, a potem ucinaja kawałek endometrium. Lekarz stwierdził,ze mam ból podobny do porodowego. Tylko ja stwierdziłam,ze po porodzie będę mieć nagrodę w postaci dziecka, a tutaj figa z makiem.

Wiem,wiem- nie pocieszyłam. Słabo mi to zawsze idzie ;)
    Dokładnie, ja miałam scratching endometrium, czyli to samo co biopsja, tylko bez pobrania wycinka, a samo nacinanie endometrium na żywca w kilku miejscach. Bolało jak sam skurczybyk, lekarka powiedziała, że podobnie boli poród, tylko wtedy jet nagroda na koniec. No i poród trwa dłużej.

Nola lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zielonego pojęcia jak jest w Anglii. Wiem tylko, że szpital wvktorym rodzę, jest w czołówce szpitali w UK. Wczoraj pielęgniarka w klinice powiedziała, że personel jest znakomity. Mam nadzieję, że krzywdy mi nie zrobią :P

Co do rozerwan i cięć. Ja słyszałam, że niektórzy przy cc część ciała szarpia po to by się lepiej goilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 10:18

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey - nie tyle szarpią żeby lepiej się goiło, tylko szarpią, bo nie powinno się nacinać niektórych warstw :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna w szkole rodzenia mówiła, że najlepszą pozycją żeby uniknąć nacięcia jest 'w kucki'. Po pierwsze grawitacja pomaga dziecku się wydostać, a po drugie nikt nie będzie się gimnastykował i na leżąco nacinał krocza ciężarnej :D rozważam poważnie tą pozycję. Mówiła też, że najgorzej i najdłużej rodzi się na leżąco.

k878 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia o jaaa. Cieżko z takim pesymistą.

Miałam takiego klienta który zawsze marudził, ciepło źle, zimno źle, pada źle, nie pada źle. W pracy do dupy, żona beznadziejna, tamten jest głupi i nic innego nie mówił tylko marudził. Wampir energetyczny

Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Polozna w szkole rodzenia mówiła, że najlepszą pozycją żeby uniknąć nacięcia jest 'w kucki'. Po pierwsze grawitacja pomaga dziecku się wydostać, a po drugie nikt nie będzie się gimnastykował i na leżąco nacinał krocza ciężarnej :D rozważam poważnie tą pozycję. Mówiła też, że najgorzej i najdłużej rodzi się na leżąco.
    Tyle, że personel ma bardzo ograniczony dostęp.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Szczęśliwa mamusiu no to Twoja mama nie ma racji ja dzięki kp schudłam 10 kg a jadłam dużo bo non stop byłam głodna oczywiście nie objadalam się "smieciowym jedzeniem" ale jadłam naprawdę dużo a waga spadała ;)
    To co mówi moja mama,to biorę na to poprawkę. Gada, bo gada. Sama nie schudła i dlatego. To tak samo jak na początku ciąży mówiła mi,ze przytyje z 25kg, bo wszystkie kobiety w ciąży u nas w rodzinie tyja tak duża. Musiałabym sie naprawdę teraz mocno postarać, żeby przytyć jeszcze 17kg. Nie zamierzam. Tak samo sie zdziwi,jak zacznę chudnąć. A potrafię się zmobilizować, Jak tylko naprawde tego chce. A cel mam :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z3 skurczami walcze juz dlugo, wczoraj mialam co 20 min. Dzisiaj na wizycie zlapal.mnie na fotelu i lekarz w koncu mogl pomacac. Skurcz jak nic. Na razie odpukac nie wplywa to na szyjke. Dostalam jakis nowy lek na recepte Nitrendypina, mam brac 3x dziennie i zobaczymy czy pomoze.Ktoa cos slyszal o tym specyfiku?

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny lek Malysmoku. Dostałaś to ma skurcze? Ja już bym go nie mogła, może powodować tachykardie. Mam już ją bez leków;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 10:52

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A i podobno w Angli mają zasadę że nie nacinaja moja siostra ostatnio rodziła tam i podobno pekniete krocze dużo lepiej się goi niż naciete

Chciałam zacytować a polubiłam...ech Czy lepiej się goi pęknięcie to nie wiem, ale w momencie kiedy pękasz to nie jest to zupełnie kontrolowane, czasem kobiety pękają do samego odbytu. Nie sądzę żeby to się tak dobrze goiło. Jednak jak nacinają to tylko w określonym miejscu.

A któraś z Was będzie robić masaż krocza żeby się przygotować do porodu? Położna w szkole rodzenia to polecała.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    w DE tez podobno nie nacinaja bo naturalne pekniecie jest podobno lepsze... Ostatnio mi na szkole rodzenia polozna mierzyla miednice. I wyszlo ze moja sprzezna zewnetrzna (jeden z wymiarow macicy) jest za waska (powinna miec min 18 cm a ja mam 16 cm). Gin mi powiedziala ze jesli bedzie duze dziecko to cesarka a ja tak bym chciala jej uniknac...

• emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Chciałam zacytować a polubiłam...ech Czy lepiej się goi pęknięcie to nie wiem, ale w momencie kiedy pękasz to nie jest to zupełnie kontrolowane, czasem kobiety pękają do samego odbytu. Nie sądzę żeby to się tak dobrze goiło. Jednak jak nacinają to tylko w określonym miejscu.

A któraś z Was będzie robić masaż krocza żeby się przygotować do porodu? Położna w szkole rodzenia to polecała.
    Mojej bratowej nacieli i jej dalej rozerwało sie już samo. Więc niby nacięcie jest kontrolowane, ale nie do końca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mojej bratowej nacieli i jej dalej rozerwało sie już samo. Więc niby nacięcie jest kontrolowane, ale nie do końca.

No to wygląda na to, że nie ma złotego środka. Pozostaje mieć nadzieję, że krocze sobie poradzi :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślę, że moje pęknie jak nic. U mnie często po seksie delikatnie pęka. A co dopiero jak taka duża głowa się będzie przeciskac. Ale tym będę się martwić później. Na razie, to nie wiem jak będę rodzic.

• Edith Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny wiem, że temat był ale ja teraz się zabieram za to i nie jestem w stanie znaleźć. Chcę kupić materac lateksowy ale zastanawiam się nad tym z matą kokosową z jednej strony, wy jaki kupiłyście? No i firma, czy hevea ma dobre materace?

My zamierzamy kupić materac Hildinga Kołysanka, pianka + kokos. Na początku będę kłaść dzieciaczka na stronie twardej z kokosem.

Witam się w trzecim trymestrze :)
    <3

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam w planie porodu, że chcę rodzić z ochroną krocza, ale zgadzam się na nacięcie jeśli się okaże niezbędne. Niby wiem, że nacinanie nie boli ale chyba tego najbardziej się boję myśląc o porodzie.

• k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela polecała tez na początku porodu piłkę ta do siedzenia

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz mniej jak 3 miesiace zostao.az sie wierzyc nie chce jak ten czas leci. ja narazie zajeta praca ale jeszcze 8 tyg i tez juz na macierzynski pojde. narazie jeszcze nie chce myslec o porodzie co mnie czeka jak to bedzie wygladac.troche sie boje.

• k878 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materacy, to ja słyszałam ze kokos i gryka i inne wynalazki jak są posikane ile to przyciągają robale. Podobno jest tez teraz modna pościel z drewna - bardzo drobno zmielonego, ze wypełnia kołdrę jak puch - ale jw mnie takie wynalazki nie przekonują.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ