X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też deszcz prawie bez przerwy od dwóch czy trzech dni. Piździ jak nie wiem :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey-mysle,ze warto męża przekonać do pozostania jeszcze 2-3lata w anglii.

U nas od rana też brzydko. Mglisto i pada mzawka.
    No jA wiem, że powinien zostać, on też wie. On tylko chce żebym była szczęśliwa, ale ja tu nie jestem. Może jak już będzie Gabi będzie lepiej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pada, nie ruszam się z domu. I żrę. Jak się nudzę to żrę :P

Kupiłam pare rzeczy na allegro i mieli ręczniczki z kapturkiem 100x100 za 5 zł. Komuś się pomyliło i za pół godziny już były za 35 a co kupiłam 2 po 5 zł to kupiłam :P Żałuję, że nie wzięłam 30 szt :P

Jeszcze tylko stanik do karmienia, pieluchy, waciki i mam wszystko :) Łóżeczko i wózek u znajomych stoją, odbierzemy w listopadzie co by się nie zagracać. To się tak mówi, że jest czas ale mi to zajęło 3 miesiące. Dobrze, że nie brałam się na ostatnią chwilę. Płyn do prania też kupiłam, w październiku pomału zacznę bo to niby niewiele ale jak kocyki, ręczniki, pieluchy itp to wyjdzie kilka pralek plus prasowanie a w końcówce ciąży nie wiadomo jak się będziemy czuły i czy pół dnia przy żelazku będzie w ogóle możliwe

Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Amus gdzie Ty mieszkasz, że taka pogoda? w Poz ostatnio ładniej niż latem, dziś chyba pierwszy dzień co pada trochę ;)
    śląsk okolice Rybnika leje bity tydzień
    był chyba jeden dzień bez deszczu :(
    koszmarnie, mówie wam
    bratowa zagaduje o basen ale jakos mi sie nie chce moczyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Kupiłam pare rzeczy na allegro i mieli ręczniczki z kapturkiem 100x100 za 5 zł. Komuś się pomyliło i za pół godziny już były za 35 a co kupiłam 2 po 5 zł to kupiłam :P Żałuję, że nie wzięłam 30 szt :P

ale super :D:D miałaś mega szczęście hehehe :D

• nesairah Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki! Spałam dziś 12h! Ostatnio mogę spać non stop, ale za to miewam okropne mdłości i bóle głowy. Dosłownie jak w I trymestrze. Zjadłam śniadanie i odrazu drugie :D chciałam przed komputerem posiedzieć trochę, ale mały zaczął okropnie napierać na krocze. Uczucie jakby chciał już wyjść :( martwię się okropnie. Kłuje mnie w szyjce i to uczucie napierania. Leżę teraz i zastanawiam się co robić.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dzięki wielkie :) ja szukam jeszcze czegoś na ramiączkach, ogólnie nie jestem przywczyajona do spania w ubraniu więc to będzie dla mnie wyzwanie ;) A co mogę mieć w szpitalu dowiem się w poniedziałek na szkole rodzenia

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wyladowalam u internisty. Do mojego przeziebienia doszedl mega kaszel, malo co spalam w nocy, takie mialam napady kaszlu. Podejrzewalam zapalenie gardla ale okazalo sie ze gardlo czyste, osluchowo czysto i zadnych lekow nie dostalam. Wiec dalej sie kuruje domowymi sposobami. Dobrze ze chociaz synus bryka i o niego jestem spokojna.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi właśnie powiedział, że przytulanie do mnie teraz to jak przytulanie pluszowego misia. Chyba czas ogolić nogi... :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż mi właśnie powiedział, że przytulanie do mnie teraz to jak przytulanie pluszowego misia. Chyba czas ogolić nogi... :P

-Piękne masz nogi. Jak sarenka
    -A co takie zgrabne?
    -Nie, takie owłosione :D

Coco55, Petitka, ara, Lady Savage, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No jA wiem, że powinien zostać, on też wie. On tylko chce żebym była szczęśliwa, ale ja tu nie jestem. Może jak już będzie Gabi będzie lepiej.
    Na pewno będzie lepiej,bo nie będziesz taka samotna w ciągu dnia i będziesz mieć zajęcie :) a czas szybko leci

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Cześć mamuśki! Spałam dziś 12h! Ostatnio mogę spać non stop, ale za to miewam okropne mdłości i bóle głowy. Dosłownie jak w I trymestrze. Zjadłam śniadanie i odrazu drugie :D chciałam przed komputerem posiedzieć trochę, ale mały zaczął okropnie napierać na krocze. Uczucie jakby chciał już wyjść :( martwię się okropnie. Kłuje mnie w szyjce i to uczucie napierania. Leżę teraz i zastanawiam się co robić.
    Jak tam, przeszło troszkę to napieranie? Mój lekarz w takich sytuacjach, to karze tylko leżeć. Jak z szyjka wszystko dobrze, to tylko przeczekać. Może akurat malutki tak się ułożył niefortunnie. Mój raz też tak się położył, że aż z bólu zawylam. Ale trochę poleżałam na boku i zmienił pozycje

• Nola Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabierzcie mi wszystkie słodycze z domu błagam :) !!! Wpadłam w cug mam takie ciagoty na slodkie ze sie nie da :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł nasz śpiworek do wózka i fotelika, cały z bambusa. Taki milutki, że siedzę i go miętolę :D Zazdroszczę małej, że będzie w tym leżeć :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e978db66f7c.jpg

Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, ślązaczka, [m]alina, Petitka, Nola, Iruletka, Coco55, magdzia26, Edith lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam, przeszło troszkę to napieranie? Mój lekarz w takich sytuacjach, to karze tylko leżeć. Jak z szyjka wszystko dobrze, to tylko przeczekać. Może akurat malutki tak się ułożył niefortunnie. Mój raz też tak się położył, że aż z bólu zawylam. Ale trochę poleżałam na boku i zmienił pozycje

Jak leżę to jest do zniesienia. Teraz dostaję kopniaki w szyjkę. Okropne... modlę się żeby w czwartek na wizycie usłyszeć pozytywy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie belly pokazuje 78dni do daty porodu.
    U mnie 69 dni :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jak leżę to jest do zniesienia. Teraz dostaję kopniaki w szyjkę. Okropne... modlę się żeby w czwartek na wizycie usłyszeć pozytywy.
    Będzie dobrze. Może polerz na boku. Poglaszcz brzuch i pogadaj z synkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 15:05

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    I dalej mam wrazenie ze Tosia mnie non stop bombarduje rekami i glowa a nozkami wcale

U mnie tak samo, ostatnio czuję ruchy tylko na samym dole, pod pępkiem wszystko. Ale nóżki chodź nie czuję też musi prostować od czasu do czasu, bo mam zgagę, pojawia się nagle i nagle znika.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja od wczoraj mam jakieś uczucie mokrości. Oczywiście nic nie widać, wkładka ledwo wilgotna ale już mam atak paniki, ze wody. Polałam tą wkładkę płynem akwarystycznym - czerwona no ewidentnie nie są to wody. Przecież ja na łeb dostanę do grudnia jak będę tak schizować :P
    Nawet zaczęłam się zastanawiać co jak to faktycznie wody (nim polałam tą wkładkę :P) to by mogli mnie trzymać w szpitalu d porodu a wyprawka nie gotowa do końca. Chyba zamówię resztę rzeczy do szpitala i w październiku spakuję torbę :P

Schizowanie to się dopiero zacznie, jak każda się będzie po kolei rozpakowywać xD co rusz będą wszystkie latać do ubikacji i sprawdzać czy to nie wody.

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja od wczoraj mam jakieś uczucie mokrości. Oczywiście nic nie widać, wkładka ledwo wilgotna ale już mam atak paniki, ze wody. Polałam tą wkładkę płynem akwarystycznym - czerwona no ewidentnie nie są to wody. Przecież ja na łeb dostanę do grudnia jak będę tak schizować :P
    Nawet zaczęłam się zastanawiać co jak to faktycznie wody (nim polałam tą wkładkę :P) to by mogli mnie trzymać w szpitalu d porodu a wyprawka nie gotowa do końca. Chyba zamówię resztę rzeczy do szpitala i w październiku spakuję torbę :P

Też ostatnio dziewczyny u mnie mokro, ale jakoś po wyglądzie wiem że to nie wody, ale pewnie w listopadzie to ja też będę co rusz schizować i wypatrywać a to czopa a to wód, a to mocnych skurczy xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ