Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Opolanka moja mama prawie w ogóle brzucha ze mną nie miała. Wszyscy się głowili, gdzie ja się mieszczę. Było usg ale wtedy nikt nie umiał u nas obsługiwać go jeszcze. Urodziłam się w 34 tyg z waga 2950 i 58co długa
uwierz mi dziecko Ci tam na pewno rośnie
one sobie już potrafią znaleźć miejsce
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Ja tez mysle ze wszystko okej
ale jak ma cie to uspokoic to skocz do innego dr
jak leze czje rivhy albo na dole albo po bokavh jak siedze czuje 5 cm pod piersiami. Wczoraj w kinie Tosia mnie bombardowala
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
emikey wrote:Opolanka moja mama prawie w ogóle brzucha ze mną nie miała. Wszyscy się głowili, gdzie ja się mieszczę. Było usg ale wtedy nikt nie umiał u nas obsługiwać go jeszcze. Urodziłam się w 34 tyg z waga 2950 i 58co długa
uwierz mi dziecko Ci tam na pewno rośnie
one sobie już potrafią znaleźć miejsce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:22
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Czyli na leżąco nie czujesz ruchów powyżej pępka? Bo na siedząco, jak macica się inaczej układa, to też czuję jakby nad pępkiem, tylko bardzo mocno wysunięte po bokach, najczęściej po lewej stronie w okolicach gdzie jest żołądek. Ta moja schiza o macicę jest większa niż Twoja z toksoplazmozą hehe:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:27
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Mój brat ważył 4kg jak się urodził a moja mama 49kg. Źle jej się zeszło spojenie. Ze mną od 6 miesiąca musiała leżeć. Ale nie dała rady dotrzeć do końca. Rozeszło jej się spojenie.
-
nick nieaktualnyOpolanka ja to mam schize ze przez to polowkowe ze tak naciskal mooocno przy usg mloda nozkani nie rusza
ze schizowaniem mnie nie pobijesz aczkolwiek nie panikuje, mysl mnie nachodzi i ją odsuwam
skoro lezy glowa w dol grzebie na dole a czasami czuje pod cyckami to musi nozkami ruszac a potem mysle ze to moze tylkiem tak uderza :p
-
Amus87 wrote:Rozumiem, grunt ze to nie iest jakos dziedziczone no ale duzego dziecka sie pewnie mozesz spodziewac :p
i był pierwszym dzieckiem babci
dzieci mojego brata nie były aż takie duże od 3400 do 3800
ale pewnie okruszkoem Gabi nie będzie. Moja mama mnie pociesza, że łatwiej jej było wypchnnac mojego brata niż mnie
-
Opolanka
Ja nie mam praktycznie brzucha. Jest miejscami płaski a jak leżę to praktycznie płaski. Trochę na boki poszedł.
Powinnaś się cieszyć bo to ma wiele plusów
A bole i skurcze też mam. Myślałam że tylko ja ale widzę że Wy też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 11:03
-
nick nieaktualny
-
Ja póki co wygrzebałam na 56 i 62. Plus kilka na 68.
A mnie nic nie boli w tej ciąży póki co, jedynie co to kilka epizodów z drętwieniem rąk czy bardzo złe samopoczucie w upały. Ale one już raczej nie wrócą do rozpakowania się. Generalnie w porównaniu do ciąży sprzed ponad ośmiu lat jest bosko. Chyba, że już weszłam w ten wiek, źe jak nic nie boli to znaczy, źe nie żyję
i nawet jak coś mi dolega to już nie zwracam na to uwagi.
A co do ruchów to moje dziecię nadal główka w górze, nóżki w dól. Jeszcze go nie czułam powyżej pępkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 12:01