X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka moja mama prawie w ogóle brzucha ze mną nie miała. Wszyscy się głowili, gdzie ja się mieszczę. Było usg ale wtedy nikt nie umiał u nas obsługiwać go jeszcze. Urodziłam się w 34 tyg z waga 2950 i 58co długa :P uwierz mi dziecko Ci tam na pewno rośnie ;) one sobie już potrafią znaleźć miejsce :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko upodobania sobie kopanie w .. łóżko. Co się nie położę na boku to mały nawala z boku w prześcieradło jakby chciał się odepchnąć ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey a znacie powod twojego wczesniactwa?

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja tez mysle ze wszystko okej :) ale jak ma cie to uspokoic to skocz do innego dr :) jak leze czje rivhy albo na dole albo po bokavh jak siedze czuje 5 cm pod piersiami. Wczoraj w kinie Tosia mnie bombardowala
    Czyli na leżąco nie czujesz ruchów powyżej pępka? Bo na siedząco, jak macica się inaczej układa, to też czuję jakby nad pępkiem, tylko bardzo mocno wysunięte po bokach, najczęściej po lewej stronie w okolicach gdzie jest żołądek. Ta moja schiza o macicę jest większa niż Twoja z toksoplazmozą hehe:P

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Opolanka moja mama prawie w ogóle brzucha ze mną nie miała. Wszyscy się głowili, gdzie ja się mieszczę. Było usg ale wtedy nikt nie umiał u nas obsługiwać go jeszcze. Urodziłam się w 34 tyg z waga 2950 i 58co długa :P uwierz mi dziecko Ci tam na pewno rośnie ;) one sobie już potrafią znaleźć miejsce :)
    Moja mama też mnie tak pociesza, że z moją siostrą nie miała brzucha praktycznie wcale, dziecko miało ułożenie krzyżowe podobno. Jakby bardziej przyklejone do kręgosłupa. Oczywiście stwierdzili to tylko po zmacaniu brzucha. Na porodówce myśleli, że przyszła na podtrzymanie, a nie rodzić. Za to ze mną miała wielki bebzoch, bo to już druga ciąża była. JA CHCĘ GRUDZIEŃ !!!!!! Nigdy tak o zimie nie marzyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:22

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Emikey a znacie powod twojego wczesniactwa?
    Mój brat ważył 4kg jak się urodził a moja mama 49kg. Źle jej się zeszło spojenie. Ze mną od 6 miesiąca musiała leżeć. Ale nie dała rady dotrzeć do końca. Rozeszło jej się spojenie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Czyli na leżąco nie czujesz ruchów powyżej pępka? Bo na siedząco, jak macica się inaczej układa, to też czuję jakby nad pępkiem, tylko bardzo mocno wysunięte po bokach, najczęściej po lewej stronie w okolicach gdzie jest żołądek. Ta moja schiza o macicę jest większa niż Twoja z toksoplazmozą hehe:P
    Na lezaca czuje glownie na dole przy samej bliznienpo cc albo ewentualnie na boku ale troche wyzej niz pepek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój brat ważył 4kg jak się urodził a moja mama 49kg. Źle jej się zeszło spojenie. Ze mną od 6 miesiąca musiała leżeć. Ale nie dała rady dotrzeć do końca. Rozeszło jej się spojenie.
    Rozumiem, grunt ze to nie iest jakos dziedziczone no ale duzego dziecka sie pewnie mozesz spodziewac :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ja to mam schize ze przez to polowkowe ze tak naciskal mooocno przy usg mloda nozkani nie rusza :/ ze schizowaniem mnie nie pobijesz aczkolwiek nie panikuje, mysl mnie nachodzi i ją odsuwam ;) skoro lezy glowa w dol grzebie na dole a czasami czuje pod cyckami to musi nozkami ruszac a potem mysle ze to moze tylkiem tak uderza :p

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Rozumiem, grunt ze to nie iest jakos dziedziczone no ale duzego dziecka sie pewnie mozesz spodziewac :p
    Mój ojciec ważył 5,200 :D i był pierwszym dzieckiem babci :P dzieci mojego brata nie były aż takie duże od 3400 do 3800 :P ale pewnie okruszkoem Gabi nie będzie. Moja mama mnie pociesza, że łatwiej jej było wypchnnac mojego brata niż mnie :O

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm jeśli lekarz mówi, że jest wszystko ok to najpewniej tak jest. Mi za t brzuch zaczyna się od razu pod cyckami.

Ja się dziś w końcu wyspałam. Tylko 2 razy siku wstawałam i spałam prawie 8 godzin :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka
    Ja nie mam praktycznie brzucha. Jest miejscami płaski a jak leżę to praktycznie płaski. Trochę na boki poszedł.
    Powinnaś się cieszyć bo to ma wiele plusów :)

A bole i skurcze też mam. Myślałam że tylko ja ale widzę że Wy też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 11:03

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych, które przyklejaly już te ozdobne naklejki na ścianę koło łóżeczka. Czy to łatwo schodzi? I nie niszczy farby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 11:43

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim rozmiarze kupujecie pajacyki?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zdecydowanie najwiecej na 51,56 i teraz będę kupować na 62 ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png

Wysłany: 24 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam bezboleśnie w tempie światła :D Mała była podobna do mnie, ale miała jasne włoski po tacie. Mam nadzieję, ze był to proroczy sen :P :P :P

Coco55, Aboa lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja mam od 56 do 74 :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 24 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się właśnie czy ma sens kupowanie rozmiaru większego niż 62.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:

Ja mam głównie 56 i 62.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co wygrzebałam na 56 i 62. Plus kilka na 68.

A mnie nic nie boli w tej ciąży póki co, jedynie co to kilka epizodów z drętwieniem rąk czy bardzo złe samopoczucie w upały. Ale one już raczej nie wrócą do rozpakowania się :-P. Generalnie w porównaniu do ciąży sprzed ponad ośmiu lat jest bosko. Chyba, że już weszłam w ten wiek, źe jak nic nie boli to znaczy, źe nie żyję ;-) i nawet jak coś mi dolega to już nie zwracam na to uwagi.

A co do ruchów to moje dziecię nadal główka w górze, nóżki w dól. Jeszcze go nie czułam powyżej pępka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 12:01

dhpclr4.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ