X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ojca swego jednak wysyłam haha :D Niech się chociaż raz wykaże. Teściowa się jeszcze zaoferowała, że jak czegoś nie kupi z mojej listy, to ona też się wybierze. W sumie to zależy mi najbardziej na tych ręczniczkach z kapturem. Czytałam wypowiedzi kilku dziewczyn, że na tych promocjach nawet ciężarne tratują.
    Niestety to fakt, nie patrzą. Jakiś instynkt łowny im się włącza czy coś. Ja nie pojmuję. Ale grunt, że zorganizowałaś kogoś kto Ci kupi co potrzebujesz. Ja moźe podjadę koło południa lub wieczorem, jeśli coś zostanie to będzie fajnie. A wiesz, że otworzyli kolejnego Lidla na Północy?

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Kurde boje sie ze pojawila sie wczesniej ale nie zostala wykryta :/ lekarz nie najezdza na usg na jajniki w ciazy. Jestem przerazona bo ja mam mega tendencje od 15 lat ale zalozylam ze w ciazy nie ma torbieli blednie :( A powiedz jak odkryli twoja? czy teka torbiel wielkosci pomaranczy glupio az
    Mi pisac moze „przygniesc” lub przeszkadzac dziecku? Bo to ze sie wylac to wiem. A ciebie bolala?
    U mnie wykryta została w 6 tc, nie dało jej się nie zauważyć taka była duża. A nie bolała mnie prawie w ogóle oprócz dwóch incydentów, gdzie przez chwilę poczułam jak gdyby ktoś mi nóż wbił w brzuch, ale to było chwilowe, na szczęście kilka sekund trwało. No i niestety zagrażała dziecku, ale to była bardzo wczesna ciąża. Na tym etapie nawet taka duża nie powinna nic złego zrobić, tak mi się wydaje. Nie martw się na zapas, tylko na kolejnej wizycie powiedz o tym lekarzowi.

Nola lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Kurde boje sie ze pojawila sie wczesniej ale nie zostala wykryta :/ lekarz nie najezdza na usg na jajniki w ciazy. Jestem przerazona bo ja mam mega tendencje od 15 lat ale zalozylam ze w ciazy nie ma torbieli blednie :( A powiedz jak odkryli twoja? czy teka torbiel wielkosci pomaranczy glupio az
    Mi pisac moze „przygniesc” lub przeszkadzac dziecku? Bo to ze sie wylac to wiem. A ciebie bolala?
    Ja bylam z tym samym na izbie. Na tym etapie nie ma jak sprawdzic jajnikow. Dr powiedzial ze po 25 tc nie ma szans

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Niestety to fakt, nie patrzą. Jakiś instynkt łowny im się włącza czy coś. Ja nie pojmuję. Ale grunt, że zorganizowałaś kogoś kto Ci kupi co potrzebujesz. Ja moźe podjadę koło południa lub wieczorem, jeśli coś zostanie to będzie fajnie. A wiesz, że otworzyli kolejnego Lidla na Północy?
    No właśnie mój tata się tam wybiera, bo mieszka na Północy.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiec ja mam 2 mięśniaki w macicy ale podobno aktualnie moje nie zagrażają dziecku, kolejnego w pęcherzu moczowym ( prawie nikt o tym nie słyszał) dodam ze mam 28 lat a dowiedziałam się o niech 2 lata temu wiec ciagle żyje w stresie jeden na razie jest tam gdzie cięcie cesarskie oby się przesunął

Mam jeszcze pytanie macie tak, ze was boli serce od brzucha ? Ja jak zjem sobie albo wypije dużo wody czuje ucisk po lewej stronie przechodzi jak stoję :D albo jak zgłodnieje :D:D

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze powiem wam ze do tej pory jak chodziłam do lidla a mamy jednego w naszym miasteczku to nigdy nie było "walki" ale ja najwcześniej koło 10 byłam zawsze a jutro wybieram się po 8 jak syna odstawie do przedszkola... ciekawa jestem co się będzie działo :/ ale ja jadę bez ciśnienia jak coś będzie to będzie a jak nie to trudno nie są to jakieś "mega promocyjne" ceny żebym miała się bić :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Dziewczyny wiec ja mam 2 mięśniaki w macicy ale podobno aktualnie moje nie zagrażają dziecku, kolejnego w pęcherzu moczowym ( prawie nikt o tym nie słyszał) dodam ze mam 28 lat a dowiedziałam się o niech 2 lata temu wiec ciagle żyje w stresie jeden na razie jest tam gdzie cięcie cesarskie oby się przesunął

Mam jeszcze pytanie macie tak, ze was boli serce od brzucha ? Ja jak zjem sobie albo wypije dużo wody czuje ucisk po lewej stronie przechodzi jak stoję :D albo jak zgłodnieje :D:D
    Ja też mam 2miesniaki, w tym jeden dość duży. 1mam już 5lat, 2sie zrobił przed sama ciąża.Na szczęście na tylnej ścianie umiejscowiony. Mój lekarz powiedział,ze nie sa przecieskazaniem do porodu sn.

Pewnie boli Cię mięsień pod sercem. Też tak czasem mam. Widocznie narządy naciskaja i dlatego tak odczuwasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 21:34

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od tej koleżanki. Mała jest przeurocza chociaż była trochę marudna;)

Generalnie prócz tego zectersz jestem mega zmęczona to wieczoru uznaje za bardzo miły.

Zaraz zabieram się za gotowanie spaghetti - trochę jeszcze mam do ogarnięcia.

Ps. W domu w ten weekend nie zrobiła nic !!!

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja też mam 2miesniaki, w tym jeden dość duży. 1mam już 5lat, 2sie zrobił przed sama ciąża.Na szczęście na tylnej ścianie umiejscowiony. Mój lekarz powiedział,ze nie sa przecieskazaniem do porodu sn.

Pewnie boli Cię mięsień pod sercem. Też tak czasem mam. Widocznie narządy naciskaja i dlatego tak odczuwasz.

Zobaczymy jak to będzie lekarz powiedział ze macica się naciągnie i on może przesunac się, a można ciąć w innym miejscu? generalnie nie zapytałam :D

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco nie przejmuj się, ja też coraz mniej robię w domu, chodź siłę mam ale nie umiem się schylić, kleczenie też odpada, na czworaka też, kręgosłup boli od długiego stania i spacerowania, moja córka jest nie pocieszona, spacerowałyśmy dziennie po 2 godziny, teraz to ja nawet 30 min nie przejdę i muszę usiąść. Ja powiedziałam mojemu R, że sorry, ale jak on nie posprząta, to będzie w mieszkaniu syf, i radzę mu nic na ten temat nie mówić bo oberwie wałkiem w łep xD

Coco55 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U mnie lekarz nie da rady ocenić jajników, bo sa zakryte przez jelita.

Na forum pojawiły się już czerwcowe mamusie. Poczułam sie mocno w zaawansowanej ciąży. Aż mi miło, że to już. A tak nie dawno byłyśmy na początku :)
    widzialam wlasnie i poczulam to samp taka dume :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja bylam z tym samym na izbie. Na tym etapie nie ma jak sprawdzic jajnikow. Dr powiedzial ze po 25 tc nie ma szans
    Ale to dziwne swoja droga ze nie sa w stanie najechac usg? U nnie wczesniej nie sprawdzali a boje sie ze zostalo przeoczone i o dziecko :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Zobaczymy jak to będzie lekarz powiedział ze macica się naciągnie i on może przesunac się, a można ciąć w innym miejscu? generalnie nie zapytałam :D
    Ja mam uciski pod zebrami i sercem bardzo bolesne

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ale to dziwne swoja droga ze nie sa w stanie najechac usg? U nnie wczesniej nie sprawdzali a boje sie ze zostalo przeoczone i o dziecko :(
    Jajniki sa zasloniete niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ma znowu czkawke :D

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie rozróżniam czy to czkawka czy po prostu tam skacze moja dzidzia

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co tam teraz moje dziecko rozwija ale chyba potrzebuje cukru i wapnia. Jedyna kolacją na jaka od jakiegoś czasu mam ochotę są kokosanki (do tej pory słodycze w ciąży były mi obce) i zimne mleko (nienawidzę mleka).

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadłam słodyczy i tez nie piłam mleka, a teraz ciastka czekoladowe i conajmniej 2 szklanki mleka codziennie ... i to bez laktozy, po zwykłym brzuch mnie boli :O

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to chyba ma ochotę bardzo na kwaśne. Dziś na śniadanie jadłam galaretkę z indyka i trochę za dużo mi się wylało octu ba to. Nie żałowałam, smakowało mi takie kwaśne jak nigdy :) wróciły mi smaki z 1trymestru plus ochota na slodkie, której wcześniej nie miałam. Dobrze,ze sie w miarę szybko zapycham.

Emikey-zrob sobie zdrowe kołysanki z kaszy jaglanej. Ja właśnie takie planuje zrobić w tym tygodniu plus babeczki z płatków owsianych. Taka zdrowa alternatywne, żeby dupę zapchac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Przesunąć się może. Mój był bardziej na środku, a teraz jest po prawej stronie i wysoko. Na szczęście dziecko teraz dominuje i mięśniaki zwolnily tempo wzrostu. Tną teraz nad linia włosów, Choc czasami robią to stara metoda, czyli ciachaja wzdłuż brzucha, tak jak mniej więcej idzie linea negra

‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ