X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco często zmieniają asortyment to jest ich plus. No i ceny. Bo za 7-12 zł można już kupić ubranka. Jakościowo nie są może najlepsze ale tragiczne też nie sa. Ja zamierzam małemu kupic w pepco spodenki jak będzie raczkowac. Szkoda by mi było drogich ciuszków bo wiadomo jak kolana po chwili wyglądają.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    To dokładnie godziny mojej Zosi :) No i w nocy, jak wstaję raz na siku, to też ją czuję. Ale ma też dni, że zamula nawet w tych godzinach i wtedy detektorem ją rozbudzam.
    nasza małe mają dużo wspolnego hihihi

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W pepco często zmieniają asortyment to jest ich plus. No i ceny. Bo za 7-12 zł można już kupić ubranka. Jakościowo nie są może najlepsze ale tragiczne też nie sa. Ja zamierzam małemu kupic w pepco spodenki jak będzie raczkowac. Szkoda by mi było drogich ciuszków bo wiadomo jak kolana po chwili wyglądają.
    owszem ja moejmu synowi tez teraz jakis sweterek czy spodnie do przedszkola kupuje ale chodzi np o bodziaki co na skóre przychodza dla maluska no paskudne w dotyku

• nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ale łupy :) super. Fajnie, że te ciuszki w większości są gładkie, jednokolorowe. Wczoraj jak robiłam przegląd ubranek małego stwierdziłam, że nic do siebie nie pasuje, bo wszystko mam w paski, wzorki itp. Dokupię jeszcze kilka jednokolorowych chyba :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Tyle, że kiedyś w Lidlu ceny były naprawdę konkurencyjne. Teraz już nie są. Chyba jednak za taka cenę wolę iść do normalnego sklepu z ciuszkami i mieć większy wybor. No i nie toczyć batalii.

Wiadomo, że każdy zwraca uwagę na coś innego. Ja się staram ograniczać chemię do minimum i jak jest okazja, to kupuję bawełnę organiczną, więc dla mnie ta kolekcja była jak znalazł, zwłaszcza, że mam świra na punkcie chmurek, to zaraz mi się oczy zaświeciły :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jednak wolę mogę dziecko w kolorach :) nie przemawiają za mną te beze, szarości i wyblakłe blekity i róże.

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 25 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Moje dzisiejsze lupy :P nie było walki :P kupiłam jeszcze legginsy ciążowe i 2 bluzki ciążowe i najgorsze ze wszystko ładne itd... i 370 zł O.o nie ma...

To zaszalałaś bardziej ode mnie, bo kupiłam tylko za 170 :P :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Wiadomo, że każdy zwraca uwagę na coś innego. Ja się staram ograniczać chemię do minimum i jak jest okazja, to kupuję bawełnę organiczną, więc dla mnie ta kolekcja była jak znalazł, zwłaszcza, że mam świra na punkcie chmurek, to zaraz mi się oczy zaświeciły :D
    No oczywista sprawa. Ja bym nie kupiła ciuszka niebezpiecznego dla dziecka nawet gdyby wzbudziło we mnie miłość od pierwszego wejrzenia. Ale też nie kupiła bym czegoś co mi się nie podoba tylko dlatego, że zrobione jest "ze złota". A w Lidlu już od dawna praktycznie nic mi się nie podoba. Np te pajac teraz za 27,99. W Pinokio nożną kupić za tyle o wiele ładniejsze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja tam jednak wolę mogę dziecko w kolorach :) nie przemawiają za mną te beze, szarości i wyblakłe blekity i róże.

A ja wręcz przeciwnie - wszystko jasne, delikatne, neutralne, najlepiej biele, beże, szarości i pastele :D tylko poszalałam z wzorkami - gwiazdki, paski, literki itp. A ja lubię, jak wszystko do siebie pasuje. Wiem, że przesadzam, ale studia na ASP chyba zostawiły mi trwały ślad w psychice :D ciekawa jestem bardzo jak pięknie będzie tatuś ubierał nasze dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:00

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ja wręcz przeciwnie - wszystko jasne, delikatne, neutralne, najlepiej biele, beże i pastele :D tylko poszalałam z wzorkami - gwiazdki, paski, literki itp. A ja lubię, jak wszystko do siebie pasuje. Wiem, że przesadzam, ale studia na ASP chyba zostawiły mi trwały ślad w psychice :D ciekawa jestem bardzo jak pięknie będzie tatuś ubierał nasze dziecko :)
    U mniec tez wszystko musi do siebie pasować. Nawet gumki do włosów zawsze musiałam mieć pod kolor :) ja jak kupuje małemu ciuszki to zawsze "kompletami". Moja bratowa niestety ubiera dzieci tak, że nie mogę patrzeć. Kropki, kwiatki, paski na raz! Mish mash kolorow.

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 25 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No oczywista sprawa. Ja bym nie kupiła ciuszka niebezpiecznego dla dziecka nawet gdyby wzbudziło we mnie miłość od pierwszego wejrzenia. Ale też nie kupiła bym czegoś co mi się nie podoba tylko dlatego, że zrobione jest "ze złota". A w Lidlu już od dawna praktycznie nic mi się nie podoba. Np te pajac teraz za 27,99. W Pinokio nożną kupić za tyle o wiele ładniejsze.

To była pierwsza kolekcja, która mi się spodobała w Lidlu, wcześniej też nic mi nie przypadło do gustu. Z Pinokio są piękne i mam teraz trochę, jeszcze dzisiaj te pajacyki i śpioszki zamówiłam, ale ta firma ma tylko Oeko-texa. Gotsa w dyskontach bym się w życiu nie spodziewała, ale tak jak mówię, jakby były brzydkie, to też bym nie kupiła. Te pajace lidlowe też mi się nie podobały, trochę jak kalesony :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co Wy chcecie, ale ja mam ubranka tylko z Pepco i wcale nie są gorsze, ani szorstkie, i nawet kolory się nie spierają po kilku praniach, nie wiem co ludzie chcą od tych ubranek, na prawdę. I jak mówię, nawet jakby w Lidlu były one po 7 zł (jak w Pepco xD, chociaż 7 zł to tam przy wyprzedaży tylko)to bym nie kupiła, bo mi się normanie nie podobają, Pepco zdecydowanie ładniejsze ciuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 10:48

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż będzie miał zakaz ubierania dziecka. Tak jak ja lubi kolory ale w innym wydaniu. U niego im więcej kolorów tym lepiej. Nie pozwolę mu z dziecka zrobić klauna.

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Też idę zaraz zobaczyć do mojego przydomowego Lidla, czy coś jeszcze zostało. Mąż mi zabronił iść z samego rana, bo u nas to często dantejskie sceny się rozgrywają i bał się, że mnie poturbują ci łowcy okazji hehe. Teraz to już pewnie nic nie ma, ale może chociaż legginsy ciążowe uda mi się wyrwać. Ale taka pogoda za oknem, że nawet nie chciało mi się wcześnie z łóżka zwlec.

Co dziś gotujecie, bo nie mam weny??

U nas dziś serduszka w sosie chrzanowym

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie wiem co Wy chcecie, ale ja mam ubranka tylko z Pepco i wcale nie są gorsze, ani szorstkie, i nawet kolory się nie spierają po kilku praniach, nie wiem co ludzie chcą od tych ubranek, na prawdę. I jak mówię, nawet jakby w Lidlu były one po 7 zł (jak w Pepco xD, chociaż 7 zł to tam przy wyprzedaży tylko)to bym nie kupiła, bo mi się normanie nie podobają, Pepco zdecydowanie ładniejsze ciuszki.
    Mam polspioszki z pepco dla malego. Są mieciusienkie :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4875d289c712.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61bbc5f37bd7.jpg

A to część ubraniowa naszej wyprawki :)

magdzia26, nataliamonika, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, emikey, Lady Savage, Iruletka, Petitka, ara, Edith, Coco55 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 25 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ja wręcz przeciwnie - wszystko jasne, delikatne, neutralne, najlepiej biele, beże i pastele :D tylko poszalałam z wzorkami - gwiazdki, paski, literki itp. A ja lubię, jak wszystko do siebie pasuje. Wiem, że przesadzam, ale studia na ASP chyba zostawiły mi trwały ślad w psychice :D ciekawa jestem bardzo jak pięknie będzie tatuś ubierał nasze dziecko :)

U mnie też wszystko musi pasować i zawsze mam opracowane gamy kolorystyczne :D Choć akurat kolory też lubię, mała ma spokojny pokój, ale salon mam już np. mięta-koral-złoto :D Ja co prawda żadnej ASP nie skończyłam, ale jestem malarzem-grafikiem samoukiem, więc chyba coś w tym jest, zboczenie estetyczne i zmysł artystyczny :D

emikey, Edith lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To zaszalałaś bardziej ode mnie, bo kupiłam tylko za 170 :P :P
    No nie mogłam się powstrzymać :P dobrze ze mąż w pracy :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika - Dokładnie Cię rozumiem :D Mam bardzo podobnie. Ze mnie się teściowa śmieje, że zwracam uwagę na takie rzeczy i że nie założę dziecku czegoś, co mi się nie podoba. Czasem jak kupi coś pstrokatego dla małego (a zdarzyło jej się nawet różowe!) to nawet jej nie mówię, że i tak go w tym nie zobaczy. Dziękuję grzecznie i odkładam na dno komody :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:00

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 25 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój mąż będzie miał zakaz ubierania dziecka. Tak jak ja lubi kolory ale w innym wydaniu. U niego im więcej kolorów tym lepiej. Nie pozwolę mu z dziecka zrobić klauna.

U mnie teściowa ma zakaz kupowania ubranek, jak nam ostatnio pokazała co chciała kupic, to mąż stwierdził, że paskudne, na szczeście się nie narzuca :P Mąż po 13 latach zdążył wtopić się w moje upodobania, ale trochę to trwało :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ