X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam etap w moim życiu na picie kawy xD ewidentnie mi już nie smakuje, nawet gorzej, mam ochotę na bliskie spotkanie z porcelaną po niej ;/. Wracam do normy xD sprzed ciąży chyba xD.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ile paczek pampersów kupujecie na początek i jakie rozmiary? Ja kupiłam na razie jedną małą paczkę (22szt) w rozmiarze 1 do szpitala i nie wiem czy jeszcze będą potrzebne jedynki, czy już może dwójki w domu?
    Ja mam mala paczke dady 1 i dokupie jeszcze mala paczke pampers premium 1, kolejnych nie kupuje bo nie wiem jak pupa malucha zareaguje, kupimy na biezaco

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa ja chętnie skosztuje. Nie gardzę niczym, po czym gębę wykrzywia :)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ile paczek pampersów kupujecie na początek i jakie rozmiary? Ja kupiłam na razie jedną małą paczkę (22szt) w rozmiarze 1 do szpitala i nie wiem czy jeszcze będą potrzebne jedynki, czy już może dwójki w domu?

U nas będzie wielorazowo, ale do szpitala kupiłam jednorazowe, bo nie chcę dodatkowych zarazków przynosić i wzięłam 2 paczki rozmiar 1 (2-4 kg) po 28 sztuk i jedną w rozmiarze 2 (3-6 kg), ale do torby zapakuję chyba tylko te jedne mniejsze.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła mi, że do szpitala najlepiej zabrać max 25szt jednorazówek. Co ciekawe, podobno to, co nam zostanie, zostawia się w szpitalu :D Jakiś taki zwyczaj panuje, o czym nie wiedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:56

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala, to spokojnie starczy 1 paczka, a jak braknie zawsze można dowieźć druga. U mnie na stronie szpitala jest nawet napisane, żeby wziąć jedna paczkę :)

Alassea lubi tę wiadomość

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po usg mała waży 1,525kg ( 29t6d), wszystko w normie i prawidłowo.
    Na połówkowym miała o tydzień starsze nóżki niż wiek ciąży, dzisiaj ma o tydzień młodsze, a już myślałam,że mi jakaś koszykarka albo modelka z długimi nogami rośnie. Ale za to brzuszkiem nadrabia, bo o tydzień straszy.

Lidla też zaliczyłam, bo jest tuż obok przychodni - kupiłam co chciałam, dwa sweterki, wydaje mi się, że jakościowa są bardzo fajne. Z ubrankowej wyprawki mam chyba wszystko. A jak coś trzeba będzie to na bieżąco będę kupować.
    Wszyscy mi mówią,żeby na rozmiar 56 kupić pojedyncze sztuki, a większość na 62, więc na razie tak zrobiłam. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, jak się okaże kruszynka to najwyżej mąż dokupi. W ogóle większość ubranek kupowałam przez neta, wiec od razu kupowałam na rozmiar 68. Będą na zaś, a nie będę później raz jeszcze za przesyłkę płacić.
    Nie mam szans,żeby mieć ciuszki po jakimś innym dziecku, trochę pewnie dostaniemy w prezentach, ale to raczej na większe rozmiary, więc wolę skompletować większość ciuszków już teraz. A większe to wiadomo, w międzyczasie, bo zobaczymy jak szybko będzie rosła.

Dzisiaj pobiłam mój rekord spania, ale raczej to taki niechlubny rekord, bo 2h. zasnęłam około 1 w nocy, chwile po trzeciej wstawałam do wc i już nie zasnęłam. Z tego wynika,że mój rytm teraz to dwie przespane noce, a później dwie nieprzespane i tak w kółko.

nataliamonika, k878, nesairah, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Lady Savage, Iruletka, ara, magdzia26, Nola, Edith lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę myślałam, że mam sporo ale jak patrzę ile wy macie tych ciuchów to chyba mam jednak mało. Ale po co więcej, dziecko raz dwa wyrośnie z 56 więc lepiej częściej poprać niż wydawać miliony monet ;) A jak się okaże maluszkiem i będzie nosić dłużej 56 to się dokupi. Ja wolę nie kupować na zapas bo nie wiem jak będzie rosła i jaki rozmiar będzie nosić za pół roku a inne ciuszki na zimę a inny na lato. Dokupię może trochę bodziaków z krótkim, bo większość mam z długim

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Położna mówiła mi, że do szpitala najlepiej zabrać max 25szt jednorazówek. Co ciekawe, podobno to, co nam zostanie, zostawia się w szpitalu :D Jakiś taki zwyczaj panuje, o czym nie wiedziałam.
    NFZ wie jak dorabiać :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 25 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Muszę zapytać w szkole rodzenia jak jest u mnie w szpitalu.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 25 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Kurczę myślałam, że mam sporo ale jak patrzę ile wy macie tych ciuchów to chyba mam jednak mało. Ale po co więcej, dziecko raz dwa wyrośnie z 56 więc lepiej częściej poprać niż wydawać miliony monet ;) A jak się okaże maluszkiem i będzie nosić dłużej 56 to się dokupi. Ja wolę nie kupować na zapas bo nie wiem jak będzie rosła i jaki rozmiar będzie nosić za pół roku a inne ciuszki na zimę a inny na lato. Dokupię może trochę bodziaków z krótkim, bo większość mam z długim

Pociesz mnie, że masz tak mało jak ja :P :P Ja z krótkim w ogóle nie mam, bo myślałam, że na zimę są niepotrzebne :/ Też myślę, że dokupię coś po porodzie najwyżej, ewentualnie w ostatnim miesiącu zobaczy się jak mała rośnie, choć nie sądzę, żebym klocka miała urodzić.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam trochę więcej zapasów (dostałam od znajomych, w rozmiarze 56 i 62) ale też uważam tak jak Wy - zobaczy się jakie się urodzi, jak będzie rosło, co mi będzie wygodniejsze - czy pajace czy body ze śpiochami;
    mam pojedyncze sztuki 50 i 68, nie zamierzam na zapas zapychać szaf; i tak pralka będzie chodziła, bo nie będzie to brudne mi leżało

brakuje mi czegoś grubszego - chciałam jakiś bluzowaty overall, ale nigdzie nie mogę znaleźć nic fajnego, może takie o kupię:
    https://lencia.pl/kombinezon-ocieplany-z-kapturem-smart-fox-pinokio-p-1785.html

ale to po USG jak się więcej dowiem o szacowanej wadze, bo póki co, to chyba musiałabym kupić 3: 50, 56 i 62

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z zostawianiem pampersów w szpitalu z rozpoczętego opakowania, to nie jest wg mnie dorabianie przez NFZ ani nic w ten deseń. Po prostu kwestia higieny.

Po co przynosić sobie do domu szpitalna florę bakteryjną?
    Ja kombinuję w ten sposób, żeby jak najmniej rzeczy zaberać, a najchętneij takie, które później będę mogła wyprać w wysokiej temperaturze albo wyrzucić albo zostawić w szpitalu.

Ot, takie zboczenie zawodowe :D

ara, Edith lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, jestem w szoku. Coś mi się jednak udało w lidlu kupić :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8fca954137c.jpg

Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Iruletka, Petitka, ara, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to dobrze potrenować na czyimś dziecku zanim ma się swoje :P podchowalam już trójkę i wiem co mi pasuje a co nie. Małemu dziecku to chyba wsio jedno czy ma pajaca czy śpiochy i body. Kiedyś wydawało mi się np, że pajace na suwak to błogosławieństwo, teraz już wiem, że nie do końca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z lidla
    o dziwo wszystko jeszcze było
    ale nic mnie nei urzekło
    myślałam nad śpiworkiem ale kupiłam tylko skarpetki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szalalyscie dzisiaj z zakupami, że przed chwilą kupiłam 2bodziaki na 5-10-15 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65330ca3cb48.jpg
    Ten kupiłam za 9zl w rozmiarze 56, bo tylko taki był w outlecie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f14bbb9b61a.jpg
    A ten kupiłam z nowej kolekcji w rozmiarze 68, bo tych nie mam za wiele. Kosztował 23,99zl z rabatem. Bo mają do 28wrzesnia minus 20% na nowa kolekcję. Trzeba wpisać kod JES20. Tak.wiec z przesyłka wyszła 40.98gr. Zaszalałam ;) :D :P

Aztoria, Lady Savage, emikey, Iruletka, Petitka, ara, magdzia26, Edith lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wszystkie żywe wróciły z Lidla? :D
    idę nadrabiać

magdzia26 lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam jeszcze jeden problem z tymi ciuszkami: znajomi nam dali po chłopcu, a u nas dziewczynka, więc brakuje trochę dziewczęcych, ale jak jestem w sklepie to mnie odrzuca od tych różowych w serduszka i motylki... muszę się przekonać, bo będą ją wszyscy brali za chłopaka :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersow i kwestii higieny to i tak i nie. Moja babcia leżała kiedyś na oddziale gdzie kazali przynosić pieluchy. Moja mama kupowała pączkami. Część ginela oczywiście w niewyjaśnionych okolicznościach. Czasem całe paczki. Tylko pielęgniarki miały dostęp do szaf. Potem jak odbierali babcie do domu kazali zostawić wszystko dla innych, bo szpital nie ma funduszy żeby w razie czego zapewnić tego wydawało by się podstawowego asortymentu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ