X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam etap w moim życiu na picie kawy xD ewidentnie mi już nie smakuje, nawet gorzej, mam ochotę na bliskie spotkanie z porcelaną po niej ;/. Wracam do normy xD sprzed ciąży chyba xD.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ile paczek pampersów kupujecie na początek i jakie rozmiary? Ja kupiłam na razie jedną małą paczkę (22szt) w rozmiarze 1 do szpitala i nie wiem czy jeszcze będą potrzebne jedynki, czy już może dwójki w domu?
    Ja mam mala paczke dady 1 i dokupie jeszcze mala paczke pampers premium 1, kolejnych nie kupuje bo nie wiem jak pupa malucha zareaguje, kupimy na biezaco

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa ja chętnie skosztuje. Nie gardzę niczym, po czym gębę wykrzywia :)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ile paczek pampersów kupujecie na początek i jakie rozmiary? Ja kupiłam na razie jedną małą paczkę (22szt) w rozmiarze 1 do szpitala i nie wiem czy jeszcze będą potrzebne jedynki, czy już może dwójki w domu?

U nas będzie wielorazowo, ale do szpitala kupiłam jednorazowe, bo nie chcę dodatkowych zarazków przynosić i wzięłam 2 paczki rozmiar 1 (2-4 kg) po 28 sztuk i jedną w rozmiarze 2 (3-6 kg), ale do torby zapakuję chyba tylko te jedne mniejsze.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła mi, że do szpitala najlepiej zabrać max 25szt jednorazówek. Co ciekawe, podobno to, co nam zostanie, zostawia się w szpitalu :D Jakiś taki zwyczaj panuje, o czym nie wiedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:56

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala, to spokojnie starczy 1 paczka, a jak braknie zawsze można dowieźć druga. U mnie na stronie szpitala jest nawet napisane, żeby wziąć jedna paczkę :)

Alassea lubi tę wiadomość

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po usg mała waży 1,525kg ( 29t6d), wszystko w normie i prawidłowo.
    Na połówkowym miała o tydzień starsze nóżki niż wiek ciąży, dzisiaj ma o tydzień młodsze, a już myślałam,że mi jakaś koszykarka albo modelka z długimi nogami rośnie. Ale za to brzuszkiem nadrabia, bo o tydzień straszy.

Lidla też zaliczyłam, bo jest tuż obok przychodni - kupiłam co chciałam, dwa sweterki, wydaje mi się, że jakościowa są bardzo fajne. Z ubrankowej wyprawki mam chyba wszystko. A jak coś trzeba będzie to na bieżąco będę kupować.
    Wszyscy mi mówią,żeby na rozmiar 56 kupić pojedyncze sztuki, a większość na 62, więc na razie tak zrobiłam. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu, jak się okaże kruszynka to najwyżej mąż dokupi. W ogóle większość ubranek kupowałam przez neta, wiec od razu kupowałam na rozmiar 68. Będą na zaś, a nie będę później raz jeszcze za przesyłkę płacić.
    Nie mam szans,żeby mieć ciuszki po jakimś innym dziecku, trochę pewnie dostaniemy w prezentach, ale to raczej na większe rozmiary, więc wolę skompletować większość ciuszków już teraz. A większe to wiadomo, w międzyczasie, bo zobaczymy jak szybko będzie rosła.

Dzisiaj pobiłam mój rekord spania, ale raczej to taki niechlubny rekord, bo 2h. zasnęłam około 1 w nocy, chwile po trzeciej wstawałam do wc i już nie zasnęłam. Z tego wynika,że mój rytm teraz to dwie przespane noce, a później dwie nieprzespane i tak w kółko.

nataliamonika, k878, nesairah, nick nieaktualny, Aztoria, Lady Savage, Iruletka, ara, magdzia26, Nola, Edith lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę myślałam, że mam sporo ale jak patrzę ile wy macie tych ciuchów to chyba mam jednak mało. Ale po co więcej, dziecko raz dwa wyrośnie z 56 więc lepiej częściej poprać niż wydawać miliony monet ;) A jak się okaże maluszkiem i będzie nosić dłużej 56 to się dokupi. Ja wolę nie kupować na zapas bo nie wiem jak będzie rosła i jaki rozmiar będzie nosić za pół roku a inne ciuszki na zimę a inny na lato. Dokupię może trochę bodziaków z krótkim, bo większość mam z długim

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Położna mówiła mi, że do szpitala najlepiej zabrać max 25szt jednorazówek. Co ciekawe, podobno to, co nam zostanie, zostawia się w szpitalu :D Jakiś taki zwyczaj panuje, o czym nie wiedziałam.
    NFZ wie jak dorabiać :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 25 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Muszę zapytać w szkole rodzenia jak jest u mnie w szpitalu.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 25 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Kurczę myślałam, że mam sporo ale jak patrzę ile wy macie tych ciuchów to chyba mam jednak mało. Ale po co więcej, dziecko raz dwa wyrośnie z 56 więc lepiej częściej poprać niż wydawać miliony monet ;) A jak się okaże maluszkiem i będzie nosić dłużej 56 to się dokupi. Ja wolę nie kupować na zapas bo nie wiem jak będzie rosła i jaki rozmiar będzie nosić za pół roku a inne ciuszki na zimę a inny na lato. Dokupię może trochę bodziaków z krótkim, bo większość mam z długim

Pociesz mnie, że masz tak mało jak ja :P :P Ja z krótkim w ogóle nie mam, bo myślałam, że na zimę są niepotrzebne :/ Też myślę, że dokupię coś po porodzie najwyżej, ewentualnie w ostatnim miesiącu zobaczy się jak mała rośnie, choć nie sądzę, żebym klocka miała urodzić.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam trochę więcej zapasów (dostałam od znajomych, w rozmiarze 56 i 62) ale też uważam tak jak Wy - zobaczy się jakie się urodzi, jak będzie rosło, co mi będzie wygodniejsze - czy pajace czy body ze śpiochami;
    mam pojedyncze sztuki 50 i 68, nie zamierzam na zapas zapychać szaf; i tak pralka będzie chodziła, bo nie będzie to brudne mi leżało

brakuje mi czegoś grubszego - chciałam jakiś bluzowaty overall, ale nigdzie nie mogę znaleźć nic fajnego, może takie o kupię:
    https://lencia.pl/kombinezon-ocieplany-z-kapturem-smart-fox-pinokio-p-1785.html

ale to po USG jak się więcej dowiem o szacowanej wadze, bo póki co, to chyba musiałabym kupić 3: 50, 56 i 62

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z zostawianiem pampersów w szpitalu z rozpoczętego opakowania, to nie jest wg mnie dorabianie przez NFZ ani nic w ten deseń. Po prostu kwestia higieny.

Po co przynosić sobie do domu szpitalna florę bakteryjną?
    Ja kombinuję w ten sposób, żeby jak najmniej rzeczy zaberać, a najchętneij takie, które później będę mogła wyprać w wysokiej temperaturze albo wyrzucić albo zostawić w szpitalu.

Ot, takie zboczenie zawodowe :D

ara, Edith lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, jestem w szoku. Coś mi się jednak udało w lidlu kupić :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8fca954137c.jpg

Aztoria, nick nieaktualny, Lady Savage, Iruletka, Petitka, ara, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to dobrze potrenować na czyimś dziecku zanim ma się swoje :P podchowalam już trójkę i wiem co mi pasuje a co nie. Małemu dziecku to chyba wsio jedno czy ma pajaca czy śpiochy i body. Kiedyś wydawało mi się np, że pajace na suwak to błogosławieństwo, teraz już wiem, że nie do końca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z lidla
    o dziwo wszystko jeszcze było
    ale nic mnie nei urzekło
    myślałam nad śpiworkiem ale kupiłam tylko skarpetki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szalalyscie dzisiaj z zakupami, że przed chwilą kupiłam 2bodziaki na 5-10-15 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65330ca3cb48.jpg
    Ten kupiłam za 9zl w rozmiarze 56, bo tylko taki był w outlecie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f14bbb9b61a.jpg
    A ten kupiłam z nowej kolekcji w rozmiarze 68, bo tych nie mam za wiele. Kosztował 23,99zl z rabatem. Bo mają do 28wrzesnia minus 20% na nowa kolekcję. Trzeba wpisać kod JES20. Tak.wiec z przesyłka wyszła 40.98gr. Zaszalałam ;) :D :P

Aztoria, Lady Savage, emikey, Iruletka, Petitka, ara, magdzia26, Edith lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wszystkie żywe wróciły z Lidla? :D
    idę nadrabiać

magdzia26 lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam jeszcze jeden problem z tymi ciuszkami: znajomi nam dali po chłopcu, a u nas dziewczynka, więc brakuje trochę dziewczęcych, ale jak jestem w sklepie to mnie odrzuca od tych różowych w serduszka i motylki... muszę się przekonać, bo będą ją wszyscy brali za chłopaka :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersow i kwestii higieny to i tak i nie. Moja babcia leżała kiedyś na oddziale gdzie kazali przynosić pieluchy. Moja mama kupowała pączkami. Część ginela oczywiście w niewyjaśnionych okolicznościach. Czasem całe paczki. Tylko pielęgniarki miały dostęp do szaf. Potem jak odbierali babcie do domu kazali zostawić wszystko dla innych, bo szpital nie ma funduszy żeby w razie czego zapewnić tego wydawało by się podstawowego asortymentu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ