X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeszcze leginsy kupiłam
    ale musze skrócic bo sa za długie ja mam 152 cm a rozmiar brałam te duże:P

jak rodziłam Kube to nalezało przynieśc małą paczke 1 pampers i ona juz zostawiła tam ale ile tam tych pieluszek jest nei przesadzajmy

kupiłam sobie na mieście krupnik ale był pyszny :D:D ale nie czekałam aż ostygnie chyba sobie jezyk spaliłam :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 12:41

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    poszłam do Lidla ale jak już tam byłam, to stwierdziłam, że w zasadzie niczego nie potrzebuję nic z tych rzeczy :P
    kupiłam dwa pajace i grubszy rzekomo pajacyk dziergany - ale nie ma stópek, skarpetek zakładać maluszkowi mi się nie będzie chciało i zastanawiać czy go uciskają :/
    malutkie to 50/56 raczej jak 50; w zasadzie to niepotrzebnie wydałam kasę;

w ogóle nic mi nie wychodzi, dziś jakiś lewy dzień :(

O faktycznie masz chyba kiepski dzień, póki co schowaj te ciuszki do szafy i jutro jeszcze raz im się przyjrzyj :-) te lidlowskie nie są za małe, rozmiarówka jest nawet ciut zawyżona. Te kopertowe body o rozmiarze 50/56 są większe niż te z Pinokia o rozmiarze 56. Pajac odpowiadają rozmiarówce tych z Kappahla, czyli w sam raz. Fakt, są dość szczupłe, ale akurat mi to pasuje. Głowa to góry, jutro będzie lepszy dzień :-)

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam osobiście wynik posiewu i chyba nie jest dobrze. Wynik: mieszana flora bakteryjna 10^3.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-to jeszcze nie jest zły wynik. Coś tam się zaczyna dziać,ale na spokojnie.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ale odkąd mam samochód i możliwość pojechania samej do sklepu stwierdzam że zdecydowanie więcej wydaje pieniędzy :P
    Coś na ten temat wiem :-) Pojechałam dzisiaj tylko zrobić zdjęcia do dowodu i oprócz 30 zł na fotki wydałam jeszcze dodatkową kasę bo znalazłam super stanik dla karmiących z Alles. Tak mi było w nim wygodnie, że go ściągnąć nie chciałam ;-) A i jeszcze wstąpiłam do drogerii a tam akurat promocja na kosmetyki Sylveco. I jeszcze weszłam to tu to tam i tak się jakoś samo rozeszło te 200 zł. Nie liczę już nawet tych 2 stów rano w Lidlu, ale to już mój mąż wydał a nie ja ;-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nesairah-to jeszcze nie jest zły wynik. Coś tam się zaczyna dziać,ale na spokojnie.

Ehhh... no cóż, dziś znów pobiegnę po sok żurawinowy i będę pić. Ciekawe, co na to lekarz powie w czwartek.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukałam majtek dla ciężarnych. Kurde nie wiedziałam, że robią i koronkowe :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ehhh... no cóż, dziś znów pobiegnę po sok żurawinowy i będę pić. Ciekawe, co na to lekarz powie w czwartek.
    Jak masz taki dziwny wynik, to możliwe,ze albo źle został pobrany mocz, albo bakterie dostały się tam później (źle przechowanie, stary). W sumie to powinnaś powtórzyć badanie. A jak wychodzi Ci badanie ogólne moczu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa ale naprodukowałyście :) Byłam na forum wcześnie rano bo spać nie mogłam i nic nie było, a teraz tyyyle stron :)

My dziś mamy z mężem misję zakupu fotelika samochodowego. Mam nadzieję, że wytrwam w sklepie bo tak mnie bolą biodra strasznie.

W ogóle to jestem przerażona jak moje ciało tyje w ciąży. Góra normalna, a w biodrach przybyło mi...uwaga 7cm!! I jeszcze rozstępy na udach... Wyglądam jak parówa :( Wiem, że to też przez to, że większość czasu muszę leżeć, ale codziennie robię ćwiczenia na nogi i pośladki. Strach pomyśleć co by było jakbym ich nie robiła...

Nola lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja teź wrzucę fotkę tych ciuszków, jak wszystkie to wszystkie ;-) tylko teraz jak to się robi?

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Dobra to ja teź wrzucę fotkę tych ciuszków, jak wszystkie to wszystkie ;-) tylko teraz jak to się robi?
    zapodaj.net

Na forum

Wybierz plik, wybierz rozmiar i zapodaj.

Trzeci link od góry skopiuj i wstaw tu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:

O tu:
    https://naforum.zapodaj.net/

Wrzucasz fotkę, kopiujesz bbcode i wklejasz na forum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Powtórzę : wchodzisz na zapodaj.net, wybierasz zakładkę "na forum". Wybierasz zdjęcia, które chcesz dodać. Wybierasz rozmiar miniaturki i klikasz zapodaj. Pokażą Ci się miniaturki z linkami. Kopiujesz link z kodu BBCod (żeby na forum pokazala się miniaturka) i ten link dodajesz tu na forum robisz wyślij wiadomość i się pokazuje miniaturka (u Ciebie przed wysłaniem będzie widoczny link). Myślę,ze w miarę przejrzyście to opisałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim sie naprodukowalam, to już zdazylyscie podpowiedzieć;)

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Wchodzisz tutaj
    https://naforum.zapodaj.net/
    Dodajesz zdjęcia, zaznaczasz który chcesz rozmiar i naciskasz "zapodaj", potem kopiujesz link na samym dole BB Code

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-sok nie zaszkodzi. Ja łykam żurawit 1tabletke dziennie profilaktycznie

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata przed chwilą dostarczył i moje zamówienie. Rozmiarówka jest faktycznie zawyżona, dobrze, że napisałam mu, żeby kupił 50/56. Porównałam też gatki z Pinokia i 62 mają taką samą długość.
    Mam jeszcze legginsy S i są luźne w brzuchu, na nogach trochę też, ale ogólnie wygodne, widać, że tak samo większy rozmiar, ale to jest niby 36/38.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8922adb502d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:41

Iruletka, Aztoria, nesairah, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, magdzia26, ara, Petitka, Edith, Coco55 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah pij dużo wody z cytryną! Ale nie tak, że plasterek. Przynajmniej dwie całe cytryny na litr. To naturalny środek leczniczy. Ja dziennie kilka cytryn pochłaniam i mocz mam czysty jak łza :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie porównałam moje dzieciaczki :D

Kuba................Tosia
    21+3 385 g..........20+2 326 g
    24+4 563 g..........24+3 585 g
    28+4 1207 g.........27+2 1021 g
    29+6 1364 g
    35+1 3107 g
    poród 38 tc 3480 g

chyba będą podobnych rozmiarów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:44

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo dobre kobiety :-*

Próbuję:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2fb808db045.jpg

Aztoria, nataliamonika, nesairah, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, magdzia26, ara, Edith lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ