X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeszcze leginsy kupiłam
    ale musze skrócic bo sa za długie ja mam 152 cm a rozmiar brałam te duże:P

jak rodziłam Kube to nalezało przynieśc małą paczke 1 pampers i ona juz zostawiła tam ale ile tam tych pieluszek jest nei przesadzajmy

kupiłam sobie na mieście krupnik ale był pyszny :D:D ale nie czekałam aż ostygnie chyba sobie jezyk spaliłam :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 12:41

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    poszłam do Lidla ale jak już tam byłam, to stwierdziłam, że w zasadzie niczego nie potrzebuję nic z tych rzeczy :P
    kupiłam dwa pajace i grubszy rzekomo pajacyk dziergany - ale nie ma stópek, skarpetek zakładać maluszkowi mi się nie będzie chciało i zastanawiać czy go uciskają :/
    malutkie to 50/56 raczej jak 50; w zasadzie to niepotrzebnie wydałam kasę;

w ogóle nic mi nie wychodzi, dziś jakiś lewy dzień :(

O faktycznie masz chyba kiepski dzień, póki co schowaj te ciuszki do szafy i jutro jeszcze raz im się przyjrzyj :-) te lidlowskie nie są za małe, rozmiarówka jest nawet ciut zawyżona. Te kopertowe body o rozmiarze 50/56 są większe niż te z Pinokia o rozmiarze 56. Pajac odpowiadają rozmiarówce tych z Kappahla, czyli w sam raz. Fakt, są dość szczupłe, ale akurat mi to pasuje. Głowa to góry, jutro będzie lepszy dzień :-)

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam osobiście wynik posiewu i chyba nie jest dobrze. Wynik: mieszana flora bakteryjna 10^3.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-to jeszcze nie jest zły wynik. Coś tam się zaczyna dziać,ale na spokojnie.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ale odkąd mam samochód i możliwość pojechania samej do sklepu stwierdzam że zdecydowanie więcej wydaje pieniędzy :P
    Coś na ten temat wiem :-) Pojechałam dzisiaj tylko zrobić zdjęcia do dowodu i oprócz 30 zł na fotki wydałam jeszcze dodatkową kasę bo znalazłam super stanik dla karmiących z Alles. Tak mi było w nim wygodnie, że go ściągnąć nie chciałam ;-) A i jeszcze wstąpiłam do drogerii a tam akurat promocja na kosmetyki Sylveco. I jeszcze weszłam to tu to tam i tak się jakoś samo rozeszło te 200 zł. Nie liczę już nawet tych 2 stów rano w Lidlu, ale to już mój mąż wydał a nie ja ;-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nesairah-to jeszcze nie jest zły wynik. Coś tam się zaczyna dziać,ale na spokojnie.

Ehhh... no cóż, dziś znów pobiegnę po sok żurawinowy i będę pić. Ciekawe, co na to lekarz powie w czwartek.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukałam majtek dla ciężarnych. Kurde nie wiedziałam, że robią i koronkowe :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ehhh... no cóż, dziś znów pobiegnę po sok żurawinowy i będę pić. Ciekawe, co na to lekarz powie w czwartek.
    Jak masz taki dziwny wynik, to możliwe,ze albo źle został pobrany mocz, albo bakterie dostały się tam później (źle przechowanie, stary). W sumie to powinnaś powtórzyć badanie. A jak wychodzi Ci badanie ogólne moczu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa ale naprodukowałyście :) Byłam na forum wcześnie rano bo spać nie mogłam i nic nie było, a teraz tyyyle stron :)

My dziś mamy z mężem misję zakupu fotelika samochodowego. Mam nadzieję, że wytrwam w sklepie bo tak mnie bolą biodra strasznie.

W ogóle to jestem przerażona jak moje ciało tyje w ciąży. Góra normalna, a w biodrach przybyło mi...uwaga 7cm!! I jeszcze rozstępy na udach... Wyglądam jak parówa :( Wiem, że to też przez to, że większość czasu muszę leżeć, ale codziennie robię ćwiczenia na nogi i pośladki. Strach pomyśleć co by było jakbym ich nie robiła...

Nola lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja teź wrzucę fotkę tych ciuszków, jak wszystkie to wszystkie ;-) tylko teraz jak to się robi?

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Dobra to ja teź wrzucę fotkę tych ciuszków, jak wszystkie to wszystkie ;-) tylko teraz jak to się robi?
    zapodaj.net

Na forum

Wybierz plik, wybierz rozmiar i zapodaj.

Trzeci link od góry skopiuj i wstaw tu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:

O tu:
    https://naforum.zapodaj.net/

Wrzucasz fotkę, kopiujesz bbcode i wklejasz na forum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Powtórzę : wchodzisz na zapodaj.net, wybierasz zakładkę "na forum". Wybierasz zdjęcia, które chcesz dodać. Wybierasz rozmiar miniaturki i klikasz zapodaj. Pokażą Ci się miniaturki z linkami. Kopiujesz link z kodu BBCod (żeby na forum pokazala się miniaturka) i ten link dodajesz tu na forum robisz wyślij wiadomość i się pokazuje miniaturka (u Ciebie przed wysłaniem będzie widoczny link). Myślę,ze w miarę przejrzyście to opisałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim sie naprodukowalam, to już zdazylyscie podpowiedzieć;)

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Wchodzisz tutaj
    https://naforum.zapodaj.net/
    Dodajesz zdjęcia, zaznaczasz który chcesz rozmiar i naciskasz "zapodaj", potem kopiujesz link na samym dole BB Code

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-sok nie zaszkodzi. Ja łykam żurawit 1tabletke dziennie profilaktycznie

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata przed chwilą dostarczył i moje zamówienie. Rozmiarówka jest faktycznie zawyżona, dobrze, że napisałam mu, żeby kupił 50/56. Porównałam też gatki z Pinokia i 62 mają taką samą długość.
    Mam jeszcze legginsy S i są luźne w brzuchu, na nogach trochę też, ale ogólnie wygodne, widać, że tak samo większy rozmiar, ale to jest niby 36/38.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8922adb502d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:41

Iruletka, Aztoria, nesairah, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, magdzia26, ara, Petitka, Edith, Coco55 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah pij dużo wody z cytryną! Ale nie tak, że plasterek. Przynajmniej dwie całe cytryny na litr. To naturalny środek leczniczy. Ja dziennie kilka cytryn pochłaniam i mocz mam czysty jak łza :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie porównałam moje dzieciaczki :D

Kuba................Tosia
    21+3 385 g..........20+2 326 g
    24+4 563 g..........24+3 585 g
    28+4 1207 g.........27+2 1021 g
    29+6 1364 g
    35+1 3107 g
    poród 38 tc 3480 g

chyba będą podobnych rozmiarów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:44

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo dobre kobiety :-*

Próbuję:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2fb808db045.jpg

Aztoria, nataliamonika, nesairah, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, magdzia26, ara, Edith lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ