X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jak masz taki dziwny wynik, to możliwe,ze albo źle został pobrany mocz, albo bakterie dostały się tam później (źle przechowanie, stary). W sumie to powinnaś powtórzyć badanie. A jak wychodzi Ci badanie ogólne moczu?

Teraz robiłam sam posiew. Myślisz, żeby zrobić ogólne jeszcze? Do czwartku wynik powinien być.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-sok nie zaszkodzi. Ja łykam żurawit 1tabletke dziennie profilaktycznie

https://zielonezycie.pl/pl/p/PREMIUM-ROSA-Sok-z-zurawiny-100-bez-dodatku-cukru-500ml/2543

ja piję ten sok (a raczej piłam), mieszam z wodą, jest meeeeega kwaśny, ale mi smakuje :) do tego żurawit też brałam, ale mi się skończył, więc biegnę po nowy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dzwoniła, że była w Lidlu i kupiła mi ubranka... powiedziałam jej, że tylko jeden sweterek jak coś ale oczywiście kupiła 2 sweterki, 2 kaftsniki i pajaca. Więc jednak nie ucieknę od tych lidlowych ciuszków.

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Nola, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    https://zielonezycie.pl/pl/p/PREMIUM-ROSA-Sok-z-zurawiny-100-bez-dodatku-cukru-500ml/2543

ja piję ten sok (a raczej piłam), mieszam z wodą, jest meeeeega kwaśny, ale mi smakuje :) do tego żurawit też brałam, ale mi się skończył, więc biegnę po nowy.
    Zrób sobie ogólny, Jak wyjdzie prawidłowy, to znaczy się, że posiew był na bank zanieczyszczony. Ale Czytalam,ze ten wynik co masz, oznacza wynik teoretycznie prawidłowy.

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Muszę zapytać w szkole rodzenia jak jest u mnie w szpitalu.

No u nas na szkole rodzenia również położna mówiła, żeby kupić do szpitala jak najmniejszą paczkę tych "1", bo resztę i tak się tam zostawia.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wspominałam o świątecznych ubraniach w mothercare. Myślałam, że jeszcze będę musiała poczekać a już są!!!

http://www.mothercare.com/christmas/christmas-clothing/

Czas się tam wybrać ;)

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, magdzia26, Aztoria lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś wspominałam o świątecznych ubraniach w mothercare. Myślałam, że jeszcze będę musiała poczekać a już są!!!

Czas się tam wybrać ;)
    Czyli święta już tuż tuż :)

W sochaczewie już 7listopada pod galeria handlowa ubierają choinkę;)

Koniecznie pochwal się później zakupami :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli święta już tuż tuż :)

W sochaczewie już 7listopada pod galeria handlowa ubierają choinkę;)

Koniecznie pochwal się później zakupami :)
    Narazie przeglądam online :) do mothercare mam z 40 min autobusem. Ale już mężowi napisałam, że idziemy :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gabi zrobi mi psikusa i urodzi mi się po świętach :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Czas się tam wybrać ;)

Chyba się muszę znowu do siostry uśmiechnąć :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do położonej. Nie chce mi się tam siedzieć godzinę. Oby dziś było krócej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo kurtek dziecięcych zimowych za tydzień wchodzi kolekcja do lidla O.o po 44 zł ale to dla starszakow od rozm 86 ;) oni chcą żebym zbankrutowala... znowu mnie polowanie czeka :P

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja oglądałam na 5-10-15 kurteczki na wiosnę w outlecie też za śmieszne pieniądze i aż mnie swędzi, żeby je zamówić. Zobaczę po wypłacie, może się skusze

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy dwójce dzieciaczkow która niedługo już będzie nie kupuje ubrań "na zapas" tylko to co na bieżąco potrzebne :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się chyba skuszę, bo na wiosnę nie mam kurteczki, a tu ceny po 30-50zl, a szkoda mi będzie 100wywalic na kurteczkę na jeden m-c. Tylko kurcze nie wiem jak mały będzie rosl

Edit: raczej się nie zdążę skusić, bo promocja w outlecie jeszcze tylko 7 godzin, az tak szybko nie dostanę wypłaty z zusu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 16:09

• nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama się spisała - kupiła w lidlu skarpetki, spodenki i sweterek :) odbiorę dopiero w środę, ale już się cieszę. Podobno są też biustonosze do karmienia, ale nie wiem jak z rozmiarami.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neisarah na mnie nie ma rozmiaru w Lidlu jeśli chodzi o karmniki. Ale i tak bym ich raczej nie kupiła bo ja cycolina muszę mieć miękki z fiszbiną. Dzisiaj kupiłam fajny to poszukam jeszcze w necie i kupię ten sam fason w innych kolorach.

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Neisarah na mnie nie ma rozmiaru w Lidlu jeśli chodzi o karmniki. Ale i tak bym ich raczej nie kupiła bo ja cycolina muszę mieć miękki z fiszbiną. Dzisiaj kupiłam fajny to poszukam jeszcze w necie i kupię ten sam fason w innych kolorach.

U mnie też zawsze problem z rozmiarem - duża miska, mało pod biustem :/ a gdzie kupiłaś?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    U mnie też zawsze problem z rozmiarem - duża miska, mało pod biustem :/ a gdzie kupiłaś?
    To tak jak u mnie. Mam 75F (zapinane na najciasniejsza haftke) i zawsZe problem z cyckonoszen. Nie mam jeszcze ani jednego do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 16:36

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ograniczona rozmiarówka tych biustonoszy jest, same 80 pod biustem.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ