X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, tym razem było o pielęgnacji noworodka. Położne miały podobne podejście do mojego, im mniej tym lepiej, emolienty tylko na chora skore itp. Tylko sposób kąpieli pokazały jakiś inny niż na filmikach na YT ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na IP z tym nie byłam, gin kazał jeść magnez, odpoczywać, brać Luteine jak biorę (doustną 2x2). Gdyby się pogarszało to na IP i już bym prawie pojechała pare dni temu, ale sie uspokoiło.

Ciekawe ul mam teraz w pasie, z Olą na start miałam 62xm a na koniec 112cm :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- ja na ip też nie bylam,ale po konsultacji biore luteina 2x100 dopochwowo, magnez 3x dziennie, przy dużych skurczach lub ostrym bólu scopolan doraźnie, przy mniejszych mam wziąć ewentualnie nospe.I odpoczywać. Myślę,ze jak Ci twardnieje brzuch,a nie boli, to nie masz co się martwić. Mi twardnieje brzuch kilka razy dziennie. Jak to mój lekarz powiedział, skurczę będą teraz też występować, bo to taki etap ciązy,że zaczyna się macica przygotowywać powoli do porodu. Ważna jest szyjka,żeby za szybko się nie skracała i nie rozszerzała

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na A IP nie byłam, mi kazali brać Aspargin

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne ciuszki, strasznie lubię, jak wklejacie foteczki :)

Ja większość ciuszków kupiłam używane na OLX albo na lumpeksie, ale z każdego mam taką samą frajdę, jak z nówek. Plus parę przywiózł wujek z Ameryki i parę znajomi z Anglii.

Zresztą większość rzeczy powybierałam używane: wózek, rożki, śpiworki, pokrowce na przewijaki, jeszcze polujemy na kosz mojżesza, ale nie za bardzo chcą wysyłać kurierem, bo się pogniecie ;) Nawet komodę upolowaliśmy na OLX, zaskakująco śliczną dębową. Mieliśmy już w samochodzie zakupioną z Ikei, ale po tym jak nie spałam pół nocy (kiedyś obiecałam sobie, że już nie będę kupować mebli pokrytych folią tylko drewniane, podobnie zresztą ze sztuczną bizuterią), odwieźliśmy ją i szybko zwróciliśmy :)

No i skończyłam już dziergać kocyk dla Ludka. Pochwalę się niebawem :)

ara, magdzia26 lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak były te kokosanki z bananem? Ile tych wiórków? 180 st na 15 minut?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala-zalezy ile bananów zmiksujesz, ja dodaje na oko,żeby masa była trochę sztywniejsza :) 15 min w 185st. Wychodzą takie lekko miekkie :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczynię lepiej z jednego banana na początek ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się naczytalam o tym lidlu tutaj że pojechałam zobaczyć co tam mają. Ubranka mam już kupione ale skusiłam się na skarpetki, biustonosz i pieluszki tetrowe. Przy okazji kupilam podkłady higieniczne do przewijania i wkładki laktacyjne. No i pochwalę się Wam naszym dzisiejszym zakupem https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4991f00bc06.jpg

magdzia26, Aztoria, nataliamonika, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, dagii, Zołzimagic, [m]alina, Edith lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wkleilam komodę zamiast kołyski. Komoda skręcona wczoraj a dzisiaj przywiezlismy kołyskę która docelowo trafi do sypialni.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0eb777eff6c7.jpg

magdzia26, Aztoria, nataliamonika, Nola, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, dagii, Zołzimagic, [m]alina, Petitka, Edith lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale się dzisiaj naprpdukowałyscie. Ja dzisiaj bylam piwewszy raz w szkole rodzenia. Byłam przygotowana na wykłady A tu okazało się ze ćwiczenia. Ogólnie wrażenia całkiem spoko - chyba tylko 7 par było także w miarw kameealnie.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam szkołę rodzenia za tydzień :-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ale fajne ciuszki, strasznie lubię, jak wklejacie foteczki :)

Ja większość ciuszków kupiłam używane na OLX albo na lumpeksie, ale z każdego mam taką samą frajdę, jak z nówek. Plus parę przywiózł wujek z Ameryki i parę znajomi z Anglii.

Zresztą większość rzeczy powybierałam używane: wózek, rożki, śpiworki, pokrowce na przewijaki, jeszcze polujemy na kosz mojżesza, ale nie za bardzo chcą wysyłać kurierem, bo się pogniecie ;) Nawet komodę upolowaliśmy na OLX, zaskakująco śliczną dębową. Mieliśmy już w samochodzie zakupioną z Ikei, ale po tym jak nie spałam pół nocy (kiedyś obiecałam sobie, że już nie będę kupować mebli pokrytych folią tylko drewniane, podobnie zresztą ze sztuczną bizuterią), odwieźliśmy ją i szybko zwróciliśmy :)

No i skończyłam już dziergać kocyk dla Ludka. Pochwalę się niebawem :)

U mnie też parę używanych, ale z Allegro. Dzisiaj wylicytowalam kombinezonik z Newbie za całe 20 zł, na pierwszy rzut oka wyglada jak nowy :) Mam najdzieję, że będzie dobry, bo rozmiar 68, ale pisałyście, że warto większy wziąć. Największa frajda jest w szukaniu takich perełek.

Lady Savage, Edith lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten okropnie mglisty poranek :)
    Będę dziś zamawiać koszule dla siebie - o ile w naszsmyk wyjaśnia mi rabat. Dostałam od nich kod rabatowy, chciałam wczoraj go wykorzystać, a tam info,ze nieprawidlowy lub wykorzystany. Czekam teraz na wyjaśnienie sprawy :)

Chciałam wydać prezent urodzinowy od mamy :) Pobudkę miałam Jak co roku bardzo wcześnie, bo moja mama zawsze chce być pierwsza z życzeniami. Uwierzcie,ze o 5.50 sto lat ciężko się słucha;) co roku obiecuję sobie,ze wyłączę telefon i zapominam. No cóż-wiek już nie ten. Skleroza wchodzi :) Tak, dziś kończę 35lat :( Dobrze,ze wiek nie leci tak szybko jak tygodnie ciąży :P

To się pochwaliłam ;) :D

dagii, k878, magdzia26, Modrzewiowa, Jacqueline, Kumrara, [m]alina, emikey, Coco55, Aztoria, ara, Iruletka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z przychodni diabetologicznej, tak nie chce mi się tu łazić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U mnie też parę używanych, ale z Allegro. Dzisiaj wylicytowalam kombinezonik z Newbie za całe 20 zł, na pierwszy rzut oka wyglada jak nowy :) Mam najdzieję, że będzie dobry, bo rozmiar 68, ale pisałyście, że warto większy wziąć. Największa frajda jest w szukaniu takich perełek.
    Prawda, ja tak kilka razy znalazłam super rzeczy za grosze, np sukienka z różami i tiulem za 5 zł ale była boska! A Zuzka w tym jak aniolek

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chciałam wydać prezent urodzinowy od mamy :) Pobudkę miałam Jak co roku bardzo wcześnie, bo moja mama zawsze chce być pierwsza z życzeniami. Uwierzcie,ze o 5.50 sto lat ciężko się słucha;) co roku obiecuję sobie,ze wyłączę telefon i zapominam. No cóż-wiek już nie ten. Skleroza wchodzi :) Tak, dziś kończę 35lat :( Dobrze,ze wiek nie leci tak szybko jak tygodnie ciąży :P

To się pochwaliłam ;) :D[/QUOTE]

W takim razie wszystkiego Najlepszego :* ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wszystkiego dobrego, żeby dzidzia była zdrowa, żeby poród wymarzony, :* i co tam tylko chcesz.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Generalnie w tym roku nie życzę sobie nic innego, Jak tylko szybkiego, szczęśliwego porodu i zdrowego maluszka :)

ara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat !! :D :D spełnienia marzeń !!:)

‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ