Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia, tym razem było o pielęgnacji noworodka. Położne miały podobne podejście do mojego, im mniej tym lepiej, emolienty tylko na chora skore itp. Tylko sposób kąpieli pokazały jakiś inny niż na filmikach na YT
Synuś
-
Ja na IP z tym nie byłam, gin kazał jeść magnez, odpoczywać, brać Luteine jak biorę (doustną 2x2). Gdyby się pogarszało to na IP i już bym prawie pojechała pare dni temu, ale sie uspokoiło.
Ciekawe ul mam teraz w pasie, z Olą na start miałam 62xm a na koniec 112cm12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyMala- ja na ip też nie bylam,ale po konsultacji biore luteina 2x100 dopochwowo, magnez 3x dziennie, przy dużych skurczach lub ostrym bólu scopolan doraźnie, przy mniejszych mam wziąć ewentualnie nospe.I odpoczywać. Myślę,ze jak Ci twardnieje brzuch,a nie boli, to nie masz co się martwić. Mi twardnieje brzuch kilka razy dziennie. Jak to mój lekarz powiedział, skurczę będą teraz też występować, bo to taki etap ciązy,że zaczyna się macica przygotowywać powoli do porodu. Ważna jest szyjka,żeby za szybko się nie skracała i nie rozszerzała
-
Ale fajne ciuszki, strasznie lubię, jak wklejacie foteczki
Ja większość ciuszków kupiłam używane na OLX albo na lumpeksie, ale z każdego mam taką samą frajdę, jak z nówek. Plus parę przywiózł wujek z Ameryki i parę znajomi z Anglii.
Zresztą większość rzeczy powybierałam używane: wózek, rożki, śpiworki, pokrowce na przewijaki, jeszcze polujemy na kosz mojżesza, ale nie za bardzo chcą wysyłać kurierem, bo się pogniecieNawet komodę upolowaliśmy na OLX, zaskakująco śliczną dębową. Mieliśmy już w samochodzie zakupioną z Ikei, ale po tym jak nie spałam pół nocy (kiedyś obiecałam sobie, że już nie będę kupować mebli pokrytych folią tylko drewniane, podobnie zresztą ze sztuczną bizuterią), odwieźliśmy ją i szybko zwróciliśmy
No i skończyłam już dziergać kocyk dla Ludka. Pochwalę się niebawemara, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tak się naczytalam o tym lidlu tutaj że pojechałam zobaczyć co tam mają. Ubranka mam już kupione ale skusiłam się na skarpetki, biustonosz i pieluszki tetrowe. Przy okazji kupilam podkłady higieniczne do przewijania i wkładki laktacyjne. No i pochwalę się Wam naszym dzisiejszym zakupem https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4991f00bc06.jpg
magdzia26, Aztoria, nataliamonika, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, dagii, Zołzimagic, [m]alina, Edith lubią tę wiadomość
-
Hehe wkleilam komodę zamiast kołyski. Komoda skręcona wczoraj a dzisiaj przywiezlismy kołyskę która docelowo trafi do sypialni.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0eb777eff6c7.jpgmagdzia26, Aztoria, nataliamonika, Nola, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, dagii, Zołzimagic, [m]alina, Petitka, Edith lubią tę wiadomość
-
Jej ale się dzisiaj naprpdukowałyscie. Ja dzisiaj bylam piwewszy raz w szkole rodzenia. Byłam przygotowana na wykłady A tu okazało się ze ćwiczenia. Ogólnie wrażenia całkiem spoko - chyba tylko 7 par było także w miarw kameealnie.
-
Edith wrote:Ale fajne ciuszki, strasznie lubię, jak wklejacie foteczki
Ja większość ciuszków kupiłam używane na OLX albo na lumpeksie, ale z każdego mam taką samą frajdę, jak z nówek. Plus parę przywiózł wujek z Ameryki i parę znajomi z Anglii.
Zresztą większość rzeczy powybierałam używane: wózek, rożki, śpiworki, pokrowce na przewijaki, jeszcze polujemy na kosz mojżesza, ale nie za bardzo chcą wysyłać kurierem, bo się pogniecieNawet komodę upolowaliśmy na OLX, zaskakująco śliczną dębową. Mieliśmy już w samochodzie zakupioną z Ikei, ale po tym jak nie spałam pół nocy (kiedyś obiecałam sobie, że już nie będę kupować mebli pokrytych folią tylko drewniane, podobnie zresztą ze sztuczną bizuterią), odwieźliśmy ją i szybko zwróciliśmy
No i skończyłam już dziergać kocyk dla Ludka. Pochwalę się niebawem
U mnie też parę używanych, ale z Allegro. Dzisiaj wylicytowalam kombinezonik z Newbie za całe 20 zł, na pierwszy rzut oka wyglada jak nowyMam najdzieję, że będzie dobry, bo rozmiar 68, ale pisałyście, że warto większy wziąć. Największa frajda jest w szukaniu takich perełek.
Lady Savage, Edith lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyDzień dobry w ten okropnie mglisty poranek
Będę dziś zamawiać koszule dla siebie - o ile w naszsmyk wyjaśnia mi rabat. Dostałam od nich kod rabatowy, chciałam wczoraj go wykorzystać, a tam info,ze nieprawidlowy lub wykorzystany. Czekam teraz na wyjaśnienie sprawy
Chciałam wydać prezent urodzinowy od mamyPobudkę miałam Jak co roku bardzo wcześnie, bo moja mama zawsze chce być pierwsza z życzeniami. Uwierzcie,ze o 5.50 sto lat ciężko się słucha;) co roku obiecuję sobie,ze wyłączę telefon i zapominam. No cóż-wiek już nie ten. Skleroza wchodzi
Tak, dziś kończę 35lat
Dobrze,ze wiek nie leci tak szybko jak tygodnie ciąży
To się pochwaliłamdagii, k878, magdzia26, Modrzewiowa, Jacqueline, Kumrara, [m]alina, emikey, Coco55, Aztoria, ara, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:U mnie też parę używanych, ale z Allegro. Dzisiaj wylicytowalam kombinezonik z Newbie za całe 20 zł, na pierwszy rzut oka wyglada jak nowy
Mam najdzieję, że będzie dobry, bo rozmiar 68, ale pisałyście, że warto większy wziąć. Największa frajda jest w szukaniu takich perełek.
-
Chciałam wydać prezent urodzinowy od mamyPobudkę miałam Jak co roku bardzo wcześnie, bo moja mama zawsze chce być pierwsza z życzeniami. Uwierzcie,ze o 5.50 sto lat ciężko się słucha;) co roku obiecuję sobie,ze wyłączę telefon i zapominam. No cóż-wiek już nie ten. Skleroza wchodzi
Tak, dziś kończę 35lat
Dobrze,ze wiek nie leci tak szybko jak tygodnie ciąży
To się pochwaliłam[/QUOTE]
W takim razie wszystkiego Najlepszego :*Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Apolonia ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny