Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Lady, bierz poprawkę na to że mogli się trochę pomylić. Już jednej stracha narobiło. Pamiętasz? było na FB. Lepiej niech sprawdza. Przecież nie powiedzieli, że rodzisz. Będzie ok.
-
Widzicie dziewczyny, dlatego lepiej zacząć już pranie i ogarniecie wszystkiego bo po 30 tyg to juz roznie moze byc, to juz zaawansowana ciąża. Trzeba sie przygotowac ze moze sie zdarzyc ze trzeba bedzie polezec w szpitalu na przyklad... Wiec to jest powod aby wziac sie za pranie ciuszków
Tak jak radzicie tak zrobię, wezmę mleko ze sobą, dwie kolezanki mi mowily ze tu nie podaja w szpitalu naszym przez te kilka dni, po co mam sie stresowac. Pogadam jeszcze z tesciowa, pracuje na noworodkach, jak ona to wszystko widzi. Szczerze to czasami fajnie miec tesciowa ktora wie o noworodkach doslownie wszystko... mam nadzieje ze po porodzie nie będzie wymądrzać ze wie wszystko lepiej...Nola lubi tę wiadomość
-
Lady, trzymam kciuki. Niekoniecznie musisz leżeć do końca ciąży. Mogą Cię z tydzień poobserwować i wypuścić. A swoją drogą, moim zdaniem lepiej żebyś się tam położyła, niż później zadręczała w domu, czy wszystko jest dobrze. Będziesz pod opieką przynajmniej.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Lady może spędzisz w szpitalu kilka dni, posprawdzają wszystko i Cię wypuszczą. Ja też mam ciągły strach, że na następnej wizycie usłyszę, że muszę się położyć fo szpitala, ale dla maluchów czasem trzeba się poświęcić. Przykro mi
ale wierze, ze dasz radę!
-
Zapomniałam wam jeszcze powiedzieć jak "pocieszyła" mnie położna wczoraj. Mam zespół ciesni nadgarstka. Pojawił się jakiś miesiąc temu. No i tak wczoraj pytam położonej co mogę zrobić żeby sobie ulżyć bo to jeszcze trzy miesiące prawie a ona mówi, że mnie rozumie i pokazuje swój nadgarstek ze szrama i mówi, że miała operacje bo po porodzie jej to nie przeszło
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Zapomniałam wam jeszcze powiedzieć jak "pocieszyła" mnie położna wczoraj. Mam zespół ciesni nadgarstka. Pojawił się jakiś miesiąc temu. No i tak wczoraj pytam położonej co mogę zrobić żeby sobie ulżyć bo to jeszcze trzy miesiące prawie a ona mówi, że mnie rozumie i pokazuje swój nadgarstek ze szrama i mówi, że miała operacje bo po porodzie jej to nie przeszło
... no to ja dołoże do pieca...moja Mama jest po operacji...i to niestety nie pomogło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady-bedzie dobrze. Trzymam kciuki. Poza tym, to jeszcze nie wyrok,ze urodzisz przedwcześnie. Nie płacz dla Nikosia i Zuzi.
Emikey- no cóż. Mój lekarz twierdzi,ze niby mi po porodzie przejdzie. No, może aż tak ostro to ręce mi nie będą dretwiec. Ale będę ogólnie dalej. Bo mi już przed ciąża mi dretwialy. -
Szczesliwa_mamusia wrote:Emikey- no cóż. Mój lekarz twierdzi,ze niby mi po porodzie przejdzie. No, może aż tak ostro to ręce mi nie będą dretwiec. Ale będę ogólnie dalej. Bo mi już przed ciąża mi dretwialy.
Mi już nie tylko dretwieja ale i bolą. W nocy kołdry nie mogę naciągnąć. Ja nie miałam tego wcześniej. Moje jest spowodowane ciąża. Myślałam, że to przechodzi po porodzie. A tu niekoniecznie
-
nick nieaktualnyA ja siedzę na peronie i czekam na pociąg do domu. Zostawiłam auto u mechanika. Ostatnim razem nie zrobił mi tego co chciałam. I chce mi sie okrutnie pić i jeszcze okrymutniej siku. Pociąg mam dopiero 10.55. Na stacji brak kibla, Tylko toitojka. Ale az tak bardzo mnie nie ciśnie jak siedzę , by z niej skorzystać. Nie cierpię toitojek. A już w ciąży, Nie korzystam. Może w pociągu nie będzie tak źle.
-
Opolanka 85 wrote:Lady, trzymam kciuki. Niekoniecznie musisz leżeć do końca ciąży. Mogą Cię z tydzień poobserwować i wypuścić. A swoją drogą, moim zdaniem lepiej żebyś się tam położyła, niż później zadręczała w domu, czy wszystko jest dobrze. Będziesz pod opieką przynajmniej.
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Mi już nie tylko dretwieja ale i bolą. W nocy kołdry nie mogę naciągnąć. Ja nie miałam tego wcześniej. Moje jest spowodowane ciąża. Myślałam, że to przechodzi po porodzie. A tu niekoniecznie
-
emikey wrote:Ale ona miała to spowodowane ciąża? Bo można mieć przez hormony jak w ciąży i z innych powodów.
No nie, nie przez ciążę. Dużo pracuje manualnie a do tego predyspozycje.
Ja już długo przed ciążą zauważyłam pierwsze symptomy, więc... wszystko co najlepsze po Mamusi :]
Chciałam tylko zaznaczyć, że interwencja chirurgiczna nie zawsze daje 100 % sukcesu. Ja już orientowałam się u znajomej fizjoterapeutki co mogę zacząć robić, bo od operacji podobno się odchodzi, no...traktuje się faktycznie jak ostateczność -
Szczesliwa_mamusia wrote:Wierzę. Że bolą. Ja jem lewą ręka, bo w prawej nie mogę długo utrzymać łyżki ani widelca. Warzywa gotowane ciężko mi pokroić. W zasadzie uczę się dużo rzeczy robić lewą ręka. Bo prawa długo nie wytrzymuje. A "mrowki" w zasadzie mam w niej calu czas.
bo jak tu wstac do malego w nocy jak ręce bezwładnie i obolała przez kilka minut. Nawet bym go na ręce nie wzięła