X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Lady, bierz poprawkę na to że mogli się trochę pomylić. Już jednej stracha narobiło. Pamiętasz? było na FB. Lepiej niech sprawdza. Przecież nie powiedzieli, że rodzisz. Będzie ok.
    Pamiętam, nie wiem czemu zakładam najgorsze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dziewczyny, dlatego lepiej zacząć już pranie i ogarniecie wszystkiego bo po 30 tyg to juz roznie moze byc, to juz zaawansowana ciąża. Trzeba sie przygotowac ze moze sie zdarzyc ze trzeba bedzie polezec w szpitalu na przyklad... Wiec to jest powod aby wziac sie za pranie ciuszków :D

Tak jak radzicie tak zrobię, wezmę mleko ze sobą, dwie kolezanki mi mowily ze tu nie podaja w szpitalu naszym przez te kilka dni, po co mam sie stresowac. Pogadam jeszcze z tesciowa, pracuje na noworodkach, jak ona to wszystko widzi. Szczerze to czasami fajnie miec tesciowa ktora wie o noworodkach doslownie wszystko... mam nadzieje ze po porodzie nie będzie wymądrzać ze wie wszystko lepiej...

Nola lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, trzymam kciuki. Niekoniecznie musisz leżeć do końca ciąży. Mogą Cię z tydzień poobserwować i wypuścić. A swoją drogą, moim zdaniem lepiej żebyś się tam położyła, niż później zadręczała w domu, czy wszystko jest dobrze. Będziesz pod opieką przynajmniej.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady może spędzisz w szpitalu kilka dni, posprawdzają wszystko i Cię wypuszczą. Ja też mam ciągły strach, że na następnej wizycie usłyszę, że muszę się położyć fo szpitala, ale dla maluchów czasem trzeba się poświęcić. Przykro mi :( ale wierze, ze dasz radę!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam jeszcze powiedzieć jak "pocieszyła" mnie położna wczoraj. Mam zespół ciesni nadgarstka. Pojawił się jakiś miesiąc temu. No i tak wczoraj pytam położonej co mogę zrobić żeby sobie ulżyć bo to jeszcze trzy miesiące prawie a ona mówi, że mnie rozumie i pokazuje swój nadgarstek ze szrama i mówi, że miała operacje bo po porodzie jej to nie przeszło :/

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zapomniałam wam jeszcze powiedzieć jak "pocieszyła" mnie położna wczoraj. Mam zespół ciesni nadgarstka. Pojawił się jakiś miesiąc temu. No i tak wczoraj pytam położonej co mogę zrobić żeby sobie ulżyć bo to jeszcze trzy miesiące prawie a ona mówi, że mnie rozumie i pokazuje swój nadgarstek ze szrama i mówi, że miała operacje bo po porodzie jej to nie przeszło :/

... no to ja dołoże do pieca...moja Mama jest po operacji...i to niestety nie pomogło :-/

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    ... no to ja dołoże do pieca...moja Mama jest po operacji...i to niestety nie pomogło :-/
    Ale ona miała to spowodowane ciąża? Bo można mieć przez hormony jak w ciąży i z innych powodów.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi twardnial brzuch jak stałam więc cały dzień leżalam a dziś boli znów pępek, że ruszyć się nie da... Jak nie urok to sraczka. Dobrze, że sraczki nie mam do tego :P

Lady może zostaniesz kilka dni i Cie wypuszcza. Bądź dobrej myśli

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    moja jest po i jej na szczęście pomogło

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-bedzie dobrze. Trzymam kciuki. Poza tym, to jeszcze nie wyrok,ze urodzisz przedwcześnie. Nie płacz dla Nikosia i Zuzi.

Emikey- no cóż. Mój lekarz twierdzi,ze niby mi po porodzie przejdzie. No, może aż tak ostro to ręce mi nie będą dretwiec. Ale będę ogólnie dalej. Bo mi już przed ciąża mi dretwialy.

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Lady idziesz do szpitala? Kiedy?
    Muszę ogarnąć mała, tzn opiekę nad nią, teściowa albo moja mama, jak ogarnę to pójdę, najpóźniej w przyszłym tyg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey- no cóż. Mój lekarz twierdzi,ze niby mi po porodzie przejdzie. No, może aż tak ostro to ręce mi nie będą dretwiec. Ale będę ogólnie dalej. Bo mi już przed ciąża mi dretwialy.

Mi już nie tylko dretwieja ale i bolą. W nocy kołdry nie mogę naciągnąć. Ja nie miałam tego wcześniej. Moje jest spowodowane ciąża. Myślałam, że to przechodzi po porodzie. A tu niekoniecznie :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pewnie posprawdzają przez kilka dni czy wszystko dobrze i Cię wypuszczą. Będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę na peronie i czekam na pociąg do domu. Zostawiłam auto u mechanika. Ostatnim razem nie zrobił mi tego co chciałam. I chce mi sie okrutnie pić i jeszcze okrymutniej siku. Pociąg mam dopiero 10.55. Na stacji brak kibla, Tylko toitojka. Ale az tak bardzo mnie nie ciśnie jak siedzę , by z niej skorzystać. Nie cierpię toitojek. A już w ciąży, Nie korzystam. Może w pociągu nie będzie tak źle.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Lady, trzymam kciuki. Niekoniecznie musisz leżeć do końca ciąży. Mogą Cię z tydzień poobserwować i wypuścić. A swoją drogą, moim zdaniem lepiej żebyś się tam położyła, niż później zadręczała w domu, czy wszystko jest dobrze. Będziesz pod opieką przynajmniej.
    Wiem, wiem, tylko jakos tak smutno, jakby to była pierwsza ciąża to bym nie ryczala położyła się, i leżała jak długo potrzeba, teraz pierwsze co mam przed oczami Zuzke, która mnie szuka rano, i łzy same lecą

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Lady pewnie posprawdzają przez kilka dni czy wszystko dobrze i Cię wypuszczą. Będzie dobrze.
    Albo okaże się, że pomyłka ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi już nie tylko dretwieja ale i bolą. W nocy kołdry nie mogę naciągnąć. Ja nie miałam tego wcześniej. Moje jest spowodowane ciąża. Myślałam, że to przechodzi po porodzie. A tu niekoniecznie :/
    Wierzę. Że bolą. Ja jem lewą ręka, bo w prawej nie mogę długo utrzymać łyżki ani widelca. Warzywa gotowane ciężko mi pokroić. W zasadzie uczę się dużo rzeczy robić lewą ręka. Bo prawa długo nie wytrzymuje. A "mrowki" w zasadzie mam w niej calu czas.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację to tylko kilka dni :) na pewno

Opolanka 85, Iruletka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale ona miała to spowodowane ciąża? Bo można mieć przez hormony jak w ciąży i z innych powodów.

No nie, nie przez ciążę. Dużo pracuje manualnie a do tego predyspozycje.
    Ja już długo przed ciążą zauważyłam pierwsze symptomy, więc... wszystko co najlepsze po Mamusi :]

Chciałam tylko zaznaczyć, że interwencja chirurgiczna nie zawsze daje 100 % sukcesu. Ja już orientowałam się u znajomej fizjoterapeutki co mogę zacząć robić, bo od operacji podobno się odchodzi, no...traktuje się faktycznie jak ostateczność

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wierzę. Że bolą. Ja jem lewą ręka, bo w prawej nie mogę długo utrzymać łyżki ani widelca. Warzywa gotowane ciężko mi pokroić. W zasadzie uczę się dużo rzeczy robić lewą ręka. Bo prawa długo nie wytrzymuje. A "mrowki" w zasadzie mam w niej calu czas.
    U mnie lewa ręka bardziej, a ja jestem praworeczna. I w sumie tylko w nocy i po nocy. W ciągu dnia funkcjonuje normalnie. Obym nie była tym % któremu po porodzie nie przechodzi :/ bo jak tu wstac do malego w nocy jak ręce bezwładnie i obolała przez kilka minut. Nawet bym go na ręce nie wzięła :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ