X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kontakt bezpośrednio przy łóżeczku więc będzie lampka zaslepka. Widziałam już nawet kilka fajnych na Amazon

Coś w ten deseń

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8333bb670114.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec157c0d678d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:57

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znalazłam po młodym mało co używany :)
    Kuba urodzony w połowie października wiec rozmiar najmniejszy :)
    a myslalam ze musze kupić nowy :D

9489286_22.jpg

to musze ogarnąć :P od bratowej ciuchy :P

9489274_12.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:55

Szczesliwa_mamusia, k878, magdzia26, ara, Iruletka lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa wszystkiego najlepszego !! Nudnej ciąży i szybkiego porodu :)!!!

Dziewczyny wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila tutaj w DE w tym samym szpitalu co bede ja. Ona rodzila przez CC i miala problem z karmieniem. W tym szpitalu nie podają mleka, ona lezala 4 dni i przez ten czas nie mogla karmic bo nie miala czym, ale rowniez nie dostala nic dla Malego mimo ze prosila. Lekarze twierdza ze dziecko ma zasoby energetyczne po urodzeniu i nie trzeba przez pobyt w szpitalu mu nic podawac jesli mama chce potem karmic. Uwazacie ze powinnam sie zabezpieczyc i wziac cos ze soba? Chce karmic ale wiadomo ze roznie moze byc. Czy faktycznie myslicie ze dziecko przetrwa te kilka dni a w domu rozkrece na spokojnie laktacje?

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, nich Ci się spełnią marzenia. Żeby dzidziuś był zdrowy i "o czasie", a poród lekki. No i żebyś nie musiała długo czekać na kolejną ciążę, z której być może będzie córeczka :)

Wczoraj miałam super zajęcia w szkole rodzenia. Ćwiczenia fizyczne były świetnie prowadzone, dużo śmiechu, bo fajna położna. I słuchanie serduszek na koniec - to już rytuał każdych ćwiczeń. A potem wykład o zwiastunach porodu i wyprawce do szpitala. No i już wiem, że u nas jest podobnie jak opowiadała LAdy Savage - szpital zapewnia dla dzidziusia praktycznie wszystko. Wręcz nie zalecają przynoszenia własnych ubranek, ubranko tylko na wyjście. Kosmetyki również zapewniają dla dziecka i generalnie należy jak najmniej znosić rzeczy do szpitala, co by później nie przynosić zarazków do domu. Każda mama przy wyjściu ze szpitala dostaje też mini zestaw kosmetyków dla dziecka. Jedyne czego szpital nie zapewnia, to chusteczki nawilżane i jest deficyt z pampersami. Więc to są dwie rzeczy, które zalecają zabrać. I w ramach darów dla szpitala, przy wyjściu, można zostawić dwie nowe tetrowe pieluszki.
    Dzisiaj kolejne zajęcia. Tydzień szybciej jakoś leci, bo spotkania są 3 razy w tygodniu po dwie godziny.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    My mamy taką:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30af057ca97c.jpg

Plus dodatkowo będzie zawieszona taka mała lampka na ścianie.
    Właśnie o cos takiego mi chodziło ale w kolorach szarości lub mięty :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szpital, cukry ok, ale łożysko mi się starzeje za szybko, muszę się położyć, muszą wszystko z tym łożyskiem sprawdzić, ;( byle do listopada, żeby dało radę do listopada, proszę ;(.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Dziekuje Zołzimagic. - ja na Twoim miejscu zaopatrzyłabym sie w razie czego w mm. Sama myślałam by kupić kilka buteleczek Bebilonu. To są gotowe roztwory mleka Po 90ml, które Po zmieszaniu są gotowe do spożycia. U mnie w szpitalu takie podają maluszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No i szpital, cukry ok, ale łożysko mi się starzeje za szybko, muszę się położyć, muszą wszystko z tym łożyskiem sprawdzić, ;( byle do listopada, żeby dało radę do listopada, proszę ;(.
    To nieźle Lady, a wiedzą co jest powodem tak szybko starzejacego się łożyska? Dasz radę kobieto. Będzie dobrze.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak zrobię, co by sobie stresu nie robic i presji ze jak nie bede mogla karmic to dziecko bedzie kilka dni bez jedzenia...

• 78beti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Na pewno wszystko będzie OK - trzymam &&&&&

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:

Dziewczyny wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila tutaj w DE w tym samym szpitalu co bede ja. Ona rodzila przez CC i miala problem z karmieniem. W tym szpitalu nie podają mleka, ona lezala 4 dni i przez ten czas nie mogla karmic bo nie miala czym, ale rowniez nie dostala nic dla Malego mimo ze prosila. Lekarze twierdza ze dziecko ma zasoby energetyczne po urodzeniu i nie trzeba przez pobyt w szpitalu mu nic podawac jesli mama chce potem karmic. Uwazacie ze powinnam sie zabezpieczyc i wziac cos ze soba? Chce karmic ale wiadomo ze roznie moze byc. Czy faktycznie myslicie ze dziecko przetrwa te kilka dni a w domu rozkrece na spokojnie laktacje?
    Lepiej weź mm. Jak będzie głodny to będzie krzyczał Ci non stop. Zresztą 4 dni bez jedzenia? Jak się dorosły najje to też ma zasoby energetyczne ale i tak będzie głodny. Zresztą dziecko musi też pić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus i masz kombinezon jak znalazł dla córeczki. Śliczny :)

Amus87 lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady idziesz do szpitala? Kiedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziwne podejście lekarzy,czy położonych. Ciekawe,czy one nie jedzą po kilka dni, bo na pewno nie jedna ma spore zasoby energetyczne. Jak tak można

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:

ja bym miala ze sobą

i to nie jest tak ze dziecko płącze zawsze jak jest głodne Kuba nie płakał...po 10 h zmusiłam pielegniarki do podania mleka piła az miło!!!!! on nie plkałam WCALE przez 1sze 3 miesiące, takie mialam dziecko. A one mowily- nie płacze nie chce jeść!! a jak dostał butle to wciągał az miło

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus i masz kombinezon jak znalazł dla córeczki. Śliczny :)
    wczoraj tak leże z małżem i gadamy ze nie potrafimy sobie wyobrazić ze bedzie kolejne dziecko :D ja wiem on wie ale to takie nierealne :D a wczoraj przy tym kombinezonie sie rozryczałam :D

k878, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To nieźle Lady, a wiedzą co jest powodem tak szybko starzejacego się łożyska? Dasz radę kobieto. Będzie dobrze.
    Cukrzyca i otyłość tak mi powiedzieli, a ja na to no przecież sama pani mówi że cukry ok, no ale ze ogółem w cukrzycy tak się dzieje stąd właśnie na Polna mam przyjezdzac, i być kontrolowana itd. Staram się nie ryczeć

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, bierz poprawkę na to że mogli się trochę pomylić. Już jednej stracha narobiło. Pamiętasz? było na FB. Lepiej niech sprawdza. Przecież nie powiedzieli, że rodzisz. Będzie ok.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Właśnie o cos takiego mi chodziło ale w kolorach szarości lub mięty :)

Kupiłam ją na sprzedaży w zara Home Kids. Była jeszcze wersja w niebieskie gwiazdki. Ale warto do nich zaglądać bo czasem mają fajne rzeczy. Oczywiście najlepiej trafić na wyprzedaż bo trochę drogo.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem co bardziej powoduje u mnie ryk, to że mogę zostać do końca w szpitalu, czy to że mała będzie że mnie tyle czasy

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ