Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy kontakt bezpośrednio przy łóżeczku więc będzie lampka zaslepka. Widziałam już nawet kilka fajnych na Amazon
Coś w ten deseń
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8333bb670114.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec157c0d678d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:57
-
nick nieaktualnyto znalazłam po młodym mało co używany
Kuba urodzony w połowie października wiec rozmiar najmniejszy
a myslalam ze musze kupić nowy
to musze ogarnąćod bratowej ciuchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:55
Szczesliwa_mamusia, k878, magdzia26, ara, Iruletka lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa wszystkiego najlepszego !! Nudnej ciąży i szybkiego porodu
!!!
Dziewczyny wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila tutaj w DE w tym samym szpitalu co bede ja. Ona rodzila przez CC i miala problem z karmieniem. W tym szpitalu nie podają mleka, ona lezala 4 dni i przez ten czas nie mogla karmic bo nie miala czym, ale rowniez nie dostala nic dla Malego mimo ze prosila. Lekarze twierdza ze dziecko ma zasoby energetyczne po urodzeniu i nie trzeba przez pobyt w szpitalu mu nic podawac jesli mama chce potem karmic. Uwazacie ze powinnam sie zabezpieczyc i wziac cos ze soba? Chce karmic ale wiadomo ze roznie moze byc. Czy faktycznie myslicie ze dziecko przetrwa te kilka dni a w domu rozkrece na spokojnie laktacje? -
Szczęśliwa, nich Ci się spełnią marzenia. Żeby dzidziuś był zdrowy i "o czasie", a poród lekki. No i żebyś nie musiała długo czekać na kolejną ciążę, z której być może będzie córeczka
Wczoraj miałam super zajęcia w szkole rodzenia. Ćwiczenia fizyczne były świetnie prowadzone, dużo śmiechu, bo fajna położna. I słuchanie serduszek na koniec - to już rytuał każdych ćwiczeń. A potem wykład o zwiastunach porodu i wyprawce do szpitala. No i już wiem, że u nas jest podobnie jak opowiadała LAdy Savage - szpital zapewnia dla dzidziusia praktycznie wszystko. Wręcz nie zalecają przynoszenia własnych ubranek, ubranko tylko na wyjście. Kosmetyki również zapewniają dla dziecka i generalnie należy jak najmniej znosić rzeczy do szpitala, co by później nie przynosić zarazków do domu. Każda mama przy wyjściu ze szpitala dostaje też mini zestaw kosmetyków dla dziecka. Jedyne czego szpital nie zapewnia, to chusteczki nawilżane i jest deficyt z pampersami. Więc to są dwie rzeczy, które zalecają zabrać. I w ramach darów dla szpitala, przy wyjściu, można zostawić dwie nowe tetrowe pieluszki.
Dzisiaj kolejne zajęcia. Tydzień szybciej jakoś leci, bo spotkania są 3 razy w tygodniu po dwie godziny.Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
salenne wrote:My mamy taką:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30af057ca97c.jpg
Plus dodatkowo będzie zawieszona taka mała lampka na ścianie.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Dziekuje Zołzimagic. - ja na Twoim miejscu zaopatrzyłabym sie w razie czego w mm. Sama myślałam by kupić kilka buteleczek Bebilonu. To są gotowe roztwory mleka Po 90ml, które Po zmieszaniu są gotowe do spożycia. U mnie w szpitalu takie podają maluszka.
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:No i szpital, cukry ok, ale łożysko mi się starzeje za szybko, muszę się położyć, muszą wszystko z tym łożyskiem sprawdzić, ;( byle do listopada, żeby dało radę do listopada, proszę ;(.
-
Lady Savage wrote:No i szpital, cukry ok, ale łożysko mi się starzeje za szybko, muszę się położyć, muszą wszystko z tym łożyskiem sprawdzić, ;( byle do listopada, żeby dało radę do listopada, proszę ;(.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Zołzimagic wrote:Szczesliwa wszystkiego najlepszego !! Nudnej ciąży i szybkiego porodu
!!!
Dziewczyny wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila tutaj w DE w tym samym szpitalu co bede ja. Ona rodzila przez CC i miala problem z karmieniem. W tym szpitalu nie podają mleka, ona lezala 4 dni i przez ten czas nie mogla karmic bo nie miala czym, ale rowniez nie dostala nic dla Malego mimo ze prosila. Lekarze twierdza ze dziecko ma zasoby energetyczne po urodzeniu i nie trzeba przez pobyt w szpitalu mu nic podawac jesli mama chce potem karmic. Uwazacie ze powinnam sie zabezpieczyc i wziac cos ze soba? Chce karmic ale wiadomo ze roznie moze byc. Czy faktycznie myslicie ze dziecko przetrwa te kilka dni a w domu rozkrece na spokojnie laktacje? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Szczesliwa wszystkiego najlepszego !! Nudnej ciąży i szybkiego porodu
!!!
Dziewczyny wczoraj rozmawialam z kolezanka ktora rodzila tutaj w DE w tym samym szpitalu co bede ja. Ona rodzila przez CC i miala problem z karmieniem. W tym szpitalu nie podają mleka, ona lezala 4 dni i przez ten czas nie mogla karmic bo nie miala czym, ale rowniez nie dostala nic dla Malego mimo ze prosila. Lekarze twierdza ze dziecko ma zasoby energetyczne po urodzeniu i nie trzeba przez pobyt w szpitalu mu nic podawac jesli mama chce potem karmic. Uwazacie ze powinnam sie zabezpieczyc i wziac cos ze soba? Chce karmic ale wiadomo ze roznie moze byc. Czy faktycznie myslicie ze dziecko przetrwa te kilka dni a w domu rozkrece na spokojnie laktacje?
i to nie jest tak ze dziecko płącze zawsze jak jest głodne Kuba nie płakał...po 10 h zmusiłam pielegniarki do podania mleka piła az miło!!!!! on nie plkałam WCALE przez 1sze 3 miesiące, takie mialam dziecko. A one mowily- nie płacze nie chce jeść!! a jak dostał butle to wciągał az miło -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Amus i masz kombinezon jak znalazł dla córeczki. Śliczny
ja wiem on wie ale to takie nierealne
a wczoraj przy tym kombinezonie sie rozryczałam
k878, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:To nieźle Lady, a wiedzą co jest powodem tak szybko starzejacego się łożyska? Dasz radę kobieto. Będzie dobrze.
-
nick nieaktualny78beti wrote:Właśnie o cos takiego mi chodziło ale w kolorach szarości lub mięty
Kupiłam ją na sprzedaży w zara Home Kids. Była jeszcze wersja w niebieskie gwiazdki. Ale warto do nich zaglądać bo czasem mają fajne rzeczy. Oczywiście najlepiej trafić na wyprzedaż bo trochę drogo.