X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się telefonicznie ugadać z położną i pediatrą, aby nas przyjęli pod swoje skrzydła. Ufff, kolejne z głowy.

Aztoria, Lady Savage lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Kobietki,

Podajcie proszę normy krzywej cukrowej dla ciężarówek - link albo jak któraś pamięta na których to stronach albo kiedy tutaj było to pisane.

Coś mi się wydaje, że te, które podali mi przy wyniku nie dotycza ciężarnych...hmmmm
    Według norm z mojego lab jest coś nie tak, gdy:
    - na czczo 92-125
    - po godz >=180
    - po 2 godz >=153-199

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Natalia, ta kieszonka nie jest na wkładkę. To jest część materiału, która będzie trzymała Ci kaganiec, aby nie spadł kiedy odepniesz miskę. Jeśli włożyłabyś wkładkę do tej zakładki to miałabyś mokry stanik

To ja już nie wiem. Wszystkie staniki do karmienia z h&m tak są skonstruowane i w opisie jest, że posiadają miejsce na wkładki, a jest tylko ta zakładka. To gdzie mam tą wkładkę umieścić? :/

http://lp2.hm.com/hmprod?set=source[/model/2017/F00%200479374%20002%2055%200530.jpg],type[STILLLIFE_BACK]&hmver=1&call=url[file:/product/main]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 19:16

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś zamówienie z 5-10-15 i powiem szczerze,ze ten bodziak na 56 jest taki malutki,mam nadzieję, że mój syn nie urodzi się gigantem i chociaż raz wlozymy tego bodziaka

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też przeczytałam wpis mamaginekolog o cc i uważam że ma dużo racji tego tym co pisze

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15-16 listopada,to mam wrażenie,ze za chwilę. Sądząc po tym jak szybko zleciał wrzesień, październik pewnie też dość szybko zleci.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Udało mi się telefonicznie ugadać z położną i pediatrą, aby nas przyjęli pod swoje skrzydła. Ufff, kolejne z głowy.
    Jakiego pediatrę wybrałaś? Zimoląga? :P Nie pisałam Ci chyba, że dzwoniła do mnie ostatnio ta babka ze szkoły rodzenia, Zbroińska, bo nie zbiorą grupy na październik i przeniosła mnie do szkoły na Parkitkę. W ramach rekompensaty zaproponowała, że mogę ją zadeklarować jako położną, więc też mam z głowy Nad pediatrą jeszcze dumamy, bo obok w bloku mamy przychodnię i mielibyśmy blisko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 19:27

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak... szyjka się u mnie niestety skróciła. Dziś tylko 2cm i decyzja, że zakładamy pessar. Jeśli uda mi się go kupić jutro rano, to po południu gin mi założy. Na mocz polecił żuravit i jakąś jednorazową saszetkę do wypicia. Oprócz tego ze mną póki co ok.

Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze! :) jest ułożony główkowo, waży 1,5 kg i nie ma zastrzezen co do jego rozwoju. Zobaczyliśmy jego słodką buźkę :) no i 100% chłopak, uff

Musimy dotrwać minimum do 34 tygodnia, ale z.pessarem gin daje 98% szans dotrwania do terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 19:41

Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Aztoria, magdzia26, Petitka, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-trzymam kciuki. Mysle, że będzie dobrze

• 78beti Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    U niej będzie wtedy tak jak u mnie ciąża donoszona, to wcale nie jest wczesnie.
    Dokładnie tak. Mój gin jest za cc na dwa tygodnie przed planowana datą porodu albo inaczej po zakończonym 37tc. Robi tak bo czasem gdy zacznie sie już poród można nie zdążyć z cc a on uważa że jeśli decyduje że jest wskazanie do cc to nie chce dopuścić do porodu sn

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie. Powtarza się historia z pierwszej ciąży.. Lekarz stwierdził że wprawdzie szyjka bada się gorzej niż wygląda na usg, ale tak czy inaczej skraca się. Ma 3cm . mam jak najwięcej leżeć, nospa 3 razy dziennie i duphaston 3 razy dziennie. Kazał dotrwać do końca października i nastawić się na rozwiązanie raczej w listopadzie niż grudniu. Młodego nie mierzył bo to zrobimy dokładnie za 3 tygodnie. Wtedy też pogadamy o porodzie. No to leżymy

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 miesiące z pessarem, dasz radę :) najważniejsze, że malućkiemu nic nie jest i nic nie będzie :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    No to tak... szyjka się u mnie niestety skróciła. Dziś tylko 2cm i decyzja, że zakładamy pessar. Jeśli uda mi się go kupić jutro rano, to po południu gin mi założy. Na mocz polecił żuravit i jakąś jednorazową saszetkę do wypicia. Oprócz tego ze mną póki co ok.

Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze! :) jest ułożony główkowo, waży 1,5 kg i nie ma zastrzezen co do jego rozwoju. Zobaczyliśmy jego słodką buźkę :) no i 100% chłopak, uff

Musimy dotrwać minimum do 34 tygodnia, ale z.pessarem gin daje 98% szans dotrwania do terminu.
    2 cm to nie tak mało na 31tc.
    Najważniejsze że nie ma rozwarcia wewn.
    Pessar ambulatoryjne czy będzie Cię kładł na celeston ? Czy nie widzi wskazan do sterydow ?
    Mi gin też mówi że od 34tc można już rodzić. Oczywiście najlepiej w terminie ciąży donoszinej.
    Ty masz już 31tc więc te 3 tyg to wylezysz na 100pr
    A oszczedzalas się czy chodziłas ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah trzymam kciuki, żebyś donosiła ciążę jak najdłużej :)

nesairah lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    2 cm to nie tak mało na 31tc.
    Najważniejsze że nie ma rozwarcia wewn.
    Pessar ambulatoryjne czy będzie Cię kładł na celeston ? Czy nie widzi wskazan do sterydow ?
    Mi gin też mówi że od 34tc można już rodzić. Oczywiście najlepiej w terminie ciąży donoszinej.
    Ty masz już 31tc więc te 3 tyg to wylezysz na 100pr
    A oszczedzalas się czy chodziłas ?

Oszczedny/lezacy tryb życia mam już od 28tyg i przez ten czas z 3cm zrobiło się 2cm. Na szczęście szpital i sterydy prawdopodobnie nas ominą, jeśli pessar pozwoli dotrwać do 34 tygodnia. Będę mieć zakładany w gabinecie. Jutro albo w poniedziałek. Boję się tylko powikłań po założeniu, ale mam nadzieję, że mnie ominą.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Oszczedny/lezacy tryb życia mam już od 28tyg i przez ten czas z 3cm zrobiło się 2cm. Na szczęście szpital i sterydy prawdopodobnie nas ominą, jeśli pessar pozwoli dotrwać do 34 tygodnia. Będę mieć zakładany w gabinecie. Jutro albo w poniedziałek. Boję się tylko powikłań po założeniu, ale mam nadzieję, że mnie ominą.
    Oszczędny tryb Ale pewnie nie leżenie plackiem? Czy raczej leżenie?
    Sterydy podaje się do 34tc później już nie ma potrzeby. Jeśli gin nie zdecydował o nich na pewno dorrwasz ten czas musi być tego wręcz pewien :)
    Pessar ma niestety wady i zalety
    Jeśli gin da Ci globulki na infekcje to powinnaś uniknąć tych nieprzyjemności

iv09i09katk65tr1.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Według norm z mojego lab jest coś nie tak, gdy:
    - na czczo 92-125
    - po godz >=180
    - po 2 godz >=153-199

Dzięki bardzo!
    Takie mi podali na wyniku, dlatego byłam przekonana, że to "ogólne" normy, ale jestem w szoku - to te same i nie ma cukrzycy. Uffffff!!!

Można wcinać ciastki :D:D:D joke taki
    A na serio, Poślubiony poskładał łóżeczko, reperował jeszcze kilka rzeczy i tak słodko mnie dziś obudził, że w nagrodę dostanie racuchy ;) Franek czyli ja też, hehe

Nesairah...3mam kciuki!!! Bankowo będzie dobrze!!!

Iruletka, k878, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Oszczędny tryb Ale pewnie nie leżenie plackiem? Czy raczej leżenie?
    Sterydy podaje się do 34tc później już nie ma potrzeby. Jeśli gin nie zdecydował o nich na pewno dorrwasz ten czas musi być tego wręcz pewien :)
    Pessar ma niestety wady i zalety
    Jeśli gin da Ci globulki na infekcje to powinnaś uniknąć tych nieprzyjemności

Globulki już mi zapisał :) z tym leżeniem różnie bywało. Głównie leżałam, ale też krzątałam się po domu, 2 razy wyszłam na miasto pozałatwiać sprawy. No cóż.. lekarz mówił żeby się oszczędzać, nie dźwigać i dużo leżeć, więc tak też robiłam. Moja szyjka 'z natury' jest krótka po konizacji.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Globulki już mi zapisał :) z tym leżeniem różnie bywało. Głównie leżałam, ale też krzątałam się po domu, 2 razy wyszłam na miasto pozałatwiać sprawy. No cóż.. lekarz mówił żeby się oszczędzać, nie dźwigać i dużo leżeć, więc tak też robiłam. Moja szyjka 'z natury' jest krótka po konizacji.
    Moja też jest krótka z natury. Była w 12tc 3.2
    Nigdy nie wiadomo czy jakieś tam wyjście akurat spowodowało skrócenie szyjki
    Najważniejsze że nie ma rozwarcia ale w 3trym to i juz rozwarcie się zdarza
    Globulki masz będziesz nadal się oszczędzać
    Mówię Ci jakby gin uznał że możesz nie dotrwać dał by skierowanie na celeston
    Wg mnie to i bez pessara te kilka tyg byś wylezala;)

iv09i09katk65tr1.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Moja też jest krótka z natury. Była w 12tc 3.2
    Nigdy nie wiadomo czy jakieś tam wyjście akurat spowodowało skrócenie szyjki
    Najważniejsze że nie ma rozwarcia ale w 3trym to i juz rozwarcie się zdarza
    Globulki masz będziesz nadal się oszczędzać
    Mówię Ci jakby gin uznał że możesz nie dotrwać dał by skierowanie na celeston
    Wg mnie to i bez pessara te kilka tyg byś wylezala;)

A Ty leżysz z pessarem? Ja tam wolę być zabezpieczona, liczę na to, że cudem dotrwam do terminu :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ