X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jakby jeszcze, któraś chciała robić zakupy na blizejciebie.pl, to polecam. Wczoraj składałam zamówienie, a dzis już będę mieć paczkę :)

Noc dzisiaj trochę lepiej,ale muszę się chyba przyzwyczaić,ze do długo sie już nie wyspie. Kolano lupalo, noga dretwiala. Od 4 nie spałam. Przysnęło mi się przed samym budzikiem.

Mag-bedziesz miała iście świąteczny prezent :) a może się dzidziuś zlituje i przyjdzie trochę wcześniej na świat albo tuż po świętach i będzie prezentem noworocznym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 07:49

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale wczoraj było tego pisania. Normalnie dopiero dzisiaj skończyłam nadrabiać :)
    Wczoraj miałam przykra sytuację bo praktycznie zemdlalam w taksowce. Stałam w korku ponad godzinę, normalnie oblaly mnie zimne poty, ciemno przed oczami A do tego niedobrze. A facet jeszcze jak wybieglam to stanął obok i jeszcze zaczął palić.. myślałam ze się wykoncze

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tyg ;)
    ale wczoraj mnie te krokiety wykończyły, kto by przypuszczał, zasnęłam jak dziecko o 18, i wstałam dopiero dzisiaj po 7.

Szczesliwa_mamusia, nesairah, Petitka, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    No to tak... szyjka się u mnie niestety skróciła. Dziś tylko 2cm i decyzja, że zakładamy pessar. Jeśli uda mi się go kupić jutro rano, to po południu gin mi założy. Na mocz polecił żuravit i jakąś jednorazową saszetkę do wypicia. Oprócz tego ze mną póki co ok.

Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze! :) jest ułożony główkowo, waży 1,5 kg i nie ma zastrzezen co do jego rozwoju. Zobaczyliśmy jego słodką buźkę :) no i 100% chłopak, uff

Musimy dotrwać minimum do 34 tygodnia, ale z.pessarem gin daje 98% szans dotrwania do terminu.
    powodzenia nesairah, i na pewno dotrzymacie, nawet przetrzymacie, bo nam mnóstwo mam z pessare, i wszystkie po terminie urodziły.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie. Powtarza się historia z pierwszej ciąży.. Lekarz stwierdził że wprawdzie szyjka bada się gorzej niż wygląda na usg, ale tak czy inaczej skraca się. Ma 3cm . mam jak najwięcej leżeć, nospa 3 razy dziennie i duphaston 3 razy dziennie. Kazał dotrwać do końca października i nastawić się na rozwiązanie raczej w listopadzie niż grudniu. Młodego nie mierzył bo to zrobimy dokładnie za 3 tygodnie. Wtedy też pogadamy o porodzie. No to leżymy
    Dasz radę :) listopad nie jest tak daleko :)
    W takim tempie to my tu nazwę zmienimy na listopadówki xD albo listopadowe grudniówki xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 09:04

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    No to tak... szyjka się u mnie niestety skróciła. Dziś tylko 2cm i decyzja, że zakładamy pessar. Jeśli uda mi się go kupić jutro rano, to po południu gin mi założy. Na mocz polecił żuravit i jakąś jednorazową saszetkę do wypicia. Oprócz tego ze mną póki co ok.

Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze! :) jest ułożony główkowo, waży 1,5 kg i nie ma zastrzezen co do jego rozwoju. Zobaczyliśmy jego słodką buźkę :) no i 100% chłopak, uff

Musimy dotrwać minimum do 34 tygodnia, ale z.pessarem gin daje 98% szans dotrwania do terminu.
    Witaj w klubie :) tez czekam na pessar. Bedzie dziś lub jutro. Szyjka ostatnio 1,8. Dzis mnie maja zbadac to zobacze czy leżenie pomaga. Sterydy juz podane, na szczęście obeszlo sie bez dodatkowej insuliny

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcir jakis "przepis" na czarne mysli...bo mnie jaks opętaly.... Wczoraj czytalam o zamartwicy
    ..i ponoc najczesciej po cc....jeju :/ wszystko przez art mamy ginekolog

• 78beti Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już witam sie w 32tc i jeszcze trochę i zacznę odliczać :) teraz byle do wizyty którą mam 18.10 a potem to już będzie z górki :)

Wybrałam ciuszki ale jakoś strasznie nie chce mi sie ich prasować :(

Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny dajcir jakis "przepis" na czarne mysli...bo mnie jaks opętaly.... Wczoraj czytalam o zamartwicy
    ..i ponoc najczesciej po cc....jeju :/ wszystko przez art mamy ginekolog
    Przepis - hmmm nie czytaj takich głupot w necie

editchen lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- nie czytaj. Im więcej czytasz, tym więcej głupot do głowy człowiekowi przychodzi . Myśl pozytywnie, nic się nie stanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 09:22

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Witaj w klubie :) tez czekam na pessar. Bedzie dziś lub jutro. Szyjka ostatnio 1,8. Dzis mnie maja zbadac to zobacze czy leżenie pomaga. Sterydy juz podane, na szczęście obeszlo sie bez dodatkowej insuliny

Mi się udało kupić z samego rana, więc dziś koło 13 będę miała zakładany. Ogromny jest...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nie ma co czytać, bo to bardzo nakręca!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów zajrzałam na wrzesniowki. Tym razem pozytywne wieści. "5085g, 56cm. Bez znieczulenia. Bez naciecia I nie peklam. Glowa 38cm". Da się? da się ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, "Poród rozgrywa się w głowie" - tak nam w kółko powtarzali na szkole rodzenia. Więc napełniaj ją dobrymi myślami. Twoje ciało potrafi spokojnie wydać na świat zdrowego maluszka. Masz wszystko co potrzeba :)
    Ja staram się tego trzymać, choć porodu boję się jak wszyscy.

Często łatwiej jest napisać na forach o trudnościach, niż o zwykłych dobrych rzeczach. Tych pozytywnych scenariuszy jest milion więcej, tylko często dziewczyny nie mają potrzeby o nich pisać ;) Nasza odpowiedzialność, którymi informacjami się karmimy.

magdzia26 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mi się udało kupić z samego rana, więc dziś koło 13 będę miała zakładany. Ogromny jest...
    A Ty jesteś w szpitalu? Mi ma zakładać moj lekarz, tylko ze od dziś jest na urlopie i jeżeli pessar zdąży przyjść do którejś godz to dziś mi zalozy, a jak nie to dopiero w poniedziałek, bo wyjezdza popołudniu.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    A Ty jesteś w szpitalu? Mi ma zakładać moj lekarz, tylko ze od dziś jest na urlopie i jeżeli pessar zdąży przyjść do którejś godz to dziś mi zalozy, a jak nie to dopiero w poniedziałek, bo wyjezdza popołudniu.

Na szczęście szpital mnie ominął, też mi będzie mój lekarz zakładał :) podał mi wczoraj adres apteki, w której mają pessary na stanie i na szczęście udło mi się kupić na miejscu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)

Ja po kolejnej takiej sobie nocy. Jak tylko mąż wstaje się szykować do pracy to ja się budzę... Zjadłam wczesne śniadanie i jakoś jeszcze pospałam.

Kolejne pranie już się pierze :) Jutro kolejna tura prasowania będzie. Jak patrzę na ilość ciuszków to utwierdzam się w przekonaniu, że wielu moje dziecko nawet nie zdąży założyć, no ale cóż :P

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Na szczęście szpital mnie ominął, też mi będzie mój lekarz zakładał :) podał mi wczoraj adres apteki, w której mają pessary na stanie i na szczęście udło mi się kupić na miejscu.
    Daj znać jak będziesz juz po

nesairah lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj lekarz prognozował, że synek urodzi się ze wzrostem 52cm i 3200g, ciekawe czy się sprawdzi. Jeśli tak, to chyba nie będę miała go w co ubrać. Większość ubranek mam na 62cm. Kilka sztuk na 56cm i dosłownie 2 sztuki na 50 (jeden komplet). Chyba dokupię jeszcze coś malutkiego.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag031, ja jestem z Krakowa ;)
    Wczoraj bylam na ostatnoch zajeciach w szkole rodzenia i tez korki po drodze straszne...
    Licze na porod przed swietami :D Wedlug OM termin mialam na 26.12, ale dziecko jest juz o dwa tyg wieksze, wiec licze, ze przed swietami bede juz z dzieckiem na rekach w domu ;)

Edith, editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ