Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry. Jakby jeszcze, któraś chciała robić zakupy na blizejciebie.pl, to polecam. Wczoraj składałam zamówienie, a dzis już będę mieć paczkę
Noc dzisiaj trochę lepiej,ale muszę się chyba przyzwyczaić,ze do długo sie już nie wyspie. Kolano lupalo, noga dretwiala. Od 4 nie spałam. Przysnęło mi się przed samym budzikiem.
Mag-bedziesz miała iście świąteczny prezenta może się dzidziuś zlituje i przyjdzie trochę wcześniej na świat albo tuż po świętach i będzie prezentem noworocznym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 07:49
-
Dzień dobry
ale wczoraj było tego pisania. Normalnie dopiero dzisiaj skończyłam nadrabiać
Wczoraj miałam przykra sytuację bo praktycznie zemdlalam w taksowce. Stałam w korku ponad godzinę, normalnie oblaly mnie zimne poty, ciemno przed oczami A do tego niedobrze. A facet jeszcze jak wybieglam to stanął obok i jeszcze zaczął palić.. myślałam ze się wykoncze -
Witam się w 32 tyg
ale wczoraj mnie te krokiety wykończyły, kto by przypuszczał, zasnęłam jak dziecko o 18, i wstałam dopiero dzisiaj po 7.Szczesliwa_mamusia, nesairah, Petitka, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:No to tak... szyjka się u mnie niestety skróciła. Dziś tylko 2cm i decyzja, że zakładamy pessar. Jeśli uda mi się go kupić jutro rano, to po południu gin mi założy. Na mocz polecił żuravit i jakąś jednorazową saszetkę do wypicia. Oprócz tego ze mną póki co ok.
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze!jest ułożony główkowo, waży 1,5 kg i nie ma zastrzezen co do jego rozwoju. Zobaczyliśmy jego słodką buźkę
no i 100% chłopak, uff
Musimy dotrwać minimum do 34 tygodnia, ale z.pessarem gin daje 98% szans dotrwania do terminu. -
Kumrara wrote:Dziewczyny ja po wizycie. Powtarza się historia z pierwszej ciąży.. Lekarz stwierdził że wprawdzie szyjka bada się gorzej niż wygląda na usg, ale tak czy inaczej skraca się. Ma 3cm . mam jak najwięcej leżeć, nospa 3 razy dziennie i duphaston 3 razy dziennie. Kazał dotrwać do końca października i nastawić się na rozwiązanie raczej w listopadzie niż grudniu. Młodego nie mierzył bo to zrobimy dokładnie za 3 tygodnie. Wtedy też pogadamy o porodzie. No to leżymy
listopad nie jest tak daleko
W takim tempie to my tu nazwę zmienimy na listopadówki xD albo listopadowe grudniówki xDWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 09:04
-
nesairah wrote:No to tak... szyjka się u mnie niestety skróciła. Dziś tylko 2cm i decyzja, że zakładamy pessar. Jeśli uda mi się go kupić jutro rano, to po południu gin mi założy. Na mocz polecił żuravit i jakąś jednorazową saszetkę do wypicia. Oprócz tego ze mną póki co ok.
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze!jest ułożony główkowo, waży 1,5 kg i nie ma zastrzezen co do jego rozwoju. Zobaczyliśmy jego słodką buźkę
no i 100% chłopak, uff
Musimy dotrwać minimum do 34 tygodnia, ale z.pessarem gin daje 98% szans dotrwania do terminu.tez czekam na pessar. Bedzie dziś lub jutro. Szyjka ostatnio 1,8. Dzis mnie maja zbadac to zobacze czy leżenie pomaga. Sterydy juz podane, na szczęście obeszlo sie bez dodatkowej insuliny
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Ja tez już witam sie w 32tc i jeszcze trochę i zacznę odliczać
teraz byle do wizyty którą mam 18.10 a potem to już będzie z górki
Wybrałam ciuszki ale jakoś strasznie nie chce mi sie ich prasowaćSzczesliwa_mamusia, Aztoria, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Amus87 wrote:Dziewczyny dajcir jakis "przepis" na czarne mysli...bo mnie jaks opętaly.... Wczoraj czytalam o zamartwicy
..i ponoc najczesciej po cc....jejuwszystko przez art mamy ginekolog
editchen lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Lura82 wrote:Witaj w klubie
tez czekam na pessar. Bedzie dziś lub jutro. Szyjka ostatnio 1,8. Dzis mnie maja zbadac to zobacze czy leżenie pomaga. Sterydy juz podane, na szczęście obeszlo sie bez dodatkowej insuliny
Mi się udało kupić z samego rana, więc dziś koło 13 będę miała zakładany. Ogromny jest... -
Amus, "Poród rozgrywa się w głowie" - tak nam w kółko powtarzali na szkole rodzenia. Więc napełniaj ją dobrymi myślami. Twoje ciało potrafi spokojnie wydać na świat zdrowego maluszka. Masz wszystko co potrzeba
Ja staram się tego trzymać, choć porodu boję się jak wszyscy.
Często łatwiej jest napisać na forach o trudnościach, niż o zwykłych dobrych rzeczach. Tych pozytywnych scenariuszy jest milion więcej, tylko często dziewczyny nie mają potrzeby o nich pisaćNasza odpowiedzialność, którymi informacjami się karmimy.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:Mi się udało kupić z samego rana, więc dziś koło 13 będę miała zakładany. Ogromny jest...22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:A Ty jesteś w szpitalu? Mi ma zakładać moj lekarz, tylko ze od dziś jest na urlopie i jeżeli pessar zdąży przyjść do którejś godz to dziś mi zalozy, a jak nie to dopiero w poniedziałek, bo wyjezdza popołudniu.
Na szczęście szpital mnie ominął, też mi będzie mój lekarz zakładałpodał mi wczoraj adres apteki, w której mają pessary na stanie i na szczęście udło mi się kupić na miejscu.
-
nick nieaktualnyCześć Mamusie
Ja po kolejnej takiej sobie nocy. Jak tylko mąż wstaje się szykować do pracy to ja się budzę... Zjadłam wczesne śniadanie i jakoś jeszcze pospałam.
Kolejne pranie już się pierzeJutro kolejna tura prasowania będzie. Jak patrzę na ilość ciuszków to utwierdzam się w przekonaniu, że wielu moje dziecko nawet nie zdąży założyć, no ale cóż
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:Na szczęście szpital mnie ominął, też mi będzie mój lekarz zakładał
podał mi wczoraj adres apteki, w której mają pessary na stanie i na szczęście udło mi się kupić na miejscu.
nesairah lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Wczoraj lekarz prognozował, że synek urodzi się ze wzrostem 52cm i 3200g, ciekawe czy się sprawdzi. Jeśli tak, to chyba nie będę miała go w co ubrać. Większość ubranek mam na 62cm. Kilka sztuk na 56cm i dosłownie 2 sztuki na 50 (jeden komplet). Chyba dokupię jeszcze coś malutkiego.
-
Mag031, ja jestem z Krakowa
Wczoraj bylam na ostatnoch zajeciach w szkole rodzenia i tez korki po drodze straszne...
Licze na porod przed swietamiWedlug OM termin mialam na 26.12, ale dziecko jest juz o dwa tyg wieksze, wiec licze, ze przed swietami bede juz z dzieckiem na rekach w domu
Edith, editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś