X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja już z pessarem. Zakładanie trwało minutę, było nieprzyjemne, ale nie bolesne. Nie czuję, że coś tam mam, tylko chwilami takie rozpieranie lekkie, ale gin mówił, że tak ma.być. Co do zaleceń - pdzez pierwsze dni mam głównie leżeć, później już w miarę normalnie mogę funkcjonować, ale bez dźwigania, obciążania się i długich spacerów. 10.10 wizyta kontrolna.
    Zazdroszczę Ci. Jestem w szpitalu od wtorku. Badanie miałam tylko pierwszego dnia. Dziś miało być drugie, ale ze wgl na pessar odwolano je rano. Lekarza jeszcze nie ma i pewnie juz do poniedziałku nie będzie ani pessara ani badania. Tydzień lezenia bez wiedzy co sie dokładnie dzieje. Czuje sie niepewnie

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Zazdroszczę Ci. Jestem w szpitalu od wtorku. Badanie miałam tylko pierwszego dnia. Dziś miało być drugie, ale ze wgl na pessar odwolano je rano. Lekarza jeszcze nie ma i pewnie juz do poniedziałku nie będzie ani pessara ani badania. Tydzień lezenia bez wiedzy co sie dokładnie dzieje. Czuje sie niepewnie

Kurcze współczuję :( nie cierpię szpitali. Mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko pojdzie dobrze. Trzymam kciuki!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:

masakra! co za barany!
    z drugiej strony, przynajmniej leżysz i nic się nie dzieje;
    będzie dobrze!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja rowniez jestem z krakowa i zamierzam rodzic w zeromskim.

Dzis mialam intenstwne pol dnia spedzone w sklepach. Odebralam zamowienie w smyku. Przy okazji ogladnelam na zywo ten lezaczek z tiny love i niestety z zalem swierdzam ze nie spelnia naszych oczekiwan, praktycznie sie nie buja, wiec jako kolyska i krzeselko ok, ale jako lezaczek bujaczek to lipa. Nie bedziemy go raczej kupowac :(
    W c&a kupilam dwie czapeczki i dwa body z bio bawelny. Do tego przyszlo moje zamowienie z ubrankami dla malego i koszula i szlafrokiem dla mnie :) ach jakie te rzeczy sa slodkie :D

W koncu tez ogladnelam wozek ktory chcemy kupic, ale panie w sklepie byly tak niezorientowane ze bedziemy zamawiac gdzie indziej.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze! Grunt to się nie stresować. Ważne że z dzieciaczkiem wszystko w porządku :)
    Neseirah cieszę się, że gładko poszło. Dbaj o siebie i dzidziusia. Już niedługo zostało ;)
    Ja teraz trochę padam na twarz. Wyszłam z domu rano do położnej i oczywiście skończyło się na zakupach dla małego :) Na wizycie wszystko w porządku. Pobrała 3 (!!) fiolki krwi, zmierzyła ciśnienie i brzuszek. Małemu serduszko ślicznie bije a moje wyniki moczu wyszły dobre więc mogę jeść słodkie! Hip hip hura xD
    Zamówiłam dzisiaj dla małego takie cudo. Teraz będę czekać na kuriera jak na Św Mikołaja :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75b9b178fe24.png

Aztoria, magdzia26, [m]alina, ara lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z zakupów :) pampery i chusteczki kupione, szumis odebrany ze sklepu, dokupiłam jeszcze 6 pajaców i dwie czapeczki No i przyszły moje pieluszki - łącznie 20 szt - mam nadzieje ze wystarczy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ac2bece6307.jpg

Aztoria, Petitka, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, [m]alina, Lady Savage, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka-jak przyjdzie Ci ten bujaczek, to koniecznie daj znać. Waham się między nim a tiny love, Ale ten z Kinder do mnie jakoś lepiej przemawia

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka tez czekam na opinie o lezaczku :)

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Petitka tez czekam na opinie o lezaczku :)
    Ja tez bo jeszcze ciagle nie zdecydowałam który wybrac

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesirah to teraz odpoczynek i większy Twój spokój:)

Lura
    Może czekasz na wyniki posiewu dlatego pessar masz nie założony.
    A badać nie chcą często zeby nie gmerac co chwilę.

Sterydy pewnie już dostałaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:38

iv09i09katk65tr1.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten mnie właśnie urzekł od pierwszego wejrzenia. Mam nadzieję, że się nie zawiodę i będzie tak funkcjonalny jak to przedstawiają :) Spodobało mi się przede wszystkim to, że te "płozy" można przekręcić i albo stoi stabilnie albo można bujać. Wizualnie jakoś bardziej do mnie przemówił :D Dam kobitki znać na pewno. Ma przyjść w ciągu 7dni roboczych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez pod tym kątem na niego patrzyłam. I mógłby pełnić funkcje łóżeczka na noc, gdybyśmy wyjechali na weekend. Mniej zajmuje miejsca niż łóżeczko turystyczne

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie trafiłam na niego przypadkiem gdy szukałam kołyski do salonu. Mamy w domku piętro i chciałam albo kupić na dół kołyskę albo po prostu małego układać w gondoli. Trafiłam na ten bujaczek i ta wielofunkcyjność była tym czymś co zadecydowało :) Mały i pośpi i posiedzi a w każdej chwili można złożyć i nie zajmuje miejsca. No i łatwy patent na łóżeczko turystyczne tak jak piszesz Szczęśliwa :) Oby na żywo nie złamał mi serca xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o nim już właśnie pisałam jakieś 100stron temu;) też go znalazłam przez przypadek na allegro. Wydaje się obiecujący. Więc jak przyjdzie, to koniecznie zrób zdjęcie "na zywo" i zdaj relacje :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś brytyjska służba zdrowia mnie zaskoczyła. Przyzwyczajona jestem do polskiej służby zdrowia więc nie spodziewałam się, że może być aż tak inaczej.

Za półtora tygodnia lecimy z Gabim do Polski. Jestem już w 28 tyg więc niestety potrzebuje zaświadczenia, że mogę latać. Polski lekarz powiedział mi, że mogę wybierać albo l4 albo zaświadczenie na lot samolotem. On wystawi jedno. Zapytałam więc położonej tu jak załatwić te zaświadczenie. Powiedziała, że trzeba iść do rejestracji i poprosić żeby GP wystawił. Iść najlepiej 7-10 dni przed lotem żeby było na czas. Poszłam wczoraj przed zamknięciem kliniki a dziś rano dzwonili, że do odbioru. Ekspresowo to załatwili. No ale jest problem bo wydane za wcześniej. Linia lotnicza chce najstarsze 6 dniowe. WycZytałam, że koszt takiego zaświadczenia to 25£ więc teraz płacić za 2 to dużo za dużo, zwłaszcza, że lot tam i z powrotem kosztował 30. Poszłam wiec zapytać czy da się datę przesunąć. Po drodze spotkałam swoją położna która się zatRzymała na drodze żeby zapytać się jak się czuję itd (moja Polska prawie do mnie nie mówi jak jestem u niej w gabinecie, na ulicy by mnie nie poznała). Potem recepcjonistka wzięła moje zezwolenie na lot poszła do GP a ten od ręki wystawił mi nowe z data przyszłą :D nie do pomyślenia w Polsce. Co więcej moja klinika daje zaświadczenia za darmo. Mój polski gin na NFZ zażądał 30 zł za zaświadcZenie do pracy że jestem w ciąży. Także jestem w lekkim szoku :)

editchen, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zamówiłam na bliżejciebie zrobiłam przelew bo na maila przyszło ile gdzie i co. Teraz co?? musze im potwierdzenie wysłac?? ciemna jestem ja zwykle z allegro kupuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 18:19

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis znow pieke buleczki czekoladowo-cynamonowe, jestem od nich uzalezniona :D

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dobra zamówiłam na bliżejciebie zrobiłam przelew bo na maila przyszło ile gdzie i co. Teraz co?? musze im potwierdzenie wysłac?? ciemna jestem ja zwykle z allegro kupuje :P
    Jak zaksieguja wplate, to Co przyślą informacje,ze zaksiegowany. A czemu nie zrobiłaś przelewem przez pay, szybciej idzie. A tam była opcja bezpłatną i kasa jest od razu przelana na konto. Ja z tej opcji najczęściej korzystam, czyba,ze karzą sobie dopłacać ileś procent. A tak to od razu mnie przerzuca na stronę banku i robię przelew.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nie musisz. Dostaniesz, albo powinnaś dostać, na maila zmiana statusu zamówienia : w realizacji jak dostaną przelew.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey- co Ty miałaś za lekarza w Polsce!
    Fajnie, że jesteś pozytywnie zaskoczona. Chociaż tam masz normalnie. Bo ze swoim synem, to byś miała przeboje

‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ