Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:Ja już z pessarem. Zakładanie trwało minutę, było nieprzyjemne, ale nie bolesne. Nie czuję, że coś tam mam, tylko chwilami takie rozpieranie lekkie, ale gin mówił, że tak ma.być. Co do zaleceń - pdzez pierwsze dni mam głównie leżeć, później już w miarę normalnie mogę funkcjonować, ale bez dźwigania, obciążania się i długich spacerów. 10.10 wizyta kontrolna.22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Lura82 wrote:Zazdroszczę Ci. Jestem w szpitalu od wtorku. Badanie miałam tylko pierwszego dnia. Dziś miało być drugie, ale ze wgl na pessar odwolano je rano. Lekarza jeszcze nie ma i pewnie juz do poniedziałku nie będzie ani pessara ani badania. Tydzień lezenia bez wiedzy co sie dokładnie dzieje. Czuje sie niepewnie
Kurcze współczujęnie cierpię szpitali. Mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko pojdzie dobrze. Trzymam kciuki!
-
Lura82 wrote:Zazdroszczę Ci. Jestem w szpitalu od wtorku. Badanie miałam tylko pierwszego dnia. Dziś miało być drugie, ale ze wgl na pessar odwolano je rano. Lekarza jeszcze nie ma i pewnie juz do poniedziałku nie będzie ani pessara ani badania. Tydzień lezenia bez wiedzy co sie dokładnie dzieje. Czuje sie niepewnie
masakra! co za barany!
z drugiej strony, przynajmniej leżysz i nic się nie dzieje;
będzie dobrze!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Hej
Ja rowniez jestem z krakowa i zamierzam rodzic w zeromskim.
Dzis mialam intenstwne pol dnia spedzone w sklepach. Odebralam zamowienie w smyku. Przy okazji ogladnelam na zywo ten lezaczek z tiny love i niestety z zalem swierdzam ze nie spelnia naszych oczekiwan, praktycznie sie nie buja, wiec jako kolyska i krzeselko ok, ale jako lezaczek bujaczek to lipa. Nie bedziemy go raczej kupowac
W c&a kupilam dwie czapeczki i dwa body z bio bawelny. Do tego przyszlo moje zamowienie z ubrankami dla malego i koszula i szlafrokiem dla mnieach jakie te rzeczy sa slodkie
W koncu tez ogladnelam wozek ktory chcemy kupic, ale panie w sklepie byly tak niezorientowane ze bedziemy zamawiac gdzie indziej.Synuś
-
Lura82 trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze! Grunt to się nie stresować. Ważne że z dzieciaczkiem wszystko w porządku
Neseirah cieszę się, że gładko poszło. Dbaj o siebie i dzidziusia. Już niedługo zostało
Ja teraz trochę padam na twarz. Wyszłam z domu rano do położnej i oczywiście skończyło się na zakupach dla małegoNa wizycie wszystko w porządku. Pobrała 3 (!!) fiolki krwi, zmierzyła ciśnienie i brzuszek. Małemu serduszko ślicznie bije a moje wyniki moczu wyszły dobre więc mogę jeść słodkie! Hip hip hura xD
Zamówiłam dzisiaj dla małego takie cudo. Teraz będę czekać na kuriera jak na Św Mikołaja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75b9b178fe24.pngAztoria, magdzia26, [m]alina, ara lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam z zakupów
pampery i chusteczki kupione, szumis odebrany ze sklepu, dokupiłam jeszcze 6 pajaców i dwie czapeczki No i przyszły moje pieluszki - łącznie 20 szt - mam nadzieje ze wystarczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ac2bece6307.jpgAztoria, Petitka, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, [m]alina, Lady Savage, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Nesirah to teraz odpoczynek i większy Twój spokój:)
Lura
Może czekasz na wyniki posiewu dlatego pessar masz nie założony.
A badać nie chcą często zeby nie gmerac co chwilę.
Sterydy pewnie już dostałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:38
-
No ten mnie właśnie urzekł od pierwszego wejrzenia. Mam nadzieję, że się nie zawiodę i będzie tak funkcjonalny jak to przedstawiają
Spodobało mi się przede wszystkim to, że te "płozy" można przekręcić i albo stoi stabilnie albo można bujać. Wizualnie jakoś bardziej do mnie przemówił
Dam kobitki znać na pewno. Ma przyjść w ciągu 7dni roboczych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 15:42
-
nick nieaktualny
-
No ja właśnie trafiłam na niego przypadkiem gdy szukałam kołyski do salonu. Mamy w domku piętro i chciałam albo kupić na dół kołyskę albo po prostu małego układać w gondoli. Trafiłam na ten bujaczek i ta wielofunkcyjność była tym czymś co zadecydowało
Mały i pośpi i posiedzi a w każdej chwili można złożyć i nie zajmuje miejsca. No i łatwy patent na łóżeczko turystyczne tak jak piszesz Szczęśliwa
Oby na żywo nie złamał mi serca xD
-
nick nieaktualny
-
Dziś brytyjska służba zdrowia mnie zaskoczyła. Przyzwyczajona jestem do polskiej służby zdrowia więc nie spodziewałam się, że może być aż tak inaczej.
Za półtora tygodnia lecimy z Gabim do Polski. Jestem już w 28 tyg więc niestety potrzebuje zaświadczenia, że mogę latać. Polski lekarz powiedział mi, że mogę wybierać albo l4 albo zaświadczenie na lot samolotem. On wystawi jedno. Zapytałam więc położonej tu jak załatwić te zaświadczenie. Powiedziała, że trzeba iść do rejestracji i poprosić żeby GP wystawił. Iść najlepiej 7-10 dni przed lotem żeby było na czas. Poszłam wczoraj przed zamknięciem kliniki a dziś rano dzwonili, że do odbioru. Ekspresowo to załatwili. No ale jest problem bo wydane za wcześniej. Linia lotnicza chce najstarsze 6 dniowe. WycZytałam, że koszt takiego zaświadczenia to 25£ więc teraz płacić za 2 to dużo za dużo, zwłaszcza, że lot tam i z powrotem kosztował 30. Poszłam wiec zapytać czy da się datę przesunąć. Po drodze spotkałam swoją położna która się zatRzymała na drodze żeby zapytać się jak się czuję itd (moja Polska prawie do mnie nie mówi jak jestem u niej w gabinecie, na ulicy by mnie nie poznała). Potem recepcjonistka wzięła moje zezwolenie na lot poszła do GP a ten od ręki wystawił mi nowe z data przyszłąnie do pomyślenia w Polsce. Co więcej moja klinika daje zaświadczenia za darmo. Mój polski gin na NFZ zażądał 30 zł za zaświadcZenie do pracy że jestem w ciąży. Także jestem w lekkim szoku
editchen, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:dobra zamówiłam na bliżejciebie zrobiłam przelew bo na maila przyszło ile gdzie i co. Teraz co?? musze im potwierdzenie wysłac?? ciemna jestem ja zwykle z allegro kupuje
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:dobra zamówiłam na bliżejciebie zrobiłam przelew bo na maila przyszło ile gdzie i co. Teraz co?? musze im potwierdzenie wysłac?? ciemna jestem ja zwykle z allegro kupuje
-
nick nieaktualny