Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Emikey- co Ty miałaś za lekarza w Polsce!
Fajnie, że jesteś pozytywnie zaskoczona. Chociaż tam masz normalnie. Bo ze swoim synem, to byś miała przeboje -
Emikey co za bałwany z tych polskich lekarzy, masakra ;/ mi nie chciała na początku dać zwolnienia, bo skoro kobiety na zachodzie do 40 tc pracują w hipermarketach to ja też mogę ;/. Maskara, co niektórzy to sami sie powinni leczyć.
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Jak wybierałam to szukałam takiego co ma własne usg (nie bylo wspomniane, że to inna wizyta płatna 150zł). Miał nieźle opinię. Ale u mnie w mieście ogólnie sami popaprancy. Dlatego wszyscy uciekają do Warszawy, Wyszkowa czy Łomży. Ja wiedziałam, że końcZyć w Polsce nie będę. Gdybym miała rodzIć u nas to pewnie w Wawie bądź Wyszkowie. I pewnie od razu tam bym do lekarza jeździła.
-
Chociaż mimo tego, że wiedziałam że wyjadę do Anglii myślałam, że inaczej się kobietę w ciąży traktuje. Mój gin potrafił mi rzucać teksty typu "jak się dziecka zachciało to teraz trzeba znosić konsekwencje" albo "to że serce biło w poniedzialek nie znaczy że bedzie też bić w piątek" albo "wyniki są dobre ale ja bym się nie cieszył, może zawsze zajść pomyłka".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 18:50
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Jak zaksieguja wplate, to Co przyślą informacje,ze zaksiegowany. A czemu nie zrobiłaś przelewem przez pay, szybciej idzie. A tam była opcja bezpłatną i kasa jest od razu przelana na konto. Ja z tej opcji najczęściej korzystam, czyba,ze karzą sobie dopłacać ileś procent. A tak to od razu mnie przerzuca na stronę banku i robię przelew.
-
nick nieaktualnyPowinnaś napisać. Bo to jakiś burak i prostak. Moj mi nic nie mówił nigdy o wadze,ze za dużo mam nadwagę, czy coś. A jak musiał mi powiedzieć o moim bmi, to tak to ubierał w słowa,zeby mnie nie urazić. Mój przy Twoim, to naprawdę prawdziwy anioł. Jak poszłam w 5t3d do niego na potwierdzenie ciąży, to się cieszył i mi gratulowal. Oraz trzymał kciuki za dalszy rozwój. Do razu dał mi leki,zeby była jak największa szansa podtrzymania ciąży.
emikey, editchen, Lady Savage, nataliamonika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Już masz alternatywe. Tešć będzie zachwycony
jak mnie zarazi to nic mężowi no powiem. Chociaż on taki sam. Wywaliło mu opryszczke na uscie i upiera się , że chce buzi. Ja tego nigdy nie miałam i nie mam ochoty złapać. Zwłaszcza, że wyczytałam, że dla dziecka jest niebezpieczne jak matka zarazi sie podczas ciąży po raz pierwszy. Jak juz ma to ok, ale zakażenie się dopiero może mieć konsekwencje dla płodu.
-
nick nieaktualnyNa opryszczke uważaj.ja się tego dziadostwa też boję. Nigdy niemialam. Na szczęście moj P też nigdy nie miał, Ale mama często przyjeżdża do mnie z opryszczka. I niech nie pije z Twoich kubków i szklanek w momencie kiedy Ty pijesz (nie mówię tu o umytych). I jak się mały urodzi, to niech go w usta nie próbuje całować, nawet jak nie będzie widoczna. Dopiero jak podrośnie. Bo to niebezpieczne
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Na opryszczke uważaj.ja się tego dziadostwa też boję. Nigdy niemialam. Na szczęście moj P też nigdy nie miał, Ale mama często przyjeżdża do mnie z opryszczka. I niech nie pije z Twoich kubków i szklanek w momencie kiedy Ty pijesz (nie mówię tu o umytych). I jak się mały urodzi, to niech go w usta nie próbuje całować, nawet jak nie będzie widoczna. Dopiero jak podrośnie. Bo to niebezpieczne
-
nick nieaktualnyemikey wrote:No właśnie wiem. Ale głupkowi nie przetłumaczysz. Obraża się. Mówi że jak ma po lewej stronie to może całować prawa..... osioł.
-
Aztoria wrote:A ja dzis znow pieke buleczki czekoladowo-cynamonowe, jestem od nich uzalezniona
Aztoria, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:A najlepszy tekst mojego gina to "gdyby była pani szczuplejsza to bym pani plec dziecka powiedział, a tak to nie". Ja do jakiś ogromnych nie należę. Na FB macie zdjęcia.
Ja mam spora nadwage, po kazdej ciazy chudlam szybko, ale efekt jojo mnie dobijal i teraz zaczelam ciaze z 90kg. Moj gin nigdy tego nie komentowal. Plec poznalam w 12 tyg.Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
Emikey - koniecznie napisz opinie!!! to jest szczyt chamstwa i bezczelnosci! ja pamietam, jak raz, jeszcze przed ciaza, jedna lekarka stwierdzila, ze mnie nie zbada, bo jestem za gruba....
teraz ta, mimo ze stosuje klauzule sumienia wiec poza ciaza to srednio, owszem, nie ukrywa, ze moja waga jest pewna niedogodnoscia i zagrozeniem w ciazy, ale nie robi z tego tragedii i nie czepia sie. od poczatku cieszyla sie razem z nami, przejmowala (tylko cos na ostatniej wizycie humoru nie miala, pisalam na fb). jak mi waga w I trymestrze pojechala 10kg w dol, to cieszyla sie razem ze mna i dopinguje, zeby teraz jak najmniej przytyc. nie wyobrazam sobie, ze mialabym cala ciaze chodzic do lekarza, ktory Ci rzuca takie teksty, jak Twoj. zreszta - moj maz jest ze mna na kazdej wizycie i przy pierwszy razie by zwrocil uwage, przy drugim, lekarz moglby sie odbic od sciany...Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Emikey ten Twój gin z PL to jakiś matoł i konował. Jak się tak może lekarz odnosić do pacjenta? Pseudo profesjonalista od siedmiu boleści i już
Oby ten Twój lot do Polski i z powrotem przebiegł gładko i bez zarzutu, choć gdybyś tak urodziła w samolocie to Gabriel by później latał za darmo xD Mi tak znajoma doradzała raz, ale grzecznie podziękowałam xD
Co do opryszczki to ja raz na parę lat niestety mam. Od małego o ile dobrze pamiętam. Z tym zagrożeniem dla płodu to coś jednak jest. Od razu przypomina mi się historia którą opowiadała mi koleżanka. Jej znajoma starała się o dziecko, ale niestety cały czas tracili dzidziusia na wczesnym etapie ciąży z niewiadomych przyczyn. Dopiero gdy za którymś razem poszła do lekarza z właśnie opryszczką na ustach powiązali jedno z drugim i w końcu doczekała się dziecka. Takie małe dziadostwo a ile może szkód narobićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 19:58