X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś na wizażu znalazłam opinię o tym że mój polski lekarz lubi anorektyczki. I mężatki. Jedna dziewczyna się żaliła, że jak poszła do niego bo starali się z partnerem o dziecko dwa lata i nic, to jej powiedział, że najpierw powinna się postarać o męża. Mnie też pytał o stan cywilny na pierwszej wizycie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka, ja rozumiem w Emirates albo Qatar Airways ale w Wizzair??? :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Chociaż mimo tego, że wiedziałam że wyjadę do Anglii myślałam, że inaczej się kobietę w ciąży traktuje. Mój gin potrafił mi rzucać teksty typu "jak się dziecka zachciało to teraz trzeba znosić konsekwencje" albo "to że serce biło w poniedzialek nie znaczy że bedzie też bić w piątek" albo "wyniki są dobre ale ja bym się nie cieszył, może zawsze zajść pomyłka".
    Rany, co za pierdoln...ty gość !!!

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Na usg w 12 tyg zamiast zmierzyć mi dziecko, zmierzył mi tkankę tłuszczu na brzuchu :D kiedyś napisze mu ładna opinię na znany lekarz ;)
    Co za idiota - brak mi słów

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Petitka, ja rozumiem w Emirates albo Qatar Airways ale w Wizzair??? :P
    Nie dowiesz się póki nie spróbujesz haha xD

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście jak jest dobry lekarz to koledzy po fachu mu robią koło dupy i odchodzi. Był taki dr Walczak - teraz przyjmuje w Wyszkowie, był też doktor Pietruski teraz przyjmuje w Przasnyszu. Wyjątkowe miasto :D stolica Kurpi :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te teksty co napisałam emikey, to takie same jak tej lekarki, do której trafiłam w 12tyg w szpitalu. W stylu co pani tak płacze, Jak los będzie chciał, to pani da ciążę, Jak nie, to poleci. A to,ze się pani 6lat starała. Co to jest 6lat, inni nie mają dzieci całe życie i żyją. Lub - w stylu (jak już wychodziłam ze szpitala) - co się pani cieszy,ze pani dziecko żyje. Cieszyć sie będzie pani, jak pani urodzi, teraz jest pani w 12 tyg, jeszcze może Pani stracić ta ciążę. Albo-jak będzie się pani tak denerwować, to ma pewno nie utrzyma pani tej ciąży. I tekst-kiedy kazała mi się z wziernikiem przesuwać po fotelu i krzyknęłam- co się drzesz, sama tu nie jestes. Inne pacjentki chcą spać.
    Krowa już była nastawiona na lyzeczkowanie,bo była pewna że porobiłam. Odniosłam wrażenie,ze jest zawiedziona,ze na usg wyszło,ze maluszek żyje.
    No i wystarczyla taka wizyta w szpitalu w sochaczewie,zebym się skutecznie zaraziła.
    Jedyny plus,ze to była krótka przygoda z tą lekarka. A nie na każdej wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 20:15

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Czas jechać na London Luton po teściów. Czy widzicie mój entuzjazm? 9 dni!!!!!!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ok. Czas jechać na London Luton po teściów. Czy widzicie mój entuzjazm? 9 dni!!!!!!
    Ale pomysł, jak zaplusujesz u teścia galaretka;)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny był kiedyś temat poduszek stabilizacyjnych dla niemowląt ale nie pamiętam Waszych opinii. Powiedzcie proszę czy kupujecie i po co one w ogóle są
    Zastanawiam sie tez czym różni sie poduszą stabilizacyjna od ortopedycznej ? Za czasów mojej córki 7 lat temu noworodek spał poprostu na płasko lub na boku podparty kocem i tyle :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Ci lekarze ;/ masakra, nie wspomnę mojej lekarki z nfz, która na pierwszej wizycie w 8 tyg chciała mi dziecia wyszkrobać, bo dla niej 3 tyg różnicy między OM a dzieckiem oznaczało że dziecko się nie rozwija i do "kibla", jak wyjdę ze szpitala to się do niej przejdę, z najnowyszym zdjęciem USG ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja biorę od mojej siostry poduszkę, która będzie "układać" główkę dziecka, jeśli będzie tą główkę za bardzo Przechylam tylko w jedna strone. A tak, to mój syn będzie spał całkowicie na płasko.

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci niektórzy lekarze to chyba swoje linecje z Kinder Niespodzianek mają :/ Jakaś paranoja.

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale pomysł, jak zaplusujesz u teścia galaretka;)
    Taaaa... nie wspomniałam, że mąż będzie pracować a ja będę sam z nimi lol. Maz właśnie sprawdzał czy jak się zamknie drzwi do bezIe słychać łóżko lol :P

Szczesliwa_mamusia, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny był kiedyś temat poduszek stabilizacyjnych dla niemowląt ale nie pamiętam Waszych opinii. Powiedzcie proszę czy kupujecie i po co one w ogóle są
    Zastanawiam sie tez czym różni sie poduszą stabilizacyjna od ortopedycznej ? Za czasów mojej córki 7 lat temu noworodek spał poprostu na płasko lub na boku podparty kocem i tyle :)
    Z roku na rok bajerow przybywa
    U nas identycznie. Kuba mial asymetrie ulozeniowa z brzuszka ( pod koniec caly czas tak lezal ) glowke w jedna strone odwracal i tez wystarczylo zwinieta pieluszke podkladac jak lezal na boczku vy sie nie oderacal i sie " wyleczyl";) potem kladlo sie zabawki z drugiej strony by tam glowke odwracal i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 20:46

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kochany pan doktor przyjechal specjalnie dla mnie wieczorem do szpitala, chociaż dziś nie pracuje (rano skonczyl dyżur) i zalozyl mi pessar (trzeba go zamawiać i nie jest refundowany). Ufff nie muszę czekać do poniedziałku. Czuje sie z tym psychicznie lepiej.

Emilkey gdzie mieszkasz, bo cos czuje ze gdzieś niedaleko mnie

editchen, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Iruletka, magdzia26, Coco55, nataliamonika lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama przywiozla mi ciuszki dla małego. Dobrze, że większość na 62. No i skarpetki troszkę większe :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/651297ed771a.jpg

Ciuszki oczywiście w ulubionym kolorze zięcia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 20:59

emikey, Aztoria, Iruletka, magdzia26, nataliamonika, Petitka, k878, Lady Savage lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Emilkey gdzie mieszkasz, bo cos czuje ze gdzieś niedaleko mnie
    Jedna noga w Oxfordzie, druga w Ostrołęce. A ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 21:09

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, śliczności. Zwlasza to białe body :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze na 62, bo tych nie mam aż tak dużo Jak tych na 56.
    Ale już doszłam do wniosku, że posprzedaje później te ciuszki. Zostawię te najnowsze. Żeby przy drugim dzidziusiu mieć przyjemność kupowania nowych :) a z tych pieniążków kupię swojemu i siostrzencowi większe.

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ