Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do lekarzy konowałów, to wtrącę może swoje trzy grosze po całym dniu absencji
Moje zdanie jest takie, że jak w każdej profesji tak i tu trafiają się tacy, którzy nigdy nie powinni pracować w swoim zawodzie. Ba, w ogóle powinni mieć zakaz pracy z ludżmi, bo co innego trafić na zgorzkniałą urzędniczkę, która wyżywa się na każdym petencie, a co innego na osobę od której zależy nasze zdrowie i życie. Komentarz takiej pani wleci jednym uchem i drugim wyleci, a ten dotyczący naszego zdrowia, nie mówiąc o zdrowiu nienarodzonego dziecka, raczej ciężko jest olać. To jest podstawowa różnica i największy problem takich pomyłek drogi życiowej. Przebywam mniej lub bardziej mimowolnie w tym środowisku i moja refleksja jest taka, że niestety istnieje całe gros medyków, którzy zostali wepchnięci do tego zawodu siłą, bo mieli pecha urodzić się w rodzinie lekarskiej, pokończyli płatne studia, dostali się na etat w szpitalu po znajomości i oni najczęściej tworzą tę grupę konowałów z którymi musimy się użerać. Osobną grupę stanowią ci, którzy kiedyś byli świetni i wypalili się zawodowo, ale to już jest zupełnie inna bajka. Dobrze, że można jeszcze mimo wszystko trafić na takich, którzy znaleźli się na właściwym miejscu jak choćby lekarz Lury, który przyjeżdzą zmęczony po dyżurze specjalnie dla niej do szpitala.
magdzia26, ara lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
78beti wrote:Właśnie wróciłam z zakupów
pampery i chusteczki kupione, szumis odebrany ze sklepu, dokupiłam jeszcze 6 pajaców i dwie czapeczki No i przyszły moje pieluszki - łącznie 20 szt - mam nadzieje ze wystarczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ac2bece6307.jpg
Ja mam cztery sztuki czegoś takiego. Do czego aż tak dużo potrzeba i martwisz się czy wystarczy? Wybaczcie czasami głupie pytania, ale jak dla mnie, to za dużo rzeczy jest do ogarnięciaGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
4 w nocy a mi sie post skasowal
wstałam dac dziecku pic i teraz zasnac nie mogę. Co do ciąży ostatnio mocno odczuwam, szybko sie mecze, a to brzuch pobolewa, a to uczucie napięcia skory, a to boli kregoslup czy głowa, pojawiaja sie skurcze lydek, uczucie ciezkosci nog, smieje sie, ze to po to ten ostatni trymestr tak daje popalic, zeby blagac o porod, ktorego sie tak boje
dobrze, ze maz po pracy zajmuje sie duzo corka i moja mama tez chętnie przyjedzie do wnusi, bo sama mialabym ciezko teraz, zwlaszcza, ze Mloda ma charakterek i jest bardzo uparta
-
Magdzia bardzo możliwe, ze sie spotkamy
jeżeli mala przestanie sie pchać na świat, to do wojewodzkiego poloza mnie ok 38tc.
Teraz jestem w moim mieście.
Dziewczyny, a ja to nadal nie czuje się w ciąży. "Gdyby nie ta krotka szyjka", przez którą muszę leżeć, to zero roznicy. Brzuszek nadal maly jak na ten tydzień i miekki jak kaczuszka hihimagdzia26 lubi tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nataliamonika wrote:Ja mam cztery sztuki czegoś takiego. Do czego aż tak dużo potrzeba i martwisz się czy wystarczy? Wybaczcie czasami głupie pytania, ale jak dla mnie, to za dużo rzeczy jest do ogarnięcia
moja młoda dużo ulewała i wiecznie te pieluszki były do prania
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My wczoraj miałyśmy usg 3 trymestru. Wszystko dobrze, malutka waży 1300, szyjka ok i leży głową w dół. Cukrzyca mi nie grozi ale przytylam przez miesiąc 2kg i to podobno max co mi wolno utyc. Chyba mój doktorek też lubu chude
Myślicie, że ta lampka z ikea chmurka powieszona nad przewijakiem wystarczy zeby dziecko w nocy przewinac?Aztoria, k878, Petitka, Coco55, [m]alina, editchen, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też myślę, że wystarczy taka lampka. Zawsze możesz do niej włożyć mocniejszą zarówkę.
Co do usypiania dzieci, to moja córa nie chciała smoczka i przez pierwsze pół roku działała na nią suszarka. Układałam ją w łóżeczku, włączałam suszarkę w rogu pokoju i po 5 min dziecko spało. Nie ukrywam, że było to mega wygodne, bo starszego synka musiałam bujać, żeby usnął i to nie krótko, nieraz po pół godziny. Potem jeszcze czesto się wybudzał jak odkładałam go do łóżeczkaKarol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
MagO31 wrote:Też myślę, że wystarczy taka lampka. Zawsze możesz do niej włożyć mocniejszą zarówkę.
Co do usypiania dzieci, to moja córa nie chciała smoczka i przez pierwsze pół roku działała na nią suszarka. Układałam ją w łóżeczku, włączałam suszarkę w rogu pokoju i po 5 min dziecko spało. Nie ukrywam, że było to mega wygodne, bo starszego synka musiałam bujać, żeby usnął i to nie krótko, nieraz po pół godziny. Potem jeszcze czesto się wybudzał jak odkładałam go do łóżeczkahttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyWitam się w 32 tygodniu!
Ale mnie wczoraj naszła faza na masło orzechowe. Normalnie łyżeczką jem prosto ze słoika.
Kobiety, bo Wy wiecie wszystko. Macie jakiś pomysł co zrobić z dużą ilością winogron (wino nie wchodzi w grę jakby co)? Dostaliśmy od dziadków męża i na bank tego nie przejemy, a szkoda żeby się zepsuły.
Aztoria, Szczesliwa_mamusia, [m]alina lubią tę wiadomość
-
salenne wrote:Witam się w 32 tygodniu!
Ale mnie wczoraj naszła faza na masło orzechowe. Normalnie łyżeczką jem prosto ze słoika.
Kobiety, bo Wy wiecie wszystko. Macie jakiś pomysł co zrobić z dużą ilością winogron (wino nie wchodzi w grę jakby co)? Dostaliśmy od dziadków męża i na bank tego nie przejemy, a szkoda żeby się zepsuły.
na raz
-
nick nieaktualnyemikey wrote:S próbowałaś kiedyś jeść jak Amerykanie? Masło orzechowe i dżem truskawkowy?
na raz
Odechciało mi się jeść od razu po przeczytaniuNie! Aczkolwiek ostatnio jak otworzyłam lodówkę to miałam ochotę na kanapkę z serem pleśniowym i dżemem
-
nick nieaktualny