X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarzy konowałów, to wtrącę może swoje trzy grosze po całym dniu absencji :P Moje zdanie jest takie, że jak w każdej profesji tak i tu trafiają się tacy, którzy nigdy nie powinni pracować w swoim zawodzie. Ba, w ogóle powinni mieć zakaz pracy z ludżmi, bo co innego trafić na zgorzkniałą urzędniczkę, która wyżywa się na każdym petencie, a co innego na osobę od której zależy nasze zdrowie i życie. Komentarz takiej pani wleci jednym uchem i drugim wyleci, a ten dotyczący naszego zdrowia, nie mówiąc o zdrowiu nienarodzonego dziecka, raczej ciężko jest olać. To jest podstawowa różnica i największy problem takich pomyłek drogi życiowej. Przebywam mniej lub bardziej mimowolnie w tym środowisku i moja refleksja jest taka, że niestety istnieje całe gros medyków, którzy zostali wepchnięci do tego zawodu siłą, bo mieli pecha urodzić się w rodzinie lekarskiej, pokończyli płatne studia, dostali się na etat w szpitalu po znajomości i oni najczęściej tworzą tę grupę konowałów z którymi musimy się użerać. Osobną grupę stanowią ci, którzy kiedyś byli świetni i wypalili się zawodowo, ale to już jest zupełnie inna bajka. Dobrze, że można jeszcze mimo wszystko trafić na takich, którzy znaleźli się na właściwym miejscu jak choćby lekarz Lury, który przyjeżdzą zmęczony po dyżurze specjalnie dla niej do szpitala.

magdzia26, ara lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Właśnie wróciłam z zakupów :) pampery i chusteczki kupione, szumis odebrany ze sklepu, dokupiłam jeszcze 6 pajaców i dwie czapeczki No i przyszły moje pieluszki - łącznie 20 szt - mam nadzieje ze wystarczy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ac2bece6307.jpg

Ja mam cztery sztuki czegoś takiego. Do czego aż tak dużo potrzeba i martwisz się czy wystarczy? Wybaczcie czasami głupie pytania, ale jak dla mnie, to za dużo rzeczy jest do ogarnięcia :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Eli Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 w nocy a mi sie post skasowal :/ wstałam dac dziecku pic i teraz zasnac nie mogę. Co do ciąży ostatnio mocno odczuwam, szybko sie mecze, a to brzuch pobolewa, a to uczucie napięcia skory, a to boli kregoslup czy głowa, pojawiaja sie skurcze lydek, uczucie ciezkosci nog, smieje sie, ze to po to ten ostatni trymestr tak daje popalic, zeby blagac o porod, ktorego sie tak boje ;) dobrze, ze maz po pracy zajmuje sie duzo corka i moja mama tez chętnie przyjedzie do wnusi, bo sama mialabym ciezko teraz, zwlaszcza, ze Mloda ma charakterek i jest bardzo uparta ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia bardzo możliwe, ze sie spotkamy :) jeżeli mala przestanie sie pchać na świat, to do wojewodzkiego poloza mnie ok 38tc.
    Teraz jestem w moim mieście.

Dziewczyny, a ja to nadal nie czuje się w ciąży. "Gdyby nie ta krotka szyjka", przez którą muszę leżeć, to zero roznicy. Brzuszek nadal maly jak na ten tydzień i miekki jak kaczuszka hihi

magdzia26 lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio czuje sie jakbym była emerytką. Trudno mi sie oddycha, mam wrażenie że chodzę jak kaczka i dycham jak lokomotywa no i co raz gorzej śpię :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja mam cztery sztuki czegoś takiego. Do czego aż tak dużo potrzeba i martwisz się czy wystarczy? Wybaczcie czasami głupie pytania, ale jak dla mnie, to za dużo rzeczy jest do ogarnięcia :)
    Bo nie chce mi sie prac codziennie :) moja młoda dużo ulewała i wiecznie te pieluszki były do prania

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo pieluszek, bo 5szt tetrowych, to musze zabrać do szpitala. Z reszta, te pieluszki bardzo się przydają w życiu codziennym z maluszkiem

• 78beti Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście, stosowalyscie metodę usypiania dr Karpa i jego 5S ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że stosowałam podobne triki u mojego siostrzeńca, ale w życiu nie wiedziałam,ze nazywa się to metoda dr karpa

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam jego ksiazke o metodzie 5 s. Na szkole rodzenia mowili nam równiez o tych technikach uspokajania. Poki co, kupilam otulacz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 07:53

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj miałyśmy usg 3 trymestru. Wszystko dobrze, malutka waży 1300, szyjka ok i leży głową w dół. Cukrzyca mi nie grozi ale przytylam przez miesiąc 2kg i to podobno max co mi wolno utyc. Chyba mój doktorek też lubu chude :P

Myślicie, że ta lampka z ikea chmurka powieszona nad przewijakiem wystarczy zeby dziecko w nocy przewinac?

Aztoria, k878, Petitka, Coco55, [m]alina, editchen, Iruletka lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala-ja myślę,ze Ci wystarczy,jak będzie wisiala nad łóżeczkiem. Ja przewijalam małego przy lampkach z choinki powierzonych na oknie (przewijak stał przy oknie) i dało radę

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że wystarczy taka lampka. Zawsze możesz do niej włożyć mocniejszą zarówkę.

Co do usypiania dzieci, to moja córa nie chciała smoczka i przez pierwsze pół roku działała na nią suszarka. Układałam ją w łóżeczku, włączałam suszarkę w rogu pokoju i po 5 min dziecko spało. Nie ukrywam, że było to mega wygodne, bo starszego synka musiałam bujać, żeby usnął i to nie krótko, nieraz po pół godziny. Potem jeszcze czesto się wybudzał jak odkładałam go do łóżeczka ;)

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Też myślę, że wystarczy taka lampka. Zawsze możesz do niej włożyć mocniejszą zarówkę.

Co do usypiania dzieci, to moja córa nie chciała smoczka i przez pierwsze pół roku działała na nią suszarka. Układałam ją w łóżeczku, włączałam suszarkę w rogu pokoju i po 5 min dziecko spało. Nie ukrywam, że było to mega wygodne, bo starszego synka musiałam bujać, żeby usnął i to nie krótko, nieraz po pół godziny. Potem jeszcze czesto się wybudzał jak odkładałam go do łóżeczka ;)
    Dlatego szumis już kupiony i czeka na swojego właściciela :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy mam skurcze albo sni mi się, że mam skurcze. Po obudzeniu nie wiem czy to był sen czy jawa :0 i potem czekam aż mały kopnie. No schizy jakieś!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tygodniu! :)

Ale mnie wczoraj naszła faza na masło orzechowe. Normalnie łyżeczką jem prosto ze słoika.

Kobiety, bo Wy wiecie wszystko. Macie jakiś pomysł co zrobić z dużą ilością winogron (wino nie wchodzi w grę jakby co :P )? Dostaliśmy od dziadków męża i na bank tego nie przejemy, a szkoda żeby się zepsuły.

Aztoria, Szczesliwa_mamusia, [m]alina lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Witam się w 32 tygodniu! :)

Ale mnie wczoraj naszła faza na masło orzechowe. Normalnie łyżeczką jem prosto ze słoika.

Kobiety, bo Wy wiecie wszystko. Macie jakiś pomysł co zrobić z dużą ilością winogron (wino nie wchodzi w grę jakby co :P )? Dostaliśmy od dziadków męża i na bank tego nie przejemy, a szkoda żeby się zepsuły.
    S próbowałaś kiedyś jeść jak Amerykanie? Masło orzechowe i dżem truskawkowy? :D na raz ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    S próbowałaś kiedyś jeść jak Amerykanie? Masło orzechowe i dżem truskawkowy? :D na raz ;)

Odechciało mi się jeść od razu po przeczytaniu :D Nie! Aczkolwiek ostatnio jak otworzyłam lodówkę to miałam ochotę na kanapkę z serem pleśniowym i dżemem :D

• k878 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi rodzice z winogron robią sok jak baniak więcej nie przyjmie - normalnie gotują w garnku jak kompot, przecedzają i do słoika;
    nalewka teź jest pyszna, a to łatwiej zrobić niż wino

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selenne -ja bym na sok przerobiła :)

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ