X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o tych lekarzach konowałach to przypomina mi się lekarka, do której trafiłam na pierwsze usg żeby potwierdzić ciążę.

Moja pierwsza ciąża, byłam zestresowana i zupełnie zielona w temacie. Ta robiąc mi usg najpierw nie mówiła zupełnie nic, po kilku minutach, niewzruszonym tonem, że jest pęcherzyk bez zarodka. Zaczęła mi już mówić, że puste jajo płodowe, że z tego nic nie będzie. Ja już łzy w oczach... Ona po chwili tym samym niewzruszonym tonem "a nie...jednak jest zarodek". Głupia baba. Ale w ogóle nawet mi nic nie powiedziała co mam dalej robić i tak dalej...

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey teraz Szczytno

Znów nie mogę cytować ehhh

magdzia26 lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziecię będzie korZystać z uroków plaży i jeziora ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliżej Ci do Magdzi niż do mnie. Kiedyś często przejeżdżałam przez SZczytno jak jechałam do Wiartla bądź Ostródy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 21:47

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-tesciowie przynudzaja?

emikey lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey-tesciowie przynudzaja?
    Był wypadek na autostradzie i staliśmy w korku. JeszcZe nie dojechaliśmy na lotnisko. Ale mam.nadzieję, że szybko dojedziemy bo Gabi ręka smera mnie po pęcherzu :O

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Emilkey teraz Szczytno

Znów nie mogę cytować ehhh
    o w końcu ktoś niedaleko mnie :D Ja okolice Mrągowa :) a gdzie będziesz rodziła?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę. Ja zawsze dopuki siedzę, to jestem jakoś w stanie wytrzymać z pełnym pęcherzem, gorzej jak musze isc

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę. Ja zawsze dopuki siedzę, to jestem jakoś w stanie wytrzymać z pełnym pęcherzem, gorzej jak musze isc
    to dla mnie najgorzej w nocy jak przekręcam sie z boku na bok i to uczucie przelewajacego sie , scisnietego pecherza....

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję bo na autostradZie się nie zatrZymany. Mały zawsze ma wyczucie cZasu :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    to dla mnie najgorzej w nocy jak przekręcam sie z boku na bok i to uczucie przelewajacego sie , scisnietego pecherza....
    Leżenie to inna kategoria. To jeszcze gorzej niz chodzenie. Ale jak siedzę w samochodzie, czy na krześle jest w miarę ok. Jak leży, to musze isc szybko

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj za mną kolejny dzień bieganiny. Dopiero dotarłam do wanny i jak zwykle będę nadrabiać zaleglosci. :)
    Mała kopię coraz mocniej l. Miałam dzisiaj takie uczucie klucia tak nisko, nie wiem co to może być.
    Powiem Wam że z dnia na dzień czuję się coraz słabiej. WY też tak macie ze powoli oopadacie sił?

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotnisko! Kibelek! :D

magdzia26, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No mam nadzieję bo na autostradZie się nie zatrZymany. Mały zawsze ma wyczucie cZasu :/
    Takie by się przydało w trasie. Wtedy ściągasz gacie, przykladasz lejek, podkładasz butelkę i sikasz :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f680b7bdbb3.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocco- ja się czasem czuję jak emerytka. Z reszta dziś mnie emerytka wyprzedziła na chodniku. Nie wien, czy to ona tak szybko szła, czy ja tak wolno

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie jak ten kubeczek okresowy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    o w końcu ktoś niedaleko mnie :D Ja okolice Mrągowa :) a gdzie będziesz rodziła?
    Przez cukrzycę i teraz moje problemy. Raczej na 100% w Olsztynie w wojewódzkim.
    Chociaż podczas ciąży nauczyłam sie, ze nic nie mogę planować.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Dzisiaj za mną kolejny dzień bieganiny. Dopiero dotarłam do wanny i jak zwykle będę nadrabiać zaleglosci. :)
    Mała kopię coraz mocniej l. Miałam dzisiaj takie uczucie klucia tak nisko, nie wiem co to może być.
    Powiem Wam że z dnia na dzień czuję się coraz słabiej. WY też tak macie ze powoli oopadacie sił?
    ja tak tez mam od jakiegos tygodnia czuje sie jakby mi z 50 lat przybylo....tak na prawde z dnia na dzien ...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Przez cukrzycę i teraz moje problemy. Raczej na 100% w Olsztynie w wojewódzkim.
    Chociaż podczas ciąży nauczyłam sie, ze nic nie mogę planować.
    polubiłam za szpital a nie za cukrzyce :P no to jest szansa że spotkamy sie na porodówce ja mam z tamtego szpitala lekarza i tez chce tam rodzić :)
    ps. a że tp mamy podobny to kto wie kto wie :D a teraz tez jestes w Ol w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 22:19

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam ile jeszcze przytyje. Już ten brzuch mam tak mega napięty :( masakra

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ