Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:PrZez następne dni będę was zasypywac historiami o moich tesciach. Wiem że się ciesZcie. Już mi zatkali toaletę.... ale to nic. Mąż będzie musiał się w tym gmerac nie ja. Dostałam od teściowej sukienkę i bluzkę. XXL w której się utopie. Ale to nic. Pod koniec ciąży może będę na tyle duża żeby to założyć. Podziękowałam oczywiście. Ale najlepszy był jej tekst że będę to miala na po ciąży kiedy już schudne.... no rzesz!!!! Ja kupuje ciuchy na 38 max 40 jeśli nie są uciagliwe. Odrazy poczułam się jak słoń.
a na 30 urodziny dostalam krem przeciwzmarszckowy 35 plus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 11:20
-
emikey wrote:PrZez następne dni będę was zasypywac historiami o moich tesciach. Wiem że się ciesZcie. Już mi zatkali toaletę.... ale to nic. Mąż będzie musiał się w tym gmerac nie ja. Dostałam od teściowej sukienkę i bluzkę. XXL w której się utopie. Ale to nic. Pod koniec ciąży może będę na tyle duża żeby to założyć. Podziękowałam oczywiście. Ale najlepszy był jej tekst że będę to miala na po ciąży kiedy już schudne.... no rzesz!!!! Ja kupuje ciuchy na 38 max 40 jeśli nie są uciagliwe. Odrazy poczułam się jak słoń.
Współczuję, jak ma Cię rozerwać od środka, to pisz tutaj śmiało, postaramy się wesprzeć w tych trudnych chwilachA jakich gabarytów jest teściowa, że tak zapytam?
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Magdzia kiepsko to wszystko wygląda co piszesz, mam nadzieję, że się dogadacie i będzie tylko lepiej
Emikey jakoś przetrwasz tą wizytę. A za takie prezenty najlepiej ładnie podziękować a potem schować na do szafymagdzia26 lubi tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Współczuję, jak ma Cię rozerwać od środka, to pisz tutaj śmiało, postaramy się wesprzeć w tych trudnych chwilach
A jakich gabarytów jest teściowa, że tak zapytam?
ale za młodu była super chuda. Przeraźliwie chuda. Nogi to same kości były. A jej obrazKi ja nawet na mały palec nie założę. Była robiona na zamówienie bo rozmiar miała dZiecięcy.
-
U mnie zastosowanie pieluszek muślinowych / tetrowych było następujące:
- do przecierania buźki i wieszania sobie na ramieniu po karmieniu dziecka
- rozłożona płasko pod głowę w wózku i łóżeczku gdyby dziecku się ulało i aby co chwila nie zmieniać prześcieradła
- zawsze jedna ulokowana w torbie na wyjścia aby połóżyć na nią dziecko w celu przewinięcia
- jedna ulokowana przy przewijaku aby zasłonić genitalia. Kilka razy dostaliśmy strumieniem siuśków od Adasiazanim wpadliśmy na pomysł aby przykrywać siusiaka gdy dziecko jest bez pieluchy
- do mymlania przez dziecięmój to uwielbiał
Więdej zastosowań nie pamiętam teraz.
Mam sztuk 10 o wym. 75 cm x 75 cm. U mnie pralka chodzi codziennie. Jeśli będzie potrzeba to najwyżej dokupięEdith lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja wczoraj oddałam mamie cały karton ubranek do prania rozmiaru 56/62, a dzis znalazłam następny caly z rozmiarem 56/62.
Chętnie sie podzielę, bo nie ma szans,zebym to zuzyla. Np znalazła o to taka bluzę dla dziewczynki rozmiar 62
Jaqueline, K878- może byście chciały? Oddam za darmoszke.
Mogę jeszcze kilka ciuszków powybierac bardziej dziewczecych lub unisex i też się podzielić. Bo będę miała straszny dylemat,w co Cię synu tu dzisiaj ubrać. Znalazłam też jeszcze jeden kombinezon i spiworek (z rozcieciem na pasy w foteliku). Będzie wychodzić na spacer co rusz w innym kombinezonie. Kilka ciuszków było jeszcze z metkami. Ani razu nie założone.
bardzo chętnie! brakuje mi grubszych rzeczy, takich typu bluza czy kurteczka
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Dużych
ale za młodu była super chuda. Przeraźliwie chuda. Nogi to same kości były. A jej obrazKi ja nawet na mały palec nie założę. Była robiona na zamówienie bo rozmiar miała dZiecięcy.
Ale teraz jest gruba, więc powinna sobie darować wszelkie uszczypliwości, bo wiek nie jest żadnym usprawiedliwieniem, że się spasła i tym bardziej się ośmiesza. Może jej powiedz, że na Ciebie będą za duże, ale może ona się zmieści w te prezenty. Może jest wredna dla innych dziewczyn niż anorektyczek, bo samej jej ciężko znieść swój obecny wygląd. Miałam taką wuefistkę w liceum. Była kiedyś modelką, choć jej ówczesny wygląd na to nie wskazywał, bo też się spasła i szykanowała wszystkie grubsze dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 13:03
Gaja
Taki spokoj mialam tutaj, bo oddział na weekend pusty. To dali mi dziewczyne do pokoju. Chora na maxa na antybiotyku jej maz tak samo. Tylko chrychaja i prychaja. A ja tu modle sie co by nic sie więcej nie przypaletalo. Najgorsze, ze jej nic nie jest. Ma 2 tyg do terminu i wczoraj zlapaly ja skurcze przepowiadajace. Ustapily po chwili i ma leżeć tydzień
Noooo zla na maxa jestem. Bo grypa nie jest mi teraz potrzeba, cala ciążę unikalam chorych jak tylko moglam. Teraz ciaza zagrożona to polozyli mnie z chora.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 12:50
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Magdzia, moze jest zazdrosny o Twije bliskie wiezi z rodzina. Ja probowalabym zwiekszyc kontakt z jego rodzina przez skype, komunikatory facebookowe z mozliwoscia videorozmowy. Moze to przyniesie dobry skutek? Trzeba mu tez dobitnie dac znac, ze zalezy Ci aby miedy wami bylo lepiej i potrzebujesz zrozumiec jego potrzeby, zeby znalesc jakis zloty srodwk dla Was. A co do urodzin syna... To sa wazne chwile dla dziecka i urodziny sa raz w roku czyms na co dziecko z kazdym kolejnym rokiem bedzie jeszcze nardziej czekac z niecierpliwoscia. Jesli nie ma ochoty na robienie imprez rodzinnych to niech dzziecko bedzie tym wyjatkiem.
Moj M nie chce nigdy obchodzic urodzin mimo, ze dzieli nas kilka dni w kalendarzu. Musialam to zaakceptowac mimo zdziwienia mojej rodziny, ktora i tk zawsze pamieta o kego urodzinach, wiec go jakby podpinam pod moj tort, jesli robie jakas impreze urodzinowa. Zwykle z powodu odleglosci w tej imprezie bierze z jego rodziny udzial tylko brat, a reszta to moja rodzinaeditchen, magdzia26 lubią tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
Iruletka wrote:U mnie zastosowanie pieluszek muślinowych / tetrowych było następujące:
- do przecierania buźki i wieszania sobie na ramieniu po karmieniu dziecka
- rozłożona płasko pod głowę w wózku i łóżeczku gdyby dziecku się ulało i aby co chwila nie zmieniać prześcieradła
- zawsze jedna ulokowana w torbie na wyjścia aby połóżyć na nią dziecko w celu przewinięcia
- jedna ulokowana przy przewijaku aby zasłonić genitalia. Kilka razy dostaliśmy strumieniem siuśków od Adasiazanim wpadliśmy na pomysł aby przykrywać siusiaka gdy dziecko jest bez pieluchy
- do mymlania przez dziecięmój to uwielbiał
Więdej zastosowań nie pamiętam teraz.
Mam sztuk 10 o wym. 75 cm x 75 cm. U mnie pralka chodzi codziennie. Jeśli będzie potrzeba to najwyżej dokupięJa pralke też będę bankowo włączać codziennie lub co drugi dzień, a przy moim mężu megaczyściochu obecna standardowa częstotliwość to i tak dwa prania w tygodniu
Tetry mam dużo, ale kupiłam z przeznaczeniem do wielorazówek, czyli muszę jeszcze trochę dokupić takich dużych, bo muślinowe mam tylko 4. Przewijak mam jeszcze przenośny, bo był w komplecie z torbą do wózka, a siuśkami raczej nie dostanę, więc teoretycznie te dwa zastosowania mi odpadają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 13:00
Gaja
Natalia ale w torbie warto mieć jedną w zapasie. Na początku będzie kilka wizyt w przychodni i wierz mi lepiej mieć coś co jest leciutkie takie pielucha i możesz to położyć np. pod badane przez lekarza dziecko, które będzie leżalo na tym obleśnym lekarskim przewijaku lub wadze. Moja pediatra zawsze nas uczulała abysmy coś rozkładali. A niestety nie zawsze w gabiniecie są rolki z jednorazowymi podkladami
magdzia26 lubi tę wiadomość