X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Edith Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Krakowa :) Korki to chyba przez studentów, bo się zjeżdżają :)

aZzmp1.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, gdzie chcecie rodzic? Ja dzisiaj wybieram sie na zajecia z przegladu porodowek w Krakowie. Najbardziej kusi mnie szpital Żeromskiego.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kasa z zusu przyszla :D

k878, Szczesliwa_mamusia, ara, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus mi też :) zastanawiam się jak oni to liczą... spodziewałam się wyższego zasiłku, ale nie będę narzekać :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam prawie tyle samo co na umowie. Troszke mniej bo mam miesiac bez 2 dni

• Edith Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny z Krakowa, gdzie chcecie rodzic? Ja dzisiaj wybieram sie na zajecia z przegladu porodowek w Krakowie. Najbardziej kusi mnie szpital Żeromskiego.[/QUOTE]

Ja też obstawiam Żeromskiego, ale jeszcze tam nie byliśmy. Ponoć nie mają dni otwartych, tylko trzeba zadzwonić się umówić.

aZzmp1.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny z Krakowa, gdzie chcecie rodzic? Ja dzisiaj wybieram sie na zajecia z przegladu porodowek w Krakowie. Najbardziej kusi mnie szpital Żeromskiego.[/QUOTE]

Mam lekarza z Kopernika i tam też bede rodzić, 2 dzieci tam rodziłam w trudnych warunkach remontu, ale opieka lekarska była na najwyższym poziomie. Teraz jak już jest wszystko odnowione, to przynajmniej bedzie wygodniej ;)
    Poza tym jestem po usunięciu śledziony, dlatego musze tam rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 11:45

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie nad tym termometrem chyab wezme ten NUK bo on mierzy też w uchu gdzie jest chyba bardziej wiarygodny pomiar
    https://www.blizejciebie.pl/nuk-termometr-elektroniczny-2w1,1280_838_468,5222,1.html#image

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci tylko zależy na pomiarze "ludzkim". Ja to się zdecydowałam na microlife ze względu, że można nim mierzyć również temperaturę otoczenia, mleka, wody, potraw,no i czoła

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jak Ci tylko zależy na pomiarze "ludzkim". Ja to się zdecydowałam na microlife ze względu, że można nim mierzyć również temperaturę otoczenia, mleka, wody, potraw,no i czoła
    no ja taki w domu mam,, tylko ma juz 6 lat i pare razy na ziemie spadł wie cmu srednio ufam. Kupilam w aptece za 180 zł pamietam :P teraz chciałam porządny dla dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o znalażłam w instrukcji "- może służyć także do mierzenia temperatury powierzchni np. wody w wannie czy dziecięcego posiłku" ten NUK

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci odpowiada i jesteś na niego zdecydowana, to kupuj :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Fajnie, to może się spotkamy :D Zajęcia będą o 17.00. Co do Zimoląga, zapytałam pół żartem pół serio, bo to postrach wielu częstochowskich rodziców :D Teraz bym chyba już do niego nie poszła z własnym dzieckiem, bo ma ze sto lat :) :) ale był to mój i mojej siostry lekarz od urodzenia do 18 r.ż., a nawet i później na usg do niego jeżdziłam. Uratował w zasadzie moją nowonarodzoną siostrę, nigdy nic do niego nie miałam, ale ma ogólną opinię dziwaka. Lekko mówiąc :D

Z tymi wkładkami zgłupiałam, bo w takim razie informacja o specjalnym miejscu na nie to lipa, bo wychodzi, że nie ma takiego. Ja mam wielorazowe wkładki.

O kurcze, a miałam nadzieję, że zajęcia będą się odbywały do południa. Mam potem problem ze starszym, muszę szukać dla niego opieki. Zobaczę może się uda.
    A jeśli chodzi jeszcze o Zimoląga to faktycznie opinie są bardzo podzielone ;-) moja mama była pielęgniarką i była przerażona jego metodami, potrafił zlecać mocne zastrzyki bez prób. Akurat mnie jako dziecko doprowadził do ciężkiego zapalenia płuc. Także jak moi rodzice usłyszeli, że byłam z Adasiem u niego na wizycie to aż ich zatkało ;-) Ale gość jest niezniszczalny bo na bank jest już grubo pi 70-tce a nadal pracuje w przychodni i ma gabinet na Brzeźnickiej. Ja też u niego na usg jamy brzusznej byłam jakieś półtora roku temu. Od momentu wejścia do gabinetu usłyszałam od niego tylko 4 zwroty: dzień dobry, proszę nabrać powietrze, proszę wypuścić powietrze i do widzenia. A siedziałam tam grubo ponad pół godz :-P

nataliamonika lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Najlepsze wkladki laktacyjne jakie mialam sa z johnsona, nie przeciekaja. I chyba wszystkie przykleja sie do miseczki.
    Teraz to może już wszystkie, ale przy starszym miałam z Aventu i one przylepca nie miały. Ale to było ponad 8 lat temu to pewnie od tego czasu się wiele zmieniło

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ja też z Krakowa :) Korki to chyba przez studentów, bo się zjeżdżają :)
    Ja byłam właśnie taką studentką ;-) aż się rozmarzyłam na samo wspomnienie. Bardzo dobrze wspominam ten czas i mieszkanie w Krakowie

Edith, [m]alina lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja byłam właśnie taką studentką ;-) aż się rozmarzyłam na samo wspomnienie. Bardzo dobrze wspominam ten czas i mieszkanie w Krakowie
    ja też ;)
    fajny akademik mialam ;)
    ja mieszkałam w Akropolu a mąż niedaleko bo w Filutku :)
    cudowne czasy

Edith, [m]alina lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy paczką wynajmowali mieszkanie, najpierw przy Rondzie Grzegórzeckim, także miałam rzut beretem na AE. A potem przy Alejach zaraz koło Jubilata. A i jeszcze niedaleko Poczty Głównej. Fajne to były czasy.

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z pessarem. Zakładanie trwało minutę, było nieprzyjemne, ale nie bolesne. Nie czuję, że coś tam mam, tylko chwilami takie rozpieranie lekkie, ale gin mówił, że tak ma.być. Co do zaleceń - pdzez pierwsze dni mam głównie leżeć, później już w miarę normalnie mogę funkcjonować, ale bez dźwigania, obciążania się i długich spacerów. 10.10 wizyta kontrolna.

editchen, Lady Savage, salenne, Szczesliwa_mamusia, ara, Edith, emikey, k878, Aztoria, magdzia26, [m]alina lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Fajnie Nesairah :) to teraz spokojna główka :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neisarah fajnie, że w miarę gładko poszło. Teraz już będzie dobrze :-)

dhpclr4.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ