X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Edith Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Krakowa :) Korki to chyba przez studentów, bo się zjeżdżają :)

aZzmp1.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa, gdzie chcecie rodzic? Ja dzisiaj wybieram sie na zajecia z przegladu porodowek w Krakowie. Najbardziej kusi mnie szpital Żeromskiego.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kasa z zusu przyszla :D

k878, Szczesliwa_mamusia, ara, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus mi też :) zastanawiam się jak oni to liczą... spodziewałam się wyższego zasiłku, ale nie będę narzekać :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam prawie tyle samo co na umowie. Troszke mniej bo mam miesiac bez 2 dni

• Edith Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny z Krakowa, gdzie chcecie rodzic? Ja dzisiaj wybieram sie na zajecia z przegladu porodowek w Krakowie. Najbardziej kusi mnie szpital Żeromskiego.[/QUOTE]

Ja też obstawiam Żeromskiego, ale jeszcze tam nie byliśmy. Ponoć nie mają dni otwartych, tylko trzeba zadzwonić się umówić.

aZzmp1.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny z Krakowa, gdzie chcecie rodzic? Ja dzisiaj wybieram sie na zajecia z przegladu porodowek w Krakowie. Najbardziej kusi mnie szpital Żeromskiego.[/QUOTE]

Mam lekarza z Kopernika i tam też bede rodzić, 2 dzieci tam rodziłam w trudnych warunkach remontu, ale opieka lekarska była na najwyższym poziomie. Teraz jak już jest wszystko odnowione, to przynajmniej bedzie wygodniej ;)
    Poza tym jestem po usunięciu śledziony, dlatego musze tam rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 11:45

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie nad tym termometrem chyab wezme ten NUK bo on mierzy też w uchu gdzie jest chyba bardziej wiarygodny pomiar
    https://www.blizejciebie.pl/nuk-termometr-elektroniczny-2w1,1280_838_468,5222,1.html#image

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci tylko zależy na pomiarze "ludzkim". Ja to się zdecydowałam na microlife ze względu, że można nim mierzyć również temperaturę otoczenia, mleka, wody, potraw,no i czoła

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jak Ci tylko zależy na pomiarze "ludzkim". Ja to się zdecydowałam na microlife ze względu, że można nim mierzyć również temperaturę otoczenia, mleka, wody, potraw,no i czoła
    no ja taki w domu mam,, tylko ma juz 6 lat i pare razy na ziemie spadł wie cmu srednio ufam. Kupilam w aptece za 180 zł pamietam :P teraz chciałam porządny dla dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o znalażłam w instrukcji "- może służyć także do mierzenia temperatury powierzchni np. wody w wannie czy dziecięcego posiłku" ten NUK

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci odpowiada i jesteś na niego zdecydowana, to kupuj :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Fajnie, to może się spotkamy :D Zajęcia będą o 17.00. Co do Zimoląga, zapytałam pół żartem pół serio, bo to postrach wielu częstochowskich rodziców :D Teraz bym chyba już do niego nie poszła z własnym dzieckiem, bo ma ze sto lat :) :) ale był to mój i mojej siostry lekarz od urodzenia do 18 r.ż., a nawet i później na usg do niego jeżdziłam. Uratował w zasadzie moją nowonarodzoną siostrę, nigdy nic do niego nie miałam, ale ma ogólną opinię dziwaka. Lekko mówiąc :D

Z tymi wkładkami zgłupiałam, bo w takim razie informacja o specjalnym miejscu na nie to lipa, bo wychodzi, że nie ma takiego. Ja mam wielorazowe wkładki.

O kurcze, a miałam nadzieję, że zajęcia będą się odbywały do południa. Mam potem problem ze starszym, muszę szukać dla niego opieki. Zobaczę może się uda.
    A jeśli chodzi jeszcze o Zimoląga to faktycznie opinie są bardzo podzielone ;-) moja mama była pielęgniarką i była przerażona jego metodami, potrafił zlecać mocne zastrzyki bez prób. Akurat mnie jako dziecko doprowadził do ciężkiego zapalenia płuc. Także jak moi rodzice usłyszeli, że byłam z Adasiem u niego na wizycie to aż ich zatkało ;-) Ale gość jest niezniszczalny bo na bank jest już grubo pi 70-tce a nadal pracuje w przychodni i ma gabinet na Brzeźnickiej. Ja też u niego na usg jamy brzusznej byłam jakieś półtora roku temu. Od momentu wejścia do gabinetu usłyszałam od niego tylko 4 zwroty: dzień dobry, proszę nabrać powietrze, proszę wypuścić powietrze i do widzenia. A siedziałam tam grubo ponad pół godz :-P

nataliamonika lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Najlepsze wkladki laktacyjne jakie mialam sa z johnsona, nie przeciekaja. I chyba wszystkie przykleja sie do miseczki.
    Teraz to może już wszystkie, ale przy starszym miałam z Aventu i one przylepca nie miały. Ale to było ponad 8 lat temu to pewnie od tego czasu się wiele zmieniło

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Ja też z Krakowa :) Korki to chyba przez studentów, bo się zjeżdżają :)
    Ja byłam właśnie taką studentką ;-) aż się rozmarzyłam na samo wspomnienie. Bardzo dobrze wspominam ten czas i mieszkanie w Krakowie

Edith, [m]alina lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja byłam właśnie taką studentką ;-) aż się rozmarzyłam na samo wspomnienie. Bardzo dobrze wspominam ten czas i mieszkanie w Krakowie
    ja też ;)
    fajny akademik mialam ;)
    ja mieszkałam w Akropolu a mąż niedaleko bo w Filutku :)
    cudowne czasy

Edith, [m]alina lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy paczką wynajmowali mieszkanie, najpierw przy Rondzie Grzegórzeckim, także miałam rzut beretem na AE. A potem przy Alejach zaraz koło Jubilata. A i jeszcze niedaleko Poczty Głównej. Fajne to były czasy.

dhpclr4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z pessarem. Zakładanie trwało minutę, było nieprzyjemne, ale nie bolesne. Nie czuję, że coś tam mam, tylko chwilami takie rozpieranie lekkie, ale gin mówił, że tak ma.być. Co do zaleceń - pdzez pierwsze dni mam głównie leżeć, później już w miarę normalnie mogę funkcjonować, ale bez dźwigania, obciążania się i długich spacerów. 10.10 wizyta kontrolna.

editchen, Lady Savage, salenne, Szczesliwa_mamusia, ara, Edith, emikey, k878, Aztoria, magdzia26, [m]alina lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Fajnie Nesairah :) to teraz spokojna główka :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neisarah fajnie, że w miarę gładko poszło. Teraz już będzie dobrze :-)

dhpclr4.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ