X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah - trzymam kciuki żebyś dotrwała bez problemów i większych dolegliwości. Dasz radę, już tak niewiele zostało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wystraszylam

Sprawdzalam tetno malej i dobijalo do 180!! Ale slyszalam ze sie nakladaja dwa jej i moje ( widocznie pepowina i tetnica) w ogole jakos szumialo. Baterie pdaly. Zmienilam baterie meza obudzilam i na spokojnie zbadal i bylo 145-160 zwykle 152. Jesli mozliwe ze naliczal oba i wariowal? Tak maz twierdzi...sama nie wiem w koncu to tylko urzadzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 20:51

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A Ty leżysz z pessarem? Ja tam wolę być zabezpieczona, liczę na to, że cudem dotrwam do terminu :D
    Nesirah
    Leżę na zasadzie pokrzatac się po domu co da ok 2godz dziennie. Tak to czasem siedzę. Ale wychodzę tylko na wizyty.
    Pessara nie mam. Miałam mieć w 20tc ze względu na dynamikę zmian. Na usg szyjka 3.6 a tydz poznirj byłam spr i 3.1
    Miałam iść na izbę do kolegi mojego gin założyć pessar Ale 2 dni później on wymierzyć na 3.2
    Powiedział że standardy są takie że zakłada się pon 2cm i absolutnie nie założy.
    W efekcie nigdy pon 2cm moja szyjka nie miała.
    Ostatnio nawet ponad 3.
    Ale jest dość miękkawa i stąd moje leżenie. Nie przez te 3cm

Dotrwasz i to nie cudem:)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ale sie wystraszylam

Sprawdzalam tetno malej i dobijalo do 180!! Ale slyszalam ze sie nakladaja dwa jej i moje ( widocznie pepowina i tetnica) w ogole jakos szumialo. Baterie pdaly. Zmienilam baterie meza obudzilam i na spokojnie zbadal i bylo 145-160 zwykle 152. Jesli mozliwe ze naliczal oba i wariowal? Tak maz twierdzi...sama nie wiem w koncu to tylko urzadzenie
    Ja spr ostatnio bo praktycznie nie czułam ruchów. I też było 180.
    Chwilę później już norma.
    Kolejnego dnia było to samo.
    Nie martwiło mnie to. To tylko urządzenie detektor. Pewnie że może złapać coś nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 20:56

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to normalne? Bo ja slyszalam w sluchawce mocniejszy odlgos szybkiego i slabszy odglos wolniejszego i sie tak zlewalo.

Edit ufff hehehe pierwszy raz sie tetnem serio zestresowalam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 20:58

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Czyli to normalne? Bo ja slyszalam w sluchawce mocniejszy odlgos szybkiego i slabszy odglos wolniejszego i sie tak zlewalo.
    Możliwe. Skoro miałam tak samo. I to 2razy.
    Co więcej skoki tetna do 180 też są możliwe.
    Ja jak słucham to słyszę ciągle szumy i przelewanie
    Zresztą czujesz ruchy to nie słuchaj :)
    Wiesz że jest ok i tego się trzymaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:01

Amus87 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek miał dziś tętno 160, aktywny był akurat. Lekarz mówił, że norma jest do 170.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. A jak skoczy na 180 na chwilę nic się nie dzieje. na ktg widać te skoki doskonale.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzieki :D

Maz mnie wnerwia....6 lat temu kupilismy taka wielka wanne zamykana z prysznicrm radiem i innym zbednymi ciu*** i wanna ta juz do wtrzucenia bo cieknie mimo silikonowania. Ja i maz w wannie sie nie kapiemy tylko prysznic. Wanna - tylko syn. I zamiast jechac i kupic jakas mala z wysokim brodzikiem to maz wymyslil ze nie kupi badziewia sam sobie wymuruje i stworzy prysznic z wysokim brodzikiem....jestem wsciekla bede dwa tyg bez prysznica i na dol bede do mamy latac do wanny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:08

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się, że na dół. Ja byłam 3 tygodnie bez łazienki ;) Chodziłam do teściów a codziennie to myłam się w zlewie w kuchni. A umyj se stopy w zlewie w ciąży :P Choć wtedy brzuszek był niewielki

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To ja już nie wiem. Wszystkie staniki do karmienia z h&m tak są skonstruowane i w opisie jest, że posiadają miejsce na wkładki, a jest tylko ta zakładka. To gdzie mam tą wkładkę umieścić? :/

http://lp2.hm.com/hmprod?set=source[/model/2017/F00%200479374%20002%2055%200530.jpg],type[STILLLIFE_BACK]&hmver=1&call=url[file:/product/main]

Komstrukcja jest identyczna jak ten mój z Alles. Natomiast jeśli włożysz wkładkę w tą zakładkę a ona będzie zachodzić choć trochę na sutek to w momencie będziesz miała mokry biustonosz. Generalnie wkładkę lokujesz między sutka a materiał od biustonosza. Ja mam wkładki Lansinoh i one mają przylepiec, także nie będą się przemieszczać.

Jeśli chodzi o lekarza to chciałam tam gdzie starszy jest zgłoszony czyli do dr Sojdy do Combi-medu na Dekabrystów i udało mi się. Niby w przychodni nie zapisują do niej bo ma pełne obłożenie, ale obiecała mi, że Tomka deklaracja zostanie przyjęta. Natomiast w nagłych przypadkach mam jeszcze kontakt do dr Jaszczaka. Ale on tylko prywatnie przyjmuje. Mogłabym zapisać dzieci do Zimoląga bo to mój rejon, ale nie potrafię się z tym gościem dogadać. To jest taka trochę relacja: studentka i wykładowca. Tak się czułam bo na kilku wizytach u niego chodziłam z wielkim segragatorem w którym były wyniki badań syna z dobrych kilku lat. Od rodzica pacjenta oczekuje odpowiedzi z prędkością światła a w zamian udziela zdawkowych odpowiedzi. To nie na moje nerwy.

Ja też dzwoniłam do Zbroińskiej i umówiłam się z nią, że jak się dziecię urodzi to mam zadzownić i ona pokieruje co dalej. Pytałam jej się czy w szpitallu jest wywieszona jakaś lista wyprawkowa to zaproponowała mi, żebym podjechała sobie na zajęcia do przyszpitalnej szkoły rodzenia przyszpitalnej. Akurat to będą chyba pierwsze zajęcia, które ona poprowadzi i będzie o tym mowa. Tylko muszę zadzwonić i się zapisać. Z tego co mi mówiła to zaczynają 18 października. Ale trzeba się wcześniej zapisać telefonicznie. Orientujesz się może czy zajęcia są do południa czy po południu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:32

dhpclr4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja jeszcze nic nie mam kupionego do szpitalnej torby :/
    Możemy sobie przybyć piątkę ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Możemy sobie przybyć piątkę ;)
    ja też nic nie mam :D

Mała chyba bym sie pochlastała na Twoim miejscu hehehe podziwiam !

Tosia maltretuje mi szyjke i pęcherz o mamo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:47

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę mnie uspokoilyscie ...:D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeśli idzie o szpitalną torbę...to ja nie wiem co do niej spakować.

Wiem, że sa listy itd, ale z tego co piszecie w każdym szpitalu inne zwyczaje panują. Jutro idziemy na pierwsze zajęcia Szkoły Rodzenia. Mam nadzieję, że szybko powiedzą co mamy zapakowac dla siebie a co dla Maleństwa.

Z obiegowych opinii słyszałam, że tutaj zapewnione sa ciuszki dla Maleństwa na pobyt, donosi się tylko na wyjście. Okaże się ile w tym prawdy.

Jeśli idzie o art higieniczne, to dostałam wielką pakę od znajomej - jej synowa rodziła w maju i zostały jej ze 3 op podkładów, nawet majty jednorazowe...tyle mi odpada...tyle mam

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Komstrukcja jest identyczna jak ten mój z Alles. Natomiast jeśli włożysz wkładkę w tą zakładkę a ona będzie zachodzić choć trochę na sutek to w momencie będziesz miała mokry biustonosz. Generalnie wkładkę lokujesz między sutka a materiał od biustonosza. Ja mam wkładki Lansinoh i one mają przylepiec, także nie będą się przemieszczać.

Jeśli chodzi o lekarza to chciałam tam gdzie starszy jest zgłoszony czyli do dr Sojdy do Combi-medu na Dekabrystów i udało mi się. Niby w przychodni nie zapisują do niej bo ma pełne obłożenie, ale obiecała mi, że Tomka deklaracja zostanie przyjęta. Natomiast w nagłych przypadkach mam jeszcze kontakt do dr Jaszczaka. Ale on tylko prywatnie przyjmuje. Mogłabym zapisać dzieci do Zimoląga bo to mój rejon, ale nie potrafię się z tym gościem dogadać. To jest taka trochę relacja: studentka i wykładowca. Tak się czułam bo na kilku wizytach u niego chodziłam z wielkim segragatorem w którym były wyniki badań syna z dobrych kilku lat. Od rodzica pacjenta oczekuje odpowiedzi z prędkością światła a w zamian udziela zdawkowych odpowiedzi. To nie na moje nerwy.

Ja też dzwoniłam do Zbroińskiej i umówiłam się z nią, że jak się dziecię urodzi to mam zadzownić i ona pokieruje co dalej. Pytałam jej się czy w szpitallu jest wywieszona jakaś lista wyprawkowa to zaproponowała mi, żebym podjechała sobie na zajęcia do przyszpitalnej szkoły rodzenia przyszpitalnej. Akurat to będą chyba pierwsze zajęcia, które ona poprowadzi i będzie o tym mowa. Tylko muszę zadzwonić i się zapisać. Z tego co mi mówiła to zaczynają 18 października. Ale trzeba się wcześniej zapisać telefonicznie. Orientujesz się może czy zajęcia są do południa czy po południu?

Fajnie, to może się spotkamy :D Zajęcia będą o 17.00. Co do Zimoląga, zapytałam pół żartem pół serio, bo to postrach wielu częstochowskich rodziców :D Teraz bym chyba już do niego nie poszła z własnym dzieckiem, bo ma ze sto lat :) :) ale był to mój i mojej siostry lekarz od urodzenia do 18 r.ż., a nawet i później na usg do niego jeżdziłam. Uratował w zasadzie moją nowonarodzoną siostrę, nigdy nic do niego nie miałam, ale ma ogólną opinię dziwaka. Lekko mówiąc :D

Z tymi wkładkami zgłupiałam, bo w takim razie informacja o specjalnym miejscu na nie to lipa, bo wychodzi, że nie ma takiego. Ja mam wielorazowe wkładki.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Maluch wazy 1100g :) wg usg termin mam na wigilie :) Bosko!
    Alez wczoraj byly korki w Krakowie.. Dramat :( wrocilam strasznie zmeczona.
    Jest tu ktoras z Krakowa?

nesairah, Szczesliwa_mamusia, k878, magdzia26, Marteczka93, nataliamonika, Petitka, Lady Savage, Aztoria, Jooozefka, editchen, Iruletka lubią tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze wkladki laktacyjne jakie mialam sa z johnsona, nie przeciekaja. I chyba wszystkie przykleja sie do miseczki.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ