Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle sie wystraszylam
Sprawdzalam tetno malej i dobijalo do 180!! Ale slyszalam ze sie nakladaja dwa jej i moje ( widocznie pepowina i tetnica) w ogole jakos szumialo. Baterie pdaly. Zmienilam baterie meza obudzilam i na spokojnie zbadal i bylo 145-160 zwykle 152. Jesli mozliwe ze naliczal oba i wariowal? Tak maz twierdzi...sama nie wiem w koncu to tylko urzadzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 20:51
-
nesairah wrote:A Ty leżysz z pessarem? Ja tam wolę być zabezpieczona, liczę na to, że cudem dotrwam do terminu
Leżę na zasadzie pokrzatac się po domu co da ok 2godz dziennie. Tak to czasem siedzę. Ale wychodzę tylko na wizyty.
Pessara nie mam. Miałam mieć w 20tc ze względu na dynamikę zmian. Na usg szyjka 3.6 a tydz poznirj byłam spr i 3.1
Miałam iść na izbę do kolegi mojego gin założyć pessar Ale 2 dni później on wymierzyć na 3.2
Powiedział że standardy są takie że zakłada się pon 2cm i absolutnie nie założy.
W efekcie nigdy pon 2cm moja szyjka nie miała.
Ostatnio nawet ponad 3.
Ale jest dość miękkawa i stąd moje leżenie. Nie przez te 3cm
Dotrwasz i to nie cudem:)
-
Amus87 wrote:Ale sie wystraszylam
Sprawdzalam tetno malej i dobijalo do 180!! Ale slyszalam ze sie nakladaja dwa jej i moje ( widocznie pepowina i tetnica) w ogole jakos szumialo. Baterie pdaly. Zmienilam baterie meza obudzilam i na spokojnie zbadal i bylo 145-160 zwykle 152. Jesli mozliwe ze naliczal oba i wariowal? Tak maz twierdzi...sama nie wiem w koncu to tylko urzadzenie
Chwilę później już norma.
Kolejnego dnia było to samo.
Nie martwiło mnie to. To tylko urządzenie detektor. Pewnie że może złapać coś nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 20:56
-
nick nieaktualnyCzyli to normalne? Bo ja slyszalam w sluchawce mocniejszy odlgos szybkiego i slabszy odglos wolniejszego i sie tak zlewalo.
Edit ufff hehehe pierwszy raz sie tetnem serio zestresowalam :pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 20:58
-
Amus87 wrote:Czyli to normalne? Bo ja slyszalam w sluchawce mocniejszy odlgos szybkiego i slabszy odglos wolniejszego i sie tak zlewalo.
Co więcej skoki tetna do 180 też są możliwe.
Ja jak słucham to słyszę ciągle szumy i przelewanie
Zresztą czujesz ruchy to nie słuchaj
Wiesz że jest ok i tego się trzymaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:01
Amus87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOki dzieki
Maz mnie wnerwia....6 lat temu kupilismy taka wielka wanne zamykana z prysznicrm radiem i innym zbednymi ciu*** i wanna ta juz do wtrzucenia bo cieknie mimo silikonowania. Ja i maz w wannie sie nie kapiemy tylko prysznic. Wanna - tylko syn. I zamiast jechac i kupic jakas mala z wysokim brodzikiem to maz wymyslil ze nie kupi badziewia sam sobie wymuruje i stworzy prysznic z wysokim brodzikiem....jestem wsciekla bede dwa tyg bez prysznica i na dol bede do mamy latac do wannyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:08
-
nataliamonika wrote:To ja już nie wiem. Wszystkie staniki do karmienia z h&m tak są skonstruowane i w opisie jest, że posiadają miejsce na wkładki, a jest tylko ta zakładka. To gdzie mam tą wkładkę umieścić?
http://lp2.hm.com/hmprod?set=source[/model/2017/F00%200479374%20002%2055%200530.jpg],type[STILLLIFE_BACK]&hmver=1&call=url[file:/product/main]
Komstrukcja jest identyczna jak ten mój z Alles. Natomiast jeśli włożysz wkładkę w tą zakładkę a ona będzie zachodzić choć trochę na sutek to w momencie będziesz miała mokry biustonosz. Generalnie wkładkę lokujesz między sutka a materiał od biustonosza. Ja mam wkładki Lansinoh i one mają przylepiec, także nie będą się przemieszczać.
Jeśli chodzi o lekarza to chciałam tam gdzie starszy jest zgłoszony czyli do dr Sojdy do Combi-medu na Dekabrystów i udało mi się. Niby w przychodni nie zapisują do niej bo ma pełne obłożenie, ale obiecała mi, że Tomka deklaracja zostanie przyjęta. Natomiast w nagłych przypadkach mam jeszcze kontakt do dr Jaszczaka. Ale on tylko prywatnie przyjmuje. Mogłabym zapisać dzieci do Zimoląga bo to mój rejon, ale nie potrafię się z tym gościem dogadać. To jest taka trochę relacja: studentka i wykładowca. Tak się czułam bo na kilku wizytach u niego chodziłam z wielkim segragatorem w którym były wyniki badań syna z dobrych kilku lat. Od rodzica pacjenta oczekuje odpowiedzi z prędkością światła a w zamian udziela zdawkowych odpowiedzi. To nie na moje nerwy.
Ja też dzwoniłam do Zbroińskiej i umówiłam się z nią, że jak się dziecię urodzi to mam zadzownić i ona pokieruje co dalej. Pytałam jej się czy w szpitallu jest wywieszona jakaś lista wyprawkowa to zaproponowała mi, żebym podjechała sobie na zajęcia do przyszpitalnej szkoły rodzenia przyszpitalnej. Akurat to będą chyba pierwsze zajęcia, które ona poprowadzi i będzie o tym mowa. Tylko muszę zadzwonić i się zapisać. Z tego co mi mówiła to zaczynają 18 października. Ale trzeba się wcześniej zapisać telefonicznie. Orientujesz się może czy zajęcia są do południa czy po południu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:32
-
nick nieaktualny
-
Jeśli idzie o szpitalną torbę...to ja nie wiem co do niej spakować.
Wiem, że sa listy itd, ale z tego co piszecie w każdym szpitalu inne zwyczaje panują. Jutro idziemy na pierwsze zajęcia Szkoły Rodzenia. Mam nadzieję, że szybko powiedzą co mamy zapakowac dla siebie a co dla Maleństwa.
Z obiegowych opinii słyszałam, że tutaj zapewnione sa ciuszki dla Maleństwa na pobyt, donosi się tylko na wyjście. Okaże się ile w tym prawdy.
Jeśli idzie o art higieniczne, to dostałam wielką pakę od znajomej - jej synowa rodziła w maju i zostały jej ze 3 op podkładów, nawet majty jednorazowe...tyle mi odpada...tyle mam
-
Iruletka wrote:Komstrukcja jest identyczna jak ten mój z Alles. Natomiast jeśli włożysz wkładkę w tą zakładkę a ona będzie zachodzić choć trochę na sutek to w momencie będziesz miała mokry biustonosz. Generalnie wkładkę lokujesz między sutka a materiał od biustonosza. Ja mam wkładki Lansinoh i one mają przylepiec, także nie będą się przemieszczać.
Jeśli chodzi o lekarza to chciałam tam gdzie starszy jest zgłoszony czyli do dr Sojdy do Combi-medu na Dekabrystów i udało mi się. Niby w przychodni nie zapisują do niej bo ma pełne obłożenie, ale obiecała mi, że Tomka deklaracja zostanie przyjęta. Natomiast w nagłych przypadkach mam jeszcze kontakt do dr Jaszczaka. Ale on tylko prywatnie przyjmuje. Mogłabym zapisać dzieci do Zimoląga bo to mój rejon, ale nie potrafię się z tym gościem dogadać. To jest taka trochę relacja: studentka i wykładowca. Tak się czułam bo na kilku wizytach u niego chodziłam z wielkim segragatorem w którym były wyniki badań syna z dobrych kilku lat. Od rodzica pacjenta oczekuje odpowiedzi z prędkością światła a w zamian udziela zdawkowych odpowiedzi. To nie na moje nerwy.
Ja też dzwoniłam do Zbroińskiej i umówiłam się z nią, że jak się dziecię urodzi to mam zadzownić i ona pokieruje co dalej. Pytałam jej się czy w szpitallu jest wywieszona jakaś lista wyprawkowa to zaproponowała mi, żebym podjechała sobie na zajęcia do przyszpitalnej szkoły rodzenia przyszpitalnej. Akurat to będą chyba pierwsze zajęcia, które ona poprowadzi i będzie o tym mowa. Tylko muszę zadzwonić i się zapisać. Z tego co mi mówiła to zaczynają 18 października. Ale trzeba się wcześniej zapisać telefonicznie. Orientujesz się może czy zajęcia są do południa czy po południu?
Fajnie, to może się spotkamyZajęcia będą o 17.00. Co do Zimoląga, zapytałam pół żartem pół serio, bo to postrach wielu częstochowskich rodziców
Teraz bym chyba już do niego nie poszła z własnym dzieckiem, bo ma ze sto lat
ale był to mój i mojej siostry lekarz od urodzenia do 18 r.ż., a nawet i później na usg do niego jeżdziłam. Uratował w zasadzie moją nowonarodzoną siostrę, nigdy nic do niego nie miałam, ale ma ogólną opinię dziwaka. Lekko mówiąc
Z tymi wkładkami zgłupiałam, bo w takim razie informacja o specjalnym miejscu na nie to lipa, bo wychodzi, że nie ma takiego. Ja mam wielorazowe wkładki.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Maluch wazy 1100gwg usg termin mam na wigilie
Bosko!
Alez wczoraj byly korki w Krakowie.. Dramatwrocilam strasznie zmeczona.
Jest tu ktoras z Krakowa?nesairah, Szczesliwa_mamusia, k878, magdzia26, Marteczka93, nataliamonika, Petitka, Lady Savage, Aztoria, Jooozefka, editchen, Iruletka lubią tę wiadomość
Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017