Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mam ostatnio ochotę na winogrona. Grono na raz. Zauwazylam, że w Anglii winogrona nie mają pestek. Ale muszą być brytole zaskoczeni jak pojadą za granice i spróbują winogron z pestkami.
Dzis byłam w klinice żeby wyrobić sobie jakas tam kartek. Wiecie,że w Anglii wsZystkie lekki dla cięŻarnej są za darmo. Polska państwo proddzinne... W niektórych aptekach zyczą sobie 70zł na femibion2 na 30 dni!!editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Ale mam ostatnio ochotę na winogrona. Grono na raz. Zauwazylam, że w Anglii winogrona nie mają pestek. Ale muszą być brytole zaskoczeni jak pojadą za granice i spróbują winogron z pestkami.
Dzis byłam w klinice żeby wyrobić sobie jakas tam kartek. Wiecie,że w Anglii wsZystkie lekki dla cięŻarnej są za darmo. Polska państwo proddzinne... W niektórych aptekach zyczą sobie 70zł na femibion2 na 30 dni!!emikey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Iruletka-teraz tak się wygląda na tych zdjęciach. Mój mąż jak odbierał teraz dowód, to mimo że zdjęcie nie najgorsze, to i tak na dowodzie wygląda jakby wyszedł z więzienia. Ja się cieszę, że mój dowód traci ważność dopiero za 4lata, bo jakbym teraz miałam robić zdjęcie, to z ta kwadratowa twarzą wyglądałaby Jak fiona że Shreka.
Fajnie, że też masz już kasę z Zusu
No dokładnie. Ja też wyglądam jak kryminalistka w dowodzie, musiałam wymienić po ślubie...Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
A ja dziś byłam w pracy i zaraz głowa mi pęknie
nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co napisaliście ale widziałam że dyskutowalyscie o artykule mamaginekolog - może uda mi sie wieczorkiem przeczytać
A zapomniałam Wam napisać że jak wszystko będzie OK to będę mieć cc 15 lub 16 listopadamagdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
emikey wrote:Ale mam ostatnio ochotę na winogrona. Grono na raz. Zauwazylam, że w Anglii winogrona nie mają pestek. Ale muszą być brytole zaskoczeni jak pojadą za granice i spróbują winogron z pestkami.
Dzis byłam w klinice żeby wyrobić sobie jakas tam kartek. Wiecie,że w Anglii wsZystkie lekki dla cięŻarnej są za darmo. Polska państwo proddzinne... W niektórych aptekach zyczą sobie 70zł na femibion2 na 30 dni!!
To prawda, we Francji też, jak byłam au pair i pierwszy raz zachorowałam, pamiętam że ryczałam jak bóbr gdy wydałam siano na leki (przeliczałam euro na złotówki, i wyawało mi się ze leki są bardzo drogie), a po miesiącu przyszło do mnie pismo, że mam się zgłosić do banku po wypłatę pieniędzy za leki?? Dostałam 90% tego co wydałam, ale było moje zdziwienie. -
78beti wrote:A ja dziś byłam w pracy i zaraz głowa mi pęknie
nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co napisaliście ale widziałam że dyskutowalyscie o artykule mamaginekolog - może uda mi sie wieczorkiem przeczytać
A zapomniałam Wam napisać że jak wszystko będzie OK to będę mieć cc 15 lub 16 listopada
Już? Wow, to za miesiąc i 2 tygodnie -
nick nieaktualny
-
Kobietki,
Podajcie proszę normy krzywej cukrowej dla ciężarówek - link albo jak któraś pamięta na których to stronach albo kiedy tutaj było to pisane.
Coś mi się wydaje, że te, które podali mi przy wyniku nie dotycza ciężarnych...hmmmm
-
ara wrote:a u mnie ZUS wysłał do pracodawcy pytanie czy nadal jestem zatrudniona... wtf? hello?! nie, nie jestem a zwolnienie dostarczyli, żeby było śmieszniej, zawsze dostarczają zwolnienia ludzi, którzy u nich nie pracują
pomijam fakt, że chyba w dalszym ciągu nie można zwolnić kobiety ciężarnej?
łe rety co mi się trafiły za jazdy z tym zusem
Mała ja pisałam o Polnej, że nie mogą odesłąć, tak nam na SR mówili,
mówili też, że zawsze jest opcja na zrobienie cesarki, nawet jak dziecko jest w kanale...?
oo też chyba zrobię zamówienie z blizejciebie, dzięki za linka!
Co do cc to właśnie dziwi mnie to co piszecie bo jest ono możliwe na każdym etapie porodu sn (wiem z własnego doswiadczenia) mi zrobili przy 10 cm rozwarcia jak dziecko było już w kanale rodnym i po 1h skurczy partych... dziecko było źle wstawione jak u tej mamy na wrzesniowkach i co wychodziło to się cofalo...poza tym przestawało oddychać i cc w 5 min zrobili...wiec nie dajcie sobie wcisnąć kitu cc zawsze jest mozliwa...Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:No dokładnie. Ja też wyglądam jak kryminalistka w dowodzie, musiałam wymienić po ślubie...