X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam ostatnio ochotę na winogrona. Grono na raz. Zauwazylam, że w Anglii winogrona nie mają pestek. Ale muszą być brytole zaskoczeni jak pojadą za granice i spróbują winogron z pestkami.

Dzis byłam w klinice żeby wyrobić sobie jakas tam kartek. Wiecie,że w Anglii wsZystkie lekki dla cięŻarnej są za darmo. Polska państwo proddzinne... W niektórych aptekach zyczą sobie 70zł na femibion2 na 30 dni!!

editchen lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa i bez pestek i z pestkami ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale mam ostatnio ochotę na winogrona. Grono na raz. Zauwazylam, że w Anglii winogrona nie mają pestek. Ale muszą być brytole zaskoczeni jak pojadą za granice i spróbują winogron z pestkami.

Dzis byłam w klinice żeby wyrobić sobie jakas tam kartek. Wiecie,że w Anglii wsZystkie lekki dla cięŻarnej są za darmo. Polska państwo proddzinne... W niektórych aptekach zyczą sobie 70zł na femibion2 na 30 dni!!
    Jak odbierzesz zaświadczenie od położnej to wszystkie recepty i dentysta na nhs za darmo przez całą ciążę i przez rok po ;)

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumpela urodzila :)) ta co miala nadcisnienie :)) 3800 wypchnela :D

Petitka, nataliamonika, Iruletka, magdzia26, editchen lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oświećcie mnie, czy ta zakładka to miejsce na wkładki laktacyjne?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1fd3021cdeb.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 28 września 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Iruletka-teraz tak się wygląda na tych zdjęciach. Mój mąż jak odbierał teraz dowód, to mimo że zdjęcie nie najgorsze, to i tak na dowodzie wygląda jakby wyszedł z więzienia. Ja się cieszę, że mój dowód traci ważność dopiero za 4lata, bo jakbym teraz miałam robić zdjęcie, to z ta kwadratowa twarzą wyglądałaby Jak fiona że Shreka.

Fajnie, że też masz już kasę z Zusu :)

No dokładnie. Ja też wyglądam jak kryminalistka w dowodzie, musiałam wymienić po ślubie... :) :) :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• 78beti Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam w pracy i zaraz głowa mi pęknie :( nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co napisaliście ale widziałam że dyskutowalyscie o artykule mamaginekolog - może uda mi sie wieczorkiem przeczytać

A zapomniałam Wam napisać że jak wszystko będzie OK to będę mieć cc 15 lub 16 listopada :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

To prawda, we Francji też, jak byłam au pair i pierwszy raz zachorowałam, pamiętam że ryczałam jak bóbr gdy wydałam siano na leki (przeliczałam euro na złotówki, i wyawało mi się ze leki są bardzo drogie), a po miesiącu przyszło do mnie pismo, że mam się zgłosić do banku po wypłatę pieniędzy za leki?? Dostałam 90% tego co wydałam, ale było moje zdziwienie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U nas sa i bez pestek i z pestkami ;)
    No rodzynkowe. Ja wiem. Ale tu wszystkie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tak wczesnie Beti?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A ja dziś byłam w pracy i zaraz głowa mi pęknie :( nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego co napisaliście ale widziałam że dyskutowalyscie o artykule mamaginekolog - może uda mi sie wieczorkiem przeczytać

A zapomniałam Wam napisać że jak wszystko będzie OK to będę mieć cc 15 lub 16 listopada :)

Już? Wow, to za miesiąc i 2 tygodnie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Czemu tak wczesnie Beti?

U niej będzie wtedy tak jak u mnie ciąża donoszona, to wcale nie jest wczesnie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 38 tydzień rozpoczyna się 17 listopada

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam, że w połowie listopada i u mnie będzie już donoszona ciąża. Już tak niewiele czasu :)

Wysłany: 28 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, wydawało mi się, że tyle czasu jeszcze i że to bardzo wczesnie. Zielona w temacie jestem :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,

Podajcie proszę normy krzywej cukrowej dla ciężarówek - link albo jak któraś pamięta na których to stronach albo kiedy tutaj było to pisane.

Coś mi się wydaje, że te, które podali mi przy wyniku nie dotycza ciężarnych...hmmmm

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    a u mnie ZUS wysłał do pracodawcy pytanie czy nadal jestem zatrudniona... wtf? hello?! nie, nie jestem a zwolnienie dostarczyli, żeby było śmieszniej, zawsze dostarczają zwolnienia ludzi, którzy u nich nie pracują :P pomijam fakt, że chyba w dalszym ciągu nie można zwolnić kobiety ciężarnej? :P łe rety co mi się trafiły za jazdy z tym zusem

Mała ja pisałam o Polnej, że nie mogą odesłąć, tak nam na SR mówili,
    mówili też, że zawsze jest opcja na zrobienie cesarki, nawet jak dziecko jest w kanale...?
    oo też chyba zrobię zamówienie z blizejciebie, dzięki za linka!
    Niezle masz "akcje"z tym ZUSEM jakby k***a już nie mieli się do kogo przyczepić tylko do kobiety w ciąży :/
    Co do cc to właśnie dziwi mnie to co piszecie bo jest ono możliwe na każdym etapie porodu sn (wiem z własnego doswiadczenia) mi zrobili przy 10 cm rozwarcia jak dziecko było już w kanale rodnym i po 1h skurczy partych... dziecko było źle wstawione jak u tej mamy na wrzesniowkach i co wychodziło to się cofalo...poza tym przestawało oddychać i cc w 5 min zrobili...wiec nie dajcie sobie wcisnąć kitu cc zawsze jest mozliwa...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    No dokładnie. Ja też wyglądam jak kryminalistka w dowodzie, musiałam wymienić po ślubie... :) :) :)
    Hmmm....patrząc na moje zdjęcie określenie kryminalistka można potraktować jako komplement. Ja na nim bardziej przypominam wynaturzoną babę :-P

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ta kieszonka nie jest na wkładkę. To jest część materiału, która będzie trzymała Ci kaganiec, aby nie spadł kiedy odepniesz miskę. Jeśli włożyłabyś wkładkę do tej zakładki to miałabyś mokry stanik

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti to pewnie będziesz jako jedna z pierwszych ;) ja to coś czuję że u mnie skończy się cc koło 25 listopada...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ