Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nola wrote:Czesc laski
myslalam ze bede jedyna ktora napisze w nocy a tu prosze:) Musze sie z Wami podzielic jedna informacja po wizycie bo z jednej strony pozytywnie a z drugiej troche szok i sie boje
otoz okazalo sie ze mala wazy UWAGA 2,5 kg!!!! Wyszlo na usg ze jest starsza o 3 tyg Glowe ma jakbym byla w 36 tc! Jestem troche przerazona
tzn ciesze sie ze sie rozwija ale taki przeskok? Na ost wizycie miala zaledwie 1kg200...Co wy na to? Ratujcie dobrym slowem
u nas w rodzinie nie bylo duzych dzieci Czy to przez moje obzarsteo slodyczami? :p ale strach mnie oblecial na mysl o porodzie tym bardziej ze mala glowa w dol i lekarz mnie na sn namawia
także możliwe są takie rzecZy
może twoja urodzi się wcZeśniej
Nola lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A próbowałas pokolysac biodrami, puszczać mu muzykę klasyczna? Na mojego to działa, Jak się mocno wierci. Mój lekarz sie śmieje,ze Chopin i jego polonez dobrze uspokaja maluchy
teraz wstałam bo na tron mnie porgoniło..tak mi flaki wymęczył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 07:40
-
Witam się w 33 tygodniu!
Zaciskam nogi i oby chociaż do listopada udało się dotrwać. Tak czy siak, dziś obowiązkowo pakuję torbę.
Spałam jak zabita. Wstałam właśnie taaaaka głodna! Kurcze, nie mogę tyle jeść. W 2 ostatnie tygodnie przytyłam 1,5 kgżeby było śmiesznie, suwaczek mi przypomina, żebym nie jadła za dwoje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 07:52
Szczesliwa_mamusia, kaka470, k878, Lady Savage, editchen, ara, Petitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nola - ja w poprzedniej ciąży objadałam sie słodyczami a młoda urodziła sie 3400. Według mnie to tez błąd pomiaru - dlatego moja lekarka na prenatalnych powiedziała ze nie szacuje wagi urodzeniowej bo każdy milimetr pomiaru robi już różnice.
Ja mam za tydzień wizytę i już nie umiem sie doczekać żeby sprawdzic jak mały urósłNola lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Jaka miałam mega ciężka noc, nie mogłam się ułożyć, jak już znalazłam muejsce, złapał mnie skurcze w obu nogach, nadal mam zakwasy po nim, ja pierdziele biorę witaminy, dodatkowo aspargin i takie coś
, zasnęłam koło 5 to obudził mnie kaszel R. Czuje się paskudnie nie wyspana.
-
Witam się i ja:)
Jak mnie biodro boli!!!! Jakbym mnie ktoś pobił!!!!
Aga u mnie też jest to samo jak nie ojciec mojego I. alkoholik wydzwania pijany i się zali to braciszek dupę zawraca wczoraj np przywiózł samochód (kupił sobie jakiegoś trupa) zostawił go koło 20 pod naszym garażem a mój taki głupi i poszedł mu go naprawiać spędził tam czas od 18 do 24:30 był po 19 na chwile naczynia pozmywać. A braciszek w tym czasie pojechał do siebie i poszedł sobie spać ze swoją dziunią. Troszkę zła byłam bo jak chce żeby mu pomóc to mógł już siedzieć i razem z moim go robić a nie że mój sam zapierdzielał a na 7 do pracy dzisiaj.
Dzisiaj mu powiem że są mechanicy od takich rzeczy a nie mój mąż tym bardziej po nocach.
W piątek kolejna wizyta mnie czeka u lekarza ciekawe co u młodego tym razem będę miała usg więc się cieszę zawsze jestem spokojniejsza po takim badaniu niż na samym fotelu. -
Jesli chodzi o nożyczki to paznokieć młodej się zadarł jak była u nas a ona ma 2 latka i otworzyłam i jej poprostu obciąć chciałam żeby nie płakała i one zamiast tnąc to szarpią paznokcie. Nie wiem czy na felerne trafiłam czy one takie są ale tym razem kupie te co Wy czyli z canpolu.
-
Nola wrote:Czesc laski
myslalam ze bede jedyna ktora napisze w nocy a tu prosze:) Musze sie z Wami podzielic jedna informacja po wizycie bo z jednej strony pozytywnie a z drugiej troche szok i sie boje
otoz okazalo sie ze mala wazy UWAGA 2,5 kg!!!! Wyszlo na usg ze jest starsza o 3 tyg Glowe ma jakbym byla w 36 tc! Jestem troche przerazona
tzn ciesze sie ze sie rozwija ale taki przeskok? Na ost wizycie miala zaledwie 1kg200...Co wy na to? Ratujcie dobrym slowem
u nas w rodzinie nie bylo duzych dzieci Czy to przez moje obzarsteo slodyczami? :p ale strach mnie oblecial na mysl o porodzie tym bardziej ze mala glowa w dol i lekarz mnie na sn namawia
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
78beti wrote:Dziewczyny czy jak macie skurcze to one was bolą ? Miałam chyba dziś pierwszy raz skurcz i to było bolesne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:28
-
78beti - ja czuje bardzo duży dyskomfort przy skurczach, mam lżejsze i mocniejsze, ale te mocniejsze jak wczoraj przez cały dzień co miałam to lekki ból niestety powodują
I krzyż łącznie z podbrzuszem na przemian między skurczami też trochę bolą. Nie wiem czy to "od macicy" czuje co mi lekarz mówił, że ból krzyża to odczuwanie też skurczów macicy (w czasie miesiączki cholernie krzyż mnie boli) czy w ciąży teraz to już efekt tych dodatkowych kilkunastu kg.
Zastanawiam się nad podjechaniem na ktg, zapłacę nawet, tylko nie wiem czy u nas w szpitalu tak można, musiałabym zadzwonić zapytać się położnej. Choć we wtorek wizyta u mojego lekarza prywatnie a dwa dni po niej w przyszły czwartek na nfz właśnie.
Np. dziś rano miałam 20 minut temu jeden skurcz i w sumie cały czas boli mnie trochę krzyżwczoraj było ich z yyy 15 chociaż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:31
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny