WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc laski :) myslalam ze bede jedyna ktora napisze w nocy a tu prosze:) Musze sie z Wami podzielic jedna informacja po wizycie bo z jednej strony pozytywnie a z drugiej troche szok i sie boje :P otoz okazalo sie ze mala wazy UWAGA 2,5 kg!!!! Wyszlo na usg ze jest starsza o 3 tyg Glowe ma jakbym byla w 36 tc! Jestem troche przerazona :) tzn ciesze sie ze sie rozwija ale taki przeskok? Na ost wizycie miala zaledwie 1kg200...Co wy na to? Ratujcie dobrym slowem :) u nas w rodzinie nie bylo duzych dzieci Czy to przez moje obzarsteo slodyczami? :p ale strach mnie oblecial na mysl o porodzie tym bardziej ze mala glowa w dol i lekarz mnie na sn namawia
    Ja urodziłam się w 34 tyg i waŻyłam 2950 :) także możliwe są takie rzecZy :) może twoja urodzi się wcZeśniej :)

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A próbowałas pokolysac biodrami, puszczać mu muzykę klasyczna? Na mojego to działa, Jak się mocno wierci. Mój lekarz sie śmieje,ze Chopin i jego polonez dobrze uspokaja maluchy :)
    Próbowałam. Nic nie pomagało. Jak bujalam biodrami to na chwilę prZestawał ale zaraz potem kopał znów. 3 godziny mnie męczył. Jestem padnięta :/ teraz wstałam bo na tron mnie porgoniło..tak mi flaki wymęczył :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 07:40

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienił mi się śluz. Jest znowu lekko ciągnący i śliski. Czy to normalne w 3 trymestrze? Do tej pory był białawy i w ogóle nie śliski.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 33 tygodniu! :)
    Zaciskam nogi i oby chociaż do listopada udało się dotrwać. Tak czy siak, dziś obowiązkowo pakuję torbę.

Spałam jak zabita. Wstałam właśnie taaaaka głodna! Kurcze, nie mogę tyle jeść. W 2 ostatnie tygodnie przytyłam 1,5 kg :D żeby było śmiesznie, suwaczek mi przypomina, żebym nie jadła za dwoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 07:52

Szczesliwa_mamusia, kaka470, k878, Lady Savage, editchen, ara, Petitka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu 3 z przodu :D witam !!

Szczesliwa_mamusia, nesairah, Lady Savage, kaka470, k878, editchen, ara, Petitka, Coco55, Edith lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola - ja w poprzedniej ciąży objadałam sie słodyczami a młoda urodziła sie 3400. Według mnie to tez błąd pomiaru - dlatego moja lekarka na prenatalnych powiedziała ze nie szacuje wagi urodzeniowej bo każdy milimetr pomiaru robi już różnice.
    Ja mam za tydzień wizytę i już nie umiem sie doczekać żeby sprawdzic jak mały urósł

Nola lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka miałam mega ciężka noc, nie mogłam się ułożyć, jak już znalazłam muejsce, złapał mnie skurcze w obu nogach, nadal mam zakwasy po nim, ja pierdziele biorę witaminy, dodatkowo aspargin i takie coś :(, zasnęłam koło 5 to obudził mnie kaszel R. Czuje się paskudnie nie wyspana.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja biorę magnez cały czas, a czasem też mnie budzą skurcze w łydkach. Ostatnio zaczęłam z bólu krzyczeć. No i łydka boli do teraz, a było to dwa dni temu :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    Jak mnie biodro boli!!!! Jakbym mnie ktoś pobił!!!!

Aga u mnie też jest to samo jak nie ojciec mojego I. alkoholik wydzwania pijany i się zali to braciszek dupę zawraca wczoraj np przywiózł samochód (kupił sobie jakiegoś trupa) zostawił go koło 20 pod naszym garażem a mój taki głupi i poszedł mu go naprawiać spędził tam czas od 18 do 24:30 był po 19 na chwile naczynia pozmywać. A braciszek w tym czasie pojechał do siebie i poszedł sobie spać ze swoją dziunią. Troszkę zła byłam bo jak chce żeby mu pomóc to mógł już siedzieć i razem z moim go robić a nie że mój sam zapierdzielał a na 7 do pracy dzisiaj.

Dzisiaj mu powiem że są mechanicy od takich rzeczy a nie mój mąż tym bardziej po nocach.

W piątek kolejna wizyta mnie czeka u lekarza ciekawe co u młodego tym razem będę miała usg więc się cieszę zawsze jestem spokojniejsza po takim badaniu niż na samym fotelu.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o nożyczki to paznokieć młodej się zadarł jak była u nas a ona ma 2 latka i otworzyłam i jej poprostu obciąć chciałam żeby nie płakała i one zamiast tnąc to szarpią paznokcie. Nie wiem czy na felerne trafiłam czy one takie są ale tym razem kupie te co Wy czyli z canpolu.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc laski :) myslalam ze bede jedyna ktora napisze w nocy a tu prosze:) Musze sie z Wami podzielic jedna informacja po wizycie bo z jednej strony pozytywnie a z drugiej troche szok i sie boje :P otoz okazalo sie ze mala wazy UWAGA 2,5 kg!!!! Wyszlo na usg ze jest starsza o 3 tyg Glowe ma jakbym byla w 36 tc! Jestem troche przerazona :) tzn ciesze sie ze sie rozwija ale taki przeskok? Na ost wizycie miala zaledwie 1kg200...Co wy na to? Ratujcie dobrym slowem :) u nas w rodzinie nie bylo duzych dzieci Czy to przez moje obzarsteo slodyczami? :p ale strach mnie oblecial na mysl o porodzie tym bardziej ze mala glowa w dol i lekarz mnie na sn namawia
    Ja bym celowała w błąd pomiaru, nie masz by aż tak dziecko przybrało, ja się obzeralam w pierwszej ciąży słodyczami, i raczej ja rosłam 24 kg na plus, a mała miała 3180, chociaż lekarze mówili że będzie miała więcej jak 5 kg

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak macie skurcze to one was bolą ? Miałam chyba dziś pierwszy raz skurcz i to było bolesne :(

• Discret Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti u mnie są już bolesne ale do wytrzymania. Chociaż na KTG więcej się zapisało a nie każdy czułam.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti-u mnie niestety też już skurcze bolesne. Pomaga głębokie oddychanie

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny czy jak macie skurcze to one was bolą ? Miałam chyba dziś pierwszy raz skurcz i to było bolesne :(
    Nie, to jest raczej uczucie niekomfortu, ból to już takie zaawansowane skurcze, tylko jeden był? To obserwuj się, trzymam kciuki by się nie powtórzył, a jesli się powtórzą i będą regularne to podjedź do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:28

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti - ja czuje bardzo duży dyskomfort przy skurczach, mam lżejsze i mocniejsze, ale te mocniejsze jak wczoraj przez cały dzień co miałam to lekki ból niestety powodują :/ I krzyż łącznie z podbrzuszem na przemian między skurczami też trochę bolą. Nie wiem czy to "od macicy" czuje co mi lekarz mówił, że ból krzyża to odczuwanie też skurczów macicy (w czasie miesiączki cholernie krzyż mnie boli) czy w ciąży teraz to już efekt tych dodatkowych kilkunastu kg.

Zastanawiam się nad podjechaniem na ktg, zapłacę nawet, tylko nie wiem czy u nas w szpitalu tak można, musiałabym zadzwonić zapytać się położnej. Choć we wtorek wizyta u mojego lekarza prywatnie a dwa dni po niej w przyszły czwartek na nfz właśnie.

Np. dziś rano miałam 20 minut temu jeden skurcz i w sumie cały czas boli mnie trochę krzyż :/ wczoraj było ich z yyy 15 chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 08:31

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zrobiło strasznie niedobrze. Chyba mojemu synowi śniadanie niesmakowalo

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm pierwszy raz cos takiego miałam - aż trudno było oddychać. Mam nadzieje że sie nie powtórzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na filmiku, który kiedyś podsylalam jest pokazane jak oddychać podczas skurczu. To, faktycznie działa i pomaga.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje że ten skurcz i dzisiejsze gorsze samopoczucie to efekt wczorajszego siedzenia w pracy. Chyba muszę te wizyty w pracy ograniczyć do max raz w tygodniu

Coco55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ