WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A mi się jakoś tych rzeczy mało wydaje. Fakt, zajmują niektóre dużo miejsca, Ale jakoś miałam wrażenie, że wiecej tego będzie. I ja się pakuje z ciuszkami

A jakie ubranka pakujesz? Ja doszłam do wniosku, że spakuję, najwyżej nie użyjemy. Wolę mieć niż nie mieć :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A jakie ubranka pakujesz? Ja doszłam do wniosku, że spakuję, najwyżej nie użyjemy. Wolę mieć niż nie mieć :D
    Wzięłam w końcu 3bodziaki, 3pajace, 2kaftaniki, śpiochy, 1spodenki, 2 cienszd czapeczki, 4pary skarpet (2pary założę jak będziemy wychodzić ze szpitala), 6pieluch tetrowych, 2flanelowe. Kocyk, rożek. Niedrapek nie biorę, bo na karowej nie trzeba. Wien, ze bezpośrednio po porodzie szpital ubiera w swoje, a po 1myciu w rzeczy nasze.
    Kombinezon mąż przywiezie z fotelikiem i grubsza czapeczka

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już się pakujecie a ja nadal nawet torby nie mam :P

omii, Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam w końcu 3bodziaki, 3pajace, 2kaftaniki, śpiochy, 1spodenki, 2 cienszd czapeczki, 4pary skarpet (2pary założę jak będziemy wychodzić ze szpitala), 6pieluch tetrowych, 2flanelowe. Kocyk, rożek. Niedrapek nie biorę, bo na karowej nie trzeba. Wien, ze bezpośrednio po porodzie szpital ubiera w swoje, a po 1myciu w rzeczy nasze.
    Kombinezon mąż przywiezie z fotelikiem i grubsza czapeczka

A mi ostatnio pielęgniarka w mojej przychodni ginekologicznej do której chodzę odradziła rodzenie na karowej, powiedziała że na karowej ze zdrowej ciąży robią patologie, że jest to świetny szpital ale bardziej dla kobiet które mają problemy w ciąży a jak jest dobrze, to nie poleca tam rodzić.
    No i zrezygnowałam, planuję wybrać się chyba na Praski bo jest polecany i tam też mój lekarz jest.

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja małego pakuje w mała walizkę, a siebie w torbę, która pożyczam od mamy.
    Siebie jeszcze nie spakowałam. Zrobię to na początku listopada. Na razie przygotowałam rzeczy małemu

• omii Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja małego pakuje w mała walizkę, a siebie w torbę, która pożyczam od mamy.
    Siebie jeszcze nie spakowałam. Zrobię to na początku listopada. Na razie przygotowałam rzeczy małemu

jesssu, przeczytalam "a ja małego pakuje w mała walizkę.." i pierwsze co pomyślałam to że jakaś nienormalna jesteś, że małego w walizce chcesz przewozić :D :D :D

editchen, Szczesliwa_mamusia, Eli, ara, Iruletka, Petitka, Nola lubią tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • editchen Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Demonizujesz strasznie cc, ja nie uwazam ze cc jest lepsze bo nie jest ale tak potem jest jak kobiety sie nakrecaja na porod silami natury a wyjdzie inaczej. A najwazniejsze jest zdrowie dziecka a nie jak ono z matki "wyjdzie" nie potrafie tego zrozumiec. Co ci odebrala cesarka? Dostalas piekne zdrowe dziecko a to chyba jest cel porodu :)
    Przeraza mnie to bo potem matki powtarzaja oktopne bzdury ze cesarka to nie porod czyli zamiast urodzin trzeba swietowac wydobyciny ;) i nakrecaja kolejnw matki ktore z roznych powodow- glownie z powodu komplikacji przy porodzie sn- musza miec cesarke.

ufff.... ja jeszcze nie rodzilam, wiec nie chcialam zabierac glosu i sie wymadrzac. ale ciesze sie Amus, ze napisalas to! jak widze rozne fora (choc nasze to niebo :)) to tez widze demonizowanie cc i te teksty o wydobycinach ;/ jasne, ze cc powinno byc ze wskazan, ale kurcze - kobieta powinna miec prawo wyboru i nikt nie moze tego oceniac.

Lady Savage, Iruletka, Amus87 lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    A mi ostatnio pielęgniarka w mojej przychodni ginekologicznej do której chodzę odradziła rodzenie na karowej, powiedziała że na karowej ze zdrowej ciąży robią patologie, że jest to świetny szpital ale bardziej dla kobiet które mają problemy w ciąży a jak jest dobrze, to nie poleca tam rodzić.
    No i zrezygnowałam, planuję wybrać się chyba na Praski bo jest polecany i tam też mój lekarz jest.
    No, ale ja mam po 1lekarza z karowej, a po 2, hashimoto z niedoczynnoscia, mięśniaki na macicy, tachykardie. Więc chce rodzic w szpitalu o wysokim stopniu referencyjności. Poza tym mają tam bardzo dobra opiekę neonatologiczna. A w razie czego-drugim szpitalem, który biorę pod uwagę jest szpital orlowskiego.
    Jakby u mnie było wszystko w porządku, to pewnie rodzilabym u siebie w powiatowym. A tak to chce być pod opieka, gdzie będą wiedzieli co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?
    U mnie pójdą 2pary skarpet i kombinezon. Przykryje kocykiem. I tak wyjdziemy. Na główkę cieplejsza czapeczkę.
    Zależy jaka będzie zima, Ale pewnie ubiorę go bodziaka, spodenki i założę jeszcze kaftanik, co by mi było cieplej

editchen lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lady no w sumie racja ale dziewcxyny juz od dluzszego czasu maja. Z kuba nie mialam wcale.
    ja z Zuzią skurcze miałam od 20 lipca, a mała sie urodziła 20 sierpnia, i to były takie nie bolesne, jak teraz mam, dopiero konkretne, bolsne miałam w dniu porodu.

Amus87 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już spakowana, :) spakowałam na wszelki wypadek, jakbym miała zostać w szpitalu jednak. Bo potem jak R miałby mnie spakować, to kiepsko to bym widziała, zapewnie 90% rzeczy by nie znalazł, mimo gdyby dostał dokładną instrukcję gdzie co jest.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam spakowane 2 bodziaki na krotki rekaw - 56 i 62, 2 komplety wyprawkowe jeden 52, drugi 62, i 2 czapeczki, jedna cieplejsza, jedna troszke mniej.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niedrapek - ja mam dwa bodziaki, które mają doszytą taką nakładkę przy rękawku, fajny patent i zamierzam na początku skorzystać; niedrapki podobno lubią spadać :)
    chociaż w ciuszkach zdobytych inaczej niż drogą kupna to mam tych niedrapek z 7 par :)

prezent dla drugiego dziecka to jakiś słaby motyw; też uważam, że powinno się uczyć, że to święto solenizanta, on jest najważniejszy; można je zaangażować w kupno/przygotowanie prezentu, przygotowanie imprezy; przecież ono kiedyś też będzie miało urodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:14

Szczesliwa_mamusia, editchen, ara, Amus87 lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    ufff.... ja jeszcze nie rodzilam, wiec nie chcialam zabierac glosu i sie wymadrzac. ale ciesze sie Amus, ze napisalas to! jak widze rozne fora (choc nasze to niebo :)) to tez widze demonizowanie cc i te teksty o wydobycinach ;/ jasne, ze cc powinno byc ze wskazan, ale kurcze - kobieta powinna miec prawo wyboru i nikt nie moze tego oceniac.
    jestem dokładnie tego samego zdania, podobnie myślę do kp a mm, to jest nasz wybór i dziecka, i jedno dziecko od drugiego nie jest ani gorsze, ani ładniejsze, czy mądrzejsze,

Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, editchen, Iruletka, Amus87 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    ja zakładam body na krótki, plus komplet wyprawkowy (bluzka na długi plus spodenki) kombinezon, czapa, zaraz przy szpitalu będzie auto, a w aucie ciepło, potem do domu z auta też nie mamy daleko.

editchen lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje sie spakować ale jakoś sie nie mieszczę :( a nie chce brać dwóch toreb.

Tez zgadzam sie z tym co napisała AMUS - nie przesadzajmy z negatywnymi historiami i niczym nie popartmi teoriami o większych skolonnosciach dzieci do chorób po porodach cc. Ja miałam cc i choć wiem że to poważna operacja i łatwo nie było to dzięki cc mam zdrowe dziecko a nie musiałam podczas długiego porodu błagać kogoś żeby zrobił mi cc żeby dziecku nic sie nie stało.

Nie ważne jak byle dziecko i my bylibyśmy zdrowe i bezpieczne. Jeśli ma sie zaufanie do swojego lekarza to trzeba mu zaufać ze nas zna i wybierze dla nas najlepsze rozwiązanie.

editchen, Iruletka, Amus87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki!!!

U mnie właśnie pierwsza partia ubranek się suszy...spooooro tego się uzbierało :)

A propos pakowania toreb ... nie zapmnijcie o butach dla siebie na powrót, przygotować tak, żeby Mąż nie zapomniał :D To był hit ostatniej szkoły rodzenia ;)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    jestem dokładnie tego samego zdania, podobnie myślę do kp a mm, to jest nasz wybór i dziecka, i jedno dziecko od drugiego nie jest ani gorsze, ani ładniejsze, czy mądrzejsze,
    Nic dodać ńic ująć :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- chyba sama też Ci jedna parę niedrapek podrzuciłam. Ale w domu zostały mi z 4pary jeszcze. Ja ich używać nie będę. Kupiłam jedna parę na wszelki wypadek,bo myślałam,ze moja siostra nie ma. A tu się okazało, że ona nie wiedziała,ze je ma. 4 pary były w pudelku. A jej synkowi w bielanskim skarpetki na raczki założyli.

Koleżanka mi mówiła właśnie,ze na karowej nie zakładają niedrapek. Ja może wezmę,ale chyba tylko po to,zeby małemu założyć na wyjście, co by mu raczki nie zmarzly

‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ