Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A mi się jakoś tych rzeczy mało wydaje. Fakt, zajmują niektóre dużo miejsca, Ale jakoś miałam wrażenie, że wiecej tego będzie. I ja się pakuje z ciuszkami
A jakie ubranka pakujesz? Ja doszłam do wniosku, że spakuję, najwyżej nie użyjemy. Wolę mieć niż nie mieć -
nick nieaktualnynesairah wrote:A jakie ubranka pakujesz? Ja doszłam do wniosku, że spakuję, najwyżej nie użyjemy. Wolę mieć niż nie mieć
Kombinezon mąż przywiezie z fotelikiem i grubsza czapeczka -
Szczesliwa_mamusia wrote:Wzięłam w końcu 3bodziaki, 3pajace, 2kaftaniki, śpiochy, 1spodenki, 2 cienszd czapeczki, 4pary skarpet (2pary założę jak będziemy wychodzić ze szpitala), 6pieluch tetrowych, 2flanelowe. Kocyk, rożek. Niedrapek nie biorę, bo na karowej nie trzeba. Wien, ze bezpośrednio po porodzie szpital ubiera w swoje, a po 1myciu w rzeczy nasze.
Kombinezon mąż przywiezie z fotelikiem i grubsza czapeczka
A mi ostatnio pielęgniarka w mojej przychodni ginekologicznej do której chodzę odradziła rodzenie na karowej, powiedziała że na karowej ze zdrowej ciąży robią patologie, że jest to świetny szpital ale bardziej dla kobiet które mają problemy w ciąży a jak jest dobrze, to nie poleca tam rodzić.
No i zrezygnowałam, planuję wybrać się chyba na Praski bo jest polecany i tam też mój lekarz jest.Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja małego pakuje w mała walizkę, a siebie w torbę, która pożyczam od mamy.
Siebie jeszcze nie spakowałam. Zrobię to na początku listopada. Na razie przygotowałam rzeczy małemu
jesssu, przeczytalam "a ja małego pakuje w mała walizkę.." i pierwsze co pomyślałam to że jakaś nienormalna jesteś, że małego w walizce chcesz przewozićeditchen, Szczesliwa_mamusia, Eli, ara, Iruletka, Petitka, Nola lubią tę wiadomość
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Amus87 wrote:Demonizujesz strasznie cc, ja nie uwazam ze cc jest lepsze bo nie jest ale tak potem jest jak kobiety sie nakrecaja na porod silami natury a wyjdzie inaczej. A najwazniejsze jest zdrowie dziecka a nie jak ono z matki "wyjdzie" nie potrafie tego zrozumiec. Co ci odebrala cesarka? Dostalas piekne zdrowe dziecko a to chyba jest cel porodu
Przeraza mnie to bo potem matki powtarzaja oktopne bzdury ze cesarka to nie porod czyli zamiast urodzin trzeba swietowac wydobycinyi nakrecaja kolejnw matki ktore z roznych powodow- glownie z powodu komplikacji przy porodzie sn- musza miec cesarke.
ufff.... ja jeszcze nie rodzilam, wiec nie chcialam zabierac glosu i sie wymadrzac. ale ciesze sie Amus, ze napisalas to! jak widze rozne fora (choc nasze to niebo) to tez widze demonizowanie cc i te teksty o wydobycinach ;/ jasne, ze cc powinno byc ze wskazan, ale kurcze - kobieta powinna miec prawo wyboru i nikt nie moze tego oceniac.
Lady Savage, Iruletka, Amus87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyomii wrote:A mi ostatnio pielęgniarka w mojej przychodni ginekologicznej do której chodzę odradziła rodzenie na karowej, powiedziała że na karowej ze zdrowej ciąży robią patologie, że jest to świetny szpital ale bardziej dla kobiet które mają problemy w ciąży a jak jest dobrze, to nie poleca tam rodzić.
No i zrezygnowałam, planuję wybrać się chyba na Praski bo jest polecany i tam też mój lekarz jest.
Jakby u mnie było wszystko w porządku, to pewnie rodzilabym u siebie w powiatowym. A tak to chce być pod opieka, gdzie będą wiedzieli co robić. -
nick nieaktualnyeditchen wrote:A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?
Zależy jaka będzie zima, Ale pewnie ubiorę go bodziaka, spodenki i założę jeszcze kaftanik, co by mi było cieplejeditchen lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Lady no w sumie racja ale dziewcxyny juz od dluzszego czasu maja. Z kuba nie mialam wcale.
Amus87 lubi tę wiadomość
-
ja już spakowana,
spakowałam na wszelki wypadek, jakbym miała zostać w szpitalu jednak. Bo potem jak R miałby mnie spakować, to kiepsko to bym widziała, zapewnie 90% rzeczy by nie znalazł, mimo gdyby dostał dokładną instrukcję gdzie co jest.
-
Co do niedrapek - ja mam dwa bodziaki, które mają doszytą taką nakładkę przy rękawku, fajny patent i zamierzam na początku skorzystać; niedrapki podobno lubią spadać
chociaż w ciuszkach zdobytych inaczej niż drogą kupna to mam tych niedrapek z 7 par
prezent dla drugiego dziecka to jakiś słaby motyw; też uważam, że powinno się uczyć, że to święto solenizanta, on jest najważniejszy; można je zaangażować w kupno/przygotowanie prezentu, przygotowanie imprezy; przecież ono kiedyś też będzie miało urodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:14
Szczesliwa_mamusia, editchen, ara, Amus87 lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
editchen wrote:ufff.... ja jeszcze nie rodzilam, wiec nie chcialam zabierac glosu i sie wymadrzac. ale ciesze sie Amus, ze napisalas to! jak widze rozne fora (choc nasze to niebo
) to tez widze demonizowanie cc i te teksty o wydobycinach ;/ jasne, ze cc powinno byc ze wskazan, ale kurcze - kobieta powinna miec prawo wyboru i nikt nie moze tego oceniac.
Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85, editchen, Iruletka, Amus87 lubią tę wiadomość
-
editchen wrote:A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?
editchen lubi tę wiadomość
-
Ja próbuje sie spakować ale jakoś sie nie mieszczę
a nie chce brać dwóch toreb.
Tez zgadzam sie z tym co napisała AMUS - nie przesadzajmy z negatywnymi historiami i niczym nie popartmi teoriami o większych skolonnosciach dzieci do chorób po porodach cc. Ja miałam cc i choć wiem że to poważna operacja i łatwo nie było to dzięki cc mam zdrowe dziecko a nie musiałam podczas długiego porodu błagać kogoś żeby zrobił mi cc żeby dziecku nic sie nie stało.
Nie ważne jak byle dziecko i my bylibyśmy zdrowe i bezpieczne. Jeśli ma sie zaufanie do swojego lekarza to trzeba mu zaufać ze nas zna i wybierze dla nas najlepsze rozwiązanie.editchen, Iruletka, Amus87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dzień dobry Dziewczynki!!!
U mnie właśnie pierwsza partia ubranek się suszy...spooooro tego się uzbierało
A propos pakowania toreb ... nie zapmnijcie o butach dla siebie na powrót, przygotować tak, żeby Mąż nie zapomniałTo był hit ostatniej szkoły rodzenia
-
Lady Savage wrote:jestem dokładnie tego samego zdania, podobnie myślę do kp a mm, to jest nasz wybór i dziecka, i jedno dziecko od drugiego nie jest ani gorsze, ani ładniejsze, czy mądrzejsze,https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualnyK878- chyba sama też Ci jedna parę niedrapek podrzuciłam. Ale w domu zostały mi z 4pary jeszcze. Ja ich używać nie będę. Kupiłam jedna parę na wszelki wypadek,bo myślałam,ze moja siostra nie ma. A tu się okazało, że ona nie wiedziała,ze je ma. 4 pary były w pudelku. A jej synkowi w bielanskim skarpetki na raczki założyli.
Koleżanka mi mówiła właśnie,ze na karowej nie zakładają niedrapek. Ja może wezmę,ale chyba tylko po to,zeby małemu założyć na wyjście, co by mu raczki nie zmarzly