X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranie dziecka na wyjście że szpitala będzie zależało od pogody: mroźnie to obowiązkowo ortalionowy, ocieplany kombinezon a jeśli tempsa będzie na plusie to bawełniany ciepły kombinezon przejściowy, w fotelik wpinam śpiworek i dopiero układamy w nim dziecko. Taki mam plan.

Przy starszym ani razu nie użyłam niedrapek. Ale miałam asekuracyjnie zakupione 2 pary. Ciekawe czy tym razem je użyję? Mam też kilka bodziaków i pajacyków z zakładkami na lapki.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ma pytanie. Czy Ty jesteś w posiadaniu listy wyprawkowej do naszego szpitala? Dzisiaj dzwoniłam i ponoć jest wywieszona w kilku miejscach.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny badał wam ktoś "białko całkowite" ?? bo mialam robione w szpitalu i widze ze za niskie

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylazla mi linea negra :( narazie jasna ale zacZyna się prZy cyckach i leci do samego dołu. Okropne :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nola-a może błąd pomiaru. Waga i tak szacunkowa. Może tak określił po rozmiarze główki? Wątpię,zeby słodycze spowodowały taki wzrost. Moja siostra się bardzo objadala słodyczami, a jej syn urodził się 2700. Nie martw się. Kiedy masz następna wizytę?
    Co za gosc wlasnie...za miesiac dopiero czaicie? Bo wyjezdza W 37tc a to za pozno lepiej podgladac takze pojde do innego wyjatkowo za 2tyg...jeszcze ta nieszczesna luteine odstawiam wiec juz w ogole

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-a może błąd pomiaru. Waga i tak szacunkowa. Może tak określił po rozmiarze główki? Wątpię,zeby słodycze spowodowały taki wzrost. Moja siostra się bardzo objadala słodyczami, a jej syn urodził się 2700. Nie martw się. Kiedy masz następna wizytę?
    Co za gosc wlasnie...za miesiac dopiero czaicie? Bo wyjezdza W 37tc a to za pozno lepiej podgladac takze pojde do innego wyjatkowo za 2tyg...jeszcze ta nieszczesna luteine odstawiam wiec juz w ogole

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam prośbe :)
    ktoś mial przepływy robione i wpisane normy ??
    chodzi o :
    PI MCA 2,38
    PI UA 1,04
    nie mam norm a ciekawa jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wylazla mi linea negra :( narazie jasna ale zacZyna się prZy cyckach i leci do samego dołu. Okropne :/
    jak przy cyckach :o nigdy tak wysokiej nie miałam mam do pępka :P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zakupiłam śledziki i czekaja na zrobienie (bo najbardziej lubie takie z cebulka jak na wigilie sie robi ;) ) a i kupiłam skladniki na sushi :D bede sie objadac dzisiaj :P

editchen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?
    Nie wiem czy jest sens strasznie grubo ubierac. Nasza mala to pewnie naert mocno nie poczuje powietrza. Parking w szpitalu pod samymi drzwiami, a w domu to tez dosłownie 3 metry.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jak przy cyckach :o nigdy tak wysokiej nie miałam mam do pępka :P
    Mi zaczyna się pod cyckami na brZuchu :/ ale jak wpisałam w Google to na zdjeciach też jest przez cały brzuch.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Emikey, jak to od cycek?

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że ostatnie 2tyg będą się ciągnąć, bo człowiek będzie chciał juz. A nie daj Boże jak będzie po terminie, każdy dzień będzie się wlec. Ale miejmy nadzieję, że nasz dzieci nie będą "przeterminowane" ;)
    potwierdzam czas "po terminie" to jest jakas masakra (urodziłam tydzien po terminie)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotowane mam na wyjście body + ciepłe spodenki i skarpetki, na to kaftanik i ciepły kombinezon. Do tego gruba czapka (mam też cienką w razie czego).

Zapakowałam ubranka do szpitala zestawami :D każdy w małej osobnej reklamówce. 3 takie zestawy chyba wystarczą? Kilka rzeczy mi zostało do dopakowania jeszcze.

Uff tak się tym zmęczyłam, że aż musiałam się położyć i mimo, że jadłam w międzyczasie, to zgłodniałam i myślę co by tu sibie zjeść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:46

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A tak z innej beczki: kupujecie starszemu rodzeństwu cos z okazji urodzenia dziecka ? Ostatnio ktoś mi zadał takie pytanie" co kupiłam młodej z okazji urodzenia brata" ?
    podobno własnie dobrze jest kupic cos dla starszego dziecka i razem z nim wybrac cos dla noworodka (gdzies cos o tym czytalam) zeby nie bylo to ja nawet nigdy nie pomyslalam o kupowaniu innym dzieciom przy okazji urodzin drobiazgow (prezent jest tylko dla tego co ma urodziny)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus,

małowodzie jest AFI<5
    ja tydzień temu miałam AFI=9. Gin mi kazała pić 2,5-3 l wody dziennie i kontrola za 2 tyg;
    te pozostałe Twoje badania to nie mam pojęcia

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    No właśnie Emikey, jak to od cycek?
    No tak jak na tym zdjęciu. U mnie jest tak jasna, że na zdjęciach nie widać. Pierwszy dzień ja mam. Tu zdjęcie z netu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/526229f1de4f.jpg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck, właśnie spojrzałam na swoją i byłam święcie przekonana, że jest poniżej pępka. Ostatnio jej się przyglądałam i tak ją zapamiętałam. Teraz patrzę, a ona jest z 15 cm ponad pępkiem. Jak tak dalej pójdzie to mi na czole wyjdzie :-P

ara, Ja_Sonia lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Demonizujesz strasznie cc, ja nie uwazam ze cc jest lepsze bo nie jest ale tak potem jest jak kobiety sie nakrecaja na porod silami natury a wyjdzie inaczej. A najwazniejsze jest zdrowie dziecka a nie jak ono z matki "wyjdzie" nie potrafie tego zrozumiec. Co ci odebrala cesarka? Dostalas piekne zdrowe dziecko a to chyba jest cel porodu :)
    Przeraza mnie to bo potem matki powtarzaja oktopne bzdury ze cesarka to nie porod czyli zamiast urodzin trzeba swietowac wydobyciny ;) i nakrecaja kolejnw matki ktore z roznych powodow- glownie z powodu komplikacji przy porodzie sn- musza miec cesarke.
    Amus dostałam dziecko w bardzo ciezkim stanie, którego nawet na sekunde nie widziałam po cc zostało zabrane od razu po wyjeciu z brzucha ( zobaczyłam je dopiero po 12h to bylo najgorsze 12h w moim zyciu bo nie moglam wstac i pojsc do niego po cc) a jak pierwszy raz go zobaczyłam byl caly pokluty w welfronach i pod tymi wszystkimi kabelkami i nawet go dotknac nie moglam...wiec nie wiem czy demonizuje ja mowie o swoim przypadku oczywiscie dzieki cc moje dziecko wogole zyje ale do tej pory odczuwamy oboje "psychologiczne skutki"

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam linie pod i nad pępkiem - młoda ciagle sie mnie pyta co to jest i czy kiedyś będę wyglądać " normalnie " :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ