X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranie dziecka na wyjście że szpitala będzie zależało od pogody: mroźnie to obowiązkowo ortalionowy, ocieplany kombinezon a jeśli tempsa będzie na plusie to bawełniany ciepły kombinezon przejściowy, w fotelik wpinam śpiworek i dopiero układamy w nim dziecko. Taki mam plan.

Przy starszym ani razu nie użyłam niedrapek. Ale miałam asekuracyjnie zakupione 2 pary. Ciekawe czy tym razem je użyję? Mam też kilka bodziaków i pajacyków z zakładkami na lapki.

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ma pytanie. Czy Ty jesteś w posiadaniu listy wyprawkowej do naszego szpitala? Dzisiaj dzwoniłam i ponoć jest wywieszona w kilku miejscach.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny badał wam ktoś "białko całkowite" ?? bo mialam robione w szpitalu i widze ze za niskie

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylazla mi linea negra :( narazie jasna ale zacZyna się prZy cyckach i leci do samego dołu. Okropne :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nola-a może błąd pomiaru. Waga i tak szacunkowa. Może tak określił po rozmiarze główki? Wątpię,zeby słodycze spowodowały taki wzrost. Moja siostra się bardzo objadala słodyczami, a jej syn urodził się 2700. Nie martw się. Kiedy masz następna wizytę?
    Co za gosc wlasnie...za miesiac dopiero czaicie? Bo wyjezdza W 37tc a to za pozno lepiej podgladac takze pojde do innego wyjatkowo za 2tyg...jeszcze ta nieszczesna luteine odstawiam wiec juz w ogole

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-a może błąd pomiaru. Waga i tak szacunkowa. Może tak określił po rozmiarze główki? Wątpię,zeby słodycze spowodowały taki wzrost. Moja siostra się bardzo objadala słodyczami, a jej syn urodził się 2700. Nie martw się. Kiedy masz następna wizytę?
    Co za gosc wlasnie...za miesiac dopiero czaicie? Bo wyjezdza W 37tc a to za pozno lepiej podgladac takze pojde do innego wyjatkowo za 2tyg...jeszcze ta nieszczesna luteine odstawiam wiec juz w ogole

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam prośbe :)
    ktoś mial przepływy robione i wpisane normy ??
    chodzi o :
    PI MCA 2,38
    PI UA 1,04
    nie mam norm a ciekawa jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wylazla mi linea negra :( narazie jasna ale zacZyna się prZy cyckach i leci do samego dołu. Okropne :/
    jak przy cyckach :o nigdy tak wysokiej nie miałam mam do pępka :P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zakupiłam śledziki i czekaja na zrobienie (bo najbardziej lubie takie z cebulka jak na wigilie sie robi ;) ) a i kupiłam skladniki na sushi :D bede sie objadac dzisiaj :P

editchen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?
    Nie wiem czy jest sens strasznie grubo ubierac. Nasza mala to pewnie naert mocno nie poczuje powietrza. Parking w szpitalu pod samymi drzwiami, a w domu to tez dosłownie 3 metry.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jak przy cyckach :o nigdy tak wysokiej nie miałam mam do pępka :P
    Mi zaczyna się pod cyckami na brZuchu :/ ale jak wpisałam w Google to na zdjeciach też jest przez cały brzuch.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Emikey, jak to od cycek?

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że ostatnie 2tyg będą się ciągnąć, bo człowiek będzie chciał juz. A nie daj Boże jak będzie po terminie, każdy dzień będzie się wlec. Ale miejmy nadzieję, że nasz dzieci nie będą "przeterminowane" ;)
    potwierdzam czas "po terminie" to jest jakas masakra (urodziłam tydzien po terminie)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotowane mam na wyjście body + ciepłe spodenki i skarpetki, na to kaftanik i ciepły kombinezon. Do tego gruba czapka (mam też cienką w razie czego).

Zapakowałam ubranka do szpitala zestawami :D każdy w małej osobnej reklamówce. 3 takie zestawy chyba wystarczą? Kilka rzeczy mi zostało do dopakowania jeszcze.

Uff tak się tym zmęczyłam, że aż musiałam się położyć i mimo, że jadłam w międzyczasie, to zgłodniałam i myślę co by tu sibie zjeść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:46

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A tak z innej beczki: kupujecie starszemu rodzeństwu cos z okazji urodzenia dziecka ? Ostatnio ktoś mi zadał takie pytanie" co kupiłam młodej z okazji urodzenia brata" ?
    podobno własnie dobrze jest kupic cos dla starszego dziecka i razem z nim wybrac cos dla noworodka (gdzies cos o tym czytalam) zeby nie bylo to ja nawet nigdy nie pomyslalam o kupowaniu innym dzieciom przy okazji urodzin drobiazgow (prezent jest tylko dla tego co ma urodziny)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus,

małowodzie jest AFI<5
    ja tydzień temu miałam AFI=9. Gin mi kazała pić 2,5-3 l wody dziennie i kontrola za 2 tyg;
    te pozostałe Twoje badania to nie mam pojęcia

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    No właśnie Emikey, jak to od cycek?
    No tak jak na tym zdjęciu. U mnie jest tak jasna, że na zdjęciach nie widać. Pierwszy dzień ja mam. Tu zdjęcie z netu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/526229f1de4f.jpg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck, właśnie spojrzałam na swoją i byłam święcie przekonana, że jest poniżej pępka. Ostatnio jej się przyglądałam i tak ją zapamiętałam. Teraz patrzę, a ona jest z 15 cm ponad pępkiem. Jak tak dalej pójdzie to mi na czole wyjdzie :-P

ara, Ja_Sonia lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Demonizujesz strasznie cc, ja nie uwazam ze cc jest lepsze bo nie jest ale tak potem jest jak kobiety sie nakrecaja na porod silami natury a wyjdzie inaczej. A najwazniejsze jest zdrowie dziecka a nie jak ono z matki "wyjdzie" nie potrafie tego zrozumiec. Co ci odebrala cesarka? Dostalas piekne zdrowe dziecko a to chyba jest cel porodu :)
    Przeraza mnie to bo potem matki powtarzaja oktopne bzdury ze cesarka to nie porod czyli zamiast urodzin trzeba swietowac wydobyciny ;) i nakrecaja kolejnw matki ktore z roznych powodow- glownie z powodu komplikacji przy porodzie sn- musza miec cesarke.
    Amus dostałam dziecko w bardzo ciezkim stanie, którego nawet na sekunde nie widziałam po cc zostało zabrane od razu po wyjeciu z brzucha ( zobaczyłam je dopiero po 12h to bylo najgorsze 12h w moim zyciu bo nie moglam wstac i pojsc do niego po cc) a jak pierwszy raz go zobaczyłam byl caly pokluty w welfronach i pod tymi wszystkimi kabelkami i nawet go dotknac nie moglam...wiec nie wiem czy demonizuje ja mowie o swoim przypadku oczywiscie dzieki cc moje dziecko wogole zyje ale do tej pory odczuwamy oboje "psychologiczne skutki"

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam linie pod i nad pępkiem - młoda ciagle sie mnie pyta co to jest i czy kiedyś będę wyglądać " normalnie " :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ