X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Lunka, wczoraj lekarz na wizycie powiedział mi, że mam wytrzymać minimum do 34 tygodnia skończonego, a później mały sobie poradzi w razie czego :) Ja jednak trochę wyżej stawiam sobie poprzeczkę i mam nadzieję dotrwać do 36 tygodnia.
    Ty jesteś dalej niż ja ;)
    Z tym pessarem leżałas cały czas jak miałaś założony ? Teraz jak funkcjonujess?

To prawda, musimy ufać lekarzom. Przecież to daleko nas doprowadzili. Ja swojemu ufam i wszystko co mówi biore:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 18:17

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Iruletka. Nie kupuję nic córce z okazji narodzin jej siostry. Nie chcę jej przekupywać, chcę żeby kojarzyła ten dzień z pojawieniem się kolejnej bliskiej osoby. Plan jest taki, żeby mała nie czuła się gorsza czy zaniedbana. Będziemy poświęcać jej jak najwięcej czasu, noworodki ciągle śpią a więc będę mogła pobawić się ze starszą :) zrobimy tak aby móc ją zabierać gdzieś sam na sam aby mogła spędzić z nami czas jak wcześniej. Myślę, że czas i miłość to najlepszy prezent jaki możemy dać.
    Jedynie mamy ustalone z rodziną, że gdy ktoś przyjedzie bez okazji z prezentem dla małej to żeby i starszej jakiś drobiazg wzięli. A prezentu dla rodzeństwa z okazji urodzin drugiego totalnie nie rozumiem ..

ara, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny z pessarem jak funkcjonujecie? Ja staram sie jak najwięcej leżeć, tylko slabo mi to wychodzi i po domu troszkę chodze.

Z innej beczki. Jestem wściekła na maxa. Maz robil przez ostatnie 2 tygodnie remont. W niedzielę skonczyl. W poniedziałek przyszla pani myc okna. Tak pomyla, ze wylala miske z woda na panele. Zebrala wode dopiero po jakimś czasie. Dzis panele spuchly. Cala podloga w sypialni do wymiany. A juz mialam cale mieszkanie pospszatane, tylko te okna miala zrobic. Juz o pieniądzach na nowe panele nie wspominam.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów. Kupiłam w końcu ta kurtkę i jeszcze koszule do karmienia. Czuję się w tym jak słoń :( a najgorsZe, że czuję jakbym wywaliła pieniądze w błoto bo to tylko na kilka miesięcy kurtka. I niby to tata mi dal na zakupy ale jakoś źle się czuję wydając pieniądZe na coś na krótka chwilę. Wam nie szkoda kupować tych wsZystkich kurtek, legginsów i jeansów ciazowych itd? Ja do jakiś skapiradel nie należę ale jakoś mi tak nie do końca łatwo prZychoDu wydawanie pieniędZy na mój brzuch.

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram leżeć jak najwięcej, ale normalnie chodzę po domu, trochę siedzę przed komputerem, nie dźwigam, nie przeciążam się. 2-3 razy zdarzyło mi się podjechać na miasto załatwić kilka spraw, ale to tak na szybko. Później do domu i leżenie. Lekarz powiedział, że jak będzie po 34 tygodniu, będę mogła trochę 'pofolgować' :D

Lura82 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey ja kupuję rzeczy ciążowe takie które później będę też mogła nosić i takie które są przeznaczone do kp (tuniki, bluzki, sukienki) a legginsy chodzę w nich cały czas więc do końca ciąży będą już do wyrzucenia resztę co później nie wykorzystam to sprzedam

editchen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wróciłam z zakupów. Kupiłam w końcu ta kurtkę i jeszcze koszule do karmienia. Czuję się w tym jak słoń :( a najgorsZe, że czuję jakbym wywaliła pieniądze w błoto bo to tylko na kilka miesięcy kurtka. I niby to tata mi dal na zakupy ale jakoś źle się czuję wydając pieniądZe na coś na krótka chwilę. Wam nie szkoda kupować tych wsZystkich kurtek, legginsów i jeansów ciazowych itd? Ja do jakiś skapiradel nie należę ale jakoś mi tak nie do końca łatwo prZychoDu wydawanie pieniędZy na mój brzuch.
    Mi szkoda. Dlatego ja mam 2pary spodni dresowych z allegro Po 30zl i 2pary legginsów, Nie ciazowych, ale były na mnie przyduze, teraz są w sam raz. W bluzkach chodzą tych samych co przed ciąża. Koszule do karmienia kupiłam 3, Ale w sumie są mega wygodne, więc przydadzą się. Najdroższa mnie kosztowała 29zl, najtańsza 19. Więc nie wykosztowalam się. Kurtkę pożyczyłam od mamy. Zapina się jeszcze. Ewentualnie kupię coś w lumpeksie, bo na nowa mi szkoda (a nie wiem kiedy będę chodzic w następnej ciąży). Jeszcze tylko kupię stanik i moje szaleństwo z ubraniami ciazowymi się skończy. Liczę do wiosny (najpóźniej) wrócić min do swoich rozmiarów przed ciąży (dobrze by było zrzucić więcej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 18:35

Nola lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jesZcze jedna sprawa mi serce łamie. W piątek wracam do Anglii. Teraz na dłużej. Minimum 5 miesięcy jak nie 6. Moja mama jakoś sobie tłumacZ, że dziecko najwaŻniejsze, oby było zdrowe i żebym ja była zdrowa. Ale po ojcu widzę, że się łamie. Już dziś jest na granicy płaczu, a mój ojciec nie płacze. Kraja mi się serce. Z drugiej strony mam męża, który jak wyjeżdżam z Anglii rozpacza i chodzi zzbity jak pies. Na skypie wczoraj patrzył na mnie oczami szczeniaczka. No nie mogę ... emocjonalnie tego znieść nie mogę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę- zobaczysz. Gabi się urodzi i zupełnie będzie inaczej. Najwyżej rodzice Cię szybko odwiedzą. Anglia, to nie Australia

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciły mi mdłości :( tak mi nie dobrze :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla poprawy humoru kupiłam rożek. Miałam nie kupować tego wynalazku ale spodobał mi się wzór. Oczywiście, że ja muszę mieć wszystko pod kolor to dokupiłam czapeczkę

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8963dda56133.jpg

Szczesliwa_mamusia, Nola, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    U mojego tez glowa 2 tyg do przodu, a reszta 1,5 tyg do tylu ;) ale hipotrafia jest powyzej 3 tyg. A kiedy masz ta wizytę? I czy kazdy lekarz wpisuje Ci do karty ciazy swoje info?
    Ja mam glowke 3tygodnie do przodu :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny wróciły mi mdłości :( tak mi nie dobrze :(
    Wiem co to znaczy. Ja w 1trymestrze nie miałam (może z 3dni), Jak potrafię mieć je teraz. Maluchy nam kopia po żołądku i wątrobie i myślę, że dlatego

Nola lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz kazał leżeć Ale ja tak funkcjonuje cały czas. Moge pochodzić po domu te 2-3 godz dziennie.
    Damy radę dziewczyny. Wam do 34tc brakuje kilku dni.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam kasę za demolke mojego mieszkania (miałam takich lokatorów, była sprawa w sadzie itd. Długo by opowiadać). W każdym razie odzyskałam kasę. Więc powinno starczyć na kolysko-lezaczek. Z kasy kupimy na pewno tonę węgla, muszę wymienić drzwi w mieszkaniu, bo wtedy nie było nas stać -nie starczylo( musieliśmy wymienić wszystkie okna, bo były powybijane) i zostanie jakiś ochlap, własnie na lezaczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 19:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra
    wróciliśmy z synem z wizyty
    neurolog kazał zrobić TK głowy z kontrastem
    moje dziecko przy pobieraniu krwi wymiotuje i mdleje nie wiem jak on przęzyje założenie wenflonu .....

• Nola Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Mi też lekarz kazał leżeć Ale ja tak funkcjonuje cały czas. Moge pochodzić po domu te 2-3 godz dziennie.
    Damy radę dziewczyny. Wam do 34tc brakuje kilku dni.
    Biedna :( nie wiedzialam ze bylas w szpitalu. Juz daleko zaszlas z ta ciaza i lezeniem takze teraz juz z gorki

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wiem co to znaczy. Ja w 1trymestrze nie miałam (może z 3dni), Jak potrafię mieć je teraz. Maluchy nam kopia po żołądku i wątrobie i myślę, że dlatego
    ale z Zuzią nie miałam,:( jak to możliwe, jedna macica a inaczej dzieci sie w niej układają

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    masakra
    wróciliśmy z synem z wizyty
    neurolog kazał zrobić TK głowy z kontrastem
    moje dziecko przy pobieraniu krwi wymiotuje i mdleje nie wiem jak on przęzyje założenie wenflonu .....
    A co się działo, że musiałaś iść z nim do neurologa

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest fajna grupa na fb gdzie można kupic/sprzedac ciążowe ubrania :)
    https://m.facebook.com/groups/677940885560121

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ