Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaraS wrote:Ja Rez niewiele pije jakos tak nie mam ochoty a moja lekarka każe mi słuchać swojego organizmu ale moze rzeczywiście zacznę liczyć szklanki. Przy ciśnieniu pozwalają próbować SN 3 tyg leżałam w szpitslu i od 37 tyg chodziłam na porodówkę na testy oksytocynowe które nie wykazały żadnych nieprawidłowości oprócz tego ze moje dziecko nie reaguje na nic:) w 38tyg balonik i oksy i zero reakcji anze względu na malowod ciśnienie i płaskie zapisy ktg zrobili cesarkę i mała urodziła sie w zielonych wodach
-
nick nieaktualnyja od poczatku ciazy kupilam getry z mothercare ciazowe i byly beznadziejne a jedna pare kupilam w lidl i sa super. 4x sukienki ciazowe 2 letnie 2 cieplejsze i 2 sweterki dwa rozm wieksze i teraz sa dobre. butkow nie kupuje bo mam te bambosze ktore uwielbiam a kurtke dostalam rozpinana z tylu.
Emilky a w uk zima potrafi byc mrozna tez w tamtym roku to nawet w kozuszku chodzilam.
-
W tamtym roku byłam w UK w grudniu a potem w lutym i trafiłam na ciepłe dni
ale mam ciepła kurtkę. Kupiłam dziś. Jeszcze ma sporo luzu na brzuchu, tyle ze w barach też trochę luzu ma. Ja lubię dopasowane rzeczy a w ciąży jeśli coś nie na bawełny z lycra to nie będzie takie. Ciężko przywyknąć do tych luźnych ciuchów jak się takich nie nosiło.
Moje dziecko jakieś hiper aktywne dziś. Oby dało mi spać. Może ono czuję moje emocje związane z wyjazdem i dlatego takie niespokojne. -
nick nieaktualnyDzień dobry. Przez moje bóle kregosłupa nie mogę za bardzo spać. Nie wiem co gorsze, nocne wstawanie siku, czy pobudka przy zmianie pozycji. W dodatku to silne pragnienie. Nawet w nocy muszę pić. Dobrze,ze nie muszę nocą wstawać jeść i mały ładnie spi.
Idę na śniadanko z mężem -
U mnie kreska bardziej widoczna jest też od piersi do pępka
Jakby ktoś mazakiem nasmarował
Taka kreska wąska. Poniżej pępka jest ze 3 razy szersza i duuuużo bledsza
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Zołzimagic wrote:Ja cale szczęście nie mam krechy jeszcze. Emilkey a rodzice nie mogą Was odwiedzic w Anglii skoro i oni tak to wszystko przeżywają ? Przecież to nie koniec swiata....
-
Jerunku kolejna noc nieprzespana, co chwilę skurcze w nogach, jak to boli, mam zakwasy po nich, wyglądam masakrycznie, nic mi się nie chce, dlaczego to mnie łapie, magnez biorę, kurde co to będzie jak przestanę brać aspargin?
-
Bo ja Cię Emilkey trochę rozumiem, gdyż moi rodzice tez mieszkaja w PL a ja w DE. Tylko ja od 7 lat mieszkam sama i juz do tego na prawde bardzo mocno przywyklam, a od 2 lat mieszkamy w DE. Ale mimo wszystko widzimy sie dosyć czesto z rodzicami, jestesmy co 3 miesiace gdzies w PL. Teraz oni do nas w grudniu przylecą a potem my na wielkanoc. zobaczysz, urodzi się Mały i będzie dobrze, będziecie latac do PL
Jest jeszcze Skype, Whatsapp. Ja mam kontakt praktycznie codziennie przez Whatsappa z mamą, teściową, czy nawet babcią
Wysylam im ciągle zdjęcia, jest nawet opcja polaczenia wideo, ale glownie korzystam z funkcji rozmowy, nie zawsze sie ma ochote na video
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 08:13
-
Zołzimagic wrote:Bo ja Cię Emilkey trochę rozumiem, gdyż moi rodzice tez mieszkaja w PL a ja w DE. Tylko ja od 7 lat mieszkam sama i juz do tego na prawde bardzo mocno przywyklam, a od 2 lat mieszkamy w DE. Ale mimo wszystko widzimy sie dosyć czesto z rodzicami, jestesmy co 3 miesiace gdzies w PL. Teraz oni do nas w grudniu przylecą a potem my na wielkanoc. zobaczysz, urodzi się Mały i będzie dobrze, będziecie latac do PL
Jest jeszcze Skype, Whatsapp. Ja mam kontakt praktycznie codziennie przez Whatsappa z mamą, teściową, czy nawet babcią
Wysylam im ciągle zdjęcia, jest nawet opcja polaczenia wideo, ale glownie korzystam z funkcji rozmowy, nie zawsze sie ma ochote na video
tyle, że wiedzieć a zaakceptować to dwie różne rzeczy. Teraz jest ciężko bo przez 6 miesięcy będę uziemiona, potem będę w domu 2 tyg co dwa miesiące. Na Wielkanoc marzec/kwiecień, potem maj (komunia chrzesniaczki) potem lipiec (ślub kościelny). Jakby mały się urodził trochę średniej to i luty/marzec. Mój mąż od 6 lat mieszka w UK. W tym czasie ja mieszkałam z rodzicami bo nie było sensu utrzymywać dwóch mieszkać jednego tu a drugiego w UK. Jestem bardziej przyzwyczajona tęsknić i być z dała od męża niż rodziców. Wiem, że to brzmi dziecinnie ale tak mi się życie poukladalo.
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Jerunku kolejna noc nieprzespana, co chwilę skurcze w nogach, jak to boli, mam zakwasy po nich, wyglądam masakrycznie, nic mi się nie chce, dlaczego to mnie łapie, magnez biorę, kurde co to będzie jak przestanę brać aspargin?
-
emikey wrote:Wróciłam z zakupów. Kupiłam w końcu ta kurtkę i jeszcze koszule do karmienia. Czuję się w tym jak słoń
a najgorsZe, że czuję jakbym wywaliła pieniądze w błoto bo to tylko na kilka miesięcy kurtka. I niby to tata mi dal na zakupy ale jakoś źle się czuję wydając pieniądZe na coś na krótka chwilę. Wam nie szkoda kupować tych wsZystkich kurtek, legginsów i jeansów ciazowych itd? Ja do jakiś skapiradel nie należę ale jakoś mi tak nie do końca łatwo prZychoDu wydawanie pieniędZy na mój brzuch.
Mi też szkoda,
dlatego kupiłam jedne spodnie z paskiem na brzuch i pare bluzek ale bluzki będą się nadawały też po ciąży, a tak to w ubraniach sprzed ciąży chodzę.
Właśnie problem z kurtką...Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Witam w klubie nieprzespanej nocy. Tak mnie ta lewa noga napier*ala i biodro, że spać się nie da. Do tego nos zatkany na amen, a kataru brak, czyli śluzówka coraz bardziej obrzęknięta, co też jest objawem ciążowym ;/ OCzywiście noga przestaje boleć natychmiast jak położę się na wznak, ale wtedy nie mogę oddychać i twardnieje mi brzuch. Dzidzia nie spała razem ze mną, za to uskuteczniała nocne tańce. Do tego coś się dzieje z moim psem. Pół nocy mi charczał, jakby się zakrztusił, albo coś mu stanęło gdzieś w przełyku, teraz to samo. Ma jakiś problem z głębokim oddechem. Co zaśnie, to wybudza się z tym strasznym charczeniem. Trzeba z nim dziś jechać do weta, oby to nie było nic groźnego.
Po moim przedwczorajszym szpitalnym incydencie, stwierdziłam że jednak idę na badanie III trymestru do specjalisty. Cudem udało mi się umówić na dzisiaj, pewnie miejsce się zwolniło. Oczywiście mam stresa.
Szczęśliwa, ja znowu 3 pełne szklanki wody wypiłam w nocy. PRzez ten zatkany nos, oddycham ustami i ciągle mi się chce pić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 08:30
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Witam się i ja. Dziś nam ładnie słońce świeci, aż by się chciało iść na spacer, ale sobie daruję. Po wczorajszym pakowaniu torby brzuch mi twardniał kilka razy
wzięłam nospę i poszłam spać.
Lady mnie do dziś łydka boli po skurczu, który miałam w nocy z poniedziałku na wtorekmagnez też biorę, ale mimo to ze 3 razy w nocy zdarzył mi się taki potężny skurcz. Chodzę połamana jak stara baba
-
Jacqueline wrote:U mnie kreska bardziej widoczna jest też od piersi do pępka
Jakby ktoś mazakiem nasmarował
Taka kreska wąska. Poniżej pępka jest ze 3 razy szersza i duuuużo bledsza
Ja moją widzę tylko w lustrzejak patrze od góry na brzuch to jej nie widać
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Emilkey pogratulowac takiego kontaktu z rodzicami!! super! Na pewno to nic zlego, bo nie mówimy tu o nieodcięciu pępowiny (potrafisz mieszkac sama w Anglii i doskonale sobie radzic) ale poprostu o zwyklej ludzkiej tęsknocie za bliskimi osobami. Każda z Nas która nosi teraz pod sercem swojego dzieciaczka, chcialaby aby kiedys tak bylo, że będziemy ważne dla swoich pociech... A patrząc na ludzi dookoła różnie to bywa w relacjach dzieci - rodzice. Ja zawsze najbardziej przezywam w dniu wyjazdu, tez zdarza mi się popłakać przy pożegnaniu (nienawidzę pożegnań, jestem beksą !) , ale potem czlowiek sie z tym godzi. Urodzi się Mały to zobaczysz jak zawładnie całym Twoim światem. Dobrze ze sa teraz takie perspektywy, ze wsiadasz w samolot, chwila moment i jestes w PL
emikey lubi tę wiadomość