X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A co się działo, że musiałaś iść z nim do neurologa
    ehhh rok temu wrócilo moczenie nocne ( praktycznie co noc) dostal od prof lek na zagęszczenie moczu na noc ( silny lek) brał go od maja do końca lipca
    moczenie ustało. podczas stosowania leku pojawiły się bóle głowy - ale prof ostrzegał ze tak bedzie bo to czesta reakcja. Nie zwracaliśmy uwagi. Niestety leku juz dwa msc nie przyjmuje a nadal glowa go co dwa dni boli. Badania tarczycowe niby w normie bo TSH ma norme 5,2 a ma 4,9 ale neurolog powiedziala ze na dziecko to za dużo. Uważa, że przysadka nie działa poprawnie skoro byl problem z zagęszczeniem moczu teraz z tarczycą

nie wiem jak o będzie bo on panicznie boi sie igiel, dwa dni temu mial pobieraną krew- ani nie jęknął ale dwa razy "przestał widzieć " zamroczyło go i wymiotował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 19:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... To zróbcie koniecznie wszystkie badania. Synuś da rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    masakra
    wróciliśmy z synem z wizyty
    neurolog kazał zrobić TK głowy z kontrastem
    moje dziecko przy pobieraniu krwi wymiotuje i mdleje nie wiem jak on przęzyje założenie wenflonu .....

Uhh podanie kontrastu to mało przyjemna sprawa. Ja się pobrania krwi nie boję, ale zakładanie wenflonu to nawet mnie osłabia, a co dopiero dziecko. Trzymam kciuki żeby jakoś poszło.

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 moja najmłodsza córa ma niedoczynność tarczycy,TSH 4,21 jak została zdiagnozowana. Norma w naszym labie była do 4,6 czy jakoś tak. Miała wszystkie objawy niedoczynności.Dostaje euthyrox 25 i po mały TSH spada, teraz na próbę ma 12,5 dawkę i zobaczymy. Normy normami, ja zostałam zdiagnozowana przy TSH 2,6 (czyli niby ok)a na USG wyszło, że moja tarczyca jest wielkości tarczycy noworodka.

Malutka86 lubi tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szkoda kupować kurtkę na te kilka tygodni - mam nadzieje że jakoś dam radę jeszcze ten miesiąc. Mam nadzieje ze po porodzie w cos wejdę a przecież na początku tu na rewię mody sie nie wybieram :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Amus to nieciekawie :-( trzymam kciuki aby Młody dał radę. A umawialiście już termin tego tk?

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co kupiłam 2 pary spodni ciążowych i legginsy. Z kurtkę jeszcze nie wiem jak będzie bo mam dość ciepły płaszcz wiązany. Może on wystarczy? Natomiast muszę kupić buty ocieplane na płaskim

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, znowu mi często twardnieje brzuch. Wystarczy, że wstanę, albo się nachylę i brzuch jak kamień...

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurtę mam z bonprix z tym zameczkiem z tyłu, kupiłam jak byłam w ciąży z Zuzką xD, i jest kapitalna, brakuje mi na zimie butów, bez zamka, szunurowadeł, XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi kuba mial w 2015 tsh 2,6 no a teraz juz 4,9 boje sie ze tam serio jakis guz rosnie... Ja sama mialam zdiagnoziwaną niedoczynnosc przy takik wyniku.
    Boje sie kontrastu bo roznie ludzie reaguja . Nie mamy jeszcze daty za tydzien kuba ma urodziny dam mu poki co spokoj

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus oby się jakoś udało...sama miałam rezonans z podaniem kontrastu wiem że jakieś badanie koniecznie trzeba zrobić przed podaniem kontrastu bo inaczej nie podadzą ale nie wiem czy to na miejscu wszędzie robią (mi zrobili przed samym rezonansem)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatynine.
    Ona ogolnie woli rezonans ( nie dopytalam czy tez musi byc kontrast) ale 6 latek nie wylezy 30 min a poza tum on nie znosi halasu boi sie a taki rezonans to wiadomo.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciom w przypadku rezonansu dają zazwyczaj krótką narkozę, aby się nie bały a co najważniejsze nie ruszały. Może jest taka opcja?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzien bede z nia gadac bo kaxala jeszcze tydzien obserwowac bole glowy. Jestem przerazona :/

• ara Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Amus, współczuję atrakcji :/ dużo zdrówka i pomyślnych wyników, na pewno wszystko będzie ok!

Ja tam kasy nie żałuję wydanej na ciążowe ciuchy, w czymś trzeba chodzić, jeszcze jak ktoś się mieści w swoje ciuchy to luz, ja mimo, że dużo nie przytyłam i nie mam nie wiadomo jak dużego brzucha to czuję wielki dyskomfort jak mnie coś uciska w brzuch, leginsy ciążowe rządzą, choć często mam je podwinięte i opuszczone pod brzuch ;)
    jedne leginsy kupiłam w hm za 10zl, drugie za 40zł, koszulkę za 15zł w hm, 4 z lidla po 22zł, używane jeansy z olx za ok 20 zl i kurtkę zimową też z olx używkę za 60zl z przesyłką tak więc jakiś majątek wielce na to nie poszedł a jednak komfort jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 21:23

magdzia26, Minionkowa lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Agi kuba mial w 2015 tsh 2,6 no a teraz juz 4,9 boje sie ze tam serio jakis guz rosnie... Ja sama mialam zdiagnoziwaną niedoczynnosc przy takik wyniku.
    Boje sie kontrastu bo roznie ludzie reaguja . Nie mamy jeszcze daty za tydzien kuba ma urodziny dam mu poki co spokoj

Amus, bedzie dobrze, moze to pomyła? Może w laboratorium ktoś się pomylił, myśl od razu tak czarno.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowo ciążowe to mam dwie pary spodni: jedne dresowe z C&A i jedne z Lidla takie luźne haremki ala cienki jeans. Ale ostatnio śmigam w normalnych bojówkach na gumce (o dziwo rozmiar S) i cienkich jeansach na gumce. Mam jeszcze leginsy, ale takie normalne z szerszym pasem (nie ciążowym). Kurtki nie będę kupować. Założę jakąś starszą, ewentualnie nie będę się zapinać.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie. W czymś chodzić trzeba, nie dość, że czujemy się źle z tym brzuchem to jeszcze wiecznie w dresie czy za dużej kurtce, więc niech chociaż będą ładne :P
    Bo dziecku kupujemy ubranka (czy kombinezon a to duży wydatek) na rozm. 56 w którym pochodzi 2 mieaiace a niektóre z nas nigdy tego rozmiaru dziecku nie ubiorą jak urodzi się większe ;)

Minionkowa, ara lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerunku jak mi nie dobrze, gdyby nie ta insulina już dawno bym się położyła spać, a tak sie męczę.

Malutka86 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest mi zal kupować ciuszki ciążowe. Od pierwszych dni ciąży chodzilam tylko w luznych spodniach. Na początku wakacji kupilam 2 cienkie ciążowe spodnie, potem 3pary jeansow. Nigdy w życiu nie mialam tak wygodnych spodni, juz kombinuję jak je nosic po ciazy. Kurtke mam dluga trapezowa, wiec napewno zmieszcze sie w nia, tym bardziej ze teraz chodze jeszcze w takiej przylegajacej do ciala.
    Aaa no i planuje kolejne dziecko wiec sie przydadzą :) Tak samo jak wszystkie dziecięce rzeczy staram sie kupować uniwersalne

magdzia26, ara lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ