Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:A co się działo, że musiałaś iść z nim do neurologa
moczenie ustało. podczas stosowania leku pojawiły się bóle głowy - ale prof ostrzegał ze tak bedzie bo to czesta reakcja. Nie zwracaliśmy uwagi. Niestety leku juz dwa msc nie przyjmuje a nadal glowa go co dwa dni boli. Badania tarczycowe niby w normie bo TSH ma norme 5,2 a ma 4,9 ale neurolog powiedziala ze na dziecko to za dużo. Uważa, że przysadka nie działa poprawnie skoro byl problem z zagęszczeniem moczu teraz z tarczycą
nie wiem jak o będzie bo on panicznie boi sie igiel, dwa dni temu mial pobieraną krew- ani nie jęknął ale dwa razy "przestał widzieć " zamroczyło go i wymiotowałWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 19:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:masakra
wróciliśmy z synem z wizyty
neurolog kazał zrobić TK głowy z kontrastem
moje dziecko przy pobieraniu krwi wymiotuje i mdleje nie wiem jak on przęzyje założenie wenflonu .....
Uhh podanie kontrastu to mało przyjemna sprawa. Ja się pobrania krwi nie boję, ale zakładanie wenflonu to nawet mnie osłabia, a co dopiero dziecko. Trzymam kciuki żeby jakoś poszło. -
Amus87 moja najmłodsza córa ma niedoczynność tarczycy,TSH 4,21 jak została zdiagnozowana. Norma w naszym labie była do 4,6 czy jakoś tak. Miała wszystkie objawy niedoczynności.Dostaje euthyrox 25 i po mały TSH spada, teraz na próbę ma 12,5 dawkę i zobaczymy. Normy normami, ja zostałam zdiagnozowana przy TSH 2,6 (czyli niby ok)a na USG wyszło, że moja tarczyca jest wielkości tarczycy noworodka.
Malutka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgi kuba mial w 2015 tsh 2,6 no a teraz juz 4,9 boje sie ze tam serio jakis guz rosnie... Ja sama mialam zdiagnoziwaną niedoczynnosc przy takik wyniku.
Boje sie kontrastu bo roznie ludzie reaguja . Nie mamy jeszcze daty za tydzien kuba ma urodziny dam mu poki co spokoj -
Amus oby się jakoś udało...sama miałam rezonans z podaniem kontrastu wiem że jakieś badanie koniecznie trzeba zrobić przed podaniem kontrastu bo inaczej nie podadzą ale nie wiem czy to na miejscu wszędzie robią (mi zrobili przed samym rezonansem)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ojej Amus, współczuję atrakcji
dużo zdrówka i pomyślnych wyników, na pewno wszystko będzie ok!
Ja tam kasy nie żałuję wydanej na ciążowe ciuchy, w czymś trzeba chodzić, jeszcze jak ktoś się mieści w swoje ciuchy to luz, ja mimo, że dużo nie przytyłam i nie mam nie wiadomo jak dużego brzucha to czuję wielki dyskomfort jak mnie coś uciska w brzuch, leginsy ciążowe rządzą, choć często mam je podwinięte i opuszczone pod brzuch
jedne leginsy kupiłam w hm za 10zl, drugie za 40zł, koszulkę za 15zł w hm, 4 z lidla po 22zł, używane jeansy z olx za ok 20 zl i kurtkę zimową też z olx używkę za 60zl z przesyłką tak więc jakiś majątek wielce na to nie poszedł a jednak komfort jestWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 21:23
magdzia26, Minionkowa lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Agi kuba mial w 2015 tsh 2,6 no a teraz juz 4,9 boje sie ze tam serio jakis guz rosnie... Ja sama mialam zdiagnoziwaną niedoczynnosc przy takik wyniku.
Boje sie kontrastu bo roznie ludzie reaguja . Nie mamy jeszcze daty za tydzien kuba ma urodziny dam mu poki co spokoj
Amus, bedzie dobrze, moze to pomyła? Może w laboratorium ktoś się pomylił, myśl od razu tak czarno. -
Ja typowo ciążowe to mam dwie pary spodni: jedne dresowe z C&A i jedne z Lidla takie luźne haremki ala cienki jeans. Ale ostatnio śmigam w normalnych bojówkach na gumce (o dziwo rozmiar S) i cienkich jeansach na gumce. Mam jeszcze leginsy, ale takie normalne z szerszym pasem (nie ciążowym). Kurtki nie będę kupować. Założę jakąś starszą, ewentualnie nie będę się zapinać.https://www.maluchy.pl/li-73185.png
-
Ja też nie. W czymś chodzić trzeba, nie dość, że czujemy się źle z tym brzuchem to jeszcze wiecznie w dresie czy za dużej kurtce, więc niech chociaż będą ładne
Bo dziecku kupujemy ubranka (czy kombinezon a to duży wydatek) na rozm. 56 w którym pochodzi 2 mieaiace a niektóre z nas nigdy tego rozmiaru dziecku nie ubiorą jak urodzi się większeMinionkowa, ara lubią tę wiadomość
-
Nie jest mi zal kupować ciuszki ciążowe. Od pierwszych dni ciąży chodzilam tylko w luznych spodniach. Na początku wakacji kupilam 2 cienkie ciążowe spodnie, potem 3pary jeansow. Nigdy w życiu nie mialam tak wygodnych spodni, juz kombinuję jak je nosic po ciazy. Kurtke mam dluga trapezowa, wiec napewno zmieszcze sie w nia, tym bardziej ze teraz chodze jeszcze w takiej przylegajacej do ciala.
Aaa no i planuje kolejne dziecko wiec sie przydadząTak samo jak wszystkie dziecięce rzeczy staram sie kupować uniwersalne
magdzia26, ara lubią tę wiadomość
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤