Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Dziewczyny mam prośbę
Jestem trochę opóźniona i nic nie mam
Kompletnie , nawet też piżamy nie zamówiłam
Jeśli wiecie co trzeba mieć do szpitala napuszcie mi prosze
Wiem ze majtki jednorazowe wkładki laktacyjne maść na sutki
Tylko moze zanawialtscie przez Internet i możecie podrzucić linki?
Piżamy to wiem klapki - wiadomomaść na sutki i na odparzenia dla dziecka bephanten, to i wszystkie kosmetyki i pampersy zamawiałam z rossmanna z dostawą
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Minionkowa wrote:Majtki jednorazowe z canpolu polecam, wkłady poporodowe mam z canpolu i bella mama, wkładki laktacyjne testowałam różne, najlepsze zdecydowanie Johnsons Baby chłonne
maść na sutki i na odparzenia dla dziecka bephanten, to i wszystkie kosmetyki i pampersy zamawiałam z rossmanna z dostawą
A majtki przez allegro ? Czy Rossmann ma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:23
-
nick nieaktualny
-
Opolanka 85 wrote:A listę niezbędnych rzeczy powinnaś mieć na stronie swojego szpitala. Jak coś, to mój szpital ma taką:
http://ginekologia.opole.pl/strona/przyjecie-do-porodu/2077
Właśnie sa te majty piżama ewentualnie maść i wkładki -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Spróbuję na allegro to zamówić może mają ci użytkownicy co pisał a Opolanka.dzieki
A majtki przez allegro ? Czy Rossmann ma?
-
Na szkole rodzenia polecali też ręcznik papierowy do podcierania, chusteczki higieniczne, balsam do ust, do porodu starą koszulę krótką, po porodzie rozpinane do karmienia, podkłady canpol 3 paczki, podkłady poporodowe canpol na łóżko 1 paczka. Dla taty jednorazowe kapcie. Majtki jednorazowe podobno najlepsze też canpol, tylko tam są ograniczone rozmiary.
Minionkowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Lunk_a wrote:Spróbuję na allegro to zamówić może mają ci użytkownicy co pisał a Opolanka.dzieki
A majtki przez allegro ? Czy Rossmann ma?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Na szkole rodzenia polecali też ręcznik papierowy do podcierania, chusteczki higieniczne, balsam do ust, do porodu starą koszulę krótką, po porodzie rozpinane do karmienia, podkłady canpol 3 paczki, podkłady poporodowe canpol na łóżko 1 paczka. Dla taty jednorazowe kapcie. Majtki jednorazowe podobno najlepsze też canpol, tylko tam są ograniczone rozmiary.
o i szlafrok i skarpetki!
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny:) powinnam już zamówić co nieco:)
Jesteście nieocenione
Dla dziecka nic nie trzeba u nas. Zresztą ja na razie nie kupuje nic bo nie wiem ile uda mi się donosić ciążę. Jeśli przekroczymy 34tc to kupię. Wtedy już spokojnie rozmiar ten najmniejszy byłby ok.
A dziecko z usg z mniejszych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:37
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
Aha, Lunka, pisałam już na fb - teraz jak byłam w szpitalu, to na IP powiedzieli, że do porodu najlepiej jest mieć małą walizkę na kółkach, a nie zwykłą torbę. Podobno czasem tyle jest rodzących, że nie ma Ci kto torby pomóc zanieść, a czasem też zmieniają sale i z walizką łatwiej. Ale nie wiem jak Twój szpital funkcjonuje. U nas co prawda kliniczny, ale personelu widać mało. No i obowiązkowo kubek i sztućce u nas trzeba zabrać.
Lady Savage lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nesairah wrote:Która dzisiaj poluje w Lidlu na kombinezony?
Ja chyba dopiero jutro podjadę, jeśli w ogóle warto.
Ja bym chciała zapolować, ale zastanawiam się czy warto, bo kupiłam wcześniej taki na 62, więc przydałby się na później 68-74, albo ten całkiem mały 56. Tylko mam dylemat, bo ten mały na 56 to nie wiem na ile się przyda, czy w ogóle. Chociaż znając rozmiarówkę z Lidla to mogą być spore. Myślałam,żeby ewentualnie gdzieś w komisach popatrzeć za mniejszym kombinezonem, bo w czymś też będzie trzeba dzieciaczka ze szpitala zabrać. Chyba, że u takiego maluszka wystarczy rożek, cieplejszy pajacyk i body, no i kocyk do okrycia. Nie wiem już sama, nie znam się ;p -
cześć wszystkim
JA się dzisiaj nie wyspałam tak mnie biodro boli strasznie ale tylko jak śpię. Dziwne to troszkę.
Ja z ubrań ciążowych kupiłam 2 bluzki i 3 pary legginsów. A i od przyjaciółki dostałam bluzkę z takim bobasem co z brzuszka wychodzi przez zamek. Fajna taka z jajem jest. Sama bym sobie jej nie kupiła bo 79 zł za bluzkę której później nosić nie będę to sporo.
Ja już wiem że będę matką wariatką i zamiast sobie będę kupować dziecku rzeczy.
Muszę wstawić pranie a mam strasznego lenia dzisiaj nie wiem czy to pogoda czy co.
Pisałyście o baby shower strasznie Wam zazdroszczę u mnie nikt nie wychylił z taką propozycją a ja sama robiłam już jednej z naszego grona. I tu nei chodzi o prezenty tylko o to żeby odprężyć się troszkę. -
Im bliżej porodu ( aplikacja pokazuje mi 53dni!) to ja mam więcej pytań i wątpliwości. Rzeczy do szpitala kupiłam, walizkę na kółkach pożyczam od siostry, zapakuje się już w połowie listopada. Martwi mnie tylko to,że kupiłam koszule do porodu i karmienia, rozmiar M, jak na nie patrzę to są wielkie, ale już teraz w brzuchu mam mały luz, a za półtora miesiąca to mogę się nie zmieścić, przynajmniej w tą którą do porodu planuję.
-
Discret wrote:cześć wszystkim
JA się dzisiaj nie wyspałam tak mnie biodro boli strasznie ale tylko jak śpię. Dziwne to troszkę.
Ja z ubrań ciążowych kupiłam 2 bluzki i 3 pary legginsów. A i od przyjaciółki dostałam bluzkę z takim bobasem co z brzuszka wychodzi przez zamek. Fajna taka z jajem jest. Sama bym sobie jej nie kupiła bo 79 zł za bluzkę której później nosić nie będę to sporo.
Ja już wiem że będę matką wariatką i zamiast sobie będę kupować dziecku rzeczy.
Muszę wstawić pranie a mam strasznego lenia dzisiaj nie wiem czy to pogoda czy co.
Pisałyście o baby shower strasznie Wam zazdroszczę u mnie nikt nie wychylił z taką propozycją a ja sama robiłam już jednej z naszego grona. I tu nei chodzi o prezenty tylko o to żeby odprężyć się troszkę.
Jak dla mnie te baby shower troche takie dziwne i nie chciałabym żeby ktoś mi coś takiego wyprawiał.
jak patrzę na te wszystkie baby shower na instagramie to aż rzygać tęczą mi się chce, te wszystkie balony itp.. masakra jakaś
do nas przyjeżdżają znajomi tak pogadać posiedzieć i bez zbędnych balonów i tych całych cyrków z tym związanych, bo jak dla mnie to bez sensu.Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
ja akurat robiłam dla dziewczynki i polegało to na tym że zebrały sie same babki w kawiarni. NA stoliku był biały obrus babeczki z takimi wykałaczkami z motywami smoczków i wózków różowych. Baloników było tylko 11 sztuk. Różowe w białe kropeczki.
# zabawy a tak siedziałyśmy piłyśmy kawkę, herbatkę zajadałyśmy się babeczkami i owocami. Zwykłe pogaduchy itd a na początku całej imprezy poszłyśmy do escaperoom rozwiązywać zagadki. Śmiechu co nie miara, przyszła mama odprężona itd. Także to nie musi być przyjęcie typu pokaże się na necie ale takie właśnie spotkanie ja robiłam pierwszy raz coś takiego koleżance i fajnie się bawiłam ale wtedy nei byłam jeszcze w ciąży.Angie 31 lubi tę wiadomość
-
Wybaczcie że nie czytam Waszych wiadomości, postaram się nadrobic wieczorem, al jest mi tak niedobrze, boję się troszkę, bo już 2 razy wylądowałam w kiblu, byłam na USG 10, wszystko było pozamykane, długie, wiec powinnam się nie martwić, wiem że u niektórych mdłosci występują w 3 trymestrze, ale kurde może się zatrułam? Ale ten sam obiad jedliśmy wszyscy, i tylko ja wymiotuję, w pierwzym trymestrze mnie mdliło, nie wymiotowałam, jerunku, wiem że to też pierwszy objaw porodu, no ale jak miałam 10 wszystko długie, pozamykane, więc odpada, nie wiem co o tym myśleć, kompletnie,
ryczeć mi się chce, nie tak to miało wyglądać.