X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wybaczcie że nie czytam Waszych wiadomości, postaram się nadrobic wieczorem, al jest mi tak niedobrze, boję się troszkę, bo już 2 razy wylądowałam w kiblu, byłam na USG 10, wszystko było pozamykane, długie, wiec powinnam się nie martwić, wiem że u niektórych mdłosci występują w 3 trymestrze, ale kurde może się zatrułam? Ale ten sam obiad jedliśmy wszyscy, i tylko ja wymiotuję, w pierwzym trymestrze mnie mdliło, nie wymiotowałam, jerunku, wiem że to też pierwszy objaw porodu, no ale jak miałam 10 wszystko długie, pozamykane, więc odpada, nie wiem co o tym myśleć, kompletnie, :( ryczeć mi się chce, nie tak to miało wyglądać.

Może zwykłe zatrucie? Ja kilka razy też miałam tak okropne mdłości w 30tyg, ale przeszło. Mam też od czasu do czasu biegunki, ale gin mówi, że tak mogę reagować na żelazo. Słyszałam też, że takie żołądkowe problemy czasem są początkiem cholestazy, ale nie chcę Cię straszyć. Może spróbuj naturalnych sposobów? Poleż, odpocznij. Wiem, że w ciąży można węgiel brać, a poza tym to chyba wszystko to co w I trymestrze. Coca cola odgazowana mi pomaga.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jak często wam lekarz robi usg. Ja ostatnio miałam połówkowe. Teraz wizyta w 32 tygodniu. Powinien chyba zrobić. Chodzę prywatnie. Lekarz powiedział,że będzie robił , ale na razie sprawdza tylko czy serduszko bije takim detektorem co przykłada do brzucha. W poprzedniej ciąży miałam USG na każdej wizycie.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wybaczcie że nie czytam Waszych wiadomości, postaram się nadrobic wieczorem, al jest mi tak niedobrze, boję się troszkę, bo już 2 razy wylądowałam w kiblu, byłam na USG 10, wszystko było pozamykane, długie, wiec powinnam się nie martwić, wiem że u niektórych mdłosci występują w 3 trymestrze, ale kurde może się zatrułam? Ale ten sam obiad jedliśmy wszyscy, i tylko ja wymiotuję, w pierwzym trymestrze mnie mdliło, nie wymiotowałam, jerunku, wiem że to też pierwszy objaw porodu, no ale jak miałam 10 wszystko długie, pozamykane, więc odpada, nie wiem co o tym myśleć, kompletnie, :( ryczeć mi się chce, nie tak to miało wyglądać.

Ogólnie to jakiś wirus panuje i już dużo znajomych mówi że wymiotują, może to Cię złapało. Teściowa była u brata, który się tak męczy i boję się żeby tego nie przeniosła bo bracia mojego mają przyjechać i nie chciałabym ...

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • omii Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Hej dziewczynki. Jak często wam lekarz robi usg. Ja ostatnio miałam połówkowe. Teraz wizyta w 32 tygodniu. Powinien chyba zrobić. Chodzę prywatnie. Lekarz powiedział,że będzie robił , ale na razie sprawdza tylko czy serduszko bije takim detektorem co przykłada do brzucha. W poprzedniej ciąży miałam USG na każdej wizycie.

U mnie wizyty co 4 tygodnie, płacę oddzielnie za usg ogólnie na usg to 3 razy będę mieć te główne, teraz będziemy mieli 3 trymestru. Też chodzę prywatnie ale nie mam tego komfortu oglądać małego co wizyta. Co wizyta sprawdza serduszko, chociaż tyle dobrego.

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Poszukuje zimowej czapeczki . Najlepiej białej z niebieskim akcentem. Jakbyście gdzieś taką widziały albo kupiłyście dajcie znać
    gdzie;)

Lili91 lubi tę wiadomość

ckaidqk3xa4elisy.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko jaką głupią piosenkę słyszałam własnie w radiu a najgorsze jest to że utknęła mi w głowie ....dla Ciebie kupie se spodnie chodź w dresach mi wygodnie.....nie lubię disco polo ale maja tak rytmiczne piosenki ze melodia sama wchodzi w głowę. Mój mąż za to uwielbia i jak tylko jest jakaś impreza typu urodziny to odrazu VOX FM i nie ma zlituj.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z was stanik do karmienia z Madeli? Wczoraj do mnie przyszła przesyłka z nim. Ten stanik jest straszny, maz sie pytal gdzie cycki zgubilam.
    Za to ten z Lidla jest super, az żałuję ze tylko 2 kupilam.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • omii Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    o matko jaką głupią piosenkę słyszałam własnie w radiu a najgorsze jest to że utknęła mi w głowie ....dla Ciebie kupie se spodnie chodź w dresach mi wygodnie.....nie lubię disco polo ale maja tak rytmiczne piosenki ze melodia sama wchodzi w głowę. Mój mąż za to uwielbia i jak tylko jest jakaś impreza typu urodziny to odrazu VOX FM i nie ma zlituj.

Jak dla mnie to przy disco się najlepiej tańczy i ogólnie bawi :)

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • omii Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Ma któraś z was stanik do karmienia z Madeli? Wczoraj do mnie przyszła przesyłka z nim. Ten stanik jest straszny, maz sie pytal gdzie cycki zgubilam.
    Za to ten z Lidla jest super, az żałuję ze tylko 2 kupilam.

To ile planujesz ogólnie kupić ? :o
    ja ogólnie myślałam żeby kupić tylko 2 :D

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • Discret Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii tak to racja al niektóre piosenki są tak głupie że aż żal jak ta ze spodniami. Ja dużo z zespołów disco znam osobiście i bardzo lubię tych ludzi naprawdę. Np Dejw super młodziutki zdolny koleś sam układa teksty sam obmyśla teledyski itd. Naprawdę bardzo zdolny jest.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Ja mam na każdej wizycie usg. Plus w każdym trymestrze dłuższe i bardziej dokładne.

• Discret Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja usg mam też praktycznie co wizytę czasami jak mam wizytę co tydzień to odpuszczamy i robimy co 3 tygodnie

c55fgywlmszfxxtz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziś ja z holterem, ale jakiś lepszy sprzęt mi się trafił, jak mi przykleiła to podpisała do kompa i chwile ponagrywala patrząc w monitor. Dotychczas miałam takie ze wsadzała baterie, klikali play i już.

Babka mówiła, ze jeden pacjent zostawił holtera w tramwaju :D nie wiem jak to możliwe, chyba jakaś ściema, nie wiem jak to można zgubić.

Idę łazić po Tesco żeby się coś nagrało .

Podkładybpoporodowe canpol odradzali na szkole rodzenia, ze niby nieprzepuszczalne.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam z bella te podkłady poporodowe (czytaj podpaski w wielkości pieluchy) a na łóżko własnie z canpolu bo nie przeciekają i mogę ze spokojem leżeć na łóżku i wiem że nie zabrudzę pościeli.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki. Wczoraj miałam napisać, ale w końcu przeryczalam cały wieczór i noc. Nastąpiła jakaś kulminacja....
    Pomijając dzień w pracy na wariata, o 17:30 miałam miec wizytę u mojej lekarki (tej fajnej)

Wizyta tradycyjnie z lekkim opóźnieniem - 35 min, ale do tego klinika juz mnie przyzwyczaiła. Badanie spoko, wszystko w normie, wymiary itp.. Nagle lekarka mówi że mała wcale nie jest taka... mała...
    Mówi, że jak będzie rosła tak jak rośnie to dobrze by było, żeby urodziło w 36-37tc. Ogólnie ze względu na moj wzrost oraz dość drobną budowę może okazać się tak, że będę miała cesarkę czego wolałabym uniknąć szczerze mówiąc.
    Nie będę ukrywać, że bardzo mnie to zestresowało.

Potem pędzilismy od razu na szkole roddzenia. Pedzilismy to duzo powiedziane ponieważ moj inteligentny maż sobie nowy tatuaż na nodze i on umiera. po prostu nie moze chodzić, toczy się jak paralityk i jeszcze warczy cały czas. Mówię mu, ze trzeba było sie wstrzymać albo nie narzekać, a on na to "popłacz sie jeszcze ze masz duze ddziecko bo już ci warga lata". wiec kazałam mu sie pierdolić. to tak w skrócie.

Na szkole rodzenia było o porodzie. Jak to wygląda, że oddział jeszcze nie oddany, a powinien być najprawdopodboniej z koncem listopada. Żadnej gwarancji jednak nie ma..

Wrocilismy do domu i co sie okazało? Ze mojemu psu sie odnowił stan zapalny kregosłupa. Cała się trzęsie, boli ją, nawet wyjść nie chciała na spacer, więc dodatkowy stres. Szybkie wydzwonienie weterynarz i na dyżur. W efekcie koncowym ja czuwalam cała noc przy niej,spałam na kanapie a M wygodnie w naszym łozku zeby mu nóżka po tatuażu odpoczeła.

Dodatkowo matka mnie namawia na cesarke, a tesciowa absolutnie nie i juz się zaczyna wjazd na banię.

PS. mam pić liscie tych malin od już do porodu...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- Też nie wien, jak można zgubić holtera. Może tak gadają, żeby uważać. Przecież to po 1po przypinane do człowieka, a po 2 ja miałam na pasku.
    Współczuję Ci spania z tym usyrojstwem. Chociaż i tak teraz te holter malutkie. Jak byłam dzieckiem, to holter był wielkości 1.5raza większy do walkmana i jeszcze byłam bandazowana dodatkowo, bo elektrody nie chciały się trzymać.

Mi najpierw wygrywała wszystkie dane na kartę w komputerze, potem przeniosła do holtera i dopiero podpinali.
    Jak będziesz chodzić Po Tesco, to zasłon brzuch, co by Cie za terrorystke nie wzięli;)

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocco-to ile ta Twoja mała waży? I jak szacuje lekarka?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    To ile planujesz ogólnie kupić ? :o
    ja ogólnie myślałam żeby kupić tylko 2 :D
    Myślałam o 3. Jeden juz wiem, ze jest do niczego (szkoda, ze ten najdroższy).
    Na stronie mojego szpitala jest napisane, zeby wziąć ze sobą 2 szt, dlatego pomyślałam, ze jeszcze jeden na zapas by byl.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Która dzisiaj poluje w Lidlu na kombinezony? :D Ja chyba dopiero jutro podjadę, jeśli w ogóle warto.
    Ja byłam 8:15 i były już tylko 4 szt O.o wzięłam dla starszego synka jeden jedyny w jego rozmiarze był... nie chce nawet myśleć co się tam działo o 8 O.o

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny mam prośbę
    Jestem trochę opóźniona i nic nie mam
    Kompletnie , nawet też piżamy nie zamówiłam
    Jeśli wiecie co trzeba mieć do szpitala napuszcie mi prosze
    Wiem ze majtki jednorazowe wkładki laktacyjne maść na sutki
    Tylko moze zanawialtscie przez Internet i możecie podrzucić linki?
    Piżamy to wiem klapki - wiadomo :D
    Ja większość rzeczy zamawialam na aptekagemini.pl tych kosmetycznych itp.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ