WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale po co buty pakowac do torby? Przeciez pojedziesz w butach w ktorych mozesz wrocic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?

Ja myślałam o body z długim rękawem, półśpiochach (więc stópki zakryte) i na to kombinezon. Oczywiście na głowę czapa i kaptur.

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie wczoraj skusiłyscie na fejsie sledziami, że dziś uraczylam sie sledzikiem z suszonymi pomidorami. Pyszne było z chlebkiem żytnim.

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię mojemu mężowi, że do porodu zostało 1m,4tyg i 1dzien. A on się na mnie patrzy imowi:a nie możesz powiedzieć po prostu, że zostało 2mce? Ja na to-no Nie, 2mce to było wczoraj. Dziś jest już 60dni ;) :P

Lady Savage, Ja_Sonia, editchen, ara, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak mnie wczoraj skusiłyscie na fejsie sledziami, że dziś uraczylam sie sledzikiem z suszonymi pomidorami. Pyszne było z chlebkiem żytnim.

Haha no wczorajsze śledzie to był hit :D Ale się że mnie mąż śmiał jak wciągałam te rolmopsy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:52

Szczesliwa_mamusia, editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    A jak ubieracie maluchy na wyjscie ze szpitala? w sensie - co pod kombinezon? zakladacie buciki?

U mnie fotelik ma specjalny spiworek, wiec kombinezon odpada. Dziecku planuję zalozyc body, welurowy stój dwuczesciowy, lub pajaca cieplejszego. Do tego ciepla czapka, apaszka polarowa pod szyje i rękawiczki ;) Jak bedzie cieplej do tosamo, tylko w wersji cienszej.

11.12.2017 syn Adaś
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie nadrobic wszystjie wpisy na forum, bo przy corce nie ma czasu , caly czas sie czyms zajmujemy ;)ale wspomne tylko,ze bylam na konsultacji u innego gina, dal mi.kilka zalecen do ktorych mam sie stosowac jesli chodzi o diete i ilosc spozywania plynow i zaprwnia mnie, ze mimo dwunaczyniowej pepowin,ktora jego zdaniem nie wplywa zle na dziecko, doprowadzic mnie do porodu (cc) w 38-39 tyg ciąży z waga dziecka powyzej 2500 kg. Uwaza, ze nie ma potrzeby wczesniejszego pobytu w szpitalu na obserwacji i rozstawania sie z córką na czas 3-5 tyg. A co do plci - Aleksander pozostaje chlopcem ;)

Szczesliwa_mamusia, k878, editchen, ara, Iruletka, [m]alina, magdzia26, Coco55 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:

Zależy ile bedzie stopni, troche się boje, że może być -10..
    Ale tak ogólnie to: body, spodnie,skarpetki, bluza i kombinezon, cienka i gruba czapka; do tego przykryje kocykiem.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Dzień dobry Dziewczynki!!!

U mnie właśnie pierwsza partia ubranek się suszy...spooooro tego się uzbierało :)

A propos pakowania toreb ... nie zapmnijcie o butach dla siebie na powrót, przygotować tak, żeby Mąż nie zapomniał :D To był hit ostatniej szkoły rodzenia ;)

ja sie zastanawiam jak to możliwe, bo przecież jedziesz w butach do szpitala, co ta kobieta zrobiła ze swoimi butami? Przyjechała rodzić bez?

Nie wiem jak w innych szpialach, ale na Polnej zawsze jak sie przebieram w kabinie, przy przyjęciu, buty i kurta zabiera jest do magazynu pacjentów, potem jak wychodzę i sie przebram znowu, to Pani z magazynu mi przynosi. Wiec ja nie wyobrażam sobie jak to wyglądało w przypadku tej kobiety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 12:15

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karowej też kurtkę i buty zostawia się w depozycie. Podpisuje się papierki. Jeden zostaje u pani, która przyjmuje, 2sie zabiera. Przy wypisie pani przychodzi z naszym ubraniem i butami. A na boso przecież nie pojadę do szpitala. Chyba,ze dopadnie mnie polmrocznosc jasna;)

ara lubi tę wiadomość

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Nie jestem w stanie nadrobic wszystjie wpisy na forum, bo przy corce nie ma czasu , caly czas sie czyms zajmujemy ;)ale wspomne tylko,ze bylam na konsultacji u innego gina, dal mi.kilka zalecen do ktorych mam sie stosowac jesli chodzi o diete i ilosc spozywania plynow i zaprwnia mnie, ze mimo dwunaczyniowej pepowin,ktora jego zdaniem nie wplywa zle na dziecko, doprowadzic mnie do porodu (cc) w 38-39 tyg ciąży z waga dziecka powyzej 2500 kg. Uwaza, ze nie ma potrzeby wczesniejszego pobytu w szpitalu na obserwacji i rozstawania sie z córką na czas 3-5 tyg. A co do plci - Aleksander pozostaje chlopcem ;)

Eli cudowne wieści
    To jest u mnie tez najczarniejszy scenariusz ze ciśnienie zacznie skakać jak w pierwszej ciąży i szpital:/ tez miałam wyedy malowodzie dlatego jestem ciekawa co Ci lekarz zalecił odnośnie picia? Moja gin mówi ze to raczej nie ma zbyt dużego wpływu. Dzis mam wizytę i mam nadzieje ze wszystko u małej dobrze. Chce dzis wypytać o możliwość SN po cc po 20 miesiącach zobaczymy na co mogę sie nastawiać:)
    Ja tez słabo z czasem i pisaniem na forum bo przy 1,5 roczniaku jest co robić ciagle:)

• Eli Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Eli cudowne wieści
    To jest u mnie tez najczarniejszy scenariusz ze ciśnienie zacznie skakać jak w pierwszej ciąży i szpital:/ tez miałam wyedy malowodzie dlatego jestem ciekawa co Ci lekarz zalecił odnośnie picia? Moja gin mówi ze to raczej nie ma zbyt dużego wpływu. Dzis mam wizytę i mam nadzieje ze wszystko u małej dobrze. Chce dzis wypytać o możliwość SN po cc po 20 miesiącach zobaczymy na co mogę sie nastawiać:)
    Ja tez słabo z czasem i pisaniem na forum bo przy 1,5 roczniaku jest co robić ciagle:)
    Jak juz jest jedno dziecko, to sama rozumiesz, ze szpital to meczarnia ;) fakt, ze ja pije malo plynow, wiec obowiazkowo 2,5 litra wody dziennie typu muszyna, muszynianka, do tego soki (szklanka dziennie): pomidorowy, bananowy i czerwony grejfrut, oprocz tego salatka grecka obowiazkowo codziennie ma byc w moim menu i czerwone mieso (nie cierpie miesa) 3 razy w tygodniu, i codziennie pączek. Codziennie kapusta kisZonai 2 kiszone ogorki. Nie wiem czy to pomoze, ale taka mam nadzieje;) przy cisnieniu nie wiem czy zgodzą sie na sn? A ostatnio dlugo lezalas w szpitalu? W ktorym tyg mialas cc?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli, a ty masz małowodzie stwierdzone? Masz dwunaczyniową i mniejsze dziecko, to pamiętam. Coś jeszcze jest wskazaniem do tej diety?

Wybacz, ale już mi się wszystkie historie mieszają.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Eli, a ty masz małowodzie stwierdzone? Masz dwunaczyniową i mniejsze dziecko, to pamiętam. Coś jeszcze jest wskazaniem do tej diety?

Wybacz, ale już mi się wszystkie historie mieszają.
    Malowodzie mialam w pierwszej ciazy od 35 tc, teraz jeszcze sa w normie, ale mowi, ze mogloby byc na tym etapie wiecej tych wod jeszcze. Dobra masz pamiec ;) pepowina i mnoejsze dziecko u mnie :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, o co chodzi z tymi butami? może jakiś szpital nie miał depozytu i mąż zabrał do domu i nie przywiózł? bo inaczej to sobie nie wyobrażam :P

co do urodzin i innych świąt, okazji, odwiedzin... ja nie kupuję każdemu na zasadzie "żeby komuś przykro nie było"... w ogóle wolałam chyba czasy naszego dzieciństwa, kiedy na gwiazdkę dostawało się od ciotek co najwyżej orzechy, czekoladę i pomarańczę, bo teraz jak patrzę jakie wariactwo jest zabawkowe to nie ogarniam, ja serio nie chcę czegoś takiego dla swojego dziecka, nie chcę żeby mi ludzie kupę gratów znosili, wg mnie panuje zdecydowany przesadyzm w obdarowywaniu dzieci prezentami :/ w pokoju dzieciaków mojej siostry panuje ciągły chaos, masa walających się zabawek, książeczek, stosy pod sam sufit :/ mnie to ogromnie przytłacza i nie mam ochoty tam siedzieć, nie wiem jak te dzieci są w stanie tam funkcjonowć i spać, mnie męczy takie coś
    siora na gwiazdkę szykuje prezenty dla dzieciaków w ilości ponad 30 sztuk (chrześniacy + rodzeństwo) a w swojej rodzinie mamy 6 dzieci zaledwie (dwójka jej)... no przecież to jebnąć się można po takich świętach, i co kupisz takiego, żeby tyle osób obdarować? jakiegoś gluta co najwyżej, z którym później nie wiadomo co zrobić :/ wiadomo, że nikt nie sra pieniędzmi... ehh ten konsumpcjonizm

omii, k878 lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli, dzięki za odp.

U mnie nie małowodzie póki co, ale daleko nie ma :/

A rozmiary dziecka są niby OK, ale główka 2 tyg do przodu, brzuszek tydzień do tyłu, czyli rozjazd łącznie 3 tyg. Mąż ma wielki łeb, to pewnie po nim, martwi mnie trochę ten brzuszek. Ogólnie waga w 35%. Czekam jeszcze na wizytę u jednego lekarza, no i będziemy obserwować.

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wysadził mi gule głowa centralnie w pepku. Masakra.... okropne uczucie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne rzeczy się zdarzają, ja jechałam rodzić w kapciach :D

Zołzimagic, Nola lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was błagam, nie piszcie już o śledziach. Naprawdę jest mi niedobrze na samą myśl ;-)

Mojemu synowi nic nie kupuję z okazji narodzin brata. Po pierwsze to już stary koń bo ma prawie 8,5 roku, a po drugie dla mnie to też niewychowawcze. Nigdy też nie kupuję prezentów dla rodzeństwa jubilata.

Jeśli chodzi o cc to jeszcze wtrącę swoje 3 grosze. W moim przypadku chęć posiadania dzieci wiąże się tylko z rozwiązaniem poprzez cc i temat co lepsze koło d... mi lata. Ja nie miałam wyjścia, choć nie ukrywam, że mnie zaskoczyła i to bardzo decyzja ortopedy o wskazaniu do cc. Byłam ciekawa psn a zarazem przestraszona cc. Ale jakoś poszło. Nastawiłam się odpowiednio do tematu i nigdy mi przez myśl nie przeszło, że to było gorsze rozwiązanie. Było adekwatne do stanu mojego zdrowia. Także trzeba podejść zdroworozsądkowo do pewnych decyzji, niekoniecznie zależnych od nas, niż potem wkładać sobie niepotrzebnie do głowy to co gadają i wypisują ludzie wokół.

Minionkowa lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli dobrze ze nie musisz leżeć :)

odnosnie butów u nas tak jest :D mąz zabiera i ciuchy do domu i buty, ja mu buty oddałam ale ciuchy zostawiłam i jak wychodziłam dostał smsa"buty!!!!!!!" :D

mam wypis wsio łądnie mała ma 1500 i o dziwo nawet długie nożki a cialge byly dwa tyg do tyłu ehmmmm

od ilu jest mało wodzie ?? ja mam AFI 10

ara, [m]alina, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ