X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lady_Savage - dziecko od główki do pupy ma ok 28cm na Twoim etapie a całkowita długość do stóp powinno być tyle jak Nesairah napisała. Może powiedział ci 29 a nie 19? 19 to jest ok 20tc ;)
    zasugerowałam się tym co pisze na zdjęciu, mi lekarka powiedziała że dobrze sie rozwija, wagę, włoski mi pokazała, jak drapie sie za uchem, rozmawiałyśmy o tej herbatce i o skierowaniu do szpiala na poród. Nie pytałam się o wzrost, pewnie jest tak jak mówisz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówiła, że dobrze, to dobrze. Gdyby było coś nie tak to by powiedziała przecież ;) a czasem patrząc na zdjęcie można co pomylić - ja na jednym zdjęciu co mam podany jakiś pomiar przy nim to nie tyczy się tego zdjęcia akurat ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie jakiś inny wymiar Lady ;) Może bez nóżek? Jak lekarz mówi, że dobrze to z pewnością tak jest.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,ze 19cm to niemożliwe na tym etapie. Raczej 29cm od główki do dupeczki. 19cm to, pewnie jakaś inna wartość.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jak dobrze Was mieć :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy wizytę, pozno wróciliśmy i zapomniałam sie pochwalić.
    Marysieńka wazy 1868g. Dr mówi ze to bardzo dobra waga i nie idzie w duze kilogramy, co może sie zdarzyć przy cukrzycy. Pessar zdaje egzamin, a i tak mam leżeć i nie zrec haha.
    Moja waga 1kg na plusie.
    Dzis byłam u pani diabetolog, cukry się uspokoily i na chwilę obecna zostaje 6j insuliny na noc. A do szpitala o ile szybciej sie nie rozpakuje ide 37-38tc i pozostanie czekanie :)

nataliamonika, nesairah, salenne, Jacqueline, Lady Savage, emikey, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, Petitka, editchen, [m]alina, k878, Edith lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    rozumiem, że kupują wybrany przez Was?
    Oj tak, innej opcji nie ma :P

ara lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów byłam w pracy ale w miarę udało mi sie nadrobić to co napisaliście :)

Co do mleka to nam właśnie sprawdził sie Bebilon i teraz tez na niego stawiam w razie czego. Zanim zostaliśmy przy Bebilonie to wiele mm spróbowaliśmy i tylko to pasowało. Tu chyba nie ma złotej zasady które lepsze - trzeba wypróbować na dziecku

Gratuluje udanych wizyt :)

Przyszła dziś mata i młoda ja wypróbowała - komicznie to wyglądało :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po Wizycie. DZiecko oczywiście nie współpracowało. Zasłonił się ręka. Druga ręka drapał się po jajkach (przez całą wizytę!). Ma to po męskiej linii mojej rodziny :P waży 1478g i szacunkowa waga urodzenia to 3500. WsZystkie parametry w środku normy. Przepływa idealne. Łożysko wydajne. Ma długie włosy na całej głowie :D a będzie miał jeszcze dłuższe. Ma lekko zadarty nos ale nie aż tak zadarty jak mój mąż. Ma pyzate policzki i solidna masywna dłoń (nie w mojego męża, racZej w mojego tatę). Babcia już zakochana we wnuku :P

A tu zdjęcie na jakie łaskawie pozwolił.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/888f5b945a0f.jpg

Lady Savage, Iruletka, nataliamonika, Szczesliwa_mamusia, salenne, magdzia26, ara, Petitka, editchen, aga1402, Jacqueline, [m]alina lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jednak jedno ale. Mały się przekręcił. Jest ułożony posladkowo. Ma 4 tyg żeby się przekręcić. U pierworodki takie położenie znaczy cesarke. Powiedział, że w Anglii też jest to wytyczna do cesarki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też nadal ułożone pośladkowo. Coś czuję, że tak jak mamusia będzie się pchało na świat tyłkiem. Moja mama mówiła, że łatwiej jej było mnie urodzić niż mojego brata ułoźonego główką w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 21:26

dhpclr4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ma chwilkę czasu żeby fiknąć ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 10 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    ucięłam ze zdjęcia córkę szwagra bo nie wiem czy mogę wstawić tak bez zgody.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c34697fffe3.jpg

To teraz będziesz miała :) Sikupy i wychodzenie co 5 minut :D Piesek cudny, ale trochę kiepski moment. My wzieliśmy szczeniaka w grudniu, żeby zdążył podrosnąć, bo pierwsze miesiące są najgorsze. To i tak dobrze, że nie przed samym porodem :) Chyba, że masz dom, a nie mieszkanie, to na pewno będzie dużo łatwiej.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 10 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    tak bedzie lepiej tak jak szczesliwa mamusia pisala za to jak sie brzuch obnizy to bedzie mega uciskal pecherz ja w nocy potrafilam co pol godz latac siku

Póki co, to chociaż w nocy w ogóle prawie nie wstaję, ale chyba wolałabym już to niż bolące żebra.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jest jednak jedno ale. Mały się przekręcił. Jest ułożony posladkowo. Ma 4 tyg żeby się przekręcić. U pierworodki takie położenie znaczy cesarke. Powiedział, że w Anglii też jest to wytyczna do cesarki.

4 tyg to mnóstwo czasu ;) jeśli masz dobrą ilość wód płodowych to nie masz co się martwić, mówili coś o wodach?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My juz po Wizycie. DZiecko oczywiście nie współpracowało. Zasłonił się ręka. Druga ręka drapał się po jajkach (przez całą wizytę!). Ma to po męskiej linii mojej rodziny :P waży 1478g i szacunkowa waga urodzenia to 3500. WsZystkie parametry w środku normy. Przepływa idealne. Łożysko wydajne. Ma długie włosy na całej głowie :D a będzie miał jeszcze dłuższe. Ma lekko zadarty nos ale nie aż tak zadarty jak mój mąż. Ma pyzate policzki i solidna masywna dłoń (nie w mojego męża, racZej w mojego tatę). Babcia już zakochana we wnuku :P

A tu zdjęcie na jakie łaskawie pozwolił.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/888f5b945a0f.jpg
    Rzeczywiście rączkę ma konkretną. Pamiętam,ze mój siostrzeniec też miał duże raczki i gigantyczne stópki. Ale teraz już mi się wyrównało. Nie dziwię się też,ze babcia zakochana, Jak taka słodka buzie zobaczyła :)

emikey lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o alergię u dzieci to zdecydowanie dziedziczona skłonność do niej ma tu największe znaczenie, a nie psn czy cc. A zaraz potem: jakość spożywanego pokarmu, zanieczyszczenie środowiska, faszerowanie chemią itd. Kiedyś czytaliśmy w pracy właśnie o tym, że ponoć dzieci po cc są bardziej narażone na alergię. Po czym przeanalizowaliśmy nasz siedmioosobowy zespół i zdecydowanie wygrały geny. Np. szef i jego żona nie są alergikami, mają trójkę dzieci, każde z cc i żadne jej nie ma. Koleżanka nr 1, której mąż jest alergikiem ma dwoje dzieci, jedno z psn, drugie z cc i oboje to alergicy. Koleżanka nr 2 nie jest alergikiem i jej mąż również, ma dwójkę z psn i jedno ma alergię. Kolejny kolega, którego żona to alergik, syn z cc i też alergik. I tak mogłabym wymieniać dalej.

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika to bardzo kiepski czas na szczeniaka ale mój jak się uprze to jak dziecko nie ma zlituj. Mamy parter domu 100m plus ogród 1100m wiec otworze taras i pójdzie sobie siusiu. Od razu mówiłam mojemu że ja się zajmować nie będę psem bo raz nie chce mi się a dwa nie mam siły teraz na to.

Mój mąż chyba się też przestraszył tymi skurczami co wyszły na ktg bo zrobił zakupy, pozmywał sam naczynia mimo iż mamy zmywarkę. Kurcze a ostatnio narzekałam że nic nie pomaga mi w domu.

Otworzyłam z ciekawości dzisiaj nożyczki dla młodego do pazurków i te tommy tippe są do kitu:( szarpią a nie tną paznokcie. Musze kupić inne bo jeszcze krzywdę mu zrobię tym gównem.

Zgaga mnie męczy dzisiaj strasznie.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Iruletką, u nas np Rafał w rodzinie nie ma uczuleniowców, u mnie natomiast jest, moja siostra i brat mojej mamy na użądlenia owadów, a w szczególności os, pszczół itd. Ja jestem uczulona na jesień, na jakiś specjalny rodzaj grzybów rozkładających liście, Zuzanka nie wiem czy na osy, ale wolę nie ryzykować, na grzybki po mnie nie bo teraz łazimy po lesie, to ja kicham i mam kichol jak krasnal, a ona ok. Natomiast ma uczulenie na szpinak.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    My wczoraj mieliśmy wizytę, pozno wróciliśmy i zapomniałam sie pochwalić.
    Marysieńka wazy 1868g. Dr mówi ze to bardzo dobra waga i nie idzie w duze kilogramy, co może sie zdarzyć przy cukrzycy. Pessar zdaje egzamin, a i tak mam leżeć i nie zrec haha.
    Moja waga 1kg na plusie.
    Dzis byłam u pani diabetolog, cukry się uspokoily i na chwilę obecna zostaje 6j insuliny na noc. A do szpitala o ile szybciej sie nie rozpakuje ide 37-38tc i pozostanie czekanie :)

Nasze Maryśki mają bardzo podobną wagę :D

‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ