WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/mleko-modyfikowane
    Tu jest fajny artykuł o mm. Pod koniec artykułu mleka polecane.

Oczywiście mam nadzieję,ze będzie mi dane karmić piersią. Z reszta zamierzam walczyć i ściągać pokarm Jak najczęściej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-masz świetna opiekę w pl, zarówno od położonej jak i lekarza. Zazdroszczę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 16:36

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Aaa zapomniałam powiedzieć o jeszcze jednym newsie od położonej. Ponoć dzieci po cc są bardziej podatne na autyzm.

Moja polska położna jeszcze nigdy nie powiedziała mi nic pozytywnego :P
    Masakra ale bzdury
    Ale to tak samo jak te karmione piersia maja wyzsze IQ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 16:36

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    I znowu temat porodu :)

Miałam i sn i cc. siłami natury wspominam jak bajkę, pomimo tego, że miałam cały dzień skurcze, potem dostałam znieczulenie na 2h i pod koniec skurcze parte, musieli mnie naciąć, bo syn był troche źle ułożony. Ale rano (urodziłam o 2:00) już biegałam po schodach i bez problemu zajmowałam sie dzieckiem.
    Za to przy córce musiałam miec cc, wyjeli ją o pólnocy, cały nastepny dzien miałam wyciety z zycia, koszmar. Okropny ból przy pionizacji, nie mogłam sie ruszac, nikt mi nie pomagał przy dziecku, błagałam pielegniarki, żeby małą zabrały. i najgorsze okropny ból przy karmieniu, pocieta obkurczająca sie macica bardzo boli. Tak naprawde doszłam do siebie po 4-5 dniach, a po 2 latach pojawiła sie endometrioza w ranie i przy kazdym okresie ból nie do opisania..
    Ja gdyby nie zakazenie rany to cc do przezycia pionizacja bolalo ale bez tragedii potem na drugi dzien smigalam. Po cc dziecko na noc zabieraja ale ja sobie nie zyczylam

Endometrioze w ranie tez mam
    Gin powiedzial ze usunie przy cesarce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 16:39

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey-masz świetna opiekę w pl, zarówno od położonej jak i lekarza. Zazdroszczę;)
    No ja wiem :D i jeszcze zarabisty szpital ;) wojewódzki ;) chluba regionu ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No ja wiem :D i jeszcze zarabisty szpital ;) wojewódzki ;) chluba regionu ;)
    Lepiej trafić nie mogłaś ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Lepiej trafić nie mogłaś ;)
    I dlatego kończę ciążę w jednym z lepszych szpitali Wielkiej Brytanii :P

jasmine89 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    U nas i bazę i fotelik montuje się bardzo szybko i łatwo, więc nie ma potrzeby wcześniej montować. Baza pewnie będzie jeździła cały czas w aucie, ale w bagażniku.

Dobry pomysł z ta baza w bagażniku. U nas póki co inny problem, bo w ogóle fotelika jeszcze nie mamy. Czekam aż teściowie zakupią i dałam rozkaz mężowi, że ma się dowiedzieć kiedy, bo znając ich, to może się okazać, ze będą w dniu porodu do sklepu jechać.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na USG :) oby mały był nadal zdrowy i chciał pozować do zdjęć ;)

Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Petitka, salenne, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzeni Emikey :-) a słów położnej nie skomentuję :-P dlatego to co Ci mówiła o odrzucaniu wskazań do cc przez lekarzy to może faktycznie były jakieś przypadki, ale ja bym jej nie wierzyła, że to tak taśmowo idzie. Pani ma bardzo dużą wyobraźnię najwidoczniej. A może od tego gin się tyle nauczyła ? ;-)

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszcie mnie, że przynajmniej w ostatnim miesiącu obniży się wszystko na tyle, że przestanę odczuwać taki ucisk pod żebrami. Myślałam, że może w trzecim trymestrze coś się poprawi, a na razie z każdym miesiącem jest coraz gorzej i jestem już na granicy wytrzymałości. Nawet leżenie na lewym boku już nie pomaga.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka mówiła,ze najlepiej jej było 2-3tyg przed porodem. Brzuch jej się obniżył i mała już tak nie naciskała na przepone i zebra. To już naprawdę niedługo. Już połowa października. Zaraz będzie listopad i zaczniemy się rozpakowywac

nataliamonika, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze mam nisko brzuch. Nic mi nie uciska u gory

• editchen Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Aaa zapomniałam powiedzieć o jeszcze jednym newsie od położonej. Ponoć dzieci po cc są bardziej podatne na autyzm.

Moja polska położna jeszcze nigdy nie powiedziała mi nic pozytywnego :P

no teraz po tym newsie to wymieklam. chyba rece mi opadly.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przypomnialo mi sie odnosnie cc, ze dziecko jak nie przeciska sie samo, to nie pozbywa sie wod plodowych z pluc i po urodzeniu moze sie zakrztusic tymi wodami. Moja cora wlasnie nimi wymiotowala, przez pierwsza dobe nie chciala jesc. Dobrze, ze miala dobra opieke na noworodkach i nic sie nie stalo..

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Idę na USG :) oby mały był nadal zdrowy i chciał pozować do zdjęć ;)

Powodzenia ;)

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Discret Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wszystko co piszecie coraz bardziej mnie utwierdza że dobrą decyzję podjęłam o sn:)

zamówiłam wózek jupiiii wkońcu coś wybrałam to wczorajsze ktg mnie zmotywowało troszkę do ogarnięcia się. Jeszcze staniki do karmienia i tu mam mega probelm bo noszę już 85 F i nie ma nigdzie takich wielkich fajnych ame takie babciowe :(

c55fgywlmszfxxtz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagO31 wrote:
    Jeszcze przypomnialo mi sie odnosnie cc, ze dziecko jak nie przeciska sie samo, to nie pozbywa sie wod plodowych z pluc i po urodzeniu moze sie zakrztusic tymi wodami. Moja cora wlasnie nimi wymiotowala, przez pierwsza dobe nie chciala jesc. Dobrze, ze miala dobra opieke na noworodkach i nic sie nie stalo..
    dodatkowo dzieci po cc sa bardziej narazone na alergie :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Pocieszcie mnie, że przynajmniej w ostatnim miesiącu obniży się wszystko na tyle, że przestanę odczuwać taki ucisk pod żebrami. Myślałam, że może w trzecim trymestrze coś się poprawi, a na razie z każdym miesiącem jest coraz gorzej i jestem już na granicy wytrzymałości. Nawet leżenie na lewym boku już nie pomaga.
    tak bedzie lepiej tak jak szczesliwa mamusia pisala za to jak sie brzuch obnizy to bedzie mega uciskal pecherz ja w nocy potrafilam co pol godz latac siku

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ