Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jeszcze trzeba to znieczulenie dostać...
u mnie w szpitalu min. 24 h przerwy od Clexane sobie życzą, inaczej nie podadzą zzo ani podpajęczynówkowego przy cc
następnym razem zapytam, co w sytuacji cesarki awaryjnej; znieczulenie ogólne?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Planujecie instalować jakoś wcześniej fotelik samochodowy?
k878, editchen lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mój jest na pasy, to nie ma potrzeby. P przywiezie do szpitala, jak już będziemy wychodzić. I tak wyjdziemy z fotelikiem do samochodu. A jeździć z fotelikiem nie na sensu. Po co kusić zlodzieja
u nas tak samo; mamy bazę, ale ją się montuje dosłownie na klik, więc nie ma problemuModrzewiowa, Malutka86 lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nataliamonika już wolę bombę w kroczu niż ból po cc. Ja miałam wyrostek robiony i bolało a co dopiero cc. Nawet nie chce myśleć o tym żeby mnie kroili.
A i nie chce pęknąć wolę aby mi nacięli krocze w razie czego. Przynajmniej będzie równo a tak nie wiadomo jak się pęknie i czy nie będzie powikłań.
emikey masz ten sam problem co ja hihihi nic mi nie pasuje dlatego kupiłam sobie 3 pary legginsów ciążowych i 4 bluzki i na tym przestałam zakupy na czas ciąży. Wole nie nakręcać sobie depresji:P
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Planujecie instalować jakoś wcześniej fotelik samochodowy?
U nas i bazę i fotelik montuje się bardzo szybko i łatwo, więc nie ma potrzeby wcześniej montować. Baza pewnie będzie jeździła cały czas w aucie, ale w bagażniku. -
k878 wrote:Ja też zamierzam pić liście malin, ale dopiero 36-37 tc i jeszcze zapyta lekarza czy na pewno nie koliduje z tymi wszystkimi lekami, które biorę.
Tak samo balonik Epino
Czy któraś jeszcze odstawia Acard teraz? Mi Lekarka kazała brać do 37 tc.
Clexane wg hematologa do końca, gin w szpitalu, że do 37 tc. Będę się bała odstawić zastrzyki. Co Wam mówią lekarze?
mi lekarka mowila, ze Acard odstawimy ok. 2 tyg przed porodem.
Clexane mam brac do porodu i jeszcze 2-3 tygodnie po.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:A jak z mlekiem modyfikowanym? Ktoś się orientuje w temacie? Planuję karmić piersią ale jak z jakiś powodów mi się nie uda żebym już wiedziała co kupić. Albo kupię małe opakowanie żeby było na "czarną godzinę" tylko nie mam pojęcia jakie?
ja kupilam Enfamil. Zastanawialam sie jeszcze nad Nanem i Bebilonem
-
z ta herbatka z liści malin mi nie pomogła tak samo jak olej z wiesiołka (urodziłam tydzien po terminie i pomimo wielu godzin mega skurczy szyjka nie chciała puscic a jak juz pusciła to Nikos juz tracił tetno wiec trzeba było szybko cc zrobic)
co do samego porodu to hmmm ani porod sn ani cc nie jest "wyjazdem do spa" nie ma sie co oszukiwac jedno i drugie boli i to boli bardzo (niestety bole miesiaczkowe przy tym to pikus a wiem co mowie bo potrafiłam tracic z bolu przytomnosc przy @) tak naprawde wszystko zalezy od organizmu i ile trwa porod sn bo jedna powie ze to pikus a druga ze nigdy wiecej tak samo z cc jedna bedzie smigala od razu inna bedzie miesiacami do siebie dochodzila...kazdy porod boli mniej bardziej , dluzej , krócej roznica miedzy cc a sn jest taka ze przy sn boli "przed" a przy cc "po"
niestety znieczulenie podaja dopiero przy chyba 4 cm rozwarcia a do tego czasu (tak jak u mnie moze minac 7h skurczy) ...
ogolnie zycze wam wszystkim jak najmniej bolesnych porodow sn , bez popekania/ naciecia czy pozniejszych problemow ktore tez bardzo czesto sie zdazaja...ja po swoim pierwszym porodzie powiedziałam nigdy wiecej sn w miare uplywu czasu zmienialam zdanie...teraz gdyby ktos mi zagwarantował ze urodze sn bez komplikacji (z dzieckiem bedzie wszystko ok) od razu bym sie zgodziła nawet gdyby porod mial trwac 20 h tak jak za pierwszym razem ...Petitka lubi tę wiadomość
-
ja mleko modyfikowane hmm... nie kupuje wrazie czego mąż kupi poporstu w markecie jest tego tyle że napewno coś dostanie.
Z opinii koleżanek to tak:
- enfamil bardzo ciężkie mleko i dużo dzieci po nim ulewa, drogie,
- bebilon też ciężki i często dzieci mają wzdęcia i zaparcia po nim , drogie,
- bebiko słaby skład i mało odżywcze, tanie,
- Nan mleko średniej jakości, nie jest ciężkie, średnia klasa cenowa
- Hipp dobry skład, nie powoduje wzdęć ani ulewania (chyba że dziecko ma do tego tendencję) średnia klasa cenowa.
To tak co udało mi się wyłapać podczas rozmów z koleżankami i rodziną która ma dzieci. Najbardziej polecany jest Hipp i chyba zacznę od niego wrazie czego ale to wiadomo każde dziecko jest inne więc pewnie metod aprób i błędów nasz czeka:)
-
a i zeby byla jasnosc po cc czulam sie calkiem niezle fizycznie za to to co zostało mi "odebrane" przez komplikacje podczas porodu i samo cc nigdy juz nie wroci i nigdy sobie tego nie daruje...
porod sn poza bolem to tez piekne chwile i mozliwosc zajowania sie maluszkiem od razu juz nie mowiac o pierwszych "magicznych chwilach" ktorych przy cc nigdy nie bedzie... -
MalaHD wrote:A jak z mlekiem modyfikowanym? Ktoś się orientuje w temacie? Planuję karmić piersią ale jak z jakiś powodów mi się nie uda żebym już wiedziała co kupić. Albo kupię małe opakowanie żeby było na "czarną godzinę" tylko nie mam pojęcia jakie?
No właśnie, Wiecie, że ja nie chciałam kupować nawet butelki??
Poślubiony i moja Mama mnie przekonali. W sumie mają rację, na wszelki wypdek, poza tym i tak się wcześniej czy później przyda.
Z tego samego powodu dostałam wczoraj od znajomej paczkę mleka (funkiel nówka nie śmigana) po jej synku. Też kupiła "na wszelki wypadek" i szczęśliwie nie musiała otwierać. Więc ja mam spadkową paczkę...Bebiko.
A butelki będą na 80% Medela -
Discret wrote:ja mleko modyfikowane hmm... nie kupuje wrazie czego mąż kupi poporstu w markecie jest tego tyle że napewno coś dostanie.
Z opinii koleżanek to tak:
- enfamil bardzo ciężkie mleko i dużo dzieci po nim ulewa, drogie,
- bebilon też ciężki i często dzieci mają wzdęcia i zaparcia po nim , drogie,
- bebiko słaby skład i mało odżywcze, tanie,
- Nan mleko średniej jakości, nie jest ciężkie, średnia klasa cenowa
- Hipp dobry skład, nie powoduje wzdęć ani ulewania (chyba że dziecko ma do tego tendencję) średnia klasa cenowa.
To tak co udało mi się wyłapać podczas rozmów z koleżankami i rodziną która ma dzieci. Najbardziej polecany jest Hipp i chyba zacznę od niego wrazie czego ale to wiadomo każde dziecko jest inne więc pewnie metod aprób i błędów nasz czeka:)
Bardzo Ci dziękuję właśnie o to mi chodziłoBo nie chcę wysłać męża do apteki - kup cokolwiek. Wolę pi razy drzwi wiedzieć co jest, jakie i za ile