WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia no tak ale ja np jestem zdania że lepiej się przemęczyć nawet 20 godzin bólu niż potem po cc kilka dni. To jest moje zdanie oczywiście każdy ma inne. Ja jestem po operacji i straszne było to dochodzenie do siebei wiec dlatego nie chce cc bo boję sie ze nei poradze sobie z bólem i dzieckiem jednocześnie

c55fgywlmszfxxtz.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale potwierdzam, że wśród kolezanek hipp sprawdziło sie najlepiej ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    magdzia no tak ale ja np jestem zdania że lepiej się przemęczyć nawet 20 godzin bólu niż potem po cc kilka dni. To jest moje zdanie oczywiście każdy ma inne. Ja jestem po operacji i straszne było to dochodzenie do siebei wiec dlatego nie chce cc bo boję sie ze nei poradze sobie z bólem i dzieckiem jednocześnie
    ale ja wlasnie to napisałam ze gdyby ktos mi zagwarantowal ze urodze sn i nie skonczy sie to cc to brałabym w ciemno i rodziła sn a tak jeszcze nie wiem
    edit: czasem po sn meczysz sie całe zycie ... tez znam takie przypadki...ale nie ma co gdybac tak jak pisałam nie ma "lepszego " porodu kazda kobieta jest inna i inaczej zniecie sn czy cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 15:38

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie tyle co udało mi się wyłapać z rozmów tyle napisałam o tych mlekach.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    ja mleko modyfikowane hmm... nie kupuje wrazie czego mąż kupi poporstu w markecie jest tego tyle że napewno coś dostanie.
    Z opinii koleżanek to tak:
    - enfamil bardzo ciężkie mleko i dużo dzieci po nim ulewa, drogie,
    - bebilon też ciężki i często dzieci mają wzdęcia i zaparcia po nim , drogie,
    - bebiko słaby skład i mało odżywcze, tanie,
    - Nan mleko średniej jakości, nie jest ciężkie, średnia klasa cenowa
    - Hipp dobry skład, nie powoduje wzdęć ani ulewania (chyba że dziecko ma do tego tendencję) średnia klasa cenowa.

To tak co udało mi się wyłapać podczas rozmów z koleżankami i rodziną która ma dzieci. Najbardziej polecany jest Hipp i chyba zacznę od niego wrazie czego ale to wiadomo każde dziecko jest inne więc pewnie metod aprób i błędów nasz czeka:)

kurcze, u mnie wlasnie "w okolicy" nikt nie poleca Hippa... tez jak widac, co mama to opinia.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba samemu wypróbować. Moja siostra też kilka przetestowała, aż skończylo się na nutrigenie. Zależy co dziecku podpasuje. Dlatego ja kupię w razie czego po szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 15:54

Minionkowa, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy odstawianiu od piersi, wprowadziłam mleko bebilon, mała miała jakoś z 7 msc (karmiłam 9). Piła okazjonalnie, ale nie narzekam na jakość mleka.
    A co do ulewania to na pewno to kwestia mleka? Mi córa ulewała, ale dlatego, że była zbyt zachłanna i piła mleko mimo, że była najedzona a chciała tylko pociumkać cyca :D no i położna poradziła, żeby do spania jednak dać jej płaską poduszkę mimo, że odradzają. Nie pamiętam ile miała, może z 2 miesiące?

Szczesliwa_mamusia, editchen lubią tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja napisałam tylko to co wyłapałam od innych mam które aktualnie maja małe dzieci. Napisałam też że czeka nas metoda prób i błędów bo każde dziecko jest inne. JA jak coś zacznę od hippa na necie też ma dobre opinie

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    z ta herbatka z liści malin mi nie pomogła tak samo jak olej z wiesiołka (urodziłam tydzien po terminie i pomimo wielu godzin mega skurczy szyjka nie chciała puscic a jak juz pusciła to Nikos juz tracił tetno wiec trzeba było szybko cc zrobic)
    co do samego porodu to hmmm ani porod sn ani cc nie jest "wyjazdem do spa" nie ma sie co oszukiwac jedno i drugie boli i to boli bardzo (niestety bole miesiaczkowe przy tym to pikus a wiem co mowie bo potrafiłam tracic z bolu przytomnosc przy @) tak naprawde wszystko zalezy od organizmu i ile trwa porod sn bo jedna powie ze to pikus a druga ze nigdy wiecej tak samo z cc jedna bedzie smigala od razu inna bedzie miesiacami do siebie dochodzila...kazdy porod boli mniej bardziej , dluzej , krócej roznica miedzy cc a sn jest taka ze przy sn boli "przed" a przy cc "po"
    niestety znieczulenie podaja dopiero przy chyba 4 cm rozwarcia a do tego czasu (tak jak u mnie moze minac 7h skurczy O.o) ...
    ogolnie zycze wam wszystkim jak najmniej bolesnych porodow sn , bez popekania/ naciecia czy pozniejszych problemow ktore tez bardzo czesto sie zdazaja...ja po swoim pierwszym porodzie powiedziałam nigdy wiecej sn w miare uplywu czasu zmienialam zdanie...teraz gdyby ktos mi zagwarantował ze urodze sn bez komplikacji (z dzieckiem bedzie wszystko ok) od razu bym sie zgodziła nawet gdyby porod mial trwac 20 h tak jak za pierwszym razem ...

Dokładnie, każda inaczej to przechodzi. Ile porodów tyle historii

dhpclr4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Trzeba samemu wypróbować. Moja siostra też kilka przetestowała, aż skończylo się na nutrigenie. Zależy co dziecku podpasuje. Dlatego ja kupię w razie czego po szpitalu

A o tym to jeszcze nie slyszalam. zaraz sobie poszukam :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nastawiam na hippa w razie czego, ale ten temat jeszcze przegadam z pediatrą jak będę ze starszym na kontroli

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze dobrze wypróbować różnych metod, Nie wiadomo co, której z nas podpasuje i podziała. Wypowiedź tyczyła przyspieszania porodu.
    Ja wypróbuję herbatkę, olejek, i 3xs. Wolałabym,zeby mój syn przyszedł na świat w 38-39tyg (skończonym oczywiście) niż w 41-42

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 16:06

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    To jest mleko dla dzieci ze skazą białkową, także bez wskazań nie ma sensu go podawać. Do tego śmierdzi ścierą. Ale moj syn zajadał się nim po uszy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 16:07

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy w ciąży sa strasznie męczące. Kupiłam buty! Skórzane na podeszwie traktor żeby mieć lepsza przyczepność ... chociaż dodatkowe kg i grawitacja mi przyczepność gwarantują lol czasem wydaje mi się, że wbija mnie w ziemię.

Za godzinę idę na usg :) Gabi ma ciężki dzień. Od rana ktoś go maltretuje

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Tak jak napisała Iruletka. Mleko na receptę. Mój siostrzeniec źle reagował na białko mleka krowiego, a tam jest mocno okrojone. Ogólnie mleko śmierdzi i jest obrzydliwe w smaku. A mój siostrzeniec pił i widać było, że bardzo mi smakowało. Co najważniejsze nie miał po nim wzdęc, kolek i robił ładna kupke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 16:10

editchen lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nic lepszego dla kobiecego organizmu jak fizjologiczny poród, bez komplikacji, czyli tak jak powinno być. I z tym nie ma co się sprzeczać, tak jest u ludzi jak i u zwierząt.

Jednak jeśli jakieś komplikacje się pojawiają tak bardzo ważny jest personel, żeby poród nie pozostał traumą do końca życia przez komplikacje u nas bądź u dziecka.

I jak już tu wiele razy dziewczyny wspominały, niejedna po cc jak już można wstać będzie lepiej śmigać niż inne po ciężkich porodach sn. A niejedna też po cc będzie "umierać" z bólu.

Jako osoba która miała kilkanaście godzin regularnych skurczy zaczynających się od co 5 minut a na końcu co 1,5 minuty gdzieś i zakończyło się cc i tak, mam troszkę porównanie jak boli w obydwu przypadkach. Wg położnej nie urodziłabym i tak sn. Za duże dziecko czy źle ułożone trochę, nie chciało się wstawić, regularność i czas trwania skurczy były niewspółmierne do tego jak postępowało rozwarcie.

Pierwsze wstanie po cc bolało jak cholera, nie ma się co oszukiwać, jednak trzeba było zagryźć zęby i zajmować się dzieckiem. Może to mi dało siłę, nie wiem, ale poza nocą po cc zaraz jak dawali kroplówki nie brałam nic przeciwbólowego. A po zdjęciu szwu w dniu wypisu to już bajka :) Ciągnęło kilka dni jeszcze, ale nie bolało :)

Jednak mimo wszystko jak uważam, że dobrze zniosłam cc i szybko doszłam do siebie, ciekawi mnie udany poród sn. I jeśli dziecko nie będzie wielkoludem to chce spróbować jak wszystko będzie ok :)

Minionkowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra
    3 dni w szpitalu a 1,5 kg mniej :/

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu temat porodu :)

Miałam i sn i cc. siłami natury wspominam jak bajkę, pomimo tego, że miałam cały dzień skurcze, potem dostałam znieczulenie na 2h i pod koniec skurcze parte, musieli mnie naciąć, bo syn był troche źle ułożony. Ale rano (urodziłam o 2:00) już biegałam po schodach i bez problemu zajmowałam sie dzieckiem.
    Za to przy córce musiałam miec cc, wyjeli ją o pólnocy, cały nastepny dzien miałam wyciety z zycia, koszmar. Okropny ból przy pionizacji, nie mogłam sie ruszac, nikt mi nie pomagał przy dziecku, błagałam pielegniarki, żeby małą zabrały. i najgorsze okropny ból przy karmieniu, pocieta obkurczająca sie macica bardzo boli. Tak naprawde doszłam do siebie po 4-5 dniach, a po 2 latach pojawiła sie endometrioza w ranie i przy kazdym okresie ból nie do opisania..

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Discret Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutrenigen to mleko typowo dla alergików zleca to pediatra moja bratowa podaje to córce która ma skazę białkową.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam powiedzieć o jeszcze jednym newsie od położonej. Ponoć dzieci po cc są bardziej podatne na autyzm.

Moja polska położna jeszcze nigdy nie powiedziała mi nic pozytywnego :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ